Heel leerzaam en nuttig

Duidelijke uiteenzetting van de taken en rol van de vertrouwenspersoon

Leerzaam

Het is goed om te weten wat de taken zijn van een preventiemedewerker en wat je niet hoeft te te doen.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Goede balans tussen theorie en zelf oefenen

Leuke dag, goede balans tussen theorie (wet poortwachter) en zelf oefenen (aan de hand van casussen gesprekken oefenen met een trainingsacteur) Leerzaam om met andere hr-adviseurs samen deze dag te doen. Je leert van elkaar, ook al zijn de organisaties van de deelnemers totaal verschillend.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Theoretische kennis overdracht was prima. Was niet veel nieuws voor mij, maar wel een fijne herhaling. Het oefenen met de rollenspellen was zeer leerzaam

erg informatief

erg positief, weer andere gesprekstechnieken geleerd die ik zeker in de praktijk kan toepassen. Niet alleen bij de verzuim gesprekken maar ook bv bij beoordelingen.

vooral theoretische cursus

Ik had gehoopt en verwacht dat de cursus meer praktisch zou zijn. De docent was vooral veel aan het zenden. Ook vond ik de docent vrij passief; wanneer het kijken van een documentaire en het luisteren van een podcast onderdeel is van de cursusdag zelf zou je je kunnen afvragen of de dag niet anders ingedeeld kan worden. Daarbij was de docent weinig inspirerend naar mijn mening.

Prima cursus

Prima cursus voor vertrouwenspersoon. Afwisseling met filmpjes en interactie en gewoon luisteren.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

De training was aangenaam en zeer leerzaam

De opbouw van de training met een informatief onderdeel gevolgd door een actief oefenmoment paste bij mijn verwachtingen. De mix van mensen die uit het HR-vak komen en anderen maakte dat er ruimte was om expertise te delen en van elkaar te leren. De toevoeging van de acteur vond ik erg leuk! De trainer was open, helder en had ruimte voor intermezzo, waardoor de training erg vloeiend en natuurijk verliep. De tijd vloog voorbij!

Intensief en leerzaam.

Training sloot goed aan met de praktijk.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

het was informatief en gaf me veel inzicht

de trainer was ontspannen en gaf direct een vertrouwde sfeer. Veel o, ja momenten, maar ook ruimte om dieper in te gaan op vragen die het opriep. Acteur was leerzaam.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Het was een zeer leerzame dag

Een leerzame dag met veel punten waar we veel als vertrouwenspersoon aan hebben mede door de rollenspelen en filmpjes kom je meer te weten over de functie in ons bedrijf

Duidelijke en overzichtelijke training

Een duidelijke en overzichtelijke training met genoeg ruimte voor vragen en opmerkingen.

Heel verhelderend

Alle facetten van de rol van preventiemedewerker behandeld. Ruimte voor het behandelen van vragen die plots opkomen. Ervaren en deskundige trainer.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Veel nuttige informatie in korte tijd

Prima training, goede uitleg ook buiten de ppt om. Goed verzorgde lunch. Fijne trainer die alle vragen vlot kon beantwoorden op een manier dat je het ook nog snapt. Alleen het kantoor waar de training gegeven werd was erg benauwd. Hoe later op de dag, hoe warmer het werd. Waardoor het moeilijker werd om je te concentreren op de training. Dat ventilatie in dat kantoor kan beter.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Fijn om in 1 dag goede handvaten te hebben gekregen.

Prettige sfeer, Marijke begeleide het goed. Heel veel interessante dingen gehoord en leuke voorbeelden. Marijke praatte soms veel achter elkaar, wat leuk was, maar doordoor iets vaker een break was niet erg geweest.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon (online)
  • Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Duidelijke cursus, compleet, veel informatie

Omdat ik voor een klein bedrijf werk (<25 medewerkers) was veel van de informatie voor mij niet toepasbaar. Liever had ik een cursus gevolgd voor kleine bedrijven. Dit doet echter niks af aan de kwaliteit van de cursus die ik heb gevolgd.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Leuke en leerzame training!

De training wordt door een enthousiaste medewerker gegeven. Haar eigen werkervaring en kennis is een goede aanvulling op onderwerpen die behandeld worden. Ook de informatieoverdracht is prettig en vragen stellen kan op iedere moment. De cursisten worden actief bij de training betrokken zodat het nooit saai wordt.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

Een leuke en leerzame dag.

Prima en leerzame 1 daagse opleiding. Veel realitische voorbeelden.

Duidelijk

Duidelijke uitleg en goede informatie

Fijne training

Ik heb een fijne leerzame training gehad. Met ook wat humor dat maakt het onderwerp fijn. Veel geleerd maar hopelijk hoef ik dit niet heel vaak toe te passen.

goed georganiseerde cursus

Dit was een leerzame en nuttige cursus. De kaders en grenzen waarbinnen je kunt/mag werken worden duidelijk. Echt een aanbeveling waard als je als vertrouwens persoon begint of werkzaam bent zonder handleiding. Had het zelf prettig gevonden als de presentatie van de training Vertrouwenspersoon op een usb stick was meegegeven i.p.v via mail.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

goede voorbeelden uit de praktijk waar ik wat aan had

Online cursus gevolgd waarbij goede praktijkvoorbeelden ingebracht waar je wat mee kunt.

• Welke training heeft u gevolgd? Vertrouwenspersoon (online)

Een prettige training

Ik vond het goed te volgen, hoeveel baat ik erbij heb moet in de praktijk nog blijken natuurlijk maar ik had het idee dat het een goede basis is.

Heel goed

Ik ben tevreden met het cursus, de trainer heeft alles goed uitgelegd, het is nu voor mij duidelijker geworden wat voor rechten ee vertrouwenspersoon heeft.

• Uw eigen kennis en vaardigheden na de cursus

De meest erbarmelijke training die ik ooit heb meegemaakt

Een trainer die tijdens pauzes constant op zijn telefoon bezig is i.p.v. te spreken met zijn cursisten. Sheets die didactisch onacceptabel zijn met een trainer die niet verder komt dan het oplezen van de inhoud van de sheet. Sheets uit de presentatie die zonder uitleg worden overgeslagen als zijnde niet relevant. (Hoezo een op de cursus toegepaste PowerPoint). Eerst info via een filmpje (Uitstekend), dan de sheets met exact dezelfde inhoud die ook nog eens klakkeloos wordt opgelezen is driemaal dezelfde informatie! Een rollenspel dat wordt onderbroken door het ophalen! van de lunch, met na de lunch de evaluatie. Evaluaties die niet verder komen dan: "Het ging dus goed", i.p.v. inhoudelijke vragen door de trainer. Het derde rollenspel miste de evaluatie door 'tijdgebrek'. De cursus stopte om 16.00 uur i.p.v. de bij inschrijving overeengekomen tijd van 16.30 uur. Vragen die niet beantwoord konden worden, door gebrek aan kennis bij de trainer, m.b.t. de vervolgcursus vertrouwenspersoon. Een uiterst karig verzorgde lunch in het leslokaal i.p.v. in een foyer/kantine. Een trainer die ongetwijfeld als professional uitstekend functioneert als vertrouwenspersoon, maar die iedere didactische scholing mist. Met betrekking tot de didactische invulling door de Arbo-ned Academie van de sheets, zou het misschien wel handig zijn om de items per sheet te minimaliseren en de items per bullit te laten weergeven op het moment dat ze besproken worden. Al met al een wel erg schrale cursus voor een persoonlijk dagtarief van € 697,- en een totaal dagtarief van een kleine € 8.400,- !!!

Zwarte Woud 10

3524 SJ Utrecht

030 299 63 63

Over ArboNed

ArboNed helpt mkb-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken, zodat ook u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen. Dagelijks staan we klaar voor 63.000 werkgevers en ruim 674.000 werknemers. ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor een gezond werkend Nederland. Met onze fysieke en online trainingen kunt u verzuim aanpakken én voorkomen. Onze trainingen: - Preventiemedewerker (ook online mogelijk) - Vertrouwenspersoon (ook online mogelijk) - Training Ergocoach beeldschermwerkplek (ook online mogelijk) - Wet Verbetering Poortwachter: regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (ook online mogelijk) - Verzuimmanagement en verzuimgesprekken voeren - Maak zelf uw Risico-en inventarisatie en evaluatie (RI&E) - Agressietraining: Omgaan met (verbale) agressie - Creëer een sociaal veilige werkomgeving - E-learning: Maak zelf je Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) Wilt u weten welke training en aanpak het beste aansluiten bij uw bedrijf? En wat precies uw mogelijkheden zijn? Wij helpen graag u met het realiseren van uw doelstellingen. Mailt u dan naar [email protected]