5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Genoten van ons weekend naar Parijs! Bij het verzamelpunt begon het vakantie gevoel en die is de gehele trip gebleven. We hadden zeer comfortabele zitplaatsen in de bus, hierdoor was de reis erg aangenaam en waren we zo op de plaats van bestemming. De chauffeur kon ons tijdens de reis een hoop vertellen over de stad Parijs, maar ook over highlights langs de route naar Parijs toe. Het hotel was prima in orde. Zeer schoon, netjes onderhouden en goede bedden (erg belangrijk bij een stedentrip). Daarnaast zat het 200 meter van het metrostation, waardoor je zelf de keuze had om apart van de groep te vertrekken of thuis te komen. (zijn naar avond wedstrijd geweest van PSG, dat werd laat!). Parijs an sich is een heerlijke stad om te vertoeven, genoeg te zien, lekker eten en goede wijn. Ik zal het een ieder dan ook zeker aanraden om een (steden)trip te plannen met Bolderman Excursiereizen.

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Samen met mijn man hebben wij van 1 t/m 10 augustus de reis Barcelona en omgeving gemaakt. Wat een prachtige reis en ook zeker een aanrader voor iedereen. Ook hadden we een uitstekende chauffeur, hij had oog voor iedereen en stond klaar voor je wanneer nodig was. Zelf waren wij al verschillende keren in Zuid Spanje geweest maar van de Costa Brava hadden we nog weinig gezien, vandaar ook dat wij bij deze reis zijn uitgekomen . Ons verblijf was in Hotel Tahiti Playa een 4-sterren hotel gelegen aan het strand van Santa Susanna echt een fantastische plek. De kamers waren schoon, het eten was goed en hadden een geweldig uitzicht. Tijdens de reis hebben wij 2 maal Barcelona bezocht. De donderdag was vooral gericht op de bezienswaardigheden en hebben wij onder leiding van een Nederlands sprekende gids een rondleiding gehad door de stad. 's Middags was ter vrije besteding en hebben wij heerlijk nog even rond gewandeld en een kijkje genomen bij de haven (ook een aanrader) De zaterdag hebben we met een groot deel van de groep het Spaanse dorp bezocht, heel interessant. Een openluchtmuseum waar alle oude bouwstijlen van de Spaanse cultuur te zien zijn. Tevens hebben we ook het gezellige plaatsje Tossa de Mar bezocht en hebben we op de maandag een dagje Blanes gehad, waar we de mooie Botanische tuinen hebben bezocht. Al met al echt een prachtige reis wat zeker voor herhaling vatbaar is. Omdat het hotel centraal gelegen is en je zo de promenade op loopt van Santa Susanna / Malgrat de Mar is een dagje bij het hotel blijven ook geen straf. Je kunt gezellig wandelen, aan het strand liggen of aan het zwembad er is voor ieder wat wils. Wij raden Bolderman iedereen aan en gaan volgend jaar zeker weer met Bolderman mee op reis.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Samen met mijn vrouw voor het eerst met een bus van Bolderman op vakantie geweest Naar Venetië en Zuid Tirol in Italie van 25 juli t/m 3 augustus. Wat een geweldige reis was dat. Warm en druk in Venetië maar mooi om te zien. Maar dan de tocht door de Dolomieten. Zoiets had ik nog nooit gezien. Zo mooi is dat. Daarnaast wil ik nog mijn complimenten maken aan onze chauffeur NADIM. Naast een hele goede chauffeur is hij een geweldige reisleider. Hij wist overal iets over te vertellen. Vooral over de flora en fauna in de bergen. Veel gestopt om mooie foto's te maken en ruime pauzes voor een toiletbezoek. Hij deed echt zijn best om het iedereen naar zijn zin te maken. Bolderman kan echt blij zijn met zo`n chauffeur.

2 sterren: slechter dan verwacht

2016 mijn zomervakantie. Een busreis naar Zuid Trol Italie ik heb veel gezien en zeer fijne mensen mogen ontmoeten maar de chauffeur moet communicatief nog veel leren. Nadim was geloof ik zijn naam en zei zelf niets met Bolderman van doen te hebben maar dat hij werkte voor Lanting? Wat een botterik met weinig informatie voor de vakantiegangers en geen oog voor hygiëne in de bus die zeker geen comfortclass was zoals de organisatie Bolderman mooi weet te omschrijven. Arm steunen en rugleuningen die niet werken, weinig beenruimte op bijna 2000 km met weinig rusttijd, plas ontspantijden. De toilet werd op de terugweg afgesloten i.v.m. vol en enorme stank. Volgens mij moet ook deze worden gespoeld bij de daarvoor ingerichte plaatsen. Dit doe je immers met een camper ook. Wij hadden niet voldoende tijd om te stoppen zodat een ieder een toiletbezoek kan doen op wegrest. locaties maar ook daar was racen tegen de klok. Ik ben mij bewust van verplichte rij en rusttijden. er mag maximum ononderbroken 4u30 gereden worden; •na 4u30 moet er een onderbreking van 45 minuten volgen; •de totale rijtijd mag maximaal 9 uur per dag bedragen (2x/week 10 uur); •de dagelijkse rust bedraagt minimaal 11 uur in een periode van 24 uur (3x/week mag dit ingekort tot 9 uur). Hier is er sprake van 2 chauffeurs op zo"n lange afstand. Ik voelde mij als opgejaagd als vee door de chauffeur zowel tijdens rustmomenten van krab aan een kwartiertje maar vooral tijdens tafelschikkingen bij de diverse hotels. Onbegrijpelijk als mij ook nog wordt gevraagd mijn kamer af te staan omdat er slaapplaatsen te weinig zijn waarvoor zelfs een toeslag van € 119,00 voor alleen reizigers wordt gevraagd. Hoezo goedkope reizen € totaal 755,50 is nog eens iets om over na te denken of het inderdaad Bolderman gaat worden. Kwaliteit prijs vergelijking scherpe prijs??. Kwaliteit kwantiteit mag voor deze prijs beter maar vooral vriendelijker. Een kopie van mijn bevinding gaat ook naar Lanting en hoop dat beide maatschappijen hier positief van leren. Uiteindelijk hebben ze toch de ervaringen van de reiziger nodig kwaliteiten te beoordelen en goede afspraken met hoteliers te maken. Ik citeer nog even”: Bolderman “Wij zetten ons overal en altijd voor 100% in om de vakantieverwachtingen van onze klanten te overtreffen. Wij ontzorgen de klant vanaf het moment van boeken tot bij thuiskomst. Dit doen we door met de klant mee te denken.” Ik hoop het maar, voor hen die nog boeken. Graag gedaan

4 sterren: goede service, goed behandeld

wij hebben de 5 daagse reis naar het Bayerische woud gemaakt,het was een lange rit met 3 pauzes onderweg ,het hotel was goed ontbijt prima ,avondeten mag beter . leuke excursies vooral passau en de tocht met de swarovskiboot een aanrader! een geweldige chauffeur die veel moeite deed zoals een extra uitje naar een disteleerderij waar je drankjes kon proeven en uitleg kreeg over hoe dit gemaakt werd. en bij de Bayerische avond in het hotel wist de chauffeur de mensen op een leuke mannier te verassen ! en in Beek ook nog een heerlijk afscheidsbuffet

4 sterren: goede service, goed behandeld

Hoogtepunten van Ierland, wat een prachtige reis! Ontzettend veel gezien en beleefd. Ik heb genoten van de humorvolle geschiedenislessen en fijne begeleiding door Jenny Switzer en ook een compliment voor chauffeur Marc

4 sterren: goede service, goed behandeld

Fijne reis , prettige chauffeur-reisleider en goed gezelschap. Alleen die tussenstop aan het Gardameer was een ´er met de haren bijgesleepte fremdkórperervaring`

4 sterren: goede service, goed behandeld

Wij zijn net terug vanuit De Schotse Hooglanden Wat een prachtige reis en een prima reisleidster een pluim voor Marleen Bruin veel gezien alleen 2 van de 4 hotels waren niet zo daar zou ik als ik Bolderman was goed op letten Maar het was een reis om nooit te vergeten25 juli T/m 3aug 2016

4 sterren: goede service, goed behandeld

Een heel erg goeie reisorganisatie echt vol lof. Ze staan echt in de teken om mensen te helpen en om zo ook mensen die slecht te been zijn ook een leuke reis te laten beleven. Wel 1 kanttekening: of ik een reis bijvoorbeeld boek naar de Vogezen in Frankrijk verwacht ik ook dat ik naar de Vogezen op vakantie ga en niet naar de Elzas. Dus misschien een beetje meer variatie in de soorten excursies wat echt gebaseerd is op het gebied. Want omdat je ook met de reis van Elzas naar: Colmar en Riquewihr, Haut-Königsbourg en Kaysersberg, Neuf Brisach en Breisach gaat dat maakt de reis van de vogezen alweer gauw onaantrekkelijk omdat je dat al gezien hebt met de reis van Elzas.

4 sterren: goede service, goed behandeld

5dgn naar Bayerisch Eisenstein geweest. Gedateerd hotel, maar wel netjes. Bediening zeer vriendelijk. Ontbijt erg goed beter dan het avondeten, was erg karig en kleine porties. Hebben wel een geweldige chauffeuse gehad, Cynthia, heel deskundig en zeer vriendelijk! Maak de reis een paar tientjes duurder , dan kan het diner ook wat verbeteren en is dit een geweldige reis.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Na onze fijne ervaring met Kroatië vol vertrouwen klassiek Italië geboekt vertrek 23/05 . De overnachting hotels op heen en terug reis is niets mis mee maar dan begint de ellende pas we hebben 10 dagen pennen gegeten en van de fijne Italiaanse keuken hebben we niets geproefd Jammer en eigenlijk een grote schande ook . Italië is een heel mooi land maar hoe verder naar het zuiden hoe slechter de verzorging. Slapen op bedbank is echt te erg voor woorden en een hotel in de middle of where zonder vervoer is echt een ramp .Ook het vragen of er bediening aan de bar mogelijk is 's avonds is niet wenselijk. Een goed chauffeur maar als reisleider laat hij behoorlijke steken vallen vb. in Pisa vergeet hij 5 personen en vertrekt met de groep , wat hij niet vergeet is de Bolderman koffie en thee. Of ik weer boek bij Bolderman is twijfelachtig in ieder geval niet meer zonder tevredenheid garantie. Dit is ons niet goed bekomen (3 Personen).

4 sterren: goede service, goed behandeld

Fantastische reizen met heel goede chauffeur/reisleiders maar wat ik niet vind kloppen dat sommige dingen niet doorgaan door overmacht of gewoon niet gedaan worden en er ook geen verklaring voor gegeven wordt, speel gewoon open kaart dan is daar tevreden over. Over de reizen zelf zijn wij tot nog toe uitermate tevreden.

4 sterren: goede service, goed behandeld

van 18 juli - 1 aug met Bolderman naar de Noordkaap geweest. Wat een fantastische reis met een geweldige chauffeur/reisleider Robert Smit . De hotels en het eten waren goed, We hebben heel veel gezien met vele foto momentjes op mooie plaatsen. 6800 km afgelegd. in een hele goede en ruime vip bus. en we hadden alle dagen heel goed weer.

2 sterren: slechter dan verwacht

wij hebben de reis 8 dagen Tirol boeknr 3142218 bij met uw organisatie gemaakt. De problemen begonnen al tijdens de heenreis 21-05-2016. Bij een stopplaats in Duitsland weigerde de voorste deur van de bus. Deze werd tijdelijk gerepareerd, en we moesten op deze plek ook eten. De volgende dag werd deze deur door de fa MANN werkbaar gemaakt, maar het bleek dat er ventielen versleten waren, wat duid op achterstallig onderhoud. dit bleek ook uit de voetsteunen die op diverse plaatsen vastzaten, en ook knoppen voor de bediening van de rugleuning, die afgebroken waren. Na enkele dagen kon de verwarming niet meer uit in deze bus. De volgende dag heeft de chauffeur contact met Connexxion gezocht, en kon de chauffeur achter de motorkap de juiste kraan dichtdraaien. Daardoor was het niet meer mogelijk om de verwarming aan te zetten. Deze bus die van Connexxion is, had nooit ingezet mogen worden bij zo'n lange reis. Zeker niet i.v.m. achterstallig onderhoudt

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

De 8 daagse reis naar Nauders (van 16 tot en met 23 juli) was fantastisch. Leuke excursies gehad. Het hotel (Dreilanderblick) was netjes en een goede bediening. Onze chauffeur was zeer bekwaam. Dit is echt een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel Bolderman.

4 sterren: goede service, goed behandeld

wij zijn 16 jullie naar wales geweest een top chaufeur willie hotel was oud,een hele kleine slaapkamer, alles kraakte, het eten was matig,de reizen waren prachtig, maar nooit meer terug naar het oude krakende hote!l

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

10- daagse reis naar het mooie schotland, Loch Lomond. Reis was mooi maar een vermelding van de reistijd mag wel een vermelding zijn, vooral de eerste en laatste dag van de reis zijn extreem lang.(15 tot 16 uur reizen op een dag) De hotels op heen en terugreis zijn niet Bolderman waardig hier moet men meer kwaliteit en veiligheid bieden.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Een bijzondere 8 daagse Roemenië vlieg- en busreis met vertrek op 6 juli. Roemenië is een prachtig groen, en ook cultureel zeer gevarieerd land. Dankzij de ervaren chauffeur en de professionele en zorgzame Roemeense gids Valentin een super reis gehad. In een vrij korte tijd zo enorm veel gezien en gehoord over de geschiedenis en cultuur. Alle complimenten aan de gids die 200 % zijn best om het ons na de zin te maken. Het 2e hotel/ restaurant was wel minder maar de andere hotels waren top klasse in prijs/ kwaliteit. Een tip voor Bolderman is om ook een reis naar de Donau Delta in combi Rep. Moldavie aan te bieden. Hier was in deze groep al veel animo voor.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Naar Oostenrijk voor 8 dagen geweest. In het algemeen was een goede vakantie, behalve de volgende verbeter punten. 1- Bij een wijziging in de boeking voor een persoon was de administratie totaal in de war. Geen goede factuur, geen goede bevestiging, geen informatie folder ontvangen, bij aankomst in de hotel was geen kamer op onze naam. 2- Zitplaatsen bij de eettafels waren permanent vastgesteld voor iedereen. Dus we moesten verplicht de hele vakantie bij de zelfde mensen aan tafel zitten. Zo konden we niet met alle reisgenoten goede kennis maken. 3- Geen aparte reisleider die meer over de geschiedenis kon vertellen. Bus chauffeur moest steeds met een hand op de stuur en microfoon in andere hand, ook in de scherpe bochten, alles moest vertellen. Wat niet zo verantwoord is. En ook niet uitgebreid genoeg. 4- In de hotelkamer was geen ventilatie, zonder dat er muggen in insecten binnen kwamen. Als er geen airco was, dan moest wel een hordeur aan het raam zijn die we open konden houden. 5- Excursies naar bezienswaardigheden was minder dan verwacht. In 6 dagen alleen twee belangrijke bezienswaardigheden gezien. De rest was alleen lopen in de kleine dorpen.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Hotel-kamers zijn zeer goed Alleen was er geen rekening gehouden met de buschauffeur En heel veel gezien ,maar weinig tijd op zelf oppad te gaan

4 sterren: goede service, goed behandeld

Wij zijn op 27 juni voor 12 dagen op vakantie gegaan. Wij zijn met Bolderman naar Gerlos in Oostenrijk en Opatija in istrie geweest.Twee heel verschillende bestemmingen. De hotels en het eten waren goed. Wij waren nog nooit met een busvakantie weg-geweest , maar het was in een woord geweldig. We hadden een top chauffeur(Jos), die volgens ons niets liever doet als haarspeldbochten rijden( hetgeen hem alle keren in een keer lukte) en we hebben ontzettend veel gezien.Ik raad iedereen aan om met Bolderman op vakantie te gaan.Wij gaan in ieder geval volgend jaar weer mee.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

We zijn naar schotland geweest, loch lomond 10 dagen zijn terug gekomen op 20-7-2016 de ries was heel mooi veel gezien de chauffeur was heel goed wist veel te vertellen over de geschiedenis van schotland. ons hotel was heel oud het kraakte. En onze tussen hotel waren hellemaal slecht het laaste hotel was net een doolhof ook zeer oud onvriendelijk bediening en voor mijn gevoel een onvielig hotel.maak de ries 50 euro duuder zoek iets beters bolderman.

4 sterren: goede service, goed behandeld

27 juni zijn wij vertrokken naar Porec Istrie. We hebben genoten, het overbijf hotel op de heenreis was niet zo geweldig, maar dit was dan ook het enige minpunt. De reis was een succes mede door de inzet van onze chauffeur Joost en zijn echtgenote Carien. Geweldig, met heel veel liefde en passie voeren ze het vak uit. Wat jammer is, is dat wij in het uiterste puntje van Limburg wonen en helemaal terug naar Beek Gelderland moeten reizen voor de opstap en terugreis. het zou fijn zijn als Bolderman ook een Zuidlijn kon invoeren zoals verschillende andere busondernemingen. Maar de reis op zicht geweldig, ga zo door Bolderman. Grt. Corrien en John

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

27 juni vertrokken naar ierland verder alles oke maar het diner verschrikelijk alle dagen doppers en wortels en puree met een dag patat hiephiep hoera de laatste dag goed diner maar een smerig hotel alleen de bedden waren schoon

4 sterren: goede service, goed behandeld

Wij hebben 10 dagen Bantry Bay en subtropisch Ierland gedaan. Op zich een mooie rondreis alleen hebben we ons niet gerealiseerd dat je dus 2x 2 dagen aan het reizen bent en dat viel tegen. Verder is het een mooie reis, we hadden wel pech dat we 3 dagen mist hadden. Chauffeur Marco wist heel veel te vertellen over Ierland en dat is wel leuk. Alleen het laatste overnachtingshotel "het Russ Hill"mogen ze van mij schrappen, de kamer was niet schoon.

Vendelier 61-B

3905 PD Veenendaal

Over Bolderman Reizen

Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.