Laden reviews...
272 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De verzamelde beoordelingen tonen over het algemeen positieve ervaringen met nette planningen, betrouwbare chauffeurs en een redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Reizigers waarderen de afwisseling aan excursies en het gemak van reizen. Enkele opmerkingen gaan over variatie in hotelkwaliteit en af en toe vertragingen, maar de algehele stemming blijft positief. Meerdere respondenten geven aan opnieuw met de organisatie op reis te willen.
Reis Corsica Sardinië verwachte een mooie reis, eerste hotel 2 sterren, geen airco, geen ventilator, kleine oververhitte kamer. Chauffeur ging in de bus slapen, had hij wel airco Veerboot was mooi goede kamer, maar diner en ontbijt waren voor ons erg afgepast. Je mocht uit een zeer klein deel wat er stond kiezen of bijbetalen. Hotel op Corsica was goed, maar ook afgepast ontbijr,dat klaar lag op je bord. Helaas was er iets geks met hotel op Sardinië , gesprongen waterleidingen en iets met de stroom, kwamen op 2 uur rijden verder het land in terecht, net hotel, helaas was de lift stuk Dit had veel invloed op de excursies die de chauffeur had bedacht €200 voor betaald, hebben meer in de bus gezeten dan gezellig door plaatsjes gelopen, ze zelfs niet eens gezien, geen terrasje kunnen pakken. Dit heeft grote invloed op de reis gehad, geen prettige reisleider Raad deze reis dus niet aan
Tilly
Amersfoort
Prachtige rondreis door Portugal met reisleidster en chauffeur. Gezellige groep, prima hotels en goed van eten en drinken. Veel moois van Portugal gezien en geleerd.
Susan
Eindhoven
Dit is de eerste reis met Bolderman,Corsica/Sardinie, dat een mooie reis had moeten/kunnen zijn. Maar door het vele bussen, niet zo veel gezien te hebben. Weet niet of dat de bedoeling was. Voor de excursie's moest bijbetaald worden. Hotels die op het laatste moment gewijzigd werden, waardoor reistijd langer werd en minder tijd was voor de andere dingen.
Hans
Nieuwolda
1e hotel dubbele boeking tussen de 35 en 40 graden zonder airco en geen enkele vorm van horeca.je kon dus ook niet op het terras zitten. Veel gezien van u it de bus. Nogmaals dubbele boeking zogenaamd door wat eroverlast.Eten in een andere locatie waar je werd samengeperst in een hoekje waar het bloedheet was. Uitstapjes waarvan je je naderhand afvraagt Wat heb ik nu eigenlijk gezien. Toch 400 euro extra voor betaald. 1e keer maar nooit meer.
9 July 2026
Reina van de Wiel
Haghorst
Dat Bolderman Chianciano Terme heeft gekozen als verblijf voor de reis Toscane Umbrië en Rome, tiendaagse reis, is onbegrijpelijk. 7 dagen verblijf je in een zieltogende omgeving waar de armetierigheid van afstraalt. Je bent voor vermaak aan je hotel Mizra veroordeeld. Vermaak is er nul komma nul, ook in je hotel, maar je kunt er wat drinken. Wandel je door Chianciano Terme dan zie je desolate, gesloten hotels. Een trieste omgeving. 's Avonds is er dus niks te doen, al die 7 dagen. Dat is toch geen vakantie vieren. Dat word je niet verteld. Ik vind dat boeren******.
6 July 2026
Marcel van Velthoven
Breda
Hoorn, 2 juli 2026 Klacht Boldermanreis 8 dagen Romantische Strasse. Van 22-6 2026 t/m 28-6-2026 Onze vakantie viel in een vreselijk hete week. Het begon al dat de airco in de bus de eerste 2 dagen niet goed werkte. Chauffeur kreeg een andere bus/ Deze ging na 2 dagen stuk. Midden op het veld. Kokende hitte. Olieleiding kapot. In een verder gelegen dorpje zijn we opgevangen door vriendelijke mensen die ons heen en weer reden naar een klein winkeltje en de toiletten van de plaatselijke voetbalclub. Bij het winkeltje moesten diverse mensen al de tijd staan. Ik heb ook lang gestaan. Uiteindelijk brachten deze mensen ons naar het voetbalveld waar de kantine werd open gedaan. En wij allemaal konden zitten. Toen de bus gerepareerd was gingen we terug naar het hotel. Dus verloren dag. Communicatie met chauffeur was ook matig. Hij zei dat hij van bolderman de hele tijd muziek moest laten horen van Spotify. (steeds dezelfde cd (6 x Bonie M b.v.) om gek van te worden. Slechts een enkele keer was de muziek uit. Bij het rouleren van de stoelen zei hij dat hij alleen maar steeds 4 andere mensen op de voorste bank wilde zien en wij voor de rest het maar uit moesten zoeken. Werd heel onaangenaam. Het laatste hotel had ook geen airco. Vreselijk heet, hebben met deuren en ramen open geslapen en ook nog de föhn aan. Als we iets te drinken wilde werd dat goed op een soort terras verzorgt, maar er werd niets genoteerd, dat moest je zelf maar bij houden. En pas op, als het hotel tekort kwam moest hij het als chauffeur aanvullen. En dat was tot zijn groot chagrijn ook zo. Hij had een paar tientjes moeten betalen. De chauffeur reed erg goed en werkte hard. Maar bovenstaande punten kunnen verbeterd worden. Dan mis ik toch echt een reisleider, dat is een chauffeur niet. Wij vinden dat we zeker compensatie mogen hebben voor de verloren dag. Dat het zo’n hete week was kunt u ook niets aan doen, maar aan goede bussen wel. Valentijn en Nel Geverts Hoeker 40, 1625 CC Hoorn 0634002425 Mail:
2 July 2026
Valentijn Geverts
Hoorn
Wij zijn nu met Bolderman in Noord West Spanje. Tot nu toe een fantastische reis. Maar tot onze verbazing gaat deze dag niet naar het natuur Park Picos de Europa ivm met de kabelbaan die niet gaat. Maar dat klopt niet de kabelbaan werkt gewoon en kun je nog tickets voor vandaag kopen. Ook de rit door de kloof gaat niet door. Dit is voor vele van onze groep een erge teleurstelling. En ook omdat Bolderman niet eerlijk is waarom ze deze dag niet doen.in de catalogus staat het park nog steeds vermeld voor in September. Maar dan gaat deze dag ook niet door. Wij voelen ons ******en door Bolderman. Deze dag was een van de hoogtepunten van de reis.
30 June 2026
Gonnie Feijen
Budel
We hebben een fatastische rondreis gemaakt , door Ierland met een prima gids Margo en chauffeur Bernard ! Heel veel gezien en prima eten in de Hotels.
29 June 2026
Clazien Renirie.
Steenbergen
12-05-26 Op deze datum vertrok ik voor acht dagen naar verrassend Mallorca Onze reisleidster Iris stuurde vooraf al een groepsapp waarin heel duidelijk aangegeven werd waar we haar op het vliegveld konden vinden. TOP Ook kregen we van haar op het vliegveld een envelop voorzien van info zoals een plattegrond van Palma. Het hotel en de maaltijden waren goed. Voor zowel het ontbijt als diner was er volop keus. Het was inderdaad een verassende Mallorca reis. Dit komt zeker door onze goede reisleidster Iris. Ze heeft ons veel verteld over de geschiedenis van Mallorca maar ook over de natuur, gebouwen etc en ons wegwijs gemaakt in de plaatsen die wij aandeden. Iris verdient een grote pluim. De organisatie mag trots op haar zijn zoals zij deze reis begeleid. Van deze reis heb ik ook een reisverslag gemaakt met bijbehorende foto 's. Hopelijk wordt deze gepubliceerd Arnoud
28 June 2026
Arnoud
Tilburg
12 daagse reis naar Polen. Als alleenreizende betaal je €239,- extra dat is €22,- per nacht. Daarvoor kreeg ik tot 3 keer toe een hele slechte kleine vieze kamer. In 1 kamer kon ik niet eens mijn koffer open leggen en bij een andere moest ik me wringen tussen de wastafel om op de wc te gaan zitten. Schandalig ook dat Bolderman hotels bespreekt die geen lift hebben. Naar de 2 de etage zelf je koffer sjouwen. Ik vind de Polen niet klantgericht, halen bij elke vraag of klacht hun schouders op. De reisbeschrijving van Boldeman beloofd en prachtige natuurrit langs 2000 meren. We hebben geen meer gezien, de hele dag op de snelweg gereden, jammer. Klacht ingediend bij Bolderman omdat ik compensatie wil voor de meerkosten voor een hotelkamer ( hok ). Dan delen ze me mede dat ze geen tegemoetkoming kunnen bieden maar wel mijn ervaring serieus nemen voor hun kwaliteitsbewaking. Schande Bolderman.
28 June 2026
Anja
Den Haag
Mensen, kijk uit wat je boekt!!!!! Wienerwald, Wenen en Bratislava. Het is zeker een mooie reis, maar zolang het Steinberger hotel in 't pakket zit, wees gewaarschuwd. Zeer onvriendelijke eigenaars en bar mensen, een bier besteld, en wil ik met de bankpas betalen, nee contant geld, met pas gaat niet. Nou dan betaal ik toch niet , ik heb geen contant. Neem ik een slok van mijn bier, ja toen kon ik toch betalen met m'n bankpas. Jammer Bolderman, maar op deze manier, gooien jullie je eigen ruiten in.
26 June 2026
Leendert Gerrit Lalau
Brunssum
De reis klassiek spanje en Andelusië gedaan. Prachtig wat een mooie dingen gezien Burgos de kathedraal, Cordoba en Alhambra onze favoriet. Reisleider Patrick wist veel te vertellen onderweg. Twee hotels vonden wij minder op de heen en terugreis in Franktijk. Soms hadden we meer tijd willen hebben om dingen te bekijken. Het pluspakket zeker doen. Reisgezelschap was leuk.
26 June 2026
Margareth
Heiloo
Mooie reis. Fijne buschauffeur/reisleider die veel ervaring en kennis van deze reis heeft. Geluk met mooi weer. Gezellige groep die altijd op tijd was. Mooie routes. Snelle oplossing gevonden toen bleek dat het hotel in Montecatini gesloten bleek. Dank daarvoor, Hennie. Hotels over het algemeen prima. Eten over het algemeen prima. Passend bij de prijs.
25 June 2026
M.
Vriezenveen
Geweldig mooi land met unieke zaken. 1 prma hotel en een veel minder. Reisleider Vincent kon ons veel vertellen. Zijn grapjes waren wat minder. Anderen konden er wel om lachen. Wel heel duur. Als je net als wij Bourgondisch doet ben je bijna 1000€ meer kwijt
25 June 2026
Joep
Drunen
De reis eilanden istrie .11 tm 20 juni.s zeer slecht bevallen. Hotelkamers klein en bedompt. Eetzaal alle airco's kapot. Zeker geen 4*.direkt contact opgenomen met bolderman. Antwoord zelf regelen met hotel en reisleider. Beiden niet aanspreekbaar. Bleek dat bolderman dit jaar de kamers verandert had naar goedkopere. Ook de inhoud van de reis zeer slecht. Hele groep ontevreden. Zeker door behandeling bolderman die altijd aangeven dat je dir direkt bij aankomst moet melden. Vervolgens doen ze niets.
24 June 2026
Maria
Bergen op zoom
Mooie reis, goed hotel in la Massana, wel erg ver van het centrum. Als je niet met een excursie meegaat is er niets te doen. Het was erg warm, maar helaas was het zwembad nog gesloten. Prima buffetten, ruime keus van goede kwaliteit. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Een 10 voor de fantastische chauffeur Michel, echt een topper. De bus zelf was minder, stoelen konden niet rechtop worden gezet. Je zat een beetje achterover. Zeer ongemakkelijk, ook omdat een hoofdsteun ontbrak. De gehele vakantie nek kussen afwisselend in de rug en nek gedaan. Een pijnlijke ervaring. Helaas werd de positieve ervaring van Andorra zelf teniet gedaan door de abominabele slechte overnachtingen in snikheet Orleans. We werden op de heen en terugreis ondergebracht in wat opgeknapte barakken op een industrieterrein in Orleans. Wellicht een opgeknapt asielzoekerscentrum. Schande dat Bolderman dit onderkomen durft aan te bieden.
24 June 2026
Anneke
Zoetermeer
15 tot 20 juni 2026 naar Frankenland in Duitsland geweest 6 dagen. Chauffeur was het enigste lichtpuntje. Een verschrikkelijk waardeloos hotel met een nog waardeloze ontbijt en diner. Het zou een 3 gangen diner moeten zijn, nou de soep was waterig, het vlees was schandalig plakje boterhamworst als diner, en dit was 2 keer. Tevens was er bij elk diner geeneens echt vlees, allemaal rotzooi, en de toetje zat in een borrelglaasje. ( bedroevend ). De informatie in de brochure is zuiver misleidend, is helemaal geen 3 gangen, het zogenaamde eten werd op een bord gereserveerd , dus hier moest je het mee doen. Ook waren er veel oudere mensen die slecht ter been waren, ook stond er in de brochure ook niet dat als je slecht ter been was , dat het verstandig zou zijn om een andere reis te boeken. Omdat er veel moest worden gelopen. Al met al een reis, met een misleidende brochure. ( schandelijk )
22 June 2026
H Tiemessen
Zevenaar
Mijn 8 daagse reis met Bolderman naar de Engelse Riviera. Slecht hotels. In het eerste hotel totale chaos met avondeten. Daarnaast leek het alsof we in het leger zaten. Schreeuwerig dat we moesten opstellen in rijen van 2. Veel te druk! Daarna 5 nachten in een vies hotel. Prullenbakken werden niet geleegd, handdoeken niet vervangen en na 2 dagen zat je zonder toiletpapier. Receptie werkte totaal niet mee, gelukkig hielp de barman ons. 3 dagen vreselijk overgegeven en diarree. Net als meerdere mensen in de bus. Veel diarree en nog een aantal overgegeven en last van darmen. Sjacherijnige chauffeur, die nergens nee hielp. Met een snelheid die niet normaal is, scheurden we door Dartmoor park. Remmen, optrekken, snelheid remmen...etc Hij was nors en slechte reisleider. Laatste hotel was het eten prima maar op de kamers was het 40 graden. Daarnaast bij westminster castle hadden we 3 uur de tijd, veel te weinig, maar we hebben die dag wel 7 uur in de bus gezeten. 3 dagen gemist door ziekte, wel extra betaald voor de excursies. Wat zegt Bolderman? Het spijt ons en de schoonmaak is de Policy van het hotel. En we hadden bij de chauffeur moeten klagen en Bolderman op de hoogte moeten stellen. Ik heb ze op woensdag gebeld over de slechte schoonmaak en toen werd gezegd dat klachten alleen via de mail konden. Dat bij thuiskomst gedaan, kreeg een mail terug alleen de hoofdboeker kon een klacht indienen. Slechte service.
21 June 2026
Yvonne
Capelle aan den IJssel
Op reis naar Malta hebben we Kristel ( niet die van K3) als reisleidster en ze doet het fantastisch. Je kan haar alles vragen en heeft ze niet direct een antwoord dan zoekt ze dat op in haar eigen tijd. Ook problemen met het hotel lost ze zo goed als ze kan op. Helaas is hotel Soreda meer een jongerenhotel dus wat minder geschikt voor senioren die van hun rust 's nachts willen genieten.
20 June 2026
Peter Mieris
Utrecht
Mijn reis 10 dagen Klassiek Andalusie is prima bevallen. Heel veel gezien en goed begeleid door reisleidster Frances. Zij gaf veel informatie en was altijd vriendelijk en vrolijk. Zij krijgt van mij een dikke 10. De hotels waren ook goed op één na, die was wat minder, maar ja we waren er maar voor 2 nachtjes. De ritten van de ene stad naar de andere stad waren erg mooi. Schitterende natuur. Hoogtepunten Het Alcazar, Mesquita en het Alhambra. Hoe hebben mensen dat kunnen bouwen in die tijd. Goede uitleg van de gidsen gehad. Ook de groep was heel gezellig. Kortom een aanrader.
Arja
Maassluis
Tijdens onze 12 daagse rondreis hebben we veel gezien ,met wederom een leuke groep mensen.Leuke herrineringen om aan terug te denken.gr.Marc
Marc
Roosendaal
Wij hebben goede ervaring met Bolderman reizen. Mooie bestemmingen, meestal fijne chauffeurs. Van de hotels moet je niet teveel verwachten. Vaak liggen ze een beetje afgelegen en het ontbijt is soms ook matig. De diners waren meestal wel goed. Er zijn ook prachtige hotels bij in stadjes. Dus vooraf goed inlezen dan wordt je niet teleurgesteld. Je moet ook naar de prijs-/kwaliteitverhouding kijken. Je komt niet voor een dubbeltje op de eerste rang. Soms vinden wij de tijd tekort in de stadjes maar dat is natuurlijk persoonlijk. En voor het bedrag wat je betaalt kun je zelf vaak niet zo’n rondreis doen. Dus blijven we af en toe reisjes maken met Bolderman. De Gardameerreis was geweldig met een redelijk hotel in het stadje. En de winterreis Zwitserland Saas-Grund ook was ook geweldig. De Lutago in Zuid-Tirol reis was prachtig maar het hotel minder. De Siciliëreis is prachtig maar veel hotels waren daar minder. Praag was een leuke reis en de 4-steden België was ook mooi.
D.
Lubbers
Mijn eerst vakantie alleen of nouja met een groep in dit geval en zo voelde het ook, het zien van bruinvissen een zee arend de bergen het landschap en de prachtige dorpen maakte het tot mijn mooiste reis tot dusver en ik zou het zo over doen
B.
Hardenberg
Lekker ontspannen en afwisselend, dan maakt het eigenlijk niet uit waar je heen gaat.
16 June 2026
jaap van der wal
Alblasserdam
Wij wilden graag weten hoe ons een groepsreis zou bevallen en daarom deze reis geboekt. Vanaf het eerste tot het laatste moment een geweldige ervaring. Fijne medereizigers, goede en rustige chauffeur en een hele goede reisleider, Miguel. Geen onvertogen woord, iedereen altijd op tijd, iedereen gezellig wisselend met elkaar aan tafel en gezelligheid in de bus. Ook de gidsen voor de Akropolis, Delphi, Olympia en Asklepion waren goed. Saskia voor Olympia zelfs heel erg goed. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering in de verzorging of bepaalde hotels. Vandaar een 9 en geen 10.
15 June 2026
Freek
Helmond
Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal