Heeft een totaal van 97 beoordelingen met een gemiddelde score van 9,4
Review overzicht
Positief sentiment90%
Overzicht van de ervaringen laat zien dat Lisa duidelijk, professioneel en meelevend is. Cliënten voelen zich ondersteund en krijgen een beter beeld van hun opties. De feedback benadrukt betrouwbaarheid en toewijding in moeilijke tijden. De algemene ervaring wordt als constructief en respectvol beschreven.
Sterke punten
Duidelijke uitleg
Deskundige en professionele begeleiding
Rust en empathie tijdens het proces
Gebaseerd op 32 reviews
Doortastend en daadkrachtig
Lisa heeft ons zeer constructief en op een prettige manier door het proces van de scheiding begeleidt. Een aanrader als je net ons niet van een hoop geklets in de ruimte houdt.
21 September 2026
Marc
's-Hertogenbosch
Beste Marc,
dank je wel Marc voor je fijne review. En hoewel jullie super aardige mensen zijn waar ik waarschijnlijk ook gezellig mee kan kletsen begrijp ik goed dat het voor jullie heel fijn is dat we echt inhoudelijke besprekingen hadden en jullie dus goed en vlot jullie scheiding konden regelen. Ik wens jullie allebei heel veel goeds en geluk toe. Groet Lisa Hermus
Warm, betrokken en deskundig.
Ik heb het contact met Lisa als heel prettig en waardevol ervaren. Tijdens een moeilijke periode heeft zij echt de tijd genomen om naar mij te luisteren en mijn situatie goed te begrijpen. Ik voelde mij gehoord, serieus genomen en op mijn gemak.
Lisa is betrokken, rustig en duidelijk en weet ingewikkelde zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen. Wat ik vooral fijn vond, is dat er niet alleen aandacht was voor de juridische kant, maar ook voor mij als persoon en voor wat deze situatie met mij deed.
De gesprekken met haar hebben mij vertrouwen en meer rust gegeven. Ik ben haar dan ook dankbaar voor haar betrokkenheid, tijd en fijne manier van begeleiden.
Ik zou Lisa zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar een deskundige, betrokken en begripvolle familie mediator.
16 September 2026
Funda
Waalwijk
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Funda, dank je wel voor je bericht. Ik hoop voor je dat jij snel in rustiger vaarwater komt. Alle goeds en geluk toegewenst! Groet Lisa Hermus familie mediator
Conreet, helder en doortastend
Ik hoopte bij de mediaton dat ik me gehoord zou voelen en dat diegene in het gesprek vooral luistert naar het gesprek, maar ook aanslaat/aanvoelt wat er juist niet gezegd wordt, want daar zit vaak ook waardevolle informatie......
Lisa pakt goed door, vraagt door en bakt geen zoete broodjes. Daar moest ik in het begin even aan wennen....past dit wel bij mij?
Maar dit had ik dus juist precies nodig, ook omdat ze mijn gedachten/gevoelens ze goed kon duiden, op tafel legden en ik me hierdoor gesteund voelde, omdat een scheiding je aan zo veel doet twijfelen, was deze steun/bevestiging voor mezelf heel fijn en waardevol, dit heeft me gesterkt.
Nu alles op papier staat, kan ik me nu beetje bij beetje meer gaan focussen op mezelf, daar kijk ik naar uit!
13 September 2026
Lieke
Oisterwijk
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Lieke, dank je voor je bericht. Klopt, ik bak geen zoete broodjes en ik zag dat dat soms even wennen was. Ik ben blij dat je het zelfvertrouwen had om open te staan voor mijn aanpak en je voordeel daarmee te doen. Jij hebt het namelijk daardoor heel goed gedaan! Echt mijn complimenten! Nu heel veel goed en geluk toegewenst...je bent een geweldige moeder maar je bent meer dan dat...geef daar ook aandacht aan. Veel groeten, Lisa Hermus familie mediator
professionele, duidelijke en persoonlijke begeleiding
Dankjewel voor de professionele, duidelijke en persoonlijke begeleiding tijdens dit voor mij verdrietige proces. De duidelijkheid en betrokkenheid gaven mij houvast en hebben mij geholpen om stap voor stap door dit proces heen te gaan.
Mirjam
10 September 2026
mirjam van Horssen
Beste Mirjam,
jullie hebben het samen ook heel goed gedaan. Mijn complimenten. Dank je wel voor jullie vertrouwen in mij en ik wens jullie heel veel goeds toe! Groet Lisa Hermus familie Mediator
Duidelijke gesprekken en afspraken
.....
10 September 2026
Erik-Jan
Beste Erik-Jan,
dannk voor je bericht! Veel goeds toegewenst, groet Lisa Hermus familie mediator
Super goed en snel geholpen
Voor de afhandeling van onze echtscheiding zijn wij fantastisch geholpen door Lisa. Vanaf het begin merkten we dat ze erg deskundig is en daadkrachtig te werk gaat; ze pakt echt goed door. Alle documenten zijn uiterst correct afgehandeld en Lisa heeft zich bewezen als een zeer betrouwbare professional. Heel erg bedankt voor de fijne steun in deze moeilijke periode!
9 September 2026
Geert-Jan Oosterhoff
's-Hertogenbosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Geert, wat een super fijne review heb je gestuurd! Dank je wel daarvoor. Ik wens je heel veel goeds toe. Hartelijke groet, Lisa Hermus familie mediator
Georganiseerd, stap voor stap, warme begeleiding
Lisa heeft ons vanaf moment 1 bij de hand genomen in het regelen van onze scheiding. Met oog voor beide partijen, handige praktische tips en het stap voor stap door deze vervelende procedure heen loodsen. Lisa is de perfecte combinatie van zakelijk met een warme kant en een knipoog/dosis humor op de juiste momenten.
Ik ben heel blij dat we bij haar terecht zijn gekomen, dankzij haar begeleiding waren we binnen 4 maanden op vriendschappelijke basis uit elkaar.
25 August 2026
Irene
Beste Irene,
dank je wel voor jouw fijne review! Jullie waren zo fijn om te begeleiden. Echt met aandacht voor elkaar en goede oplossingen voor iedereen. Ik wens jou en de jouwen heel veel goeds en geluk toe. Hartelijke groet, Lisa Hermus
Snel contact met fijne informatie
Doordat ik informatie wilde ophalen hoe een mediator traject werkt en met mijn persoonlijke situatie erbij, kreeg ik snel en fijne informatie terug waarmee ik echt iets kan.
Daarnaast ook telefonisch contact gehad waar de ervaring hetzelfde is
9 August 2026
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste informatiezoeker! Dank je wel voor je beoordeling. Iedereen is welkom om informatie over mediation te vragen en ik ben blij dat ik verder heb kunnen helpen in het zoeken naar wat voor jou de beste manier is om je scheiding te regelen. Dat is op zichzelf al een ontzettend moeilijke beslissing, het scheidingstraject is zwaar en alle hulp die je kunt krijgen is dan welkom. Alle goeds en groet, Lisa Hermus familie Mediator
Veilige haven
Ik ben ontzettend dankbaar voor de hulp van Lisa Hermus.
Vanaf het eerste contact voelde ik mij serieus genomen en gehoord. Lisa nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren, dacht met mij mee en gaf heldere en eerlijke adviezen. Ook wanneer zij mij uiteindelijk niet verder kon helpen, bleef zij betrokken en nam zij de moeite om mee te denken. Dat zegt voor mij veel over haar als persoon én als professional.
Wat ik vooral heb gewaardeerd, is haar deskundigheid, betrokkenheid en warme benadering. In een moeilijke periode gaf dat mij veel vertrouwen en rust.
Ik kan Lisa van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrokken deskundige die niet alleen naar de juridische kant kijkt, maar ook oog heeft voor de mens achter het dossier.
5 August 2026
Corina
Breda
Beste Corina,
wat een fijne review. Heel veel dank daarvoor. Ik zou heel graag nog meer voor je/jullie doen en ik wens je dan ook veel goeds toe en hoop voor je dat alles toch nog in orde komt. Groet Lisa Hermus mediator
Fijne professionele hulp!
Lisa is een ervaren, doorpakkende mediator, die goed geholpen heeft met alles op een rij te zetten. Daardoor waren keuzes goed te nemen. Fijne hulp, en daardoor ook een prettig proces.
26 June 2026
F
V
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste F, dank je wel voor je fijne review. Het was fijn jullie te begeleiden. Ik wens jullie heel veel goeds en geluk toe! Groet Lisa Hermus
Lisa begeleidde ons met geduld naast een duidelijke agenda en hield goed rekening met alle partijen.
Beste Lisa,
Wat ik heel prettig vond, is dat je ons geduldig en heel objectief hebt geholpen. Ik voelde me gesteund door jou in de gesprekken die we met zijn 3-en hadden.
Dat klinkt misschien raar, want het suggereert subjectiviteit, maar waar zo’n gesprek met mijn ex normaal gesproken uit de hand zou zijn gelopen, stelde jij een goede vraag, vroeg door of gaf aan wat een rechter wel of niet van iets zou vinden.
Dat bracht discussies in een ander daglicht en schiep andere perspectieven. Perpectieven die nodig waren om vanuit een andere neutraal tot oplossingen te komen. Dat was mij zonder jou niet gelukt.
Ik ben je dankbaar voor je hulp en de afspraken die we hebben kunnen maken. Daarnaast doe ik mijn uiterste best om er voor Wouter en Floris ondanks de scheiding een fijne jeugd en goede opvoeding van te maken.
Hartelijke groet en veel plezier in Montréal,
Willem
21 May 2026
Willem
Vlijmen
beste Willem,
het genoegen was zeker ook mijnerzijds! Jullie hebben het samen ontzettend goed gedaan. Hard gewerkt en doorgezet en daardoor hebben jullie nu goed resultaat. Mijn complimenten voor jullie!
Die twee kinderen van jullie boffen maar met zulke fijne en betrokken ouders. Veel plezier met hen en veel goeds met elkaar als ouders toegewenst.
Dank en groet Lisa Hermus
Professioneel met persoonlijke touch
Fijn kennismakingsgesprek, helder en overzichtelijk.
Open en laagdrempelig.
Prettige gespreksruimte.
Kosten aan de hoge kant.
11 May 2026
YH
Oisterwijk
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste YH, zeker jammer dat jullie geen clienten van mij zijn geworden maar wel goed dat jullie kiezen voor de mediator die het beste bij jullie budget past! Ik wens jullie nogmaals veel goeds en wijsheid toe! Groet Lisa Hermus familie mediator
Professioneel
Lisa is zeer professioneel en weet op het juiste moment in te grijpen. Dat is soms best lastig te accepteren omdat ze dan erg duidelijk is, maar voor het proces veel beter.
6 May 2026
Ralph
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Ralph, oei sorry! ;-) ik denk dat jullie de duidelijke aanpak inderdaad soms nodig hadden maar hopelijk hebben jullie ook ervaren dat ik er steeds wel echt voor je was en de worstelingen die jullie doormaakten begreep. Goed gedaan samen! Hopelijk kom je snel in rustiger vaarwater. Ik wens je hoe dan ook alle goeds toe. Groet Lisa Hermus familie mediator
Afgestemd en deskundig
Lisa gaf ons bij de start van elk gesprek ruimte om "in te checken" waardoor de gesprekken een open en eerlijk karakter hadden. Het blijft toch een emotioneel proces, daar heeft Lisa alle begrip en respect voor. Ze stemde goed af op wat onze wensen waren en gaf deskundig advies. Dank daarvoor!
Carla
21 April 2026
Carla
Den Bosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Carla, dank je wel voor je review. Mijn complimenten aan jou en jullie voor jullie constructieve en 'liefdevolle' houding naar elkaar. Dat zie ik niet elke dag en is een inspiratie. Heel veel goeds toegewenst. Groet Lisa Hermus
daadkrachtig en snel geholpen
we konden snel starten en de vervolgafspraken liepen ook voorspoedig. Qua feedback zou ik terug willen geven dat geduld en herhaling helpend zijn. Soms begreep ik het niet en de reactie was dan niet bemoedigend of ondersteunend om dit nogmaals aan te kaarten.
De gevolgen van keuzes mogen meer belicht worden. Je weet niet wat je overkomt en wat goed is voor de toekomst en hierin heb je ondersteuning nodig om niet overhaast keuzes te maken.
16 April 2026
M
B
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste M, oi! Ik had juist het idee dat jullie zelf echt wilden bepalen hoe zaken geregeld zouden worden en daarbij wilden afwijken van de wet en dat jullie zijn geen extra aandacht of stilstaat bij wat dat voor jullie beiden betekent wilden. Maar dat zal ik dan in de toekomst bij andere clienten die ook al met een pakketje afspraken bij mij komen nog beter checken. Goede tip! Misschien dat ik daarom niet ook nog zaken vaak herhaalde. Ik had het idee dat alles zo snel mogelijk achter de rug moest zijn voor jullie. Ik wens jullie hoe dan ook wel heel veel goeds en geluk toe! Groet Lisa Hermus
zakelijk, direct, doeltreffend
kundige directe benadering. Soms miste ik de empathie
11 April 2026
Patrick Heijnen
Tilburg
Reactie van Het Scheidingscollectief
Hi Patrick, dank je voor je review. Jammer dat ik je niet meer kon laten voelen en ervaren dat ik betrokken en empatisch was voor jullie situatie. Leerpuntje voor mij! Heel veel goeds toegewenst, en veel groeten, Lisa Hermus
Betrokken, to the point en professioneel
Ik heb Lisa als erg fijn ervaren. Geïnteresseerd in de situatie, in wat er speelt en weet overal op door te pakken. Ik had niet gedacht dat we hier in zes sessies uit zouden zijn en het is dankzij Lisa wonderbaarlijk genoeg toch gelukt!
9 April 2026
Anne
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Anne, dat krijg je ervan als je zelf een topper bent! En natuurlijk jouw ex partner ook. Dan ben je in 6 sessies gewoon helemaal uit. Goed gedaan samen. Heel veel goeds en geluk, ook in je nieuwe huis. Groet Lisa Hermus
Heel deskundig, zakelijk én empathisch, meedenkend. end, snel.
Ik heb Lisa ervaren als een erg deskundig mediator. Ze heeft onpartijdig de nodige informatie gegeven. Structuur en aanpak was duidelijk, transparant en snel. Er was ruimte om ook eerst aan te geven hoe ieder erbij zat op dat moment, vóór we het zakelijke stuk aankeken. Dat ervoer ik als erg prettig. Ze gaf duidelijke handvaten om bij moeilijke beslissingen toch knopen door te kunnen hakken. Duidelijke communicatie.
8 April 2026
D
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste D, dank je wel voor jouw fijne en super uitgebreide reactie! Ik wens je heel veel goeds toe! Groet Lisa Hermus familie mediator
Correct duidelijk en snel
Ik heb Lisa als een zeer vriendelijke, correcte mediator ervaren. Duidelijk en met excellente kennis van zaken. Door de begeleiding hebben wij het proces goed en snel kunnen afronden.
1 April 2026
Sabrina
Den Bosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Sabrina, dank je voor je bericht. Ik wens je een heel fijn nieuw huis toe. Jullie hebben het samen ontzettend goed gedaan! Groet Lisa Hermus
Ervaren en zakelijk
Zeer prettige ervaring waardoor wij snel verder konden met ons eigen leven.
4 March 2026
Freek
Berlicum
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Freek, dank je wel voor jouw fijne review. Ik wens jullie een fijne toekomst toe! Jullie hebben alle reden om je toekomst goed vorm te geven, jullie prachtige dochter!
alle goeds, groet Lisa Hermus
Persoonlijk en betrokken.
Persoonlijk en betrokken. Ze geeft duidelijke uitleg indien je later nog vragen hebt. Een echtscheiding is nooit leuk maar ze staat meteen voor je klaar als er nog iets geregeld moet voor een correcte afhandeling en beide partijen zo min mogelijk belast worden.
25 February 2026
Gerda
Rosmalen
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Gerda, voor jou sta ik natuurlijk klaar! Ik wens je naast allerlei geregel binnenkort wel ook ontspanning toe. Volgens mij kun je dat wel gebruiken. Pas goed op jezelf. Alle goeds, en groet Lisa
Efficiënt en meevoelend
De gehele mediation hebben we als zeer prettig ervaren. Uitstekende communicatie en deskundige begeleiding. Ze zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.
15 February 2026
Erik
‘s-Hertogenbosch
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Erik, hartelijk dank voor jouw aardige bericht. Het begeleiden van jullie was een voorrecht. Heel veel goeds toegewenst.
doeltreffend
Veel ervaring zowel op wettelijk als juridisch vlak. Zakkelijke gesprekken
25 January 2026
Patrick Heijnen
Herpt
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Patrick, dank je wel voor je review. Jullie hebben hard gewerkt om tot afspraken te komen. Knap gedaan, was niet altijd makkelijk!
alle goeds, groet Lisa Hermus
Zeer prettig kennismakingsgesprek
Uiteindelijk zijn we met een andere mediator in zee gegaan omdat deze thuis komt. Op en neer naar Vught is praktisch gezien voor ons niet ideaal. Verder zeer prettig gesprek gehad met Lisa Hermus. Zeer duidelijk in haar verhaal en uitleg en zeer goed juridisch onderlegd.
15 January 2026
Ron
Best
Beste Ron,
hartelijk dank voor jouw fijne reactie. Ik wens jullie alle goeds toe en jullie komen er samen vast prima uit. Groet Lisa Hermus
Prima ontvangen
Ze heeft alles goed uitgelegd en wat we niet goed.uit snapt heeft ze nog een keer. Duidelijk uitgelegd gr
4 December 2025
Hilde verhoeven
Velddriel
Reactie van Het Scheidingscollectief
Beste Hilde, hartelijk dank voor jouw 10! Hoe vaak haal je die nu in je leven? Het was fijn om jullie te begeleiden. Ik wens je veel goeds en geluk toe. Hartelijke groet Lisa
Review overzicht
Positief sentiment90%