Heeft een totaal van 97 beoordelingen met een gemiddelde score van 9,4
Review overzicht
Positief sentiment90%
Overzicht van de ervaringen laat zien dat Lisa duidelijk, professioneel en meelevend is. Cliënten voelen zich ondersteund en krijgen een beter beeld van hun opties. De feedback benadrukt betrouwbaarheid en toewijding in moeilijke tijden. De algemene ervaring wordt als constructief en respectvol beschreven.
Sterke punten
Duidelijke uitleg
Deskundige en professionele begeleiding
Rust en empathie tijdens het proces
Gebaseerd op 32 reviews
Fijne mediation!
Mevrouw Hermus weet de rust te bewaren, ook op de momenten waarop emoties hoog oplopen. Ze heeft mij en mijn ex-partner goed geholpen onze scheiding snel en goed te regelen!
29 October 2025
J.
Gemonde
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste J, je hebt je er manmoedig doorheen geslagen. Heel veel complimenten voor jou. Hopelijk komen jullie in rustiger vaarwater. Ik wens je veel geluk toe! Groet Lisa Hermus
Duidelijk
Lisa weet waar ze over praat. Ze is duidelijk en direct wat erg prettig is.
19 October 2025
Marlous
Drunen
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Marlous, nou jij bent ook een topper hoor! Niet bij de pakken neerzitten maar handen uit de mouwen en de controle over je leven nemen. Knap gedaan. Ik wens je veel goeds en geluk toe. Groet Lisa
betrokken en meedenkende mediator
Lisa is duidelijk, helder, leidend en betrokken. Een rots in de moeilijke periode.
13 October 2025
Lilian
Berlicum
Beste Lilian,
jullie hebben het erg goed gedaan samen. Hopelijk vinden jullie ook weer goede stevige bodem onder jullie voeten. Fijn dat ik voor jullie even een rots kon zijn. Alle goeds, groet Lisa Hermus
Fijne en duidelijke begeleiding
Lisa heeft ons op een prettige en duidelijke manier begeleidt in het proces waardoor we makkelijker een goede afwikkeling tot stand konden brengen.
1 October 2025
Hanneke
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Hanneke, jullie hebben het samen heel goed gedaan. Het was fijn om jullie te begeleiden. Heel veel goeds en geluk toegewenst!
Groet Lisa
Lisa denkt goed mee.
Lisa geeft je de ruimte en denkt goed mee. Zorgt dat de lijst van dingen die ondernomen moeten worden, of aangelevend, behapbaar is. Duidelijk in plan van aanpak. Meelevend maar af en toe ook duidelijk en kordaat.
18 September 2025
xx
xx
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste XX uit XX! dank je wel voor je bericht. Fijn dat jullie geholpen waren door de mediation. Alle goeds voor jullie! Groet Lisa
Lisa is erg vakkundig en begripvol. Troostend zelfs
Een echtscheiding is al zwaar genoeg, Lisa kiest geen kant en bemiddelt objectief en betrouwbaar, is ook troostend als dingen toch emotioneel worden.
15 September 2025
Robert
St Michielsgestel
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Robert, een scheiding is inderdaad zwaar. Voor alle partijen, en dat is ook behoorlijk verwarrend soms. Jullie zijn het beiden waard om gelukkig te zijn, hopelijk vinden jullie de weg daarnaar toe. Alle goeds! Groet Lisa
To the point
We kwamen met aanvullende vragen over het vervolg na de scheiding en Lisa berekende sommige dingen opnieuw en gaf duidelijke antwoorden. Niet altijd het antwoord wat ik wilde, maar ze maakt de dingen niet mooier dan ze zijn omdat het van belang is dat we weten waar we staan en hoe de vork in de steel steekt.
Helaas is alles niet afgelopen zoals had gemoeten, en was mediation misschien alsnog wenselijk geweest, wellicht zal ik alsnog naar de rechter toe moeten. Maar dat gaat om zaken die na afsluiten van de mediation zijn gebeurd, of eigenlijk niet zijn gebeurd.
15 September 2025
Dominique
Schijndel
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Dominique, wat vervelend voor je dat je ervaart dat zaken niet gebeuren zoals zou moeten. Als mediator kan ik helaas niet als een politie agent of juf naast jullie gaan staan om erop toe te zien dat iedereen doet wat hij moet doen. Alle goeds!
to the point
Mijn ex vrouw en ik konden nog wel eens zaken bespreken wat niet relevant waren voor onze echtscheiding, Lisa kon heel goed ons weer terug brengen en ter zake komen. zodat het gesprek duidelijk kernachtig besproken kon worden.
28 July 2025
Gijs Leemans
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Gijs, je leven weer oppakken na de scheiding is niet eenvoudig en de huidige problemen met woonruimte helpen ook niet mee. Ik wens jullie veel goeds en vooral voorspoed en succes! Groet Lisa
Heel fijn en direct en vertrouwd
Hele fijne duidelijke en directe contact gehad.
26 July 2025
H stuiver
's-Hertogenbosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste H, leek even een pittig klusje maar was uiteindelijk zo gepiept. Iedereen blij! Veel goeds toegewenst. Groet Lisa
Hele goede begeleiding
Wij zijn met Lisa heel erg blij! Omdat wij niet wisten waar we moesten beginnen, heeft ze ons echt fantastisch geholpen! Hele fijne lieve vrouw!
7 July 2025
D.
Vlijmen
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste D, wat een aardige reactie! Jullie hebben het samen het ook heel goed gedaan. Daarom was het ontzettend fijn jullie te begeleiden. Alle goeds Lisa Hermus
Helpful, responsive and kind
Lisa took us smoothly through the whole process of divorce which is emotionally complicated and hurtful but she helped us to go through all the processes and documents required and was very responsive with the follow ups during our court and registration procedure.
N/A
7 July 2025
Arash Nasiri Eghbali
Den Bosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Dear Arash, you are most welcome. I hope you can take your next step and buy a nice house. I wish you all the best, kind regard Lisa
Empathisch, zorgzaam en een goede luisteraar
Scheiden was een pijnlijke en moeilijke beslissing, maar Lisa wist de juiste woorden te vinden. Ze hielp ons ook bij het vinden van oplossingen en haar externe kijk op de situatie was een grote hulp. Ze is eerlijk, empathisch en zorgzaam, wat heeft geleid tot een goede verstandhouding en een soepele, minnelijke scheiding. Bedankt voor al je hulp.
5 July 2025
ALEXANDRA
's-hertogenbosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Alexandra, dank je wel voor je aardige reactie! Jullie hebben het super gedaan samen en het was fijn om jullie te helpen alles goed te regelen. Veel goeds toegewenst! Groet Lisa
helpt tot alles duidelijk is voor beide partijen
In eerste instantie dacht ik dat ze aan de kant van mijn ex stond ,maar dat kwam ook door mijn onredelijkheid. Daarna nog een paar gesprekken gehad en tot een convenant gekomen waarbij we beide mee instemden
28 June 2025
Herman van Drunen
Beste Herman,
wat grootmoedig van je! Jullie hebben even flink geworsteld met hoe nu verder...er waren een paar pittige gesprekken nodig om jullie goede intenties en samenwerking aan te zwengelen. Uiteindelijk alle complimenten voor jullie. Geen 10 gescoord want nog best wat onzekerheden maar voor nu een goede en passende regeling. Alle goeds!
Hele lieve vrouw ,die er voor allebei is .
Lisa is een hele lieve vrouw die er voor beide partijen is Ze geeft haar volle focus op een casus en mocht er iets bijzonders aan te pas komen word er voor een passende oplossing gezocht.
Wouter
Den Bosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Wouter, nou, een hele lieve vrouw word ik niet zo vaak genoemd. Dank je wel en heel graag gedaan. Ik vertel anderen wel heel vaak dat ik hele lieve clienten heb...jullie waren er daar zeker ook 2 van. Fijn dal alles voor jullie goed is gekomen. Heel veel groeten Lisa
Super snel
Wij waren heel erg tevreden. Het ging alles goed, snel en duidelijk. Ze heeft alles netjes uitgelegd wat en waarom.Super blij met haar hulp.
Aliia
Oisterwijk
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Aliia, heel graag gedaan. Ik wens jullie en de nieuwe telg van jullie familie heel veel goeds toe! Groet Lisa
Zonder jou hadden we nog meer problemen
Ik vond het heftig maar dat lag niet aan jou. Je bleef rustig en luisteren en kwam samen met ons tot oplossingen waardoor we uiteindelijk alles af konden ronde.. je was kundig en je dacht mee en nam de tijd.. soms wat streng en direct maar dat was ook nodig want anders waren we niet zo ver gekomen. Dank je wel.
Gr. Hermien
Hermien
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Hermien, dat ik streng en direct ben hoor ik vaker ;-)! Ik geloof in het nemen van verantwoordelijkheid en het activeren en sterker maken van mijn clienten. Soms moeten partijen er even (beetje streng) aan herinnerd worden dat zij de kracht en macht hebben hun leven zelf vorm te geven. Je hebt dat heel goed gedaan! Ik wens jullie heel veel goeds. Groet Lisa
Deskundig en voor beide partijen beschikbaar
Ik heb Lisa ervaren als een hele deskundige mediator die op vele vlakken kennis en ervaring heeft (processen, fiscaal, juridisch) maar ook in het proces oog het voor het emotionele proces.
M
Vlijmen
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste M, wat een aardige reactie! Jullie hebben het goed gedaan tot nu toe en ik heb er alle vertrouwen in dat jullie je best blijven doen. Heel veel goeds voor jullie.
Doortastend en direct
Lisa heb ik ervaren als een mediator met goede communicatieve vaardigheden, ze is doortastend en erg direct in haar gesprekken. Ik heb daar even aan moeten wennen maar voor de setting is dat eigenlijk perfect, vandaar dat ik haar van harte aan zou raden.
12 May 2025
Marleen
Schijndel
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Marleen, ja dat hoor ik vaker...Fijn dat jij dat eigenlijk wel perfect vindt (in de settting natuurlijk). Het heeft soms namelijk gewoon geen zin om zoete broodjes te bakken maar is het beter om maar duidelijkheid te scheppen. Dat is soms 'au!' maar dan weet je wel waar je aan toe bent. Alle goeds voor jou! Groet Lisa
We zijn op een plezierige manier geholpen.
We zijn adequaat geholpen en er is goed geluisterd naar onze wensen.
Systematisch en stapsgewijs.
Het "to-do" lijstje achteraf is ook fijn.
9 April 2025
Corien Lunter
St- Michielsgestel
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Corien, je bent in een achtbaan gezet, zeven keer over de kop gegaan en nu sta je daar zelfstandig en vastbesloten de regie over je leven te nemen. Daarvoor kan ik alleen maar respect hebben. Zeker nu je dat met zoveel compassie doet voor de ander. Ik wens je heel veel goeds toe! Groet Lisa
Goed geholpen weer
Gewoon straight to the point en zegt zoals het is zonder doekjes erom te winden
Wederom goed geholpen en de dingen die voor mijn ex partner wat onduidelijk waren zijn nu wel duidelijk
9 April 2025
Anthony Vogels
's-Hertogenbosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Hoi Anthony, nou heel graag gedaan hoor! Spannende nieuwe stap voor jullie. Heel veel goeds toegewenst. Groet Lisa
Vakkundig en doeltreffend.
Lisa is steeds heel begripvol, ook en met name als gesprekken emotioneel worden. Maar in met name de financiële afhandeling van de scheiding is ze daadkrachtig en doortastend.
8 April 2025
Robert van der Donk
St Michielsgestel
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Robert, dank je wel voor je review. Jullie zeiden steeds; 'de mediation is geen relatietherapie en dus gaat het niet over de emoties.' Toch wel hè. Moedig van jullie om die te tonen en stil te staan bij jullie verdriet en onmacht. Die financiele afhandeling hebben jullie ook goed gedaan. Heel veel goeds toegewenst! Groet Lisa
Lisa is professioneel, onpartijdig en to-the-point.
Lisa is professioneel, onpartijdig en to-the-point. Het was prettig met haar werken tijdens deze vervelende situatie. Ze geeft sturing waar nodig en heeft duidelijk kennis van zaken.
16 February 2025
Digna
Tilburg
Beste Digna,
wat een super aardige review. Jij hebt het ook heel goed gedaan. Het vroeg af en toe wat geduld van je. Nu kaarsje aan dat je snel een woning vindt! Alle goeds, Lisa
Vakkundig, begripvol en doortatsend, heldere toelichting
Dankzij de vakkundig en doortastende aanpak van Lisa, met daarnaast het begrip voor de situatie, zorgde voor een goede en zeer snelle afwikkeling.
12 February 2025
Astrid
Vught
Beste Astrid,
wat een aardige review! Jullie hebben het samen super gedaan. Echt respect voor jullie beiden. Alle goeds toegewenst...en fijne buren ;-)
Er goed geholpen in een tijd dat er veel op je afkomt
Hoewel mijn vrouw en ik vriendschappelijk uit elkaar zijn gegaan komt er enorm veel op je af. Lastig om dat zelf allemaal te overzien, laat staan dat je gewoonweg niet weet welke regels en afspraken je aan moet voldoen en hoe alles in zijn werk gaat.
Dan is het fijn dat Lisa gefaseerd te werk gaat, door pakt en weet van de hoed en de rand. We hebben goed advies gekregen en zijn aan de hand genomen om het proces te doorlopen. Heel dankbaar.
12 February 2025
Maurice
Vught
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Maurice, dank je wel voor je review! Datzelfde cijfer kan ik jullie ook geven. Een 10 voor jullie samenwerking, respect voor elkaar en verantwoordelijkheid voor jezelf, elkaar en jullie kinderen. Heel goed gedaan!
Duidelijk helder begrenzend. Precies wat nodig is.
Heel helder en duidelijk gesprek.
Als ik opnieuw een mediator zou moeten kiezen, zou ik het wel weten!
27 January 2025
L
Sint Michielsgestel
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste, jullie komen er echt wel samen uit! Gebruik de tips en trucs die ik je aan de hand doe dan sta je veel sterker. Alle goeds!
Review overzicht
Positief sentiment90%