Goede basis voor beginnend vertrouwenspersoon

Prettige en op diverse wijze gegeven interessante cursus. PowerPoint, filmpjes, ervaringen delen en rollenspel. Naast eendaagse cursus naslagwerk meegegeven om thuis te lezen/bestuderen. Door deze combinatie blijft het interessant en kun je de concentratie vasthouden. Ik had het prettig gevonden als de PowerPoint uitgeprint aanwezig was geweest maar begreep dat dit door omstandigheden nu niet was gelukt. Verder een zeer ervaren en toegankelijke fijne cursusleider. Ik hoop in het boek verdere verdieping te vinden, de eerste aanzet was in ieder geval goed.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon is minder breed dan gedacht.

Ik had de verwachting dat vertrouwenspersoon breder zou zijn en meer oplossingsgericht. Maar het is vooral het ondersteunen van de medewerkers in hun proces omtrent hun probleem. Hiervoor hebben we tools gekregen.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Prettige studiedag ook goed online te doen

In kleine groep met gemotiveerde deelnemers en een professionele en ervaren cursusleider was het zelfs bij 30 graden vandaag goed te doen om deze cursus te volgen. Zeer interessant.

rustige leerzame dag

Klein groepje maakt dat het een rustige dag was. Heb bevestiging gekregen dat ik op de goede weg ben als het op vertrouwenspersoon gesprekken aankomt. En een aantal heel goede ' administratieve' tips gekregen. Bijvoorbeeld neem PSA op in het MTO

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon

Informatie gekregen die ik wilde hebben

De cursus heeft mij gegeven wat ik er van verwacht had. Graag had ik van de sheets een hand-out gekregen tijdens de cursus om aantekeningen te maken.

erg goede training

de training is uitstekend gegeven, ik heb er veel van geleerd

Interessante opleiding

Goed en duidelijk les gegeven.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon (online)

Te veel informatie in één dag

Onze trainer heeft erg zijn best gedaan maar het blijft toch een beetje droge stof en voor een online training vond ik het echt heel erg moeilijk om 6 uur mijn aandacht erbij te houden. Ik zou de training eerder opsplitsen in 2 delen zolang het nog online gegeven wordt.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker

Kaders zijn nu helder, dat is fijn

Heldere uitleg

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon (online)

hoop nuttige informatie welke omgezet kan worden in de praktijk

to the point gegeven cursus, bruikbaar voor de praktijk.

Duidelijke cursus Vertrouwenspersson

Duidelijke uitleg over wat Vertrouwenspersoon zijn inhoudt. Fijne kleine groep en voldoende gelegenheid om vragen te stellen en van elkaar te leren. Enige minpuntje is dat de video's niet allemaal beschikbaar waren maar dit lag niet aan ArboNed. Filmpjes ingesproken door collega van ArboNed zijn duidelijk maar het is hinderlijk dat de presentatie telkens van formaat veranderd. Het is niet nodig de spreker in beeld te zien. Voice-over is voldoende.

Duidelijke uitleg

Toelichting op taken vertrouwenspersoon

Fijne cursus! Handvaten en wat wel en niet bij je taak hoort als vertrouwenspersoon. Rollenspel is spannend maar enorm nuttig!

Interessant, veel geleerd

Ik heb veel geleerd van de training en handvatten aangereikt gekregen en zin om er mee aan de slag te gaan. Hierdoor ook meer feeling gekregen met de functie.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker (online)

Goede praktische insteek om de rol van preventiemedewerker te duiden

Goede afwisseling van theorie door de docent en de filmpjes. Leuk ook de interactie met andere cursisten. Nadeel is dat de gehele cursus online is geweest, wat het intensief maakt om te volgen en het sociale aspect met medecursisten ontbreekt daardoor. Hoewel hier niks aan te doen is in Coronatijd.

Helaas weinig toegevoegde waarde

Het is een hele basic, hoog over workshop waardoor hij voor mij weinig toegevoegde waarde heeft opgeleverd. Het cursusmateriaal, met name de gebruikte video's, zijn m.i. van matige kwaliteit. Het tempo in de training lag voor mij te laag waardoor het lastig was om de concentratie vast te houden. Jammer dat de trainster geen gebruik heeft gemaakt van de breakoutrooms op MS Teams waardoor je een veel dynamischere training kunt maken.

Prima online cursus

De digitale omgeving is niet de meest ideale voor een cursus voor vertrouwenpersonen. Je mist de menselijke signalen die je wel opvangt wanneer je elkaar echt kan aankijken. Echter de cursus vat de basis goed samen in de films en er is genoeg ruimte voor eigen inbreng. De drempel voor rollenspellen is nog wat hoger bij een online setting, echter voor mij werkte het goed. Wat mij betreft nog wat meer rollenspellen en case studies. Een goede basis om verder uit te bouwen.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon (online)

To the point, overzichtelijk en duidelijk

Prettige workshop welke goed on line toe doen is. Filmpjes gaven veel inhoudelijk weer en waren echt een toevoeging aan de sessie.

Duidelijk, afwisselend, goed samengevat

Ik zag op tegen de online versie, maar dit is 200% meegevallen. De manier waarop Monique Vermeulen de training gaf was zeer prettig, afwisselend, met handige praktijkvoorbeelden en met voldoende pauzes. Zeer leerzaam, geeft mij meer kennis mbt mijn verantwoordelijkheden en taken als preventiemedewerker. Bij mijn eigen kennis en vaardigheden vul ik 3 sterren in, omdat de materie nieuw is en ik me daar verder in zal ontwikkelen door praktijkervaring en coaching door een ervaren preventiemedewerker.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker (online)

Duidelijke uitleg en goede info om mee aan de slag te gaan

Leuke gebracht, duidelijk en kon bij de les blijven omdat er genoeg afwisseling in zat. Vragen kunnen stellen wanneer maar kon. Een super goede ervaring en veel tips om mee aan de slag te gaan.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker (online)

Hele fijne online training!

Ik keek een beetje op tegen de online training, fysiek blijft toch altijd fijner. Echter viel het 200% mee! Het is een leuke online training met veel afwisseling. Je krijgt handvaten mee waar je gelijk mee aan de slag kan.

• Welke training heeft u gevolgd? Preventiemedewerker (online)

prettig en informatief, zet aan tot actie

goede handvatten om de rol in te kunnen geven. online heeft niet de voorkeur maar de afwisseling met video's en pauzes werkte heel goed. Trainster wist de aandacht goed te behouden en toe te spitsen op wat voor ieder in zijn rol en omgeving van belang is.

Deskundige trainers

Ondanks dat het een online training was veel opgestoken. Genoeg ruimte voor dialoog.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus
  • Welke training heeft u gevolgd? Ergocoach beeldschermwerkplek (online)

Prima cursus

Gisteren online cursus Preventiemedewerker gevolgd. De cursus was goed verzorgd met een duidelijke presentatie en er was ook voldoende ruimte om vragen te stellen of om met elkaar in discussie te gaan. Door de online setting is het verdiept met elkaar discussiëren wel minder dan wanneer de cursus klassikaal gegeven wordt.

Goede training

Goede training preventiemedewerker, fijne trainster en leuke groep mensen.

Zwarte Woud 10

3524 SJ Utrecht

030 299 63 63

Over ArboNed

ArboNed helpt mkb-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken, zodat ook u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen. Dagelijks staan we klaar voor 63.000 werkgevers en ruim 674.000 werknemers. ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor een gezond werkend Nederland. Met onze fysieke en online trainingen kunt u verzuim aanpakken én voorkomen. Onze trainingen: - Preventiemedewerker (ook online mogelijk) - Vertrouwenspersoon (ook online mogelijk) - Training Ergocoach beeldschermwerkplek (ook online mogelijk) - Wet Verbetering Poortwachter: regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (ook online mogelijk) - Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren - Maak zelf uw Risico-en inventarisatie en evaluatie (RI&E) - Agressietraining: Omgaan met (verbale) agressie - Creëer een sociaal veilige werkomgeving - E-learning: Maak zelf je Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) Wilt u weten welke training en aanpak het beste aansluiten bij uw bedrijf? En wat precies uw mogelijkheden zijn? Wij helpen graag u met het realiseren van uw doelstellingen. Mailt u dan naar [email protected]