schandalig slecht een nul kon ik jammer genoeg niet geven

15 tot 20 juni 2026 naar Frankenland in Duitsland geweest 6 dagen. Chauffeur was het enigste lichtpuntje. Een verschrikkelijk waardeloos hotel met een nog waardeloze ontbijt en diner. Het zou een 3 gangen diner moeten zijn, nou de soep was waterig, het vlees was schandalig plakje boterhamworst als diner, en dit was 2 keer. Tevens was er bij elk diner geeneens echt vlees, allemaal rotzooi, en de toetje zat in een borrelglaasje. ( bedroevend ). De informatie in de brochure is zuiver misleidend, is helemaal geen 3 gangen, het zogenaamde eten werd op een bord gereserveerd , dus hier moest je het mee doen. Ook waren er veel oudere mensen die slecht ter been waren, ook stond er in de brochure ook niet dat als je slecht ter been was , dat het verstandig zou zijn om een andere reis te boeken. Omdat er veel moest worden gelopen. Al met al een reis, met een misleidende brochure. ( schandelijk )

Slecht en daarnaast teleurstellende reactie op klacht

Mijn 8 daagse reis met Bolderman naar de Engelse Riviera. Slecht hotels. In het eerste hotel totale chaos met avondeten. Daarnaast leek het alsof we in het leger zaten. Schreeuwerig dat we moesten opstellen in rijen van 2. Veel te druk! Daarna 5 nachten in een vies hotel. Prullenbakken werden niet geleegd, handdoeken niet vervangen en na 2 dagen zat je zonder toiletpapier. Receptie werkte totaal niet mee, gelukkig hielp de barman ons. 3 dagen vreselijk overgegeven en diarree. Net als meerdere mensen in de bus. Veel diarree en nog een aantal overgegeven en last van darmen. Sjacherijnige chauffeur, die nergens nee hielp. Met een snelheid die niet normaal is, scheurden we door Dartmoor park. Remmen, optrekken, snelheid remmen...etc Hij was nors en slechte reisleider. Laatste hotel was het eten prima maar op de kamers was het 40 graden. Daarnaast bij westminster castle hadden we 3 uur de tijd, veel te weinig, maar we hebben die dag wel 7 uur in de bus gezeten. 3 dagen gemist door ziekte, wel extra betaald voor de excursies. Wat zegt Bolderman? Het spijt ons en de schoonmaak is de Policy van het hotel. En we hadden bij de chauffeur moeten klagen en Bolderman op de hoogte moeten stellen. Ik heb ze op woensdag gebeld over de slechte schoonmaak en toen werd gezegd dat klachten alleen via de mail konden. Dat bij thuiskomst gedaan, kreeg een mail terug alleen de hoofdboeker kon een klacht indienen. Slechte service.

Perfecte reisleidster

Op reis naar Malta hebben we Kristel ( niet die van K3) als reisleidster en ze doet het fantastisch. Je kan haar alles vragen en heeft ze niet direct een antwoord dan zoekt ze dat op in haar eigen tijd. Ook problemen met het hotel lost ze zo goed als ze kan op. Helaas is hotel Soreda meer een jongerenhotel dus wat minder geschikt voor senioren die van hun rust 's nachts willen genieten.

Prima organisatie

Mijn reis 10 dagen Klassiek Andalusie is prima bevallen. Heel veel gezien en goed begeleid door reisleidster Frances. Zij gaf veel informatie en was altijd vriendelijk en vrolijk. Zij krijgt van mij een dikke 10. De hotels waren ook goed op één na, die was wat minder, maar ja we waren er maar voor 2 nachtjes. De ritten van de ene stad naar de andere stad waren erg mooi. Schitterende natuur. Hoogtepunten Het Alcazar, Mesquita en het Alhambra. Hoe hebben mensen dat kunnen bouwen in die tijd. Goede uitleg van de gidsen gehad. Ook de groep was heel gezellig. Kortom een aanrader.

Veel zien in een 12 daagse reis met een leuke groep.mensen

Tijdens onze 12 daagse rondreis hebben we veel gezien ,met wederom een leuke groep mensen.Leuke herrineringen om aan terug te denken.gr.Marc

Mooie reizen

Wij hebben goede ervaring met Bolderman reizen. Mooie bestemmingen, meestal fijne chauffeurs. Van de hotels moet je niet teveel verwachten. Vaak liggen ze een beetje afgelegen en het ontbijt is soms ook matig. De diners waren meestal wel goed. Er zijn ook prachtige hotels bij in stadjes. Dus vooraf goed inlezen dan wordt je niet teleurgesteld. Je moet ook naar de prijs-/kwaliteitverhouding kijken. Je komt niet voor een dubbeltje op de eerste rang. Soms vinden wij de tijd tekort in de stadjes maar dat is natuurlijk persoonlijk. En voor het bedrag wat je betaalt kun je zelf vaak niet zo’n rondreis doen. Dus blijven we af en toe reisjes maken met Bolderman. De Gardameerreis was geweldig met een redelijk hotel in het stadje. En de winterreis Zwitserland Saas-Grund ook was ook geweldig. De Lutago in Zuid-Tirol reis was prachtig maar het hotel minder. De Siciliëreis is prachtig maar veel hotels waren daar minder. Praag was een leuke reis en de 4-steden België was ook mooi.

Super ervaring mooi landschap en goed gezelschap

Mijn eerst vakantie alleen of nouja met een groep in dit geval en zo voelde het ook, het zien van bruinvissen een zee arend de bergen het landschap en de prachtige dorpen maakte het tot mijn mooiste reis tot dusver en ik zou het zo over doen

Leuke reis, leuke groep, leuke chauffeur.

Lekker ontspannen en afwisselend, dan maakt het eigenlijk niet uit waar je heen gaat.

Als deze reis de maatstaf is dan volgen er zeker meer reizen met Bolderman

Wij wilden graag weten hoe ons een groepsreis zou bevallen en daarom deze reis geboekt. Vanaf het eerste tot het laatste moment een geweldige ervaring. Fijne medereizigers, goede en rustige chauffeur en een hele goede reisleider, Miguel. Geen onvertogen woord, iedereen altijd op tijd, iedereen gezellig wisselend met elkaar aan tafel en gezelligheid in de bus. Ook de gidsen voor de Akropolis, Delphi, Olympia en Asklepion waren goed. Saskia voor Olympia zelfs heel erg goed. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering in de verzorging of bepaalde hotels. Vandaar een 9 en geen 10.

Een mooie reis, negatief beïnvloed door houding van de chauffeur..

Helaas is onze reis met Bolderman naar Cabicci Mare, die we al eens eerder gemaakt hadden en als zeer prettig hadden ervaren, deze keer negatief beïnvloed door de arrogante houding van de chauffeur... Hij was bot en zeer onsympathiek, reed zelfs tot drie keer toe aan terwijl nog niet alle reizigers in de bus zaten en bij de meerdere malen plotseling remmen waarbij iedereen naar voren vloog....was toch hèt minste wat hij kon zeggen sorry, maar dat woord kent hij wellicht niet! Met een sympathieke chauffeur is dit een mooie reis! Hopenlijk is onze volgende geboekte reis prettiger, anders zetten we er een streep onder en zullen we niet meer boeken bij Bolderman.

Fantastisch

Gisteren teruggekomen van de reis Verrassend en onbekend Mallorca. Het was een heerlijke reis, veel gezien, fijn hotel. Onze reisleidster Iris wist heel veel te vertellen over het eiland en heeft ons fantastisch begeleid. Ik kan deze reis zeker aanbevelen.

Mooie inzichten in het land met degelijke hotels

We hebben het land kunnen zien in vogelvlucht. Locaties en bezichtigingen waren goed geregeld vanuit Bolderman. Chauffeur was een invaller en wist vrijwel niets te vertellen over het land, de locaties en de geschiedenis waardoor potentie over de reiservaring is verloren. Sommige stops waren erg kort, anderen waar niets te zien waren waren daarentegen weer erg lang. Dat maakte dat we niet altijd de ruimte hadden om de reis goed te zien. Hotels waren vaak niet schoon. Thurso hotel is echt geen aanrader. Hier was het eten vaak op, het hotel heeft werknemers die slecht open staan om gasten te ontvangen. Vooral de informatie van chauffeur en de hotels waren dus de minpunten. De locatie in Schotland met mooie uitzichten was dan weer erg mooi.

Geweldige Polenreis

Een fijn gezelschap en een voortreffelijke chauffeur/reisleider Cor Hannema. Alles keurig verzorgd en uitmuntend begeleid, echt een aanrader. Veel mooie dingen gezien en een goed beeld gekregen van Polen nu. En: Cor verdient werkelijk een 'podiumplaats', een unieke man!

Geweldig mallorca

Rondreis Mallorca ronduit geweldig! Super luxe en schoon hotel, eten was top, reisleidster Iris deed het supergoed en was erg in de weer voor haar gasten.

Geweldige reis 12 dagen Toscane Umbrië Rome en Adriatische kust

Mede door onze fantastische chauffeur hebben wij genoten van deze reis. Prachtige excursies en extraatjes. We hadden een goed hotel in de Toscane met heerlijk eten Aan de Adriatische kust hebben genoten eveneens met een goed hotel. Ook beide overnachtingshotel waren prima. Het enige commentaar is dat de excursie naar Assisi voor die dag meer dan voldoende is en dat Perucha eigenlijk te veel was voor dezelfde dag. Deze zou beter op een andere dag gepland mogen worden. Veel te veel indrukken om nog te kunnen genieten

Nooit meer met Bolderman

Onze 1e reis met Bolderman naar Zuid Italië, Napels , Puglia en Sicilië. De reis vwb de bezienswaardigheden was fantastisch. Helaas zeer eenvoudige hotels, sommige ver van restaurantjes. En er ging nog al wat mis zoals bijvoorbeeld overboeking van 1e hotel. Deze lag trouwens n een wijk wat wel n oorlogsgebied leek! Ook doordat reisgenoten in ander hotel zaten bijna excursie gemist! Bij aankomst bij een ander hotel moest er zeker 1 km worden gelopen met koffers omdat de bus niet onder bruggetje door kon. Reisleider (super aardig) door Bolderman voor de leeuwen gegooid! Had deze reis nog nooit gedaan dus moest het allemaal nog ter plaatste uitvinden. We boekte deze rondreis om ontzorgd te worden maar dit gaf wel wat spanningen en irritaties. Zelfd de ruitenwissers van de bus werkte niet! We hebben Bolderman van onze bevindingen op de hoogte gesteld maar wuiven dit weg. Al met al was het teleurstellend maar door de gezellige groep reisgenoten en het mooie weer hebben we toch nog genoten!

leuk en prima geregeld

ik heb al heel wat reisjes gemaakt met bolderman en ze zijn me stuk voor stuk prima bevallen. prima chauffeurs en mooi uitgezochte bestemmingen met en leuke programma's op de bestemming.

Goed verzorgd en geregeld

Tot nu toe iedere keer alles netjes geregeld en verzorgd. Wij hebben de afgelopen reizen enorm genoten. Heerlijk genoten van alle reizen tot nu toe en afgelopen mei de reis naar de Noordkaap. Chauffeurs kundig en netjes. Respect voor deze mensen. Wij adviseren jullie reizen zeker bij anderen. En in de toekomst gaan wij zeker weer mee om nieuwe avonturen te beleven. Nu nog aan het nagenieten van de prachtige geweldige Noordkaap reis.❤️

Ik ervaar Bolderman als n fijne Reisorganisatie

Ik heb al vele reizen gemaakt naar volle tevredenheid. Heb 1 x moeten omboeken ivm mijn gezondheid. Geen probleem. Ook ging n reis niet door ivm te weinig deelnemers. Geld werd al snel overgemaakt. Vriendelijke aan de telefoon. Zolang ik het nog kan ga ik graag met Bolderman op reis. Mvg Lyda Goudriaan

Een teleurstellende vakantie, maar met de groep hebben we er toch van genoten.

Dit was de eerste editie van de nieuwe 12-daagse vakantie in Tsjechië en Slowakije en de planning was nog niet helemaal af, wat resulteerde in een teleurstellende vakantie. De koffie- en lunchpauzes waren onvoorspelbaar. Er was echter wel een leuke, vriendelijke groep en veel interessante stops. Aan het einde van een lange reis naar Tsjechië hadden we een pauze van 30 minuten in een dorpje waar niets open was, op slechts 15 km van het hotel. Het diner in het eerste hotel was erg slecht. Het tweede hotel had alleen Luxaflex-jaloezieën en geen gordijnen, en de zon kwam al om 5:00 uur op. De middeleeuwse lunch in Detenice was in het donker met een huilend geluid op de achtergrond, geen voorgerecht of dessert en een droog stuk kip voor 17 euro. Het bezoek aan Praag was een wandeltocht van 2,5 uur zonder vrije tijd, veel te kort. Tijdens het bezoek op zondag aan Levoca was de gotische kerk (met het hoogste houten altaar ter wereld) gesloten voor de ochtenddienst en is alleen op bepaalde tijden open voor een rondleiding. 's Middags was kasteel Spiss onbereikbaar voor de 40 meter lange bus. De lokale gids in Bratislava sprak met een zachte stem voor een groep van meer dan 40 mensen en raadde de cafés aan met uitzicht op de rivier naast de bushalte, maar die waren allemaal gesloten.

Slecht

Reis all inclusief Zwitserland in Hotel Stella. Wat een afgang zeg. Slecht eten, onvoldoende eten, alleen stokbrood en iets belwg. Bediening mag de naam niet hebben. Dit mag géén hotel heten. Wat verschrikkelijk. Elke dag als 1e bijna 3 uur rijden voordat we op bestemming waren. Doodmoe van de vele km. Bus met weinig beenruimte, noemen ze een luxe bus. Gewoon een pude bus noemen we dat, en op zo'n lange reis . Om te schamen. Maar goed dat we een fantastische chauffeur/reisleidster hadden. MIRANDA geweldig zoals je hebt gedaan. We hebben te doen met Alfie mensen die deze reis hebben geboekt. Neem maar eten mee van huis. In één woord SCHANDALIG. oh en de treinreis als extra (pluspakket) gewoon een stoptrei waar je bijna €45 voor vraagt. Hoe durven ze. Veel foto's door de gasten zijn gemaakt van deze ongelooflijk slechte reis op veel gebieden. Contact met Bolderman word opgenomen. Blij dat we morgen naar huis gaan. Fam. Van de Weerd.

Slecht geregeld

Eten was slecht, bruin en niet genoeg, we hadden een reis naar disney geboekt en werden op een metro naar disney gezet waar we het maar mee moesten uitzoeken, 1 uur reizen. We waren niet veilig, er was geen goede uitleg en hadden het zonder mede reizigers niet terug naar het hotel gered.

Als er garantie op zonnig weer zou zijn, moet deze reis op je bucketlijst!

Wij hebben van 22 mei tot 1 juni de vlieg/busreis 'Highlights van Ierland' gemaakt. Heel veel dagen het zonnetje die wel 100 kleuren groen, blauw, geel, rood schilderde op het landschap. We reizen door een landschap vol screensaver-afbeeldingen. Zelfs gids Margot die al jaren in Ierland woont, was onder de indruk! Zij gaf echt de inside-informatie en meer bij de te bezoeken plaatsen, en wist ook prachtige fotostops tijdens de ritten, waar chauffeur Bernard de grote bus kundig parkeerde. Daarnaast hebben we veel gehoord over de achtergronden tussen de Ierse en Engelse verhoudingen. Alle hotels waren 3 of 4 sterren, met goede bedden en sanitair. Wij hadden alleen de laatste 2 nachten geen bad. Lunchen in de hotels was zeer smakelijk en de ontbijtbuffetten van functioneel tot uitgebreid. Alle highlights waren verrassend en bijzonder. Voor mij mogen de stops in plaatsjes om te wandelen, shoppen, eten wel iets ingekort worden en die extra tijd toevoegen aan het wandelen op de klifs. Maar dat komt ook doordat wij heerlijk weer hadden! In ons gezelschap waren mensen die voor de 2e keer deze reis maakten; dat zegt iets over het bijzondere van Ierland. Ik ga voor het eerst een fotoboek maken, moeilijkste wordt het kiezen van de mooiste van de mooie foto's!

Niet Bloderman waardig

Dit is de vlieg bus rondreis in de hak van Italië. Je verwacht een redelijke bus. Maar mijn vriend kon zijn benen niet kwijt in de bus. En maakt veel km ers. Er was een gids die Engels sprak op zijn Italiaans zonde geluidragers. En met een groep van 44 personen is dit niet te volgen. Er was een wijn proeverij. Maar dit was schandalig. Je mocht PROEVEN van 2 soorten en dat was het ook. Ook de extra excursie die we bij boekten a 45 euro voor allen de bus zonder intree. Is erg veel. Ik hoop echt dat Boemn eze reis een goed onderhouden loep gaat nemen , dit is niet Bolderman waardig.

Onvergetelijke reis voor mijn man en mij!

De highlights van Ierland eind mei 2026. Prachtig weer, leuke groep, geweldige gids Margot, beter kan gewoon niet, met humor en diepgaande kennis van het land, en de beste chauffeur van Ierland ....Bernhard. De veelzijdigheid van deze reis is echt ongelofelijk. De hotelkamers waren in de meeste gevallen enorm ruim, typisch Iers met vloerbedekking in de slaapkamers en gangen. Heerlijk schoon! Het eten echt lekker, ik had aromat bij mij, nooit nodig gehad. Dublin, de Cliffs van Moher, Bantry House, Giants Cause way, de boottochten, Celtic dance show, de stenen uit vervlogen tijden, de prachtige tinten groen, de oude bomen, de schapen, de sing a long pubs, de indrukwekkende geschiedenis, de oudheid in de geschiedenis, de prachtige vogels, de tropische tuin op het eiland.....alles was nieuw voor mij. Neem een verrekijker mee om de vogels goed te kunnen zien. Papagaai duikers en eindelijk heb ik een roek gezien. We hebben een reis gemaakt van bijna 2500 km. Samen zingen, genoeg stops voor een toiletbezoek, zo een vrolijke sfeer, water aan boord, muziek op verzoek, mooie uitzichten en Margot bereidde ons voor op waar we naar onderweg waren door haar kennis over te dragen met de voorgeschiedenis. Alles met toewijding van het begin tot het einde! Een prachtige reis!

Vendelier 61-B

3905 PD Veenendaal

Over Bolderman Reizen

Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.