Pluspunten: Schitterend landschap met mooie bergen en dalen.Vooral uitstapje met de gondellift met adembenemend uitzicht vanaf 2220 m hoogte. Hotel Grunten zeer vriendelijk personeel met Anna als supervrouw in de bediening. En natuurlijk onze chauffeur Harry Bonder,die ons via mooie binnenwegen van het landschap heeft laten genieten,alsmede uitstekend als reisleider dienst deed.Tevens heel veel mooie platen draaide,welke allemaal in het verlengde lagen van hetgeen hij aan het vertellen was. Dus voor Harry en Anna een hele grote 10.!!! Minpunten: geen!! Erika en Edwin Cornet.
Wij zijn net terug van de 10 daagse reis Krakow en Zakopane en hebben wederom weer genoten van deze reis. we hebben op de heen en terugweg overnacht in Hoyerswerda met een lekker diner en een goed ontbijt en in Krakow logeerde we in hotel swing met goed diner en ontbijtbuffet en mooie kamers. In Krakow 2 keer een rondleiding gemaakt door de stad en de joodse wijk Kazimierz met vele mooie plekjes en locaties in de stad en uit het verleden van de 2 de wereldoorlog en de film Schindler"s list wat zeer interessant was en ook het bezoek aan de wavelheuvel met zijn mooie gebouwen en de kathedraal en dan is er nog voldoende tijd om de stad zelf te ontdekken. Ook Zakopane is een mooie plaats met zijn markten en het tandradbaan treintje de berg op met een mooi uitzicht over de stad. Ook de zoutmijn van Wieliczka met zijn vele trappen naar een diepte van 135 meter (800 treden) was zeer de moeite waard. En natuurlijk het bezoek aan Auschwitz-Birkenau dat je dan zo dicht bij de geschiedenis bent wat daar in de oorlogsjaren heeft afgespeeld dat je het nog niet kunt bevatten dat het zover heeft kunnen komen. Ook onze complimenten aan onze chauffeur Rense Grevink die al zo"n 15 jaar voor Bolderman in Polen komt en daarom veel wist te vertellen over alle plaatsen waar we geweest zijn en op de terug weg nog het lied de zwerver gezongen heeft van zanger rommy die een vriend van hem was die veel te vroeg is overleden was voor ons ook een verrassing dus hij kan nog meer als goed chauffeuren ,ook voor Rense was het de laatste Polen reis nu gaat ie nog wat kortere reisjes maken zodat ie ook wat meer vrije tijd heeft Dus echt een reis om aan te raden .
De service van Bolderman goed geregeld. Onze Chauffeur was prima. Goed ingelezen over geschiedenis van gebied.Goede rijder.👍😊 Hotel waardeloos. Echt een oud Frans Hotel met overal bladders en slechte sluitingen. Het ontbijt was redelijk niet echt gevarieerd. Het diner was waardeloos. Smakeloos en een keer niet gaar. Personeel van het hotel niet vriendelijk. 'sAvonds geen gelegenheid om ergs gezellig te zitten met mede reizigers. In het restaurant was de enige mogelijkheid en daar werden we bijna weggestuurd omdat se tafels gedekt moesten worden. Het hotel bleek tussen 12.00u en 16.00u gesloten te zijn. Niet bekend bij reizigers. 😆 Ik ben een medereiziger. Ik heb niet de reservering gedaan.
we zijn net terug van een bijzonder mooie reis door de highlands en low lands of schotland. we hebben enorm veel van de schotse natuur en cultuur gezien en beleefd en dit was boven verwachting. de chauffeur Nick heeft ons heel goed geïnformeerd en gemotiveerd in de cultuur en geschiedenis van schotland mede door ook fantastische toepasselijke schotse muziek af te spelen. de heen en de terugreis waren wel veel km in de bus zitten dus lange dagen. voor Nick (de chauffeur) alleen maar lof, voor ons was hij nickipedia en hij was onvermoeibaar door overal mee te helpen. zelfs koffers de trap op slepen was niet te veel voor hem.
Niets negatiefs te zeggen over reis,en bezoeken van Praag,maar bolderman mag wel zijn vraagtekens zetten bij Hotel Globus. Het gaat met name over het Diner,als je dit zo mag noemen,na een lange rit eindelijk op plaats van bestemming,met de kamers is niets mis,maar wat we te eten kregen. Er stond een personeelslid te scheppen in een ton met gekookte aardappels,daarbij geserveerd een kippenpoot,die de hele dag heeft staan koken daar konden we het mee doen. De tweede dag naar het Horizon hotel,eten was daar minstens zo slecht,en natuurlijk kip Als afsluiting in Globus,dezelfde bak met aardappels,dit keer met worst,en u raad het al kip. We begrijpen best dat de prijsverhoudingniet toelaat dat er biefstuk op het menu staat,maar dit was varkensvoer,en zie bij ervaringen meer klachten over het eten,Bolderman doe hier iets mee maakt de vakantie toch iets minder leuk,er waren veel mensen in de bus waar we mee op reis waren die het eten (Diner) ver beneden de maatstaaf
Na een 1ste Kroatie-reis per bus met een andere organisatie te hebben gemaakt die halfweg door ziekte moest worden afgebroken (wat ons prima was bevallen) nog maar een keer met Bolderman gemaakt. Makarska Riviera klonk geweldig, ook vanwege zwem mogelijkheden, maar viel ons en meerder reizigers bijzonder tegen vanwege het vele buszitten (75%) en het véél te weinig tijd hebben om de mooie attrakties zoals Dubrovnik GOED te bekijken. Arriveren om 10.00 en weg om 14.00 terwijl de dag nog lang is en in de brochure staat: aan het eind van de middag terug naar het hotel" (wat moet ik daar) dan heb je goed de pest in. Op de heenweg (3de busdag) even langs Zadar geweest , slechts 2 uurtjes. Beter is Split of Trogir aan te doen. Onze overigens prima chauffeur Theo wist veel te vertellen over het land maar dat was ook alles, deed een beetje afstandelijk als er een vraag werd gesteld. Hij organiseerde wel veel (dure gids) excursies voor zijn eigen belang. Ook o.a. een bezoek aan de Plitvice meren was te kort en werd de kortste loop route genomen om maar weer snel in het hotel te komen. De plaatsen makarska en Ston stelde niets voor behalve enkele eettentjes. Korcula is een prachtig stadje maar ook weer veel te kort bezocht. Alles was in haastige spoed bezocht. Het Hotel in Neum was overigens Top. Alleen moest iedere keer dezelfde weg worden afgelegd om iets te bezoeken. (vanwege 7 nachten in dit hotel) Kortom: te weinig gezien en teveel gereden met de bus. Dus deze reis is geen aanrader. Echt jammer van de centen.
Onze reis van 30.09 t/m 09.10 naar Pittoresk Vrsar was gewoon geweldig. Alles goed geregeld, georganiseerd. Veel gezien en beleefd. Comfortabele bus. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Hiertoe heeft zeker in een zeer grote mate bijgedragen onze chauffeur tevens host tevens reisleider: Gina. Was zeer deskundig, verstrekte veel informatie zowel onderweg als ter plaatse. Bedankt Gina jij hebt er zeer zeker voor gezorgd dat we zo'n heerlijke vakantie hebben gehad. Je was in alles gewoon geweldig. Het enige kleine minpuntje was het overnachtingshotel op de heenweg was zoals wij het uitdrukten: niet Boldermanwaardig.
Net weer terug voor de 25e keer met Bolderman. Dit keer waren wij naar Barcelona en omgeving wat goed bevallen is. Goed hotel in een prima omgeving. We werden weer naar de mooiste plekjes gebracht door onze chauffeur! Ik weet niet hoe Bolderman het doet maar de chauffeurs die wij hebben gehad op onze reizen zijn allemaal grandioos (kan menig touroperator nog van leren). Bolderman weer bedankt voor deze fantastische vakantie en de mooie herinneringen die wij hier aan over hebben gehouden! Tot snel weer. Klasien Verbruggen
mijn vrouw en ik hebben een mooie reis naar Ierland gehad .genoten van de groep Hotel zou beter kunnen maar we zijn tevreden
We zijn met een hele aardige chauffeur (Frank) naar Londen geweest. Hij vertelde onderweg naar Engeland leuke dingen over de omgeving en was heel behulpzaam en vriendelijk. We hebben in holliday inn stevenage geslapen op een uurtje rijden naar Londen. (Jammer alleen dat bolderman niet doorgegeven had dat we kamers naast elkaar wilden met onze kleine kinderen. Hotel heeft het gelukkig op kunnen lossen) We vertrokken zaterdag om 8:30 naar Londen waterloo place (verzamelpunt heel de trip) wij zijn ons eigen weg gegaan en hebben om 18:30 deelgenomen aan de lichtjes tocht met Marie louise, echt een aanrader!! Veel tips gehad die we de volgende dag konden gebruiken. Om 21:15 weer naar het hotel. De volgende dag om 8:30 naar Londen waar wij afscheid hebben genomen van de groep (die hebben nog een boottocht gedaan, georganiseerd door bolderman). Wij zijn naar harry potter studio's geweest met de kinderen. (Zelf geregeld) Ook een geweldige belevenis. Het hotel lag op een half uur afstand van de studio's en de taxi was 50 pond dus goed te doen en snel terug. Supermarkt asda lag vlakbij het hotel en is 24 uur per dag open. Daar lekker pizza gegeten en geshopt. Een super vakantie en alles goed geregeld door bolderman en onze chauffeur Frank.!!!
Wat een mooie verzorgde reis .een gezellige chauffeur.naar mate we verder in de week kwamen de mensen in de bus los .de excursie waren heel goed ook bibi de gids heeft ons heel veel verteld.prima hotel .eten volop keuze .als we langs de snel stromende rivier kwamen had Leon onze chauffeur ook een mooi spreuk (dan was iedereen die ingedommeld was meteen wakker)was een succes.ook oefenen het bolderman lied was gezellig. Het gezelschap was heel gezellig .niks gebeurd is ook fijn .ik heb genoten van deze reis. 👍👍👍👍👍
14 september 2019 afgereisd naar Griekenland met de bus over land, wat was dit een geweldige reis, heel veel gezien en mede door de verhalen van Karin onderweg hebben we zeer genoten. Omdat de boot vertraging had heeft Karin ons nog als bonus naar San Marino gereden, zodat we daar even konden lunchen en genieten van het uitzicht. Griekenland zelf was echt mooi met al z'n oudheden en goede lokale gidsen. Karin heeft voor ons nog een boottocht met BBQ georganiseerd naar een heel mooi eilandje met een schitterend kapelletje erop, echt TOP. Goeie reisleidster en een geweldige chauffeuse (bedankt Karin) Mede hierdoor en onze reis van vorig jaar de vlieg-busreis Andalusie-Costa del Sol gaan we zeker volgend jaar weer met Bolderman op reis
Het was een mooie vakantie naar het Gardameer, Verona en Venetie, we hebben veel mooie stadjes en bergen gezien. Een mooie vakantie om op terug te kijken, van 16 t/m 25 september. Helaas zijn alle foto's (180 st) allemaal verloren gegaan, dat vind ik zo erg. Ik vraag daarom aan Jan en Lita uit Utrecht en aan Ineke en Ria om ons aub wat foto's te willen toezenden aan mailadres: [email protected]
Dik tevreden met onze reis door Roemenië 2 weken terug. Leuke groep, kundige chauffeur Marian en fantastische reisleider Teo, die met goede uitleg, leuke verhalen en veel humor onze groep wist te boeien. En waar nodig heeft hij voor iedereen goed gezorgd. Het land is zeker de moeite waard met alle prachtige oude kloosters en kerken met de vele frescos. En ook de natuur is prachtig. Vanwege de vele plekken die we gingen bezoeken, hebben we wel veel in de bus gezeten, maar daardoor veel gezien en ‘n goede indruk van het land gekregen. Kortom; fijne week gehad
Op 9/9/2019 vertrokken wij - voor de 1e keer met Bolderman- naar Klassiek Italie/Amalfikust. Het is een prachtige reis geworden; we hebben ervan genoten en kunnen deze reis aanraden aan iedereen die veel van Italie wil zien. We hebben genoten van o.a. Florence, onvergetelijk Rome met de St. Pieter, Orvieto, Assisi, Pompei, Pisa, Lucca en Venetie. In alle plaatsen waren goede giden geregeld. Veel dank aan onze chauffeur en reisleider: Jeroen, hij zorgde ervoor dat alles werd geregeld zoals dat fijn was voor de groep. Respect voor en dank aan Jeroen ! De hotels waren al met al prima. Tip voor Bolderman: Neem Hotel Montana in Sui Due Golfi niet meer op in het bestand: gelukkig kon onze chauffeur Jeroen dit hotel dankzij zijn chauffeurservaring goed bereiken, maar door de heel smalle straten is dit hotel eigenlijk geen optie voor een chauffeur van een touringcar. Als echt positieve uitschieter willen we graag vermelden hotel Monte Artemisio in Nemi (bij Rome), wat een mooie sfeer hier ! Graag gaan we een volgende keer weer mee met Bolderman !
Wij zijn met drie vriendinnen naar Roemenië geweest anderhalve week geleden. Mooi stuk van Roemenië gezien. Prachtige kloosters onder bescherming van Unesco en mooie landschappen tijdens de reis. Natuurlijk moet je in zo'n land afstanden overbruggen maar dat maakte onze fantastische reisbegeleider Teo goed met zijn bijzondere verhalen over het land en zijn humor. Het was strak georganiseerd, maar dat maakte het niet minder …. we hebben erg genoten tijdens deze eerste reis met Bolderman.
voor de eerste keer ,alleen een busreis naar de Moezel geboekt. heel mooi reis ,veel gezien , een geweldig chauffeur (Richard) Bolderman Reizen ,mag trots zijn met zo een chauffeur . Richard bedankt voor alles
Een reis met natuur en cultuur.
De reis met als chauffeur Pieter was geweldig en tevens als reisleider perfect.Overal over verteld en de Pieter hielp iedereen waar nodig .Vertelde steeds over plaatsen en gebouwen en omgeving . Het is een reis om aan tebevelen ,we hebben sneeuw en herfst en zomer weer gehad ,dus mooie natuur.
Net terug van een prachtige reis naar Kroatië met Bolderman! Goede bus en prachtige accommodatie aan zee! De chauffeur was tevens een goede reisleiderN bedank Bolderman en tot de volgende keer!
Naar neuf brisach geweest. Chauffeur Richard heeft zijn uiterste best gedaan om ons zoveel mogelijk te laten zien. Complimenten voor hem. Colmar en Straatsburg erg mooi. Aan het hotel zullen we nog dikwijls aan terugdenken. Badkamer vies.Zondermeer slecht eten. Personeel niet aardig. Hadden savonds nogal eens onderling ruzie. Fijn als je kamer naast de receptie ligt.
We zijn net terug van onze vakantie in Nauders. De vakantie zelf was top veel gezien en onder vonden dat de natuur heel wispelturig kan zijn. Alleen één minpunt en dat was een groep van 10 personen die duidelijk aanwezig waren en hier ook de mogelijkheid voor kregen. Als eerste aan het avondeten want ja hun zaten als groep in een aparte ruimte. Dit werd al meteen besproken zodra we in het hotel kwamen. Ik denk dan kijk ook naar de medereizigers die slecht ter been waren en met een rollator liepen die hadden vooraan in de eetzaal moeten zitten zodat ze dicht bij het buffet waren. En dan hun stemvolume . Maar goed ondanks dit minpuntje een fijne reis gehad en een goede chauffeur Pieter die ons door alle scherpe bochten heeft gebracht klasse .
Excursie reis waar bij je een excursie betaald en dan komt er op de plaats van bestemming. Nog ruim 120 euro bij. Dan kun je Concurreren zeg dat niet rieel dan word er gezegd koffie in de bus maar daar is geen tijd voor haasten haasten. Hele slechte hotels behalve. Een overnacht hotel Park in. In hotel loch Achray was het eten iedere dag het zelfde ontbijt 7.30 en dan zat je maar te wachten tot het een keer doorkwam dan was het 8.30uur. Alles op bestelling. Totaal geen ontvangst met de telefoon of op plaatsen gewoon slecht! En je zat wel op een hele mooie locatie wel van iedereen afgesloten 16 km. Van een dorp af. En geen openbaar vervoer mogelijk dus gewoon afhankelijk van de heren Bolderman. En dan haasten haasten 4 uur in de bus en dan vervolgens 1 tot 2 uur in het dorpje en weer terug 4 uur.terug. Het laatste hotel in Gatwick was vreselijk vies en overal stof en vuiligheid. Erbarmelijk daar zet geen klanten in. Dat was voor ons de druppel dat we zeggen NOOIT meer met Bolderman. Maar jullie nemen voor ons de liefde voor Schotland en vriendelijke Engeland niet af er zijn genoeg andere mogelijkheden! De Chaufeur John reed prima maar daa i ook alles mee gezegd. We zijn zeer teleurgesteld maar Maar ja of er iets meegedaan wordt?
Wij hadden een prachtige week in Montenegro/Kroatie/Dubrovnik. Goed Hotel/fijne groep/Hele goede gids Sophia. Hele mooie natuur en Sophia vertelde heel veel over de cultuur en historie van het land. Wel een intensieve reis. Je moet nog wel een goede conditie hebben.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.