Reactie van het bedrijf
Geachte heer Kaiser,
Ik heb u naar aanleiding van uw review nog proberen te bellen, maar krijg alleen uw voicemail.
Met betrekking tot de reparatie is het totaal niet onze bedoeling oneerlijk te zijn, volgens
de monteur die aan uw auto gewerkt heeft werden alle slangen warm, wat niet duidt op een verstopte kachelradiateur. Uw auto gaf wel een duidelijke storing op de kachelklep aan, omdat dit ook de klep is die warm/koud regelt leek het hem duidelijk dat het hier aan moest liggen.
We hebben de dealer gebeld over de kosten van de klep en de montagetijd, hier kregen
we te horen dat het dashboard er dan uit moest en dat er veel werk in zat, op basis
hiervan hebben wij een prijsopgave gemaakt.
Als dit in de praktijk mee was gevallen, dan hadden we ook een andere prijs berekend.
Helaas kunnen we dit nu niet meer achterhalen.
De distributieriem die u heeft opgemerkt voor de aankoop is voor aflevering ook keurig vervangen samen met alle filters, dus snap ik niet zo goed waarom dat hier vermeldt wordt.
Daarnaast heeft u het over 'wettelijke garantie', beter gezegd non-conformiteit. Dit is wat u mag verwachten van een product. In het geval van uw auto, die meer dan 200.000 km gedraaid had bij aankoop mag u veel minder verwachten dan van een auto met 50.000 km.
Een goed voorbeeld is de koppeling, die is vlak na aankoop defect gegaan en die wij onder garantie hebben vervangen.
Als je de non-conformiteit bekijkt is de levensduur van een koppeling 80.000 km of 10 jaar. Op basis van de non-conformiteit had u dus kunnen verwachten dat de koppeling elk moment defect kon gaan en dit dus zelf moeten betalen.
Omdat wij het ook vervelend vonden dat de koppeling zo snel defect ging hebben wij de
kosten voor onze rekening genomen zodat u zo snel mogelijk weer kon rijden.
Een monteur kan altijd een foute diagnose maken, het is en blijft mensenwerk. Maar als
wij dit tijdens de reparatie hadden gemerkt, dan was de prijs ook zeker aangepast en had u alleen betaald voor wat nodig was.
Met vriendelijke groet,
Erik Dik