Heeft een totaal van 418 beoordelingen met een gemiddelde score van 9,2
Review overzicht
Positief sentiment95%
De feedback benadrukt vooral de praktische toepasbaarheid en de duidelijke, concreet gemaakte lessen. De training wordt geprezen om de afwisseling tussen theorie en praktijk en de enthousiaste begeleiding. Het leertraject wordt als modern en gestructureerd ervaren, met veel nuttige voorbeelden die direct bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk. De vrijheid om in eigen tempo te leren wordt als grote plus genoemd.
Sterke punten
Praktische inhoud en directe toepasbaarheid
Duidelijke uitleg met veel voorbeelden
Enthousiaste en betrokken trainer
Gebaseerd op 43 reviews
Uitdagend met een goede dosis humor
Hele fijne begeleiding vanuit Anend gehad, diepte op de juiste onderdelen binnen de training met oog voor wat er echt in de praktijk gebeurt. Ik kan deze training ten zeerste aanraden voor mensen die hun processen willen verbeteren, zelfs je processen in huis ;).
12 May 2026
Bram
Hengelo
Zinvolle en leerzame training Lean Six Sigma Green Belt
Positieve ervaring gehad bij deze training. De twee trainingsdagen op locatie zijn erg waardevol en Anend weet met zijn enthousiasme en humor de kennis goed over te brengen.
We zijn goed voorbereid om de certificering met succes af te ronden.
12 May 2026
Reinier Reezigt
Zwolle
Goede voorbeelden van Volkswagen tot NN
Docent met veel enthousiasme, interactief, praktijkvoorbeelden. Zelfstudie vond ik pittig in de avonduren maar gelukt. Examen gedaan en lean six sigma gecertificeerd green belt.
11 May 2026
Marco
Amersfoort
Inspirerende en leerzame Lean Six Sigma Green Belt training
Een van de weinige trainingen die ik heb gevolgd waarbij ik dacht: wat jammer dat het alweer afgelopen is. De manier waarop Anend zijn kennis en ervaring heeft overgebracht was duidelijk, praktisch en prettig om naar te luisteren. Anend wist complexe onderwerpen op een toegankelijke manier uit te leggen, waardoor de training van begin tot eind interessant bleef. Deze training raad ik iedereen aan die zich wil verdiepen in Lean Six Sigma
11 May 2026
Dhk
ALMERE
Mijn ervaring met lean.nl is zeer positief. Het contact met de heer Harkhoe verliep vlot en professioneel.
De online opleidingen zijn uitstekend opgebouwd: elke module bestaat uit korte, duidelijke videofragmenten, aangevuld met theorie en toetsvragen om de stof direct toe te passen. Bovendien is lean.nl de enige aanbieder waar alle Lean- en Lean Six Sigma belts volledig online te behalen zijn.
Na afronding van iedere belt ontvang je een internationaal door LCS (Cardiff University) geaccrediteerd certificaat dat wereldwijd wordt erkend door werkgevers.
Een zeer professionele en complete leerervaring met persoonlijke begeleiding wanneer jij die nodig hebt.
6 May 2026
Farhad
Vlaardingen
De op maat gemaakte training door Anend was erg goed!
Anend heeft erg veel ervaring en het was erg interessant wat hij vertelde. Hij weet goed zijn ervaring om te zetten naar onze specifieke situatie. Ik kan op deze manier goed mijn behaalde green belt inzetten binnen de organisatie. Bedankt!
6 May 2026
Jennifer
Heerenveen
Een hele leuke manier om je te bekwamen en toch heel professioneel
Ik heb deze opleiding als een bijzonder prettige en effectieve leerervaring ervaren. De manier waarop de leerstof wordt aangeboden is modern, intuïtief en goed afgestemd op de praktijk. De combinatie van uitdaging en toegankelijkheid zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en echt nieuwe vaardigheden ontwikkelt.
Wat vooral opvalt, is hoe op een eigentijdse en leuke manier een grote hoeveelheid leerstof wordt overgebracht. Dit maakt het niet alleen leerzaam, maar ook daadwerkelijk leuk om te volgen. Voor iedereen die zich op een praktische en inspirerende manier wil ontwikkelen, is dit absoluut een aanrader.
20 April 2026
Orpheo
Amsterdam
Waardevolle training
De Lean Green Belt-training heeft mij veel gebracht op het gebied van procesoptimalisatie. De structurele aanpak en de uitgebreide toolkit maken het mogelijk om per verbetertraject gericht te werken. Anend is daarbij een fijne en deskundige trainer.
13 April 2026
Lore Elzinga
Sneek
Zeer compleet
Zeer complete en duidelijke cursus.
8 April 2026
Stein
Waalre
Super leerzaam
Tijdens de Lean Yellow Belt-cursus van Lean.nl heb ik niet alleen de theoretische principes van Lean geleerd, maar ook hoe deze effectief in de praktijk worden toegepast. De cursus bood waardevolle inzichten in procesverbetering en het elimineren van verspilling, waarbij de vertaalslag naar de dagelijkse werkomgeving centraal stond.
De trainer, Anend Harkhoe, wist de stof op een zeer toegankelijke en inspirerende manier over te brengen. Door zijn hands-on aanpak werd de theorie direct tastbaar gemaakt met praktische voorbeelden en oefeningen. Daarnaast maakte hij de sessies interactief en dynamisch door actief vragen te stellen en uitgebreid in te gaan op vragen van deelnemers. Dit zorgde voor een leerzame en betrokken leeromgeving waarin de stof echt tot leven kwam.
8 April 2026
Deldar
Heemskerk
Sterke Lean Six Sigma Black Belt training met heldere uitleg en praktische voorbeelden
De Lean Six Sigma Black Belt training sluit goed aan op de praktijk en blijft gedurende het traject scherp en concreet.
Er worden veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt, waardoor het meteen te plaatsen is. De uitleg is helder en to the point, zonder omwegen.
Mijn gereedschapskist is aantoonbaar uitgebreid en de tools die ik al kende zijn verder geslepen. Ik werk gerichter met data, herken variatie beter en pak oorzaken structureel aan. Dat merk je direct in hoe ik nu naar processen en verbetering kijk
31 March 2026
Arnie Godschalk
Oss
Uitstekende, flexibele training met direct toepasbare inzichten
Uitstekende training met uitgebreide, goed verzorgde materialen. Ik waardeer de flexibiliteit van de Lean.nl training om mijn eigen tempo en studiemomenten te kiezen. Ik volg de Blackbelt training voor opfrissing van mijn kennis en om nieuwe inzichten te krijgen die ik in mijn dagelijkse praktijk als procesverbeteraar en coach direct kan gebruiken. Aan dat doel heeft de training inmiddels helemaal voldaan.
29 March 2026
Peter
Bodegraven
waardevolle trainingen: interessant én praktisch toepasbaar
Na de White-, Yellow-, en Green Belt ben ik nu gestart met de Black Belt training. De lesstof wordt dmv korte video's op een heldere manier gebracht. Heel duidelijk en praktisch toepasbaar. In korte tijd heb ik heel veel geleerd op het gebied van procesbeschrijving en procesverbetering. Bij vragen is Anend eenvoudig en snel te bereiken. Een aanrader!
24 March 2026
Wenda
Zwaag
een aanrader, doen!
De opleiding zit goed in elkaar. De praktijkopdracht loopt daar prima in mee en daar waar je vragen hebt is Anend makkelijk te bereiken om even te sparren. Een aanrader!
23 March 2026
wil livius
Rosmalen
Waardevol en direct toepasbaar!
Samen met 3 collega's incompany de opleiding Black belt gevolgd. Fijn dat dat kon! Zeer waardevol en toegespitst op ons type organisatie (dienstverlening).
Anend is een zeer enthousiaste en doorgewinterde trainer met veel 'proces'-praktijkervaring. Hij heeft ons met zijn praktische insteek goed begeleid naar de eindstreep. We voelen ons nu de '3 musketiers' om onze organisatie Lean-proof te maken.
'Processen' vallen standaard binnen mijn werkgebied als Kwaliteitsadviseur en het is fijn nu ook een erkend certificaat in het bezit te hebben.
De opleiding is prima te doen naast werk en gezin. Echt een aanrader!
18 March 2026
Jovanka
Nieuwe-Tonge
Lean Black Belt: leren kijken naar processen én mensen.
De Lean opleiding heb ik ervaring als leerzaam en praktisch. De theorie is gelijk in de praktijk toepasbaar. Anend kan de theorie enthousiast en interessant overbrengen.
17 March 2026
Esmee
Middelharnis
Ideale manier van leren
Het online doen van de LEAN opleiding is voor mij de ideale manier geweest. In je eigen tempo, je kan op een eenvoudige manier, voor extra verdieping, terug de stof in duiken op het moment dat je het nodig vindt.
En dat voor een fractie van de kosten van een on site training.
Dus voor mij de ideale manier
12 January 2026
Rico
Helmond
Ideaal en betaalbaar voor iedere kwaliteits functionaris
Zeer goede ervaring met Anend als begeleider.
Dit bedrijf laat zien dat goede opleiding niet duur hoeft te zijn.
Ik ben zelf al sinds de jaren 80 met Lean Six Sigma bezig maar heb nooit officieel het Black Belt certificaat gehaald.
Bij Lean.NL kon ik dit bewerkstelligen en gebruik maken van een van mijn reeds voltooide projecten.
Een aanrader voor iedereen ook omdat er instroom niveau s zijn zoals white Yellow en Green Belt.
9 January 2026
leon Rekers
Bergen op Zoom
Een zeer duidelijk en leerzaam traject!
Het traject beviel mij zeer goed door de duidelijke uitleg en de sterke combinatie van zelf het tempo bepalen, e-learnings en praktijkopdrachten, waardoor ik zowel theoretisch als praktisch heb kunnen werken aan steeds beter ingerichte processen en het behalen van de LSS Black Belt.
9 January 2026
Itsjan
Zeewolde
Een grote aanrader!!
De training was praktisch, duidelijk en direct toepasbaar. Absoluut een aanrader!
Direct antwoord op vragen, TOP.
22 December 2025
Lucien
Spijkenisse
Super leuke training, goede duidelijke uitleg.
Ik heb onlangs de Black Belt training gevolgd bij Lean.nl en ben ontzettend tevreden over mijn keuze. Wat voor mij vooral opviel, was dat ik de opleiding volledig in mijn eigen tempo kon doorlopen. Dit gaf me de ruimte om de stof rustig te verwerken en te combineren met mijn dagelijkse werkzaamheden.
Daarnaast waren de video’s en het lesmateriaal heel duidelijk opgebouwd. De uitleg was concreet, goed te volgen en direct toepasbaar in de praktijk. Dankzij de heldere structuur en de praktische voorbeelden voelde ik me tijdens de hele training goed begeleid.
Kortom: een professionele en gebruiksvriendelijke opleiding die ik zeker aanbeveel aan iedereen die zich verder wil ontwikkelen in Lean!
30 November 2025
Pieter
amsterdam
Flexibel, uitgebreid en toch interactief
Met een gezin met 2 kleine kinderen en een drukke baan, zijn de trainingen op Lean.nl goed te doen. Je kunt dit volledig op eigen tempo inrichten en de praktijk op je eigen werkplek zo inrichten.
De tips en tricks van Anend hebben me goed op weg geholpen.
Het was zo goed te doen dat ik meteen vanuit de Green Belt door ga naar de Black Belt.
27 November 2025
Danny
Tegelen
Leuke training en erg fijne instructeur
Goede training gehad op locatie in Rotterdam. Combinatie van Lean Black Belt en 6Sigma.
19 November 2025
Wouter
Papendrecht
Toegankelijk, gestructureerde opzet en goede informatie
Hele fijne training om naast een fulltime job te doen.
De praktijkopdracht kon ik zelf aan de hand van een casus doen waar ik in mijn huidige werk tegenaan liep. Dit helpt niet alleen mij maar ook mijn opdrachtgever (ik ben consultant). Hiervoor worden goede templates aangeboden maar je bent ook vrij om een eigen template te gebruiken.
De filmpjes zijn grappig en helpend voor degenen die niet zo van het lezen zijn.
Een erkend certificaat is fijn.
13 November 2025
Eleanor
Lunteren
Interactieve manier om te leren
Interactieve manier om middels elearning en fysieke lessen lean te begrijpen en toe te passen.
12 November 2025
Marc
Grou
Review overzicht
Positief sentiment95%
Heeft een totaal van 418 beoordelingen met een gemiddelde score van 9,2
Over Lean.NL
Lean.nl: de opleider van Lean professionals
Lean.nl is het toonaangevende trainingsinstituut voor Lean professionals in Nederland en daarbuiten. We bieden trainingen aan van White Belt tot en met Master Black Belt, volledig geaccrediteerd door het Lean Competency System van Cardiff University. Volledig online. Jij bepaalt het tempo. Leer wanneer het jou uitkomt, zonder tijdsdruk.
Naast opleidingen ondersteunen we organisaties bij het opbouwen van een cultuur van continu verbeteren, via trajecten op maat in zowel training als advies.
Engelstalige trainingen vind je op dmaic.com.
Klassikale trainingen zijn beschikbaar via lean.nu, en een uitgebreid aanbod aan masterclasses vind je op 5s.nl.
Wat maakt Lean.nl anders?
Onze trainers houden hun kennis jaarlijks bij in Japan, het geboorteland van Lean. Die praktijkervaring nemen ze mee het klaslokaal in. Cursisten leren niet alleen de theorie, maar gaan ook op bedrijfsbezoek bij toonaangevende organisaties en kunnen mee op onze jaarlijkse studiereis naar Japan.
We geloven dat Lean geen methodiek is die je leert en toepast, maar een manier van denken die je je eigen maakt. Daarom staan onze opleidingen altijd dicht bij de dagelijkse praktijk: relevant, direct toepasbaar en gericht op échte impact.
Bij Lean.nl til je jezelf én je organisatie naar een hoger niveau.