Een eerdere les met het Prestige koor was wat mij betreft een 9.5 waard. Die was actiever met 65 man en gerichter dan met deze kleine groep van 6. De verschillen in kunnen en ervaring waren hier groot, evenals in leeftijd. Ondanks onzuiver zingen bleef Michelle positief. Wat mij betreft had ze deze onzuiverheden wel met opnames mogen laten horen. Als mensen zichzelf horen kunnen ze mogelijk gerichter ingrijpen op wat nog aandacht behoeft. Het stuk privé-aandacht vond ik prettig en functioneel.
Sinds mei 2019 volg ik zangles bij Vocal Center en ik vind het een erg fijne manier van les geven: ik mag de liedjes zingen die ik zelf mooi vind. Samen met mijn coach los ik vaak, al zingende, mijn 'problemen' waar ik in een liedje tegenaan loop, direct op. Ik zing al heel lang in een koor, dat is heel gaaf. Maar door deze zanglessen ontdek ik het vrij zingen: open klanken leren, maar vooral durven te maken. Dit vind ik geweldig: ik ontdek mijn eigen stem en... het geeft mij heel veel positieve energie. Nils is een supergoeie, bevlogen coach: hij kan mensen enthousiast maken, geeft duidelijke uitleg en weet het beste uit iemand naar voren te halen. In mei ga ik mee met de 'vocal reis songwriting' naar Spanje. Ik ben benieuwd en heb er heel veel zin in!
Als volledige newbie heeft Chantal mij met mijn nummer aan de hand genomen en de nodige handvatten en zelfvertrouwen gegeven. Ik had niet meer uit deze les kunnen halen :)
Van heesheid maar 4 uur achterelkaar weer kunnen zingen. Deze man is geweldig!
Ze luistert goed en doorziet het probleem, in mijn geval. Ik voelde me snel op mijn gemak. Ze gaf al snel aan dat er meer nodig was en heeft mij goed doorverwezen naar een vocaal masseur. Ze gaf goed inzicht in de technieken en ik kreeg de volgende dag de opname van de les. Hierdoor kon ik thuis door oefenen met wat we in de les besproken hadden.
- had totaal geen idee hoe dit moet - kreeg duidelijke uitleg - tevens de geruststelling dat rome niet in een dag gebouwd is was van waarde
Ik volgde een workshop op 19 december j.l. met een 7-tal collega's. Ik heb ervan geleerd, werd er letterlijk warm van en had er weken erna nog plezier van, ik stond met 'Happy, happy, happy' van Bobby Farrell op en ik ging met 'hem' naar bed :), dankzij Suzanne, haha! Ze is zeer gedreven, begripvol, empathisch en mega-enthousiast. Als je van zingen en muziek houdt, hoef je minder vaak naar de huisarts....
Mijn eerste les was erg helder, verduidelijkend. Iris weet veel van haar eigen stem maar ook van de stem in het algemeen. Bouwt de les goed op. Duidelijke instructies.
Ruim twee uur wist Marcel Swerissen en groep middelbare scholieren te boeien met zowel theoretische achtergronden als praktische voorbeelden.
Jurney geeft les op een gezellige spontane manier waardoor je je comfortabel voelt plus de locatie is top. Binnen is alles aanwezig en het komt engiszins huiselijk over waardoor je je goed op je gemak voelt. Goeie aanpak en leuk om te hebben gedaan
Van jong af aan musical
Suze is allereerst een heerlijk mens: open, spontaan, sensitief en zeer creatief. Ze geeft je vertrouwen, stimuleert, moedigt aan en laat je door je zelf gecreeerde grenzen breken. Daarnaast is het zelf een uniek briljante zangeres die dat ook nog eens educatief weet over te brengen. Heel knap vind ik dat! En vraag haar aan het einde eens zelf een nummer te zingen. Dat weet je echt niet wat je hoort. Zo ontroerend mooi!! Daar zijn deelnemers aan bv Voice of Holland kinderwerk bij vergeleken. Ze deed mij denken aan Judy Garland, maar dan een hypermoderne versie! Zangles krijgen van Judy: wat wil een mens nog meer?
Ik heb nooit eerder zangles gehad. En mijn verwachting was een click te hebben met de zang coach omdat ik best verlegen ben en dit hielp mij enorm om mij op mijn gemak te voelen. Ik kon de begeleiding en aanwijzingen goed volgen. Ik heb veel nieuws geleerd die ik in praktijk moest oefenen. Ik kijk uit naar de volgende les Thanks Jurney
Ik kom elke vrijdag bij Michelle Splietelhof voor zangcoaching. Mijn stembanden sluiten na een operatie/eenmalige bestraling niet optimaal en daar trainen we wekelijks op. Ik doe deze zangcoaching naast 2x per week logopedie en bezoek aan een andere zangcoach. Ik ben zeer blij met de begeleiding van Michelle. De lessen zijn gevarieerd en maatwerk in wat ik nodig heb om mijn stem weer op gang te krijgen. Ik ben arbeidsdeskundige.. Mijn stem is dus belangrijk in mijn werk en ook in mijn leven omdat ik een sociaal actief leven heb. Het afgelopen jaar is erg bewogen voor me geweest met 2 tumoren. Maar ik ben dankbaar voor de kwalitatief goede les van Michelle. Ontspannende massage van de nek wordt afgewisseld met bubbeloefeningen en zingen op juiste toon zodat de stembanden weer op gang komen. Ik merk per week geleidelijk resultaat. Zingen doe ik altijd al graag en straks weer hopelijk met sluitende stembanden. Ik verlies nu nog een beetje lucht namelijk. Michelle is zeer duidelijk en sluit goed aan bij wat nodig is. Ik ben via mijn netwerk bij Vocal Center gekomen en heb geen moment spijt van deze stap. Het helpt me verder. Als de stem terug is ga ik andere doelen stellen in de zang. De finetuning en rustig stap voor stap opbouwen wordt benadrukt door Michelle bij me. Dat slaat letterlijk aan.
Joyce heeft een vriendelijke en positieve manier van benaderen. Ik heb vroeger jarenlang les gehad maar was door de zwangerschap mijn zangstem/technieken kwijt geraakt. Ik zong per saldo toch veel op de automatische piloot en had geen idee waarom het ineens niet meer ging. Joyce heeft weten te analyseren waarom mijn stem zo onzeker en onstuurbaar was (ademsteun) en helpt me (op een heel andere manier dan die ik gewend was van mijn andere zangcoaches) aan oplossingen om weer vrij en helder zingen. Ik ben haar hier zeer erkentelijk voor.
Prettig, sturend , verbeterend, juiste doorzettingsvermogen .
Je wordt heerlijk uit je comfortzone gehaald en komt er achter dat je genoeg in je mars hebt om dingen te doen die je niet voor ogen hield.
Tijdens de les en de professionele begeleiding van Michelle, voel ik mij vrij om alles te vragen, te proberen en ervoor te gaan. Door die setting maak je gewoon sprongen!
Eerste keer was meer een afweging om ge kijken waar ik stond wat ik wilde wT mogelijk was etc, zeer goed bevallen en meteen een bundel genomen.
Astrid is heel open en geduldig. Ze kan duidelijk uitleggen en het is daardoor voor mij erg leerzaam. Het is af en toe even wennen dat we kunnen werken aan wat ik wil, ipv een plan te hebben, maar dat wil niet zeggen dat ik zeker stappen maak!
Nils is een fijne zangcoach met een duidelijk verhaal. Met zijn enthousiasme, rust en kundigheid geeft hij een fijne basis om te kunnen groeien en je doelen te bereiken.
Een perfecte bijdrage voor o.a onzekerheid over optreden!
Het is een lastig nummer, wat wij met vier sopranen zingen en wat vrij hoog is. Ik heb handvatten gekregen om zo ontspannen mogelijk te zingen. Wat ik alleen jammer vond dat er geen begeleiding was met piano, we moesten het met een karaoke versie doen, die afwijkt van ons eigen nummer. Maar verder een top les gehad en heel veel aan gehad. Op naar 3 januari!
Met elk liedje wat ik wil oefenen help michelle mij heel erg goed.
Onze vraag was hoe wij een solo, die ritmisch lastig is en bovendien erg hoog om te zingen, ko den verbeteren. De solo is stukje voor stukje onder de loep genomen, bekeken waar de problemen zaten, en geoefend. We kregen goeie tips van Janina.
Vocal Center is een bekende naam op kwalitatieve hoogstaande zangcoaching in Nederland. Door een unieke eigen zeer effectieve zangmethode "Vocal Essence" wordt er voornamelijk gewerkt met de liedjes die de vocalist wil zingen en worden oefeningen zoveel mogelijk zingenderwijs geïmplementeerd. We werken met alle niveaus, van beginnend tot aan de bekendste professionals. Met een zeer divers aanbod aan stem gerelateerde coaching zoals op maat trajecten, individuele lessen, groepslessen vocal reizen, songwriting zijn we uniek in Nederland. Ook hebben we een zorgteam dat zich buigt over stemproblematiek. We verzorgen sessies met stem massage, bubbelen en vernevelen en de Vocal release voor als je het maximale uit jouw lichaam en stem wil halen. Wat kunnen wij voor jou doen?? www.vocalcenter.nl