Heel fijn gehad goede bus,hotels chauffeur en de verzorging echt een aanrader
Wij zijn vorige week teruggekomen van onze reis 10 dagen Westkust Ierland & Connemara. Als preferentie hadden wij opgegeven niet douchen in bad vanwege heup operatie. Helaas is aan ons verzoek geen gehoor gegeven, en hebben wij in alle hotels een kamer gekregen met bad. Hier hebben wij uiteraard bezwaar tegen gemaakt, maar helaas de hotels zaten vol. Op de passagiers lijst stond het wel vermeldt in het Nederlands, helaas is dit niet voor engelse/ierse mensen leesbaar. Zou voor ons dus 10 dagen niet douchen worden. Door de medewerking van onze chauffeur (Matthijs Zwart) en de bereidwilligheid van een medereiziger die wel van kamer wilde ruilen, is het voor ons toch nog opgelost. Wij brengen dit onder uw aandacht omdat het heel vervelend is, als er geen rekening wordt gehouden met dit soort preferenties. Wij verzoeken Bolderman heel vriendelijk om het boekingskantoor opdracht te geven deze preferenties in de taal van het land waar de reis heen gaat te vermelden.
Reis naar Andorra.25/5 t/m 1/6 2016. Het is geen doen, rond 22.00 uur dineren en om 05.00 weer op om te ontbijten. Overnachtingshotel: te kleine bedden-slecht ontbijt - in de kelder- geen lounge- diner was goed. Haasten om op tijd in Beek te zijn voor het afscheidsdiner. Tijdens het eerste stuk werd gevraagd of we wel of niet een gids voor de hele reis wilden hebben tegen betaling van 10 euro iedereen of niet. Dit was dus bovenop het Boldermanpakket. Na een regenbui lekte het in de bus. De deur sloot niet goed. Bus was gedateerd. Andorra was een belevenis. Genoten van dit gedeelte van de reis. Het hotel Magic was goed.
Gisteren terug gekomen uit Zwitserland. Een aanrader. We hebben genoten. Piet van de Hoven . een klasse chauffeur. Nog nooit zo een goede gehad. Hij heeft nog van alles erbij gedaan. Onder andere naar de Matter Horn. Een Quiz avond en De kabelbaan Dat heeft hij geregeld met de eigenaar van het Hotel Azalea. Een hotel met een grote ster. De inzet van het hele personeel is uit stekend. Ga hier mee door. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Dank zei deze mensen. Een groot compliment is op zijn plaats. bedankt hier voor. Deze reis is echt een aanrader. Groeten Nel Idema.
Mijn ervaring over de reis naar Sonthofen van 8 tot15 Augustus 2016. Een prima reis met een geweldige chauffeur. Aassing is zijn naam, ik hoop dat ik dat nog goed heb onthouden. Van begin tot eind en mede door deze nog redelijke, jonge, ervaren en zeer vriendelijke man is deze reis voor mij fantastisch geweest. Goede informatie onderweg als zo wel in het hotel. Een man die de touwtjes op een positieve manier in handen had en zo hoort het ook. Wees trots Bolderman op deze chauffeur, hij kan uitstekend rijden en heel goed met mensen om gaan. Het hotel Gründen was eenvoudig maar netjes en het eten was helemaal geweldig. Meer dan genoeg en we konden onze buikjes dik en rond eten. De eigenaresse en haar medewerkers, alle lof. Op 21 Mei heb ik de reis naar Nauders gemaakt wat dichtbij Sonthofen lag. Over deze reis heb ik mijn beklag gedaan bij Bolderman want die reis was ver beneden van wat ik van Bolderman was gewend. Deze reis in Augustus heeft de andere ver overtroffen. We hadden 51 mensen, een volle bak en er was onderling een geweldig goed en gezellig contact. Dankjewel nog fijne mensen als jullie dit mochten lezen. En Bolderman, bedankt voor de aandacht die ik mocht ontvangen over de reis in Mei waar over ik had gereclameerd. Een reis staat of valt nog altijd met een goede, bekwame en vriendelijke chauffeur. Bedankt nog Aasing van Willy uut Snits met de kruk.
Ervaringen van de reis naar Rome / Florence van 29 aug. t/m 7 sept. 2016.Een reis waarbij we heel veel gezien hebben.Heel veel informatie van de chauffeur(Soms teveel: de chauffeur hoorde zich zelf graag praten,maar wist wel heel veel !)De hotels waren over het algemeen goed. Alleen in het hotel bij Rome hadden veel deelnemers steeds weer problemen met het openen van de kamerdeuren.Dit probleem bleef alle 4 nachten. Het personeel was wel erg vriendelijk.Heel erg jammer was dat we geen bezoek brachten aan de St. Pieterskerk. Deze was bepaalde dagdelen gesloten i.v.m. de heiligverklaring van moeder Therese. Echter niet alle dagdelen. De gids / chauffeur hadden dit kunnen weten! Toen de chauffeur gevraagd werd om ons zaterdag(tijdens of na de stadstour) af te zetten bij de St. Pieter,zodat we alsnog in de St. Pieterskerk konden werd dit geweigerd. Vreemd en erg jammer, want als je naar Rome gaat moet je toch in de St.Pieter zijn geweest. De chauffeur was zo wie zo nogal autoritair.Ook had ik verwacht dat we in het Colosseum konden.De gids vertelde dat je dan moest reserveren.Hoe dan andere groepen het dan ??Waarom konden wij niet reserveren?? Toch kijk ik terug op een mooie reis en ik moet nog wel even vermelden dat de chauffeur een prima buschauffeur was ( wat het rijden betreft dus!)!
augustus hebben wij van een 10 daagse reis Rome en Florence genoten.Mede door chaufeur/reisleider Willem is deze reis een buitengewoon geslaagde reis geworden.
Met twee kleindochters (20 en 14 jaar) 5 dagen naar Romantische Strasse. Alles prima georganiseerd, goede gezellige chauffeur, goed hotel en prima diners. Was heel leuk alhoewel de andere medereizigers allemaal flink op leeftijd waren. Er is gegrapt bij het maken van een foto met de opmerking: "Als jullie over 50 jaar deze foto terugzien zal je zeggen, dat was onze eerste bejaardenreis". Minder leuk was dat bij het terugbrengen naar de opstap/afstapplaats bleek dat onze koffers waren verdwenen te wijten aan het feit dat de terugbrengchauffeur afgeweken is van volgorde van uitstapplaatsen. Onze koffers zijn toen op de verkeerde uitstapplaats uit de bus gezet. Volgens de chauffeur kon dat niet, maar hij kon natuurlijk niet volhouden dat de koffers onzichtbaar waren geworden. Ook kan je niet verwachten dat alle personen in de bus uitstappen bij alle stopplaatsen om te kijken of je koffers niet ten onrechte uit de bagageruimte worden gezet. Vooral mijn kleindochters waren erg over hun toeren en dat was een enorme domper op een hele mooie reis. Gelukkig blijken er toch nog eerlijke mensen te zijn en werd ik enkele dagen later opgebeld dat de koffers op het Zuidplein in Rotterdam bij de bushalte waren gevonden en zijn alsnog bij mij thuis afgeleverd. Uiteraard volop contact met Bolderman, die overigens door de betreffende chauffeur wel onjuist werden ingelicht hoe zo iets kon gebeuren. De chauffeur heeft gewoon zijn taak verzaakt, zette gewoon de luiken open en keek verder niet of alles goed verliep. Een punt van aandacht voor Bolderman om chauffeurs opdracht te geven zich te houden aan de door Bolderman voorgeschreven routes bij op- en afstappen en goed te controleren of juiste koffers de bagageruimte uitgaan.
Maandag 8 augustus j.l vertrokken we met de bus uit Beek richting Saas Grund (Zwitserland). Onze groep bestond uit 45 vakantiegangers met daarbij een chauffeur/reisleider in de persoon van Paul Heemskerk. In het begin was het erg rustig, zeg maar stil. We kenden elkaar toch nog niet. Ook Paul was heel stil, hij vertelde ons alleen iets over de planning van deze dag en daar bleef het in eerste instantie bij. Maar hoe of het kwam dat hij zo stil was, daar kwamen we pas later achter. Wat bleek: zondag laat in de namiddag kreeg hij bericht dat hij maandagochtend niet naar Italië zou gaan, wat de bedoeling was, maar met een groep naar Saas Grund. Voor een all-round chauffeur mag dit geen probleem opleveren maar dit werd zijn eerste toer naar Zwitserland en dan moet je toch wel even omschakelen, ook al krijg je een map met gegevens van iemand welke deze reis al diverse keren heeft gedaan. En dus piekerde Paul toch wel een beetje hoe of hij dit varkentje moest wassen. Na enkele stops kwamen aan in Frankrijk bij een Ibis hotel voor onze overnachting. Na een naar Franse maatstaven gerekend redelijk ontbijt vertrokken we dinsdagmorgen naar Saas Grund. Een stop gemaakt in Basel waar we eventueel euro's konden omwisselen voor Zwitserse Francs en daarna door voor een langere pauze in Montreux. Zo kwamen we rond 19.00 u aan bij hotel Azalea. Wel een probleempje om de bus te parkeren, de doorgang was erg krap, maar het lukte. Op woensdagmorgen gingen we met de eigenaar, Freddy, het dorpje verkennen en daarna onder de koffie kwam hij met het voorstel om het programma te wijzigen. Donderdag zouden we naar Zermatt gaan en daar was de gelegenheid om met de tandradbahn naar boven te gaan, naar Gornergrat. Volgens de weersvooruitzichten zou het vrijdag een heel mooie, heldere dag worden en daarom was het verstandiger met het oog op het uitzicht, het programma van vrijdag naar de donderdag te verplaatsen. Niemand had bezwaar. Zo gingen we donderdag naar het Lago Maggiore met een bezoek aan het eiland Isola Bella en vrijdag naar Zermatt en vandaaruit met de Gornergratbahn naar boven. Bijna de gehele groep ging mee. En dat hadden we echt niet mogen missen. Op ruim 3.000 meter in de sneeuw en prachtige vergezichten. Dan kregen we nog een eventuele wijziging aangeboden. Op zondag hadden we een vrije dag, maar Paul stelde voor om deze naar maandag te verplaatsen. Maandag was het n.l. 15 augustus en deze dag wordt Maria's hemelvaart herdacht. En dan was er op de alm een groot dorpsfeest met muziek, de verkiezing van de sterkste koe, eetkraampjes enz. enz. Ook dit werd zonder protest aangenomen. Een ware happening, erg gezellig. Bovendien kon men er prachtige bergwandelingen maken. Ook niet te vergeten was het Lötschental, prachtige wandelingen. Ook met de Mont Blanc Express naar Chamonix en toen zat het er weer bijna op. Met weemoed namen we dinsdag afscheid van Saas Grund, waar een schitterende tijd hebben gehad. Maar voor de terugreis had Paul ook nog wat extra's voor ons in petto. Eerst ging hij met ons over de Grimselpass, haarspeldbochten, prachtige uitzichten en bovenop de pass nog een stop. Hoe hij met zo'n grote bus dat voor elkaar heeft gekregen, petje af. Daarna voor de lunch een lange stop in de prachtige stad Luzern. Was er dan niks te klagen ? Klagen is een groot woord maar een op- of aanmerking willen we toch wel plaatsen. De kamer in hotel Azalea was niet erg groot, maar SUPER schoon. Doordat we constant schitterend weer hadden gebruikten we de kamer alleen maar om te slapen. Maar dit euveltje werd ruimschoots gecompenseerd door Freddy, de eigenaar, met zijn staf. We hadden aan hem een prima gastheer. En we mogen niet vergeten dat we een perfecte chauffeur/reisleider hadden die er echt was voor zijn gasten. Al met al een prachtige reis met een heel plezierig gezelschap. Groeten, fam. Zijlstra
Onlangs de prachtige 12 daagse reis Engeland, Ierland en Schotland gemaakt. Deze reis is ons wederom uitstekend bevallen...we hebben veel natuurschoon, mooie steden en prachtige uitzichten gezien. De meeste hotels onderweg waren eenvoudig maar goed, behalve het Adamton country house hotel waar je 's morgens de douchekraan niet open hoefde te zetten om stromend water te hebben, dat deden de bovenburen wel voor ons. 😂😂😂 Mede door buschauffeur Patrick, die de reis op vaak humoristische, deskundige wijze heeft begeleid en gereden is dit een fantastische reis geweest. Een echte aanrader dus...
10 dagen Balatonmeer en Boedapest. Op 3 aug. al terug gekomen van deze vakantie. Hebben alles eerst laten bezinken en op een rijtje gezet voor onszelf. Vooral was dit de fijne, mooie vakantie die we verwachtten? Nee ! Balatonmeer: niks mis mee. Prachtig meer met bovendien geweldige temperatuur. Boedapest: prachtige stad , rondleiding met gids: uitstekend. MAAR: Jammer: Overnachtingshotel heenreis: kamer erg, erg klein en heel warm. Hotel Magistern in Siofok: matig qua slaapgelegenheid. Buffet: heel eenzijdig en weinig smaakvol. Chauffeur Piet was weinig spraakzaam tijdens de reis naar Hongarije over de bezienswaardigheden die je passeert terwijl je rijdt langs zo veel mooie en interessante gebieden en steden. Meest tegenvallend: Na bij boeking ook het Bolderman Pluspakket (€ 59.= p.p.)geboekt te hebben, kregen we de dag van aankomst in Hongarije van de chauffeur nog eens een lijst met veel extra kosten van € 80.= per persoon wilde je überhaupt wat van Hongarije zien. In het hotel blijven is geen alternatief daarvoor boek je geen excursiereis. Waarom niet een uitgebreider "Pluspakket" bij aanmelding. Wij willen nog wel even aangeven dat dit met Bolderman onze 10e reis was. Vandaar ook onze aarzeling om onze mening te geven. Onze vakantie is niet geweest wat we gedacht hadden en het geeft een onvoldaan gevoel. Dit was niet Bolderman waardig!!!!!!
Een fantastische reis naar Kirchberg gemaakt onder leiding van een fantastische chauffeur/reisleider Peter. Mooie excursies en een goed hotel. Echt een aanrader
Na de vele lovende recensies over Boldermann reizen, en de mooie reisbeschrijving op de website, besloten ik en mijn vriend de reis Fascinerend Schotland te boeken. Het werd een leuke, maar ook zeer vermoeiende week. Toen we bij de bus aankwamen in Beek viel het ons op dat het vrijwel alleen senioren waren die ons vergezelden op de reis. Wij waren de enige 'jongeren' (25-30). Ons maakte dat op zich niets uit: de groep was leuk en we hebben het erg gezellig gehad. Toch kan ik me voorstellen dat bepaalde jonge mensen dit minder aantrekkelijk zouden vinden. Als deze leeftijdsverdeling bij iedere Boldermann-reis zo is, zou het eerlijker naar de jongere reiziger toe zijn als Boldermann dit op zijn website vermeldt. Bijvoorbeeld door een FAQ sectie op de website te zetten met antwoorden op dit soort vragen. De reis zelf was mooi. We hebben veel van Schotland gezien. Als je vooral veel indrukken wil opdoen moet je zeker voor deze reis gaan. Toch maakten verschillene dingen dat ik niet snel opnieuw een reis bij Boldermann zou boeken: 1. Het vele en lange busreizen. Dat zowel de heen als terugreis bijna twee dagen zijn vind ik nog acceptabel. Voor mij veels te lang in de bus zitten, maar omdat dit alleen de heen- en terugreis waren kon ik het nog begrijpen. Helaas zaten we ook op de vakantiedagen zelf extreem veel in de bus. Vaak wel 5 of 6 uur per dag. Dit vond ik erg vermoeiend. Tegen de tijd dat ik aankwam bij de bestemming -waar we dan maar enkele uurtjes verbleven- was ik al moe van het busreizen. Dit had natuurlijk te maken met de slechte ligging van de hotels. 2. Het vroege opstaan (bijna) iedere dag. Omdat we iedere dag veel moesten busreizen, moesten we ook bijna iedere dag vroeg op. Dit maakte dat de reis niet als een vakantie voor me aanvoelde. Ik kan me voorstellen dat het voor mensen die gepensioneerd minder erg is om eens zo vroeg op te moeten staan. Voor werkende jonge mensen die op vakantie wat willen beleven maar ook tot rust moeten komen, is dit echter helemaal niet voordelig. 3. De zeer beperkte vrije tijd die deze reis biedt. Op de website staat het allemaal zo mooi beschreven. 'Ook krijgt u voldoende gelegenheid de stad verder te voet te verkennen'. Nou, viel dat even tegen. Wanneer je eindelijk eens de bus uit kan en op de bestemming bent, heb je hoogstens een paar uur om de stad te verkennen. Dit is echt te weinig als we het over steden als Glasgow en Edinburgh hebben. Het was allemaal zo een gehaast, terwijl dit een vakantie zou moeten zijn. Gek genoeg waren we vervolgens wel weer heel vroeg terug bij ons hotel... om op tijd te zijn voor het avondeten. Tsja... We hadden prima een paar uur langer in een stad kunnen verblijven en daar kunnen avondeten. Dit deed de reiziger imo ernstig tekort. 4. Het ontbreken van een programma of mogelijkheden in de avonden. Waren we om 6 of 7 uur 's avonds weer terug in het hotel, en vervolgens was er niets te doen. De hotels zaten zeer afgelegen en hadden ook geen bijzondere faciliteiten waar we gebruik van konden maken. Na het avondeten was er dus helemaal niets te doen. Je zat je tijd uit in het hotel. Geen idee of het aan de leeftijd ligt, maar ik vond dat echt een minpunt. Voor de prijs van 600 euro vond ik de reis OK. Toch zal ik niet snel weer een reis boeken bij Boldermann. Ik kan de reis aanraden aan mensen die veel willen zien van Schotland, en die het geen probleem vinden om heel veel te zitten, om weinig eigen ruimte te hebben, om aan het handje te worden genomen. Ik zou de reis niet aanraden aan de actievere, sportievere en zelfstandigere reiziger.
Zijn gisteravond terug gekomen van een zeer mooie reis naar Lutago.Grandioze reis.Veel gezien en een supergoede chauffeur Hans van Ginkel.We hebben de Prager Wildsee.Klausberg.Merano.Malcecine en Limone aan de Gardasee.Brixen.Speikboden .gezien.En de H outsnijderij.Prachtige reis.
Zijn gisteravond terug gekomen van een zeer mooie reis naar Lutago.
Geweldige 8- daagse rondreis Ierland gehad ,genoten veel gezien . Onze reisleidster Jenny en chauffeur Bernard geweldige mensen die veel wisten van Ierland en dit op een geestige en gezellige manier vertelden en onze chauffeur die mooie Ierse liederen zong , een mooie ervaring en een leuke gezellige groep mensen waar we mee op pad gingen . Het was genieten!
15 daagse rondreis naar de Noordkaap 15/08 t/m 29/08 2016. Een geweldige reis , maar zeer intensief door de lange reisdagen. Maar met een chauffeur als Robert die heel veel wist te vertellen over Zweden,Finland en Noorwegen was dit wel vol te houden. Het regelen van alles zowel bij de overtochten als bij de hotels waar wij moesten overnachten niets anders dan alle lof voor hem.
Op 17augustus begon mijn vlieg-/busvakantie naar Ierland voor acht dagen. Nu, inmiddels thuis, was het fantastisch en heerlijk en geniet ik na! Al mijn reisgenoten groet ik bij deze en wens hun het allerbeste want het afscheid op Schiphol verliep nogal chaotisch! Reisleidster Jenny is de beste die je kan krijgen in Ierland, organiseerde veel extra's voor ons en met haar kennis en humor liet ze ons de adembenemende gebieden van Ierland zien. Een innemende, gezellige vrouw! Buschauffeur Bernard loodste ons door de bergen o.a. en gaf ons altijd een veilig gevoel. Met zijn sonore stem zong hij prachtig Ierse liederen voor ons in de bus. Ondertussen kwamen we in de gebieden Connamara, the Burren, Dingle en nog veel meer in dit prachtige land. De hotels waren goed, zowel de 4-sterren als de eenvoudiger 3- sterren. Wij hadden een fijne groep, ong. 3 versch. generaties en uit alle delen van Nederland en over het algemeen super- gezellig! Ierland is schitterend en van het Zuiden zie je veel tijdens deze rondreis. Het is een actieve vakantie, omdat het een rondreis is, dus elke dag weer op een andere plek, een ander gebied. De dag van aankomst in Dublin en direct door naar de binnenstad en bezienswaardigheden, beleefden sommigen van ons als té vermoeiend omdat we al een lange dag en vlucht achter de rug hadden. Overhevelen naar de volg. dag in Dublin, zou prettiger zijn. Fijn dat Jenny onze reisleidster was, die al zolang in Ierland woont en dus veel weet en Bernard die zo veilig rijdt en ons de Gaelig-uitspraak voordeed en beide fijne, gezellige mensen. Uitstekend georganiseerd door Bolderman! En onze fijne, gezellige groep, zoveel plezier met elkaar!
Hebben een Supervakantie gehad,hoogtepunten Noorwegen. Ook dank zij Klaas,die was een hele goede chauffeur,reisleider.
Geweldige reis met een zeer goede chauffeur,reisleider,en een zeer gezellig persoon.
Wat hebben wij een geweldige rondreis door Kroatie gehad met onze chauffeur reisleider Eppo. Deze reis is perfect verlopen mede dankzij onze geweldige chauffeur Eppo. Eppo weet zoveel te vertellen hij lijkt wel een wandelende encyclopedie. Zijn vrouw Gea was mee op de bus en verzorgde de drankjes kortom we werden volledig verzorgd en in de watten gelegd. De hele reis klopte van begin tot het einde geweldig! Deze reis is echt een topper van Bolderman. Samen met mijn partner hebben we genoten van al het moois wat Kroatië te bieden heeft. Volgens jaar dus zeker weer met Bolderman! Wij zijn al weer aan het bedenken waar we heen willen.
Naar Devon en Cornwall geweest. Ben zelf 2 meter groot. Gemiddeld minimaal 6 uur per dag in de bus gezeten. Geen hoofdsteun in de bus. Overnachtingen in bedden van maximaal 1.90 mtr. 's-avonds pas om 19.30 uur warm eten.Ben geradbraakt. Never again!!!
Ontzettend mooie reis gedaan naar krakow polen. We hebben een mooi hotel gehad prachtige kamer met airco in krakow. Heel uitgebreid ontbijt buffet. Naar de wavelheuvel schindlers list,joodse ghetto,synagoge,zakopane ,wroclaw, wadowice het dorp van de paus,de zoutmijnen, En krakow zelf is ook prachtig de maria kerk waar elk uur een raampje opengaat en waar een man met een trompet speelt. Heerlijk eten kan je bij sioux en niet duur. We zijn naar Auswitz -birkenau geweest. Dat is echt iets wat je gezien moet hebben zo indrukwekkend. Hele goed gids hadden we. Krijg nu nog kippevel door wat ik gezien heb. De eerste keer met bolderman maar zeker niet de laatste keer. Een echte aanrader
Ik heb al heel veel mooie reizen gemaakt met Bolderman. En die waren, zonder enige uitzondering, altijd een GROOT SUCCES !!! In juni van dit jaar heb ik de vlieg/busreis 15 dagen Portugal gemaakt. Deze rondreis was ook weer schitterend en zeer afwisselend! Ben benieuwd naar mijn rondreis van 12 dagen door Roemenië, volgende maand............Ik kijk er alweer naar uit!!
Niet alleen de reizen zijn prima, maar ook de afhandeling in geval de reis door ziekte niet door kan gaan. Door ernstige ziekte van mijn vrouw moesten wij de reis afzeggen. Ik wil de firma Bolderman dan ook danken voor de prima afhandeling, snelheid correctheid en medeleven.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.