Onbegrijpelijk hoe slecht er met klanten word omgegaan
Wij hebben hier een bus gekocht en werden in eerste instantie vriendelijk geholpen door de heer Gerlof. Helaas veranderde dit volledig zodra er problemen met de auto ontstonden.
Na enkele weken bleek onze Volkswagen Transporter (21-VNF-1) ernstige mankementen te hebben, waaronder extreem olieverbruik. Wij hebben dit netjes gemeld, maar werden direct afgewezen en niet serieus genomen. Volkswagen gaf zelf aan dat er een officiële olieweging uitgevoerd moest worden om het probleem vast te stellen. In plaats van samen naar een oplossing te zoeken, werd ons verteld dat we “wel wat liters olie konden krijgen” voor de garantieperiode.
Wij hebben meerdere keren geprobeerd er op een nette en redelijke manier uit te komen. Zo hebben wij zelfs aangeboden de bus terug te laten nemen met een verlies van €3.800 voor onze eigen rekening, of om samen naar een andere auto te kijken. Ook dat werd weggewuifd. Uiteindelijk hebben wij, omdat het vertrouwen volledig weg was, besloten de bus elders te verkopen. Bij een andere garage in Drachten werd direct duidelijk dat deze bus al langere tijd bekend stond om het ernstige olieverbruik en dat men hiervan op de hoogte was.
Toen wij hierover in gesprek wilden gaan, merkten wij pas echt hoe er met klanten wordt omgegaan zodra er garantieproblemen zijn. Waar je welkom bent zolang je iets koopt, word je onvriendelijk, onbeschoft en zelfs lachend behandeld zodra je een oplossing zoekt. Telefonisch zijn wij op een respectloze manier te woord gestaan.
Uiteindelijk zijn wij juridisch verder gegaan. De bus is teruggenomen, maar wel met een verlies van €3.800 voor ons. Dat hebben wij geaccepteerd om een langdurig juridisch conflict te voorkomen. Tot op de dag van vandaag wachten wij nog steeds op correctie en vergoeding van de verzekeringskosten van een voertuig dat al geruime tijd niet meer in ons bezit is. Ook de vrijwaring liet maanden op zich wachten en bleek vervolgens nog een foutieve datum. Wees gewaarschuwd koop hier geen auto!