TRIEST
Tijdens een proefrit in een Puma ontdekten wij losse kunststofdelen onder de motorkap. Aan zowel de linker- als rechterzijde was gelast, de koplampen zaten los en het panoramadak was defect. De verkoper reageerde verrast en bood vervolgens een andere, identieke Puma aan (maart 2025, 10.000 km), die in perfecte staat verkeerde. Alleen een vlek op de achterbank, een deukje en een kras aan de achterzijde zouden nog worden hersteld. Auto gekocht in december 2025 voor bijna €***. Kort daarna: een uitstekende spatbordrand; loslatende strip langs het voorraam, defecte accu; defecte zonwering van het panoramadak; en de nog aanwezige vetvlek op de achterbank. Tijdens een gesprek met de verkoper kregen wij onder meer de volgende reacties: “Accu’s kunnen defect raken, u rijdt waarschijnlijk te weinig.” “U bent geen Ford-rijder, die zijn minder kritisch.” Op de vraag of de auto na import gecontroleerd was: “De auto had nog geen onderhoudsbeurt nodig.” Op de vraag of men bekend was met mogelijke schadeherstelwerkzaamheden in Spanje: “Dat gebeurt hooguit bij één op de honderd auto’s.” De dealer herstelde de gebreken wel, maar wij vonden wij de problemen onacceptabel. Ook waren ze slecht te bereiken! Wij hebben de auto onafhankelijk technisch laten keuren. Hieruit bleek:storing in de hybride accu, vermoedelijk een CANBUS-communicatiefout; gat in de wielkuip, linker voorportier uitgedeukt en overgespoten; linker achterportier afgesteld, stof in de lak linkerzijde; de door de dealer herstelde spatbordrand bleek met kit! gerepareerd; storingen in voertuignetwerk, telematica/chassis-elektronica en stuurbekrachtiging. Deze problemen speelden tussen 13 december 2025 en 1 mei 2026. Na ontvangst van het keuringsrapport bood de dealer aan de auto terug te kopen, maar wel voor minder dan het aankoopbedrag. Omdat wij van de situatie af wilden, hebben wij dit verlies geaccepteerd. Geen enkel begrip of empathie van de dealer ervaren. De auto staat inmiddels opnieuw te koop bij de dealer!