Marcel stelde ons op ons gemak door ook zijn ervaringen te vertellen. Hij heeft veel kennis en deelt dit op een leuke manier. Je voelt je niet onzeker of ongemakkelijk. We vonden het zo leuk dat we nog een keer terugkomen.
Nicole sluit aan bij mijn wensen wat ik zou willen leren. Samen zingen is erg fijn. Ik heb weer zin om met zingen verder te gaan. Goede sfeer en begeleiding.
Geconfronteerd met plotselinge moeilijk te behandelen astma ben ik vanwege stem- en neusklachten door de KNO doorverwezen naar een Vocal Coach. Inmiddels ben ik 3x een uur geweest bij Marcel Swerissen in Hoorn. Ik ben er van overtuigd dat met wat ik hier leer mijn stem op mijn oude niveau zal komen, of zelfs op een hoger niveau. Ik merk nu al dat ik bepaalde hoogten gemakkelijker haal dan de afgelopen jaren. Nu moet ik nog veel oefeningen doen, maar ik merk dat mijn spreekstem al een stuk constanter en helderder is.
Kan ik haar een elf geven? Ik vind de lessen leerzaam en gezellig. Mijn zingen gaat erg vooruit!
Ik werd 4 weken geleden positief getest op COVID-19. Ik had het intens benauwd, hoestte de longen uit mijn lijf en mijn energielevel was behoorlijk laag. Ik ben nog steeds intens snel uitgeput, maar wél inmiddels al weer 2 weken rustig aan alles aan het opbouwen, inclusief mijn zangles bij Marcel. Ik zag er tegenop, want ik ben het vertrouwen in mijn lijf een beetje kwijtgeraakt. Nu ben ik onderweg naar huis en kan ik niet stoppen met glimlachen. Marcel heeft vandaag laten zien hoeveel je kunt bereiken door vertrouwen te hebben in je lijf. Zingen zal nooit vanzelf gaan..je zult er voor moeten werken. Maar geloof mij: zingen is en blijft écht het beste medicijn!
Fantastisch!
jurney is een hele fijne en getalenteerde coach, ben telkens super blij met haar lessen :)
Astrid is gewoon top! Ik voelde me vrijwel direct op mijn gemak om lekker te gaan zingen, muziek te maken en vooral veel lol te hebben!! Niets is te gek of raar en alles is goed. Wat is muziek maken toch een fijne kunst! Aanbevelen? Ja, absoluut!!
Met heel veel plezier ga ik naar zangles, Suze is een hele fijne zangcoach. Ze legt alles duidelijk uit en geeft inzichten waardoor je het beste uit je stem kunt halen. Echt een aanrader!
Ik heb mijn eerste les gehad bij Nils en het was heel bijzonder. Ik was vrij nerveus en onzeker toen ik aankwam maar Nils wist mij volledig op mijn gemak te stellen en een sfeer te creëren waarbij ik steeds meer open durfde te zingen. Het was geen 'traditionele' zangles met allerlei klassieke toonladders en saaie oefeningen. Nee, Nils legde de basis van Vocal Essence uit in begrijpelijke taal en ik kon gelijk ermee gaan oefenen. Hoe gaaf was dat! Je wordt enorm uitgedaagd. Ik kwam binnen met een lied waarvan ik dacht dat ik een bepaalde noot niet kon halen en na 45min haalde ik die noot wel. Nils is een professionele ervaren vocal coach die weet waar hij over praat, zijn werk met passie doet en je enthousiast kan maken over je eigen stem. Echt top!
Chantal legt t goed uit en ik voel me vrij om van alles uit te proberen.
Met de manier waarop Manon zangtechnieken uitlegde en de oefeningen die ze gaf, lukte mij in één les al meer dan voorheen. Erg tevreden en een leuke studio waarin ik mijn comfortabel voelde.
Het viel me gelijk op dat Kika heel aardig is en ze legt dingen duidelijk uit. Wanneer ik iets niet begreep wist ze met goede vergelijkingen te komen, zodat ik het wel begreep. Ik heb maar 1 introductieles gehad en heb daarmee al een paar goede ontwikkelingspunten meegekregen en ben gelijk al een stukje dichter bij mijn doelen qua zang. Er wordt ook om zelfreflectie gevraagd voordat de docent reflecteert, dat is wennen, maar maakt je ook juist zekerder en bewust van wat je kan. Fijne werkwijze
Mijn ervaring bij vocalcoach is heel goed! Tijdens de zanglessen merk ik dat mijn zelfvertrouwen omhoog gaat en hierdoor wordt het nog leuker. Ik ben best onzeker over mijn stem/ houding etc. , maar hierdoor wordt dat steeds een stukje minder. Ik ben er echt heel blij mee dat ik deze stap heb genomen :).
Fijne docente, goede lessen, weet goed wat ze doet. Lessen hebben resultaat, dat hoor ik zelfs zelf.
De eerste keer zangles..Spannend, maar door Vincent snel op mijn gemak gesteld. Langzaam uit je comfortzone en op weg naar een open manier van zingen. Snel de eerste tips en direct toepasbaar. Met een goed gevoel op naar de tweede les.
Vincent was super friendly and made me feel.comfortable from the beginning. He understood what I wanted to explore with my voice and I really appreciate the feedback he gave me..
Je wordt uit je comfortzone gehaald maar ze zorgt er wel voor dat je je op je gemak voelt. Ze geeft goed aandacht en zorgt ervoor dat je het beste uit je stem haalt dan wat je normaal gewend bent. Ik heb pas 1 les gehad, maar ik ga zeker verder!
Gezellige en efficiënte lessen. Je bepaalt eerst zelf waar je aan wil werken en daarna kijk je samen verder. Leuk om via liedjes te oefenen met zingen!
Echt een eye-opener. Of ... vocal-opener eigenlijk. Gaaf hoe Jurney met een paar aanwijzingen m'n stem open krijgt. Voller. Gerichter. En zuiverder. Ook de manier waarop ze met mijn stemproblemen is omgegaan is bijzonder. Het was snel verholpen. Ze coacht met passie en een frisheid die me aanspreekt. Iedere les kijk ik er weer naar uit. Ze wijst me op onbewuste patronen die er in de jaren ingeslopen zijn. Dat mag ik wel. Je leert zo echt beter zingen en beter verstaan/voelen wat je doet.
Ik had niet echt een goed idee wat ik van zo'n les kon verwachten. Maar Iris heeft me super goed geholpen en ik heb erg veel aan de les gehad.
Na een aantal berichtjes op FB en Insta te hebben gezien over stemmassage, heb ik de website bezocht voor meer info. en het contactformulier mbt stemmassage ingevuld. Vrij snel daarna kreeg ik een appje van Mike voor belcontact. Na de volgende dag een korte telefonische kennismaking en de precieze vraag en aanbod besproken te hebben, hebben we direct voor diezelfde dag eind van de middag afgesproken voor een half uurtje stemmassage. Niet dat het zo spoed was, maar omdat dat goed uitkwam. Ik wilde weten wat een stemmassage precies inhield en wat het zou kunnen betekenen in spoedgevallen. Na live een verdere kennismaking is Mike met de stemmassage begonnen waarbij hij goed uitlegde waar welke belangrijke spieren mbt zingen zitten en wat hij ging doen/aan het doen was. Daarna nog een klein stukje gezongen ivm het effect. 's Avonds aan de bubbel, maar nu met de oranje VC slang.... Ook nog (vrijwillig) een zangfilmpje opgenomen en naar Mike gestuurd om het effect van de massage en het bubbelen te laten zien en horen. Binnenkort weer een half uurtje stemmassage en een half uurtje zangles erbij...
Voor mij was het mijn tweede vocal reis. Twee jaar geleden een week Terschelling gedaan en nu was het tijd voor weer wat drempels te pakken omhoog op de zelfverzekerheidsladder. Kan dat op een Vocal reis?? Daar ga je toch alleen heen als zanger/es of muzikant? Nee hoor, ik raad het iedereen aan die heel graag wat zekerder van zichzelf zou willen worden ... oke, oke je moet wel een beetje van zingen en muziek houden want daar draait het ook wel om op een vocal reis! De sfeer, de mensen, de plek, de aandacht en nog veel meer hebben ervoor gezorgd dat ik een top weekend had waar ik nog lang van na zal genieten. Een eigen liedje schrijven brengt een rollercoaster aan emoties met zich mee. Ze laten je stijgen en dalen in soms een sneltrein vaart. Je moet het gewoon een keer ervaren! De coaches van Vocal Center gaan jou stuk voor stuk in je eigen kracht zetten en laten je voelen dat het om jou draait. Ze geven je een gevoel dat jij en je stem veilig zijn bij hen, heel fijn! (zeker als niet ervaren vocalist) Als zangcoach heb ik Nils Westerhoff aangegeven omdat hij dit fantastische weekend organiseert. Ik heb dat weekend ook de coaching en stem-massage van Mike Ott ervaren en kan alleen maar zeggen dat ook hij een hele fijne coach is als beschreven in bovenstaande stukje tekst.
Het gevoel dat mevrouw koning geeft is dat ze dit al jaren doet. Ze wist snel in te schatten waar ik naar op zoek was; iets exclusiefs. Heel fijn voor een vocalist om met iemand te werken die strak op de punten is. Door te werken met de Vocal Essence methode kom je snel en effectief waar je wilt zijn. Binnen 2 lessen zong ik zuiver! Tegelijkertijd weet jurney goed de ruim te behouden zodat ik mijzelf als artiest kan ontdekken met dehoud van mijn eigen karakter. Wat ook echt super is os dat jurney een goed gevoel heeft voor mijn wensen met mijn song. Dit helpt mij weer om met zekerheit op het podium te staan. Met haar zeer professionele en aangename attitude is Jurney een complete aan winst voor zowel Vocal Center als voor de vocalisten die zij helpt. Petje af en bedankt. Dit is echt wat ik nodig heb.
Uit mijn comfortzone en heerlijk in de buitenlucht zingen! Nils begeleidde dit op een zeer prettige wijze, met humor en iedereen in zijn waarde latend.
Vocal Center is een bekende naam op kwalitatieve hoogstaande zangcoaching in Nederland. Door een unieke eigen zeer effectieve zangmethode "Vocal Essence" wordt er voornamelijk gewerkt met de liedjes die de vocalist wil zingen en worden oefeningen zoveel mogelijk zingenderwijs geïmplementeerd. We werken met alle niveaus, van beginnend tot aan de bekendste professionals. Met een zeer divers aanbod aan stem gerelateerde coaching zoals op maat trajecten, individuele lessen, groepslessen vocal reizen, songwriting zijn we uniek in Nederland. Ook hebben we een zorgteam dat zich buigt over stemproblematiek. We verzorgen sessies met stem massage, bubbelen en vernevelen en de Vocal release voor als je het maximale uit jouw lichaam en stem wil halen. Wat kunnen wij voor jou doen?? www.vocalcenter.nl