Kerstreis naar Praag/Bohemen. Remco was onze zeer goede chauffeur/gids. De ontvangst in het hotel in Staré Splavy was chaotisch. Er stond op dat moment een ronduit onbeschofte bullebak achter de balie die nooit iets van klantvriendelijkheid zal weten. Deze man hoort niet in een hotel thuis! Het hotel is netjes en schoon maar sober. Een waterkoker/koffiezetter, een föhn, kleine flesjes shampoo en een kluisje zouden het hotel net iets meer elan geven. Er loopt personeel dat vreselijk hun best doet maar een paar maandjes Nederlandse hotelschool zou het geheel beter maken. Het eten is wel goed, maar het Kerstdiner kan flink sfeervoller. Dat je aan het eind zelf je koffie uit een automaat moet halen hoort niet echt bij een Kerstdiner. Het is verder wel lekker. De sfeer in de groep was zeer goed. Ondanks dat het soms wat minimalistisch is, was het toch een succesvolle en fijne vakantie. Er valt veel te verbeteren maar doordat de prijs/kwaliteit-verhouding wel in orde was is deze reis ruim een voldoende waard. Al met al toch wel een aanrader.
Prima verzorgde kertsreis naar Vsrar Kroatie. Heel goede chauffeur (Paul), hij weet ook heel veel te vertellen over de plaatsen waar we komen. De reis is in 1 woord geweldig.
Wij zijn voor de eerste keer met bolderman naar Parijs 4 dagen geweest !HET WAS SUPER 👍 en een super buschauffeur Erik en een super gids Dafny voor iedereen een aanrader
Wij zijn 4 dagen naar Berlijn geweest, met een top chauffeur Otto Alles was goed geregeld, een heel best vd Valk hotel Brandenburg, Met net dat beetje extra als koffie tot go, super! En nog eens koffie op de galerij, service! Dagkaart voor het openbaar vervoer is te verkrijgen in het hotel. Altijd een aanrader om met Bolderman mee te gaan.
Het reizen met Eppo als chauffeur en Gea als hostess, geweldig om mee te maken. Vooral als gids vond ik geweldig hij wist overal wel iets over te vertellen en het bleek nog te kloppen ook. Wanneer mijn vrouw en ik besluiten om een stedentrip te maken zullen we proberen dat met deze bezetting van een bus te doen.
In het jaar 2016 samen met mijn man Ed 4 reisjes gemaakt met Bolderman. 1ste was in April naar Vsar met Luiz goede chauffeur, reisleider, gloed nieuwe bus en ook de hotels en het eten was dik in orde. Het enigste nadeel was doordat het zo vroeg was er niet veel te beleven was. Excursies prima. 2de reisje was in Mei naar Tossa del Mar met Esmeralda, ook zij was een ervaren chauffeur en regelde het prima. Goede excursies al met al was het top. 3de reisje September naar NW Spanje met Fernando het lukte hem om binnen 3 dagen er een groep van te maken! wist erg veel te vertellen we hebben er dan ook van genoten, laatste hotel in Spanje was niet geboekt maar dat werd naar ieders tevredenheid goed opgelost, het overnachtingshotel in Orleans waren we niet kapot van, wel schoon maar wel heeel erg kleine kamers en badkamer! verder een prachtige reis. 4de reis Corsica en Sardinie met Remco als chauffeur, die echt bijna alles er van af wist , wat een prachtige natuur en dan al die smalle bergwegen. Het is dan ook een echte natuurreis we waren er in oktober en zijn dan ook erg benieuwd hoe het in het voorjaar zal zijn. Ook de hotels waren in orde! Wij hopen dan ook met Bolderman in 2017 weer mooie reizen te mogen maken. Vriendelijk groet, Ineke en Ed Caspers
Voor het eerst een busreis gemaakt naar Tsjëchie. Het was geweldig met Clara als top chauffeur en reisleider. Ze heeft er voor ons een prachtige reis van gemaakt en wat hebben we veel gezien. Een dikke 10.
De reis naar opatije was gewoon uitstekend georganiseerd hotel en eten was uitstekend chauffeur was erg goed
Met Bolderman naar het hoge noorden van Schotland geweest (chauffeuse Marleen) en naar Barcelona (chauffeur Eddy). Beide reizen waren uitmuntend! Fijne chauffeurs die rekening hielden met mijn handicap. Ontzettend veel gezien. Goede hotels, goed eten. Wat wil een mens nog meer. Geweldige prijs / kwaliteit verhouding. Beide reizen kunnen we van harte aanbevelen.
Met mijn vriendin ben ik vorige week naar Zwitserland, Saas grund geweest, in een woord geweldig, gemoedelijk hotel, fantastische natuur, dit is ook zeker mede te danken aan onze geweldige chauffeur Reino. HIj wist heeeeel veel te vertellen van de omgeving de gletchers de bergen en de treinen incl. Tandradtrein naar uitzicht Matterhorn Reino was altijd aanspreekbaar er was niet snel iets teveel voor hem, zijn rijstijl was ook in een woord geweldig, nogmaals onze hartelijke dank voor deze mooie reis!
We zijn net met de reis mee geweest naar moravie in tjechie van 8 dagen.de reis verder was heel mooi,maar het is erg jammer dat onze chafeur eppo heel snel geiriteerd was en boos.want hij viel uit in de bus tegen een vrouw met lichte beperking zodanig dat iedereen het kon horen met antwoord dat deze maar thuis moest blijven.de reden hiervan was dat hij haar beschuldigde dat ze de bus stuk gemaakd had. Ook had hij zijn vrouw bij zich die tijdens de trips bijnamen had voor de passasiers waarbij de naam viel van tante sidonia.en ze was ook beledigend tegen over anderen.en tot slot dat in de bus op de heen reis het verblijf hotel al afgekraakt werd door deze eppo en het eten niks voorstelde maar in ons geval viel het reuze mee. Wij vinden het reuze jammer dat het zo ging.want dit geeft wel een domper op deze vakantie.
Wij maakten eind sept/okt 2016 de rondreis Hongarije, Roemenië en Bulgarije. Wij waren zeer tevreden over chauffeur/reisleider Carlo en Barbara de gids in Roemenië en Bulgarije. Ook over de hotels en eten niets dan lof. Boven verwachting. Een prachtige reis die wij gerust aanbevelen.
Diverse reizen met Bolderman gedaan. O.a.Ierland, Italië, Schotland en Baltische staten en stedenreizen. Hotels meestal goed, behalve enige in Engeland en Schotland waarbij vooral opvalt dat ze niet al te schoon zijn. De chauffeurs die we hadden, vooral Marco en Floris waren heel goed en niet alleen als chauffeur. Gaan zeker nog vaker mee.
Wij (ik, mijn dochter, mijn buurvrouw en haar dochter) zijn 4 dagen naar Londen geweest. Wij hebben het erg naar onze zin gehad. Mooi hotel. Alles is erg goed geregeld. Vriendelijk personeel. En natuurlijk onze chauffeur Derk. Hij weet erg veel van Londen, geeft goede tips. Bij Bolderman mogen ze blij zijn met zo'n chauffeur. Al met al een aanrader en dat voor die prijs. Wij gaan sowieso weer met Bolderman.
Half augustus voor de eerste keer met Bolderman op vakantie geweest: naar het Lago Maggiore meer en vervolgens nog enkele dagen naar Chianciano Terme in Toscane. De tweede nacht in Toscane werden we opgeschrikt door die ernstige aardbeving. Een afschuwelijke ervaring, maar voor ons gelukkig zonder verdere problemen. Al met al een schitterende reis met een geweldig goede en plezierige chauffeur/reisleider: Gerwin. Een betere is er volgens mij niet te vinden!
Altijd 'waar voor uw geld'
Lutago oktober 2016 We kunnen terugkijken op een voor ons bijzondere reis naar Lutago in Italië. We hadden deze reis pas anderhalve week van tevoren geboekt door omstandigheden. Zeer tot onze spijt hadden we onlangs onze schoonzoon verloren aan ****** en daardoor ruim 3 maanden in een soort roller coaster geleefd. We waren er hard aan toe onze hoofden weer eens leeg te maken en na alle ellende moesten we er gewoon even uit. Tijdens de reis- en overnachtingsdagen en de eerste dag van ons hotel in Lutago hebben mijn vrouw en ik met een soort schuldgevoel rond gelopen omdat vakantie vieren niet bepaald in het beeld van de laatste tijd paste. Tijdens de tweede avond in ons hotel zaten we aan de tafel waar ook onze chauffeur/reisleider Hans van Ginkel zat samen met een reisgenote welke al diverse reizen met hem gemaakt had. Op die avond hebben we hen verteld wat ons was overkomen. Het werd een zeer emotioneel gesprek waarin het begrip naar ons toe en het medeleven van deze twee fantastische mensen ons heel goed heeft gedaan. Vanaf dat moment begon eigenlijk voor ons de vakantie waarvan we vanaf toen ontzettend hebben genoten. Van alle bestemmingen waar Hans ons in die 12 dagen naar toe heeft gereden, met als hoogtepunt de Dolomieten, hebben we volop kunnen genieten. Dat de hemel daar zo strak blauw was had voor mijn vrouw en mij een wel heel speciale betekenis.. Hans zijn enthousiasme voor deze Lutago reis en zijn kennis van de omgeving gekoppeld aan een prachtig gevoel voor humor maakte deze reis meer dan compleet. We hadden een leuke groep en dat bepaalt uiteraard ook voor een groot gedeelte het succes van je vakantie. Wij kunnen iedereen deze reis van harte aanbevelen en willen Hans bedanken omdat hij onze harten weer geopend heeft voor de mooie dingen in het leven! Alle prachtige locaties waar we geweest zijn zult u ongetwijfeld in andere reviews kunnen lezen, bovenstaande ervaring vonden wij in iedere geval de meest bijzondere…. Hans en L. nogmaals dank! Fine en Hans
Prachtige 12daagse naar Lutago mogen meemaken in oktober. Onder de enthousiaste leiding van topchauffeur Hans vGinkel! Absolute aanrader! Wat een adembenemend mooi gebied.
***** Bolderman & Patrick ***** 4 daagse reis naar Parijs! Wat een top chauffeur hadden we!!! Wat een aardige, beleefde, behulpzame en vriendelijke man zeg! Hij stond altijd open voor alle vragen! En hij was altijd op tijd! Heel erg bedankt Patrick! 4 leuke en drukke dagen gehad! Het hotel was ok. De kamer werd elke dag schoongemaakt en beddengoed vervangen. Geen shampoo in de badkamer. Het ontbijt was weinig. Een min puntje voor het hotel. Ik geef voor deze reis de Bolderman Reizen en onze Chauffeur & Reisleider Patrick een 10 en hotel een 9 en ik beveel Bolderman Reizen aan! Tot de volgende reis!
Dit oordeel gaat over de Bus/Vliegreis Rome - Sorrento. Deze reis staat duidelijk nog in de kinderschoenen. Bij aankomst op het vliegveld bij Rome was de gids niet duidelijk zichtbaar. Iedereen liep als een kip zonder kop rond en geïrriteerd, omdat Gianmichel niet te vinden was. De bussen, die Bolderman in Italië contracteert, zijn NIET voorzien van een toilet! Heel lastig als je lang in de file staat...wat nogal het geval is tijdens deze reis. Tot twee keer toe zijn mensen halsoverkop uitgestapt omdat ze het echt niet meer konden ophouden. De bus reed gewoon door. Dus je moet maar zien hoe je de bus of de groep weer terugvindt. Met de trein en metro van Monterotondo naar Rome is ook niet ideaal. Je moet meestal staan en in de metro is het echt proppen. Het hotel in Sorrento ligt een heel eind buiten het centrum. Er rijdt wel een shuttle-bus, maar deze staat voor de deur al in de file. Lopen is ook geen optie, want er is geen trottoir langs de weg, waardoor je dus van je sokken wordt gereden door alle langs scheurende auto's en scooters, als je niet uitkijkt. Het eten in het hotel in Monterorondo stelt niet veel voor, het eten in Sorrento is beter, maar daar werkt zeer onaardig personeel. De excursies zijn, gelukkig, leuk en interessant. De gids/reisleider Gianmichel doet zijn best. De Nederlandse gidsen in Rome, Capri en Pompeï zijn geweldig. De dames maken er een luchtig geheel van. Ik beveel Bolderman Reizen wél aan, maar nog niet voor deze reis!
Mooie 15 daagse reis naar Portugal gehad, zeer veel gezien en Peter was een prima reisleider.wij hebben er van genoten.
In september de reis Fascinerend Schotland gemaakt met Bolderman. Wat een prachtig land, veel gezien dankzij onze goede chauffeur Henny Teunissen. Hij wist veel te vertellen over de omgeving. Enig minpuntje was het overnachtingshotel op de heenweg in Engeland, in Coventry. Erg armoedig, zowel de binnen en de buitenkant. Voor de rest was het een geweldige reis!
Onlangs 8 daagse reis Boedapest en omgeving gemaakt. Na een toch wel lange reis, twee volle reisdagen heen en terug, aangekomen in het prachtige Boedapest. We zaten in een kamer op de 10 de verdieping van hotel Budapest met een prachtig uitzicht. De kamer op zichzelf was prima in orde, maar voor niet-Bolderman reizigers toch even slikken voor een viersterren hotel. Het diner in het hotel was matig, vaak koud en het buffet werd slecht aangevuld. Boedapest zelf is prachtig we hebben erg genoten van de stad en ook van het leuke reisgezelschap. Veel ouderen, wat op zichzelf niet verkeerd is, maar Bolderman zou zich wat ons betreft ook moeten richten op een wat gemeleerder publiek. Het overnachtingshotel Zur Post was prima in orde, lekkere bedden en mooie kamer. Onze chauffeur Rob was een deskundige chauffeur die ons veilig door het hectische verkeer van Boedapest heengeloodst heeft en op zijn tijd wat vertelde en een filmpje en muziekje draaide. Tot slot zouden wij het fijn vinden als Bolderman meer aandacht zou schenken aan de kwaliteit van de hotels, het hotel in Boedapest was zeker geen vier sterren waard, zelfs geen drie. Had voor 17 verdiepingen 2 liften, die altijd vol stonden. Het ontbijt verliep chaotisch, vaak geen plaats en het lauwe, slecht aangevulde diner verdiend zeker geen pluim.
Vlieg-busreis naar Roemenië van 28 september t/m 5 oktober 2016 Interessante, afwisselende reis met een goede gids Valentijn. Een integere, trotse Roemeen met veel kennis van het land. De 1e en laatste nacht was in een tophotel Piatra Mare in Poiana Brasov, de andere hotels zijn OK op de ontbijten na, droog wit brood met slappe, koude thee. Op te lossen door broodroosters. We hebben genoten van o.a. de Karpaten en Boekarest.
Dit was onze eerste bus reis,waren nog nooit met een bus op vakantie geweest. Praag en Bohemen was prachtig, en een prima chauffeur een betere kan je niet hebben, onze Klara. Ze heeft ons heel veel laten zien en vertellen kon ze over alles. Als er iets was kon je het zeggen en dan kwam het goed. Ze heeft twee hele gezellige avond met muziek geregeld echt een super vakantie gehad en een gezellige groep
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.