4 sterren: goede service, goed behandeld

Dit was mijn allereerste zangles en Odeke heeft die geweldig verzorgd. Goede uitleg, prettige sfeer en professionele begeleiding.

• Zangcoach: Odeke de Koning

4 sterren: goede service, goed behandeld

Was de eerste les. Veelal voor mij nieuwe benadering. Veel gedaan. Leerzaam. Benieuwd naar vervolg.

• Zangcoach: Linda Wagenmakers

4 sterren: goede service, goed behandeld

Hele fijne introductie! Ik houd van de pragmatische aanpak

• Zangcoach: Sanne Mieloo

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

De introductie les was erg leuk en leerzaam. Fijn dat je start met veel zingen in plaats van veel inzing- en ademhalingsoefeningen doen. Maar als ik veel oefeningen wil doen kan dat ook..je bent tenslotte zelf de baas bij Vocal Center:) Michelle gaf duidelijk uitleg over de Vocal Essence methode en bracht dit met veel enthousiasme in praktijk. Zo merkte ik dat ik door haar coaching bepaalde woorden en zinnen van mijn gekozen nummer anders en beter gingen klinken. Dit maakte dat ik veel meer aan het genieten was tijdens het zingen:) Ik kijk erg uit naar de komende zanglessen en, voor diegenen die dat ook leuk vinden, naar een leerlingenconcert:)

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Leuke les waar je veel aan hebt.

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Marcel is een super goede coach! Positief, enthousiast, energiek, altijd goede sfeer, leuke en leerzame lessen, kijkt / ziet wat nodig is om doelen te bereiken, bezit veel kennis en ervaring en kan dat goed overbrengen. Ik ga na les altijd met een lach en trots gevoel naar huis:)

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb de workshop zingen met effecten gevolgd. Alle effecten werden kort uitgelegd, waarna we de effecten één voor één, zelf konden gaan uitproberen. Toen we de effecten uitprobeerden kregen we zinvolle, persoonlijke tips. Na de workshop kregen we individueel ook een masterclass, waarbij we tips kregen. Wat ik fijn vond is dat Marcel snel met andere tips kwam, wanneer een tip nog niet leidde tot het gewenste resultaat. Hierdoor kon iedereen in een relatief korte tijd, toch nog aardig wat dingen uitproberen. De enige echte aanmerking die ik heb is de hoeveelheid effecten die zijn behandeld. Achteraf gezien had ik er denk ik nog meer aan gehad als ik, na de uitleg van alle effecten, aan had kunnen geven aan welke effecten ik zelf zou willen werken, zodat ik hier meteen meer op had kunnen focussen. Dit zou dan wel tot gevolg hebben dat ik een aantal andere effecten helemaal niet zou kunnen proberen, maar dit had ik niet erg gevonden, omdat ik gezien mijn voorkeur qua muziek en zingstijl toch al een sterke voorkeur had voor slechts enkele effecten. Ik had het persoonlijk daarom tof gevonden als er verschillende workshops waren geweest, waarbij er per workshop bijvoorbeeld maar twee effecten zouden worden behandeld. (vandaar de 7 voor 'werkwijze en methodiek'). Desalniettemin een zinvolle workshop die me een interessant inkijkje heeft geboden m.b.t. de verschillende effecten (en er zeker voor heeft gezorgd dat ik geluiden kan creeëren die ik voorheen nog niet kon maken:)).

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb echt goede tools gekregen om mijn zang te verbeteren.

• Zangcoach: Nicole van Hulst

4 sterren: goede service, goed behandeld

Bij toeval kwam ik op de site van Vocal Center terecht en aanvankelijk werd mijn interesse gewekt door de loopbaan coaching die er aangeboden wordt. Ik volg inmiddels al 2,5 jaar zanglessen en was daar tevreden over. Tijdens de eerste les van Marcel bleek echter onmiddellijk dat er nog een heleboel meer te leren valt en dat Vocal Center andere methodieken gebruikt dan dat ik gewend was. Daarnaast werkt het enthousiasme van Marcel aanstekelijk en heeft hij mij tijdens enkele lessen voorbereid op een auditie bij een coverband. Ik heb er reuze veel zin om de komende tijd met Marcel te gaan ontdekken waar verdere vocale winst te behalen is.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Onze zoon was erg zenuwachtig ondanks dat ie er erg veel zin in had. Paula heeft echt enorm haar bedt gedaan om hem op zijn gemak te stellen. Dat deed ze met veel geduld en het ging uiteindelijk goed. Volgende keer heeft hij veel zin in!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Paula neemt alle tijd om iedereen op t gemak te stellen. Ook de visie en didactische aanpak uit te leggen. Daarbij laat ze zien, horen en voelen dat zingen werken is, en dat je door de juiste technieken toe te passen op een hoger en beter level komt. Iedereen kwam aan de beurt met dezelfde toewijding en aandacht. Fijn en veilig, ze vraagt ook wat je wilt leren zonder oordeel. Mooi! Daarna blijft ze je uitdagen om de juiste techniek toe te passen tot je het ook echt voelt. Een vakvrouw puur sang!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Marcel is didactisch zeer bekwaam en gedreven om zijn leerlingen een win te laten behalen. En hij weet hoe hij een leerling daar krijgt. Organisatorisch was het wat minder professioneel. 1. Het begon te laat 2. Een leerling zang-coach van vocal Center zelf, die ook https://www.klantenvertellen.nl/enquete/#nog eens te laat binnen kwam samen met een andere leerling-coach, zat de gehele tijd geluiden te maken en de les te verstoren. Ondanks 3 vermaningen tot stilte van Marcel hield dit niet op, totdat ik er zelf iets van gezegd heb. Echter behoort dit niet mijn taak te zijn. Dit maakt het organisatorisch minder professioneel. Tip: Een kleine, korte pauze zo fijn zijn. Van half acht tot kwart voor elf is best een lange ruk :)

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Het was gewoon goed! Een hele fijne/gezellige/leerzame les. Ik voelde me "lekker vrij/veilig". Intensiever dan ik dacht, was best een beetje moe 😏. Daarom is het fijn dat ik de les "mee naar huis kon nemen" dmv geluidsopname om thuis alles nog een keer goed tot me door te laten dringen. Het was een beetje mijn insteek om 1 introductieles te doen, maar ik vermoed dat ik wel even blijf "hangen" 😊. Het was gewoon toppie😊.

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Bij Marcel (en elke coach van Vocalcenter die ik heb meegemaakt) voel ik me ontzettend op mijn gemak en tegelijkertijd uitgedaagd en geïnspireerd mijn mogelijkheden als vocalist te ontdekken en uit te breiden. Hij past zich feilloos aan aan de wensen, voorkennis en communicatiestijl van elke vocalist en helpt me dingen te doen met mijn stem die ik eerder voor onmogelijk hield.

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Omdat ik een tijd geleden een stemband operatie gehad heb vanwege een poliep, was ik nu wel weer toe aan lessen, om niet opnieuw stemproblemen te ontwikkelen. In enkel 1 uur heeft Robin me al heel veel tips en handvaten gegeven. Na het beluisteren van de mp-3 van de les hoorde ik ook al een flinke verbetering in mijn stemtechniek. Ik heb ook meteen een nieuwe afspraak gemaakt, want deze methode spreekt me erg aan en ik wil er graag mee verder om mijn zangprestaties verder te verbeteren. Daarnaast vind ik Robin een zeer enthousiaste, sympathieke en toegewijde zangcoach die door zijn brede ervaring absoluut weet waar hij het over heeft. Niks anders dan lof!

• Zangcoach: Robin van Beek

4 sterren: goede service, goed behandeld

Onwijs leuke en energieke meid! Superfijne les!

• Zangcoach: Sanne Mieloo

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik vind de wijze van lesgeven van Michelle heel fijn. Haar coachende rol zorgt voor groei. Zij speelt in op de vraag van mij

• Zangcoach: Linda Wagenmakers

4 sterren: goede service, goed behandeld

Prettige groepsles met veel individuele aandacht. Goede tips die per persoon aangepast werden. Wat onprettige ruimte (koud)

• Zangcoach: Tessa Bons

erg leerzaam

• Zangcoach: Tessa Bons

4 sterren: goede service, goed behandeld

Robin is doelgericht, professioneel en passioneel met zijn zangles. Haalt het beste in je naar boven!

• Zangcoach: Robin van Beek

Over Vocal Center

Vocal Center is een bekende naam op kwalitatieve hoogstaande zangcoaching in Nederland. Door een unieke eigen zeer effectieve zangmethode "Vocal Essence" wordt er voornamelijk gewerkt met de liedjes die de vocalist wil zingen en worden oefeningen zoveel mogelijk zingenderwijs geïmplementeerd. We werken met alle niveaus, van beginnend tot aan de bekendste professionals. Met een zeer divers aanbod aan stem gerelateerde coaching zoals op maat trajecten, individuele lessen, groepslessen vocal reizen, songwriting zijn we uniek in Nederland. Ook hebben we een zorgteam dat zich buigt over stemproblematiek. We verzorgen sessies met stem massage, bubbelen en vernevelen en de Vocal release voor als je het maximale uit jouw lichaam en stem wil halen. Wat kunnen wij voor jou doen?? www.vocalcenter.nl