Goede opleider , top docent
Ik heb de opleiding Fitnessinstructeur A gevolgd bij sport & people en in april start ik met de B.
Caroline
Maastricht
Laden reviews...
64 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Heeft een totaal van 174 beoordelingen met een gemiddelde score van 9,1
Review overzicht
Uit de verzamelde beoordelingen blijkt een overwegend positieve ervaring met Sport & People. Studenten waarderen de duidelijke informatie, toegankelijke lesmaterialen en de steun van het personeel. De cursussen worden als praktisch, gestructureerd en toegankelijk voor verschillende schema's beschreven, met snelle antwoorden op vragen en betrouwbare bronnen.
Caroline
Maastricht
Ik heb mijn fitnessopleiding via een thuisstudie gevolgd en dat beviel uitstekend. Elke maand hadden we een online sessie waarin al mijn vragen duidelijk werden beantwoord. Daarnaast kon ik altijd terecht via e‑mail en telefoon, wat enorm hielp om gemotiveerd te blijven. Dankzij de goede begeleiding en flexibiliteit heb ik mijn fitnessdiploma met succes behaald.
Farid
Friesland
Ben net begonnen met de Fitness Trainer A en het bevalt goed! Fijne duidelijke communicatie/instructie vanuit Sport&People.
9 March 2026
Fauziya
Utrecht
De klassikale lessen waren echt heel fijn. De combinatie van theorie en het daarna meteen in de praktijk brengen werkte voor mij heel goed. Jurgen gaf de lessen en dat deed hij op een duidelijke en eerlijke manier. Met af en toe een grap tussendoor wist hij de lessen ook leuk en ontspannen te houden. Daardoor bleef het niet alleen leerzaam, maar ook gewoon leuk om te volgen. Kortom, echt een aanrader om de opleiding ook klassikaal te volgen.
4 March 2026
Jacolien
Lekkerkerk
Ik heb een leuke tijd gehad tijdens de cursus met de cursisten. En ik een fantastisch docent gehad, heel groot bedankt aan Claire die ons fantastisch heeft voorbereid zodat een ieder goed voorbereid aan zijn/haar examen begon en goed afgerond.
4 March 2026
ibraltino Serrão César
Rotterdam
De fitness-instructeur A cursus bij Sport en People is zeer praktijkgericht met deskundige docenten en heldere lesstof. Een absolute aanrader voor wie serieus de fitnessbranche in wil.
Mark
Rotterdam
Het is een interessante opleiding. Echter gaat er heel veel mis in de communicatie. Zo werk je met 2 systemen online en in boek. Maar hier zitten grote verschillen in wat voor veel verwarring zorg. Elke les was er wel iets. Ook hoor je weinig van dingen terug, en moet je overal zelf steeds opnieuw achteraan. En waren er veel onduidelijkheden. De leraar was wel kundig en probeerde veel dingen weer goed te lijmen. Ook had ik mij aangemeld voor vervolg opleiding voor personal trainer echter is de opleiding in Groningen geannuleerd, er waren wat opties als alternatief geboden, maar ook hier laat de communicatie lang op zich wachten en zelf weer actie ondernemen, voor duidelijkheid. Helaas is er voor Groningen geen oplossing gekomen en zal ik mijn opleiding vervolgen in Utrecht wat bijna 2 uur rijden is. Ik hoop dat voor de vervolg opleiding er een verbetering gaat plaatsvinden in de communicatie. Want dat zorgt toch wel voor veel frustratie. Er ging in elk geval heel veel niet goed. Waardoor ik op dit moment geen positieve aanbeveling kan geven.
Beveelt niet aan
Marieke
Klazienaveen
Elke les waren we wel onduidelijkheden als er een medecursist contact op had genomen met Sport&People. Geen zaal gereserveerd of onduidelijkheden over de verschillen die in het boek stonden of op de online versie van sport&People. Dus ik raad deze cursus via Sport&People aan niemand aan. Twee systemen was ook erg onhandig en onduidelijk. Wat staat waar en waar kunnen we wat vandaag halen. Docent was echter erg kundig en probeerde alles weer te lijmen wat op een gegeven moment niet meer lukt. Ik was er al voor gewaarschuwd dat alles slecht geregeld was maar dit was echt niet best. Je betaald echt een hoop geld maar krijgt niet waar voor je geld
Beveelt niet aan
Miranda
Heerenveen
Beste Miranda,
Dank je wel voor je eerlijke feedback. Wat vervelend om te horen dat je de organisatie rondom de cursus als onduidelijk en rommelig hebt ervaren. Dat is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden.
Zoals we inmiddels telefonisch hebben besproken, pakken wij jouw feedback actief op en evalueren we dit intern en met de docent. We waarderen het dat je ook aangeeft dat de docent zijn uiterste best heeft gedaan om alles zo goed mogelijk te begeleiden. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit de organisatorische knelpunten niet wegneemt.Ons doel is om toekomstige cursisten een consistente en professionele leerervaring te bieden. Jouw feedback helpt ons om concreet te verbeteren.
Met sportieve groet,
Team Sport&People
Ik wilde heel graag mijn fitness trainer A diploma halen en daarvoor ben ik hierheen gekomen om de juiste papieren te krijgen. Goede hulp en juiste kennis.
Roy
Beek En Donk
Ik heb een hele fijne ervaring gehad bij Sport & People. De lessen waren erg goed en zeer informatief. De docent leggen alles duidelijk uit en je merkt dat er veel expertise aanwezig is. Zeker een aanrader!
2 March 2026
Shantal Jangca
aalsmeerderdijk
Ik ben blij dat ik voor de fitnesstrainer A heb gekozen via Sport & People. Inschrijven was gemakkelijk en een dag later had ik overal al toegang toe. Duidelijke en overzichtelijke stof en de app met het boek samen is een top combinatie.
5 February 2026
Erwin
Almere
Heel fijn personeel wat ik tot nu toe heb gesproken. Snelle reactie en mega vriendelijk. En al mijn vragen werden snel beantwoord. Er werd ook meegedacht!
5 February 2026
Janneke van der Pol
Eindhoven
Boffen
3 February 2026
Daan
Vught
I am very satisfied with my experience and truly appreciate the professionalism, guidance, and support throughout the process. Thank you for the valuable learning opportunity.
3 February 2026
Gökhan Yaşar
Almere
Uitleg was duidelijk, nam voor alles de tijd.
30 January 2026
Ashwin
De Lier
Hele fijne lessen gehad Claire gaf goed les het was heel duidelijk en geslaagd natuurlijk
30 January 2026
Kevin
Sprundel
Leuke, uitdagende cursussen voor ieder niveau. Snel contact via de klantenservice bij vragen. Aanrader!
29 January 2026
Meyke
Pietjouw
Makkelijk in te schrijven . Overzichtelijk app. Inhoud van de opleiding is goed.
29 January 2026
Nicky Van Gils
WAALWIJK
I am really happy with the course!!
27 January 2026
Teodor Cioroboiu
Amsterdam
Ik heb mijn opleidingen Fitness Trainer A en B afgerond bij Sport & People en ik ben super tevreden. De lessen zijn duidelijk en praktijkgericht, de docenten hebben veel kennis en nemen echt de tijd voor je. De begeleiding tijdens de opleiding is professioneel en motiverend. Dankzij Sport & People heb ik een sterke basis gelegd als fitness trainer. Zeker een aanrader voor iedereen die serieus aan de slag wil in de fitnessbranche! Mvg Gino Prodan Body Skillz
22 January 2026
Gino
Nieuwerkerk aan den IJssel
Ik ga in april starten met het PT Master Pakket bij Sport & People. Tot nu toe is de informatie duidelijk en verloopt de communicatie prettig. Alles is overzichtelijk geregeld en dat geeft een goede eerste indruk. Ik heb er zin in om in april te beginnen en ben benieuwd naar het traject.
19 January 2026
H.
Zoetermeer
het inschrijvingsproces is heel snel en simpel alle info is duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen
11 January 2026
Geweldig.
20 December 2025
Hasan
Den Haag
I took the Fitness trainer A level 3 course. Definitely recommend it. Easy one and the personnel is helpful!
15 December 2025
Petkovski