ervering rijker en illusie armer
*De ene verkoper bij Vlastuin is de andere niet, de eerste bood inruil voor een A3 cabrio dubbel S-line ongezien €32.000,-- plus of min €1.00,--. Reden genoeg om met mijn in showroom conditie verkerende A3 cabrio bij Vlastuin op de koffie te gaan. Daar ontmoette ik verkoper 2, gespecialiseerd om via Gaspedaal.nl de laagst mogelijk prijzen tevoorschijn te toveren, derhalve werd het eerder gedane bod met€2.000,-- teruggebracht. Dit geeft mij het gevoel dat ik voor dit bedrag een soort van opgelicht ben, althans zo voelt het. Mag het ook tekortgedaan noemen. *Auto vandaag opgehaald, setje wielen moest nog gewisseld worden, helaas niet goed uitgebalanceerd, met alle gevolgen van dien van trillingen op de rijksweg. *Tenslotte met het Deense instructieboekje het snelheidsdisplay inregelen wordt nog een hele uitdaging, kennelijk was hier bij aflevering geen tijd voor ingeruimd. *Al met al weinig enthousiasme en heb hier geen goed gevoel bij. Ik ben het met de onderbouwing totaal niet eens en wel op basis van feiten en realiteit. Ik ben woensdag 13 september door een van uw verkopers teruggebeld en heb een indicatie gevraagd voor mijn in showroom conditie verkerende Audi A3 cabrio.. Mij is voor een 2 maal S-line van 2020 met kilometerstand 27500 een telefonisch bod gedaan van €32.000,-- plus of min €1.000,--. Gezien de showroom conditie en complete uitrusting ben ik uitgegaan van €33.000,-- wat tevens reden was om af te reizen naar Scherpenzeel. Terplaatse werd er alles aan gedaan om de inruilprijs naar beneden bij te stellen, goochelen op Gaspedaal met auto’s uit 2019 met veel minder opties etc. kortom weinig professioneel. Op enig moment heb ik zelf Gaspedaal geraadpleegd en exemplaren van 2020 met dezelfde uitrusting en opties doen enige duizenden euro’s meer verkoop, dat was kennelijk niet interessant en aan de orde. Jammer een gemiste kans. Ik heb woensdag een schriftelijk voorstel gedaan op basis van de eerder afgegeven inkoopprijs van €33.000,--, wordt vervolgd
Beveelt niet aan
15 September 2023
Arie Overbeeke
HENDRIK-IDO-AMBACHT
Reactie van Vlastuin Auto
Dag Arie
Allereerst hartelijk dank, dat u de moeite neemt om uw ervaring te delen.
Ik heb 2 kanttekeningen bij uw verhaal:
* U heeft € 31.000,- gekregen, precies wat wij u telefonisch (lees: ongezien) als ondergrens geboden hebben.
* Ten tweede was dit voor ons geen doorsnee aflevermoment. Normaliter staat er een week voor van het moment van aankoop tot moment van aflevering. U heeft echter de Audi afgelopen vrijdag om 10.00 uur gekocht en wilde deze auto nog diezelfde dag hebben met daarbij de originele wielen onder de auto. We hebben in onze werkplaats alles op alles gezet om aan deze wens te voldoen, zodat u om 17.30 uur met de nieuwe auto de weg op kon. Ik vermoed, dat dit helaas toch net te snel is gegaan, waardoor het balanceren met de nieuwe wielen niet goed is gegaan. Onze excuses daarvoor.
Instructies kunt u oproepen in het display in het Nederlands. Gezien de door u uitgesproken wens in de geplaatste review hebben wij inmiddels een instructieboekje in de Nederlandse taal voor u besteld.
Ik hoop, dat u een half jaar met de Audi rijdt en dat u dan uw bevindingen nog een keer wilt beoordelen. We doen ons best voor een 8 of hoger! 😊