Wij wilden graag met z’n vieren met de Oud en Nieuw cruise Nederland België mee. Helaas is deze al een tijdje vol maar staat nog steeds open op de website. We hebben al meerdere e-mails gestuurd maar geen antwoord. Toen maar een paar keer gebeld. Na een half uur in de wacht te hebben gestaan wordt je uiteindelijk vrij arrogant afgewimpeld. Wij zijn meerdere keren met Bolderman mee geweest en zijn niet gewend dat Bolderman zo met z’n klanten omgaat.
Wij zijn net terug van een busreis naar Wenen. Wat was Luut een geweldige buschauffeur en reisleider. Hij wist ons heel veel te vertellen en was altijd alert. Iedere dag weer een spreuk van de dag om ons een meedenker mee te geven. Dikke pluim voor deze reisleider, hij heeft van deze reis iets bijzonders gemaakt.
26 juli vertrokken naar Kirchberg Oostenrijk. Reisleider en tevens chauffeur Joris geweldig 8 uur vertrokken van Zeeland.. Voldoende tussenstops om beentjes te strekken, plaspauze of wat te eten. Het diner (buffetvorm) was voldoende, qua smaak niets mis mee (lekker toetje). We moesten wel snel zijn, want het was snel op, Joris had ons gewaarschuwd. Vervolgens doorgereden naar Kirchberg. Laat aangekomen (22.00uur) in de regen. Het jaarlijkse dorpsfeest was nog bezig en na het checken van onze hotelkamer (was groot, compleet en zeer netjes, met goede bedden) nog even naar het feest geweest. De excursies werden vanwege de weersvoorspelling een beetje verschoven. Alle excusies goed geregeld. Tijdsindeling bij de excursies door chauffeur goed ingeschat. Hotel ligt zeer mooi en in het centrum. Vriendelijk personeel en tante Annie erg aanwezig en behulpzaam. Gezellig. Terugreis 5.45 vertrokken met ontbijtzakje.... niet geweldig, maar beter dan niets. Eerste stop is snel en dan kun je altijd nog wat kopen, of onderling ruilen. Uiteindelijk 17.45 in Zeeland aangekomen. Weer fantastisch buffet..... zo lekker. Geweldige week, goed reisgezelschap, goede chauffeur, hotel en reis... kan niet wachten tot de volgende reis.
Een mooie reis gehad met een hele gezellige groep. Onze chauffeur René was de eerste dagen “streng”, maar later wisten we waarom. Hij wilde alles in goede banen leiden. Hij is langs alle mooie plekjes gereden, even gestopt voor een fotomomentje. Ook nog een extra excursie geregeld, hij heeft er alles uit gehaald om ons zoveel mogelijk van de mooie omgeving te laten zien. De trip naar de Dolomieten was prachtig. De dans/muziek avond heeft hij zelf bedacht, gezongen en ons de hele avond vermaakt. Het was een super gezellige avond. Hotel Sunshine was gedateerd, maar het heeft onze vakantie niet beïnvloed. Het was schoon, het eten was lekker en het was personeel vriendelijk. Er was een groot overdekt terras met uitzicht op de bergen waar we heerlijk met elkaar konden zitten. Kortom, een vakantie om op terug te kijken.
Mijn vriendin en ik boekten een 8-daagase reis naar Budapest. Wij hadden een chauffeur (Hennie) die alleen oog had voor "zijn bus" en tijd, had ook nog een kort lontje Tijdens de stadsrondrit werd er niet gestopt (slechts 1x) om de bezienswaardigheden te bekijken of te fotograferen, stond wel in het in het programma, tijdens de kleine pauzes kregen we te weinig tijd dus lunchen kon je vergeten. We hadden een gids Agnes, wist heel veel te vertellen , alleen het overrompelde ons, een beetje in de bus met elkaar praten ging niet. Dan de reisleider, Hennie is hiervoor gezakt. Op onze vrije middag ben ik gevallen, reisleider gebeld komt niet , bel maar een ambulance en je verzekering, gelukkig kwam Agnes wel en regelde dat. Ook bij de verder controles heeft hij niets voor ons gedaan, mijn vriendin spreekt Engels dus dat was een hele steun, ook enkele mede reizigers hebben geholpen Maar in een Hongaars ziekenhuis, waar bijna niemand Engels spreekt ook buiten niet (taxi) werd je heen en weer gestuurd , we kregen geen hulp, moesten alles zelf oplossen, ik heb me daar heel erg in de steek gelaten gevoeld. De groep was goed, ook het hotel en het eten Maar nogmaals met Bolderman ????????
Wij zijn al een paar keer met Bolderman op vakantie geweest. Het waren altijd leuke vakanties. Maar dit keer vonden wij het niet leuk. De chauffeur en de vrouw waren niet leuk. Allebei kunnen ze niet met mensen omgaan. Ze behandelden ons als kleine kinderen. Ik dacht dat de gordijnen in de bus bestemd waren om ons tegen de zon te beschermen. Wij sloten de gordijnen en zij werd erg boos op ons. Zij ging zo tekeer dat ik er van schrok. De chauffeur is niet erg spraakzaam en verteld ons weinig onderweg.
Vijf dagen met Bolderman naar Teutoburgerwald verblijf in Parkhotel Nieheim. Slechtste ervaring ooit. Kamer ronduit smerig, vuile vloerbedekking vol met vlekken. Niet gestofzuigd, prullenbak nieteens geleegd. Een stank die alle dagen van het verblijf niet te verdrijven was ondanks de ramen die dag en nacht open zijn blijven staan. Toiletbril gebarsten. Heb ook direct klachten gemeld, er werd gestofzuigd meer niet. Het eten viel zwaar tegen, kipschnitzel, varkenschnitzel heel droog. Andere dag kipfilet, varkensfilet. Groenten veel te gaar tot brei gekookt. Kortom één grote teleurstelling. Nooit meer.
Afhandeling van serieuze klachten wordt totaal niet serieus genomen. Twee geboekte reizen ( Rome, Florence en Venetië 24 mei jl en Fascinerend Schotland 19 juli jl.)werden beide met inval chauffeurs/ reisbegeleiders uitgevoerd , die niets wisten te vertellen over de diverse bestemmingen. Veel ging fout, o.a. 1,5 u in de brandende zon op de kade van Venetië wachten omdat er geen toestemming voor entree aangevraagd was door Bolderman. Dus nauwelijks gebruik van gids gemaakt. Diverse reisprogramma’s gingen niet door. Hotels i.a. redelijk tot slecht, eten idem. Chauffeur Schotland reis had meer oog voor privé handeltjes dan voor welzijn van zijn gasten. Bolderman reageert heel traag en zegt geen klachten van medereizigers gekregen te hebben. ( terwijl velen dezelfde ervaringen als wij ondervonden hebben) . Nee zelfs geen enkele genoegdoening ontvangen, daarom de derde geboekte reis geannuleerd! (Genève 24 sept)!Wel direct een rekening met annuleringskosten! Nee nooit meer Bolderman reizen.
Mooie 8 daagse reis Krakau gemaakt met grote groep 50 personen, maar alles verliep vlotjes dus daar geen klagen over. Rondleiding Krakau was goed verzorgt, Joodse wijk had ikzelf meer van verwacht. Auschwitz werden we helaas doorheen gejaagd, kregen vanwege drukte te weinig tijd om alles goed op te kunnen nemen. Dat de Duitssprekende gids daarbij voor de meesten geen toegevoegde waarde is, maakte het bezoek er niet beter op, terwijl onze Nederlandse gids in Krakau ook vertelde Auschwitz te doen. Hotel Ruczaj was goed, wel gedateerd alleen eten was eentonig. Elke dag aardappelen maar goed het personeel deed hun stinkende best dus die valt niks te verwijten. Op de terugreis nog een lager bezocht in Zagan, zeer interessant. Chauffeur Chris heeft ons de gehele reis een veilig gevoel gegeven door zijn rustige manier van rijden. Dit was onze 3e reis met Bolderman en wij mogen wel zeggen dat ze tot nu toe allemaal goed waren. Er zal best en een en ander beter kunnen maar dat hou je altijd. Wat wel vies tegenviel was het afscheidsbuffet in Zeeland, dat is sinds onze laatste reis 2022 enorm achteruit gegaan. Ad en Ria Rucphen
2-9 Augustus 2025 busreis all-inclusive Kaprun,Oostenrijk! Ik hou het zo kort mogelijk, Heen en terugreis viel gruwelijk tegen,ondanks de fantastische buschauffeur. De reistijd( 16 uur heen en 16 terug) vonden wij veel te zwaar ,het eten in Duitsland en afscheidsbuffet in Nederland zeer slecht!, laatste dag krijg je je ontbijt / lunch in een zakje voor de dag van vertrek( 2 afbakbroodjes,1 met kaas en 1 met salami) die niet meer te eten waren op de reis terug) ,1 appel en 1 kleine muesli reep, en dat voor een reis van 16 uur????? Belachelijk! De excursies zijn geweldig, de buschauffeur die we hadden (Frans) een dikke 10. Hotel dikke prima,ook het eten was prima! Vertrekdag om 3 uur in nacht op omdat we 4 uur richting Nederland vertrokken. Voor ons nooit meer!
11-daagse vlieg-bus rondreis De Highlights van Ierland. Wat een prachtige natuur, cultuur ,vele bezienswaardigheden, kastelen,kloosters,kathedralen, oude stadsmuren, sfeervolle stadjes, cliff-wandelingen, boottochten, optreden Celtic steps en bovenal de mooie vergezichten. Te veel om te vermelden. Met een grote groep (40 pers.) hebben we een geweldige, leuke en gezellige reis gehad onder de bezielende begeleiding van Margot en chauffeur Bernhard. Jullie gedrevenheid en passie hebben ervoor gezorgd dat wij met veel enthousiasme terug kunnen kijken op deze geweldige reis.
Betreft: 19 t/m 30 juli 2025 - 12 dagen Toscane, Elba en Sardinië Onze 4de vakantie met Bolderman… Grote tegenvaller!! Net voor vertrek uit Zeeland kregen we medegedeeld dat wij hotel PARADISO VERDE in Marina di Bibbona, Toscane (een prachtig hotel, direct aan zee) niet kregen. Het werd vervangen voor een hotel 60 km landinwaarts met maar 2 sterren en heel afgelegen lag! Mijn god, wat een tegenvaller, hier heb ik niet voor betaald. Als er door omstandigheden uitgeweken moet worden naar een ander hotel, zorg er dan wel voor dat men een soortgelijk hotel aan zee krijgt, maar niet dit! Het 1e overnachtingshotel Mulhouse Kingersheim, was goed. Schone en fijne kamer, goed bed en ook het diner en ontbijt waren lekker. Onze 2 hotels in Toscane en op Sardinië waren ver beneden maat. Ons 1e hotel: Hotel MIRO in Montecatini Therme was zeer gedateerd, had hele slechte bedden en heel slecht sanitair. De douche viel zowat uit elkaar en enkele tegels waren kapot. We kregen ook allemaal verschillende kamers, met of zonder koelkast, met of zonder balkon en de airco werkte bijna niet. Het was daardoor bloedheet op de kamers… Ons 2e hotel: Hotel FUNTANA NOA in Villanovaforru op Sardinië zag er iets beter uit. Het was er mooi, wel gedateerd maar de kamers waren schoon en de airco werkte gelukkig. Het hotel lag daarentegen heel erg afgelegen. Er was in het dorp totaal niks te doen. 2 avonden mochten wij zelfs niet op het terras zitten om gezellig iets te drinken want er waren feesten en zij hadden de bar en het terras afgehuurd. Dan blijft er niks anders over dan op je kamer te gaan hangen… Beide feesten duurde tot laat in de nacht, waardoor wij niet hebben kunnen slapen. Ook moesten wij het 4 dagen met 1 grote en 1 kleinere handdoek doen want deze werden niet verschoond. Schandalig, met deze hoge temperaturen doucht iedereen zich soms wel 2x per dag! Het ontbijt was slecht en er was heel weinig keuze. Geen broodjes, geen croissants en geen ei. Alleen sneetjes droog brood!
Weer een fijne mini vakantie gehad. Het hotel was goed , mooie kamers en goed verzorgd ontbijt. Het hotel lag in een mooie omgeving waar hoogovens waren gevestigd en nog een gedeelte van stonden. Enige nadeel was de badkamer erg glad met een opstapje. De chauffeur heeft goed zijn best gedaan .
Reis 8 dagen Venetie E/O Super slecht hotel. HOTEL Christian, in Lido di jesolo.. geen bar,na,t eten niets meer drinken in hotel want personeel wil opruimen, en het avondeten super slecht.. Ontbijt .. matig.. Bolderman had "vergeten" om de boot naar de eilanden op woensdag te bestellen.. waardoor we 2 uur minder konden doorbrengen op de eilanden Murano en Burano.. Dank zij onze chauffeur ,Marton, konden we na 2uur toch met boot mee... Chauffeur had van bolderman fout adres van hotel doorgekregen, (was van het reisbureau ipv hotel..)waardoor wij ook weer ruim 90 min. Tyd kwijt waren.. Heel de bus , gezamelijk klacht ingedient, maar na 3 maanden nog geen uitsluitsel daarover gekregen..
Te weinig gezien. Chauffeur weet niets te vertellen. Is wel onze reisleider. Vooral veel in de bus zitten. Musea die we bezoeken volgrns reisplsn zijn dicht. En ga zo maar door. Klacht ingediend bij Bolderman wordt niet serieus genomen. De chauffeur geeft tijdens de reis toe dat dit niet kan. Heeft al tijdens de reis een klacht ingediend bij Bolderman. Het was onze 1e busreis met Bolderman. NOOIT MEER
LAST MINUTE : Dit is een formele klacht waarop ik antwoord en restitutie verwacht. Van maandag 16 tot en met 23 juni 2025 zijn we op vakantie geweest met Bolderman naar Bournemouth in Zuid-Engeland. Met een iets verlaat vertrek gingen we richting Duinkerke. Aldaar bleek de chauffeur niet te weten dat hij een ticket nodig had, waardoor we de boot misten en pas om 16.00 uur vertrokken, in plaats van om 14.00 uur. Dit had tot gevolg dat we pas om 21.30 uur Engelse tijd aan een lauw diner begonnen. Na een nacht op kamer 144, onder ondraaglijke hitte, naar de receptie. Onze kamer bleek onder de vloer heet water buizen te hebben die de tropische temperaturen nog eens verhoogden tot abnormale waarden. Het personeel, vriendelijk en behulpzaam, kon ons kamer 139 aanbieden, een verbetering. Ook anderen uit ons reisgezelschap hadden (te) hete kamers, maar konden niet verhuizen.. Het eten : van redelijke kwaliteit, maar wel wat eentonig en soms beperkt verkrijgbaar. De chauffeur : een bijzondere man die geweldig goed gereden heeft. Echter, als reisleider was hij ver onder de maat, want als hij ons al verzag van informatie, dan ging het voornamelijk over zijn voorgenomen verhuizing naar Dubai.. Hij ging slordig met ons om, want we kregen slechts een tijd van vertrek op de dag met summiere bijzonderheden. Onvoldoende. Het hotel : het hotel verdiende zijn drie sterren niet, want het was niet goed schoon en gedateerd. Onvoldoende. Tot slot zou ik op willen merken dat het er niet aan bijgedragen heeft om snel weer een reis te boeken bij Bolderman.
Betreft: 19 t/m 30 juli 2025 - 12 dagen Toscane, Elba en Sardinië Onze 5e vakantie met Bolderman… Grote tegenvaller!! Net voor vertrek uit Zeeland kregen we medegedeeld dat wij hotel PARADISO VERDE in Marina di Bibbona, Toscane (een prachtig hotel, direct aan zee) niet kregen. Het werd vervangen voor een hotel 60 km landinwaarts met maar 2 sterren en heel afgelegen lag! Mijn god, wat een tegenvaller, hier heb ik niet voor betaald. Als er door omstandigheden uitgeweken moet worden naar een ander hotel, zorg er dan wel voor dat men een soortgelijk hotel aan zee krijgt, maar niet dit! Het 1e overnachtingshotel Mulhouse Kingersheim, was goed. Schone en fijne kamer, goed bed en ook het diner en ontbijt waren lekker. Onze 2 hotels in Toscane en op Sardinië waren ver beneden maat. Ons 1e hotel: Hotel MIRO in Montecatini Therme was zeer gedateerd, had hele slechte bedden en heel slecht sanitair. De douche viel zowat uit elkaar en enkele tegels waren kapot. We kregen ook allemaal verschillende kamers, met of zonder koelkast, met of zonder balkon en de airco werkte bijna niet. Het was daardoor bloedheet op de kamers… Ons 2e hotel: Hotel FUNTANA NOA in Villanovaforru op Sardinië zag er iets beter uit. Het was er mooi, wel gedateerd maar de kamers waren schoon en de airco werkte gelukkig. Het hotel lag daarentegen heel erg afgelegen. Er was in het dorp totaal niks te doen. 2 avonden mochten wij zelfs niet op het terras zitten om gezellig iets te drinken want er waren feesten en zij hadden de bar en het terras afgehuurd. Dan blijft er niks anders over dan op je kamer te gaan hangen… Beide feesten duurde tot laat in de nacht, waardoor wij niet hebben kunnen slapen. Ook moesten wij het 4 dagen met 1 grote en 1 kleinere handdoek doen want deze werden niet verschoond. Schandalig, met deze hoge temperaturen doucht iedereen zich soms wel 2x per dag! Het ontbijt was slecht en er was heel weinig keuze. Geen broodjes, geen croissants en geen ei. Alleen sneetjes droog brood!
31 juli 4 dagen naar Belgische Ardennen en Luxemburg geweest.Wat een mooie afwisselende reis was dit!Veel gezien en ook nog een dag naar Trier in Duitsland geweest.We hadden een mooi hotel buiten Luxemburg stad, maar we zaten vlakbij een groot winkelcentrum.Genoeg keus aan restaurants.Het ontbijt was prima en een fijne kamer.Onze chauffeur John was een vriendelijke man maar alleen jammer dat hij of zijn vrouw die ook mee was onderweg helemaal niks heeft verteld over de omgeving waar we doorheen reden.Alleen de praktische zaken werden benoemd.Maar nogmaals het was een prachtige reis!
We hebben een geweldige reis naar de Noordkaap gehad. William, onze chauffeur was erg aardig en bereidwillig! De hotels en de uitgebreide buffetten waren prima. Ook de groep van 35 personen ging prima met elkaar om. Kortom, een geslaagde vakantie!!!!
Ik ging met de bus voor 4 dagen naar Praag en ik was alles behalve tevreden over de reis. Onderweg kregen we al bijna een ongeluk en de chauffeur hield totaal geen afstand waardoor hij elke keer aardig op de rem moest ik vond de heen weg niet heel vertrouwd. Vervolgens ging de bus kapot en hebben we 4 uur langs de kant van de weg gestaan voor dat er vervangend vervoer was. Hier had al veel eerde voor gebeld kunnen worden maar we moesten wachten op de monteur. Vervolgens ging ons eten niet door! We konden wat bij tankstation halen maar hier was al niks meer te krijgen.. toen we om 02:00 snachts aan kwamen was alles al dicht en moest je dus met een lege maag naar bed. De volgende morgen moest je er al weer vroeg uit voor het ontbijt en de excursie. Wat ik gek vond is dat ik een plus pakket neem speciaal voor de excursies en dat vervolgens de mensen die geen plus pakket hadden gewoon gratis mee konden. Het eten was erg slecht! En heb vervolgens als nog zelf eten moeten halen. Dus ik heb 79 euro betaald voor eigenlijk niks en dan viel er dus ook nog een dag af. De 2e dag ben ik niet mee gegaan naar de excursie omdat ik helemaal kapot nog was van die dag ervoor en dacht te kunnen uitslapen.. komt schoonmaakster gewoon de kamer binnen al vroeg terwijl het niet storen bordje aan de deur hing. Op de terug weg werd ons nog gevraagd om 20 euro te betalen voor het afscheid buffet en dat kon je maar beter wel aan mee doen anders zat je anderhalf uur in de regen buiten werd ons verteld. Ik vond praag een mooie stad maar ik vond de reis en hoe het georganiseerd was heel erg slecht! Er werd ook niks gedaan ter compensatie ofiets.
Gisteravond terug gekomen van een fantastische rondreis naar Bournemouth,UK. In 1 woord genoten en absolute aanrader o.l.v. buschauffeur Patrick. 4100 km ij 8 dagen afgelegd maar onbetaalbare herinneringen. Absolute aanrader. Wij zijn niet mee geweest naar Isle of Wight maar hebben gekozen voor een Harry Potter avontuur en Alice in Wondeland in Oxford. Met de nat.express bus kun je vanuit Bournemouth gemakkelijk naar Oxford reizen M.b.t de eerdere referenties kan ik zeggen over het hotel dat het gedateerd is. Echt Engels maar schoon, prima kamers en bedden. Engels ontbijt en 3 gangen 3 keuze maaltijd. Personeel werkt hard. Voor ieder wat wils met een centrale ligging in het centrum en aan de kust.
We zijn afgelopen zaterdag terug gekomen uit Kirchberg Oostenrijk. Een geweldige reis veel gedaan en gezien met een hele leuke groep mensen , waarvan net als ik ook een aantal oma's met hun puberkleinkinderen. We hadden chauffeur Joris , wat een aardige zorgzame man die voor iedereen de tijd nam en daarnaast ook nog enorm goede stuurkunst heeft met al die bochten in de bergen, het reed heel prettig . De dag voordat we terug gingen moesten we naar de EHBO vanwege een prik van een steekvlieg, hij reed een stukje om en bracht ons op de straat voor t ziekenhuis, daarnaast regelde hij tijdens een extra excursie dat wij meekonden doen , hij belde en gaf door dat wij glutenvrij nodig hadden.
3 dagen Parijs. Slecht hotel met slecht ontbijt, ver gelegen in industrie gebied. Botte chauffeur, ene Remco. , lange rit weinig stops. Slecht programma met idiote tijden. Belabberd. Niet aan te bevelen.
Mijn bevindingen betreft busreis 12 dagen mooiste fjorden en kusten van Noorwegen. Heen twee lange reisdagen, natuurlijk ook terug. Ondanks dat je weet dat het een busreis is en Noorwegen niet naast de deur ligt viel de reis mij/ons tegen. Ik begrijp dat de lezer denkt, dat weet je toch als je zo’n reis boekt. Ja, maar dat het zulke lange reisdagen zouden zijn had ik niet ingeschat. Wij waren met een groep van 51 personen excl chauffeur. Mijn inziens veeeel te grote groep, waar ik ook anderen over hoorde klagen. Dit heeft gevolgen bij het ontbijt en buffet diner, dit vergt enige discipline. Ook de rondleidingen met gidsen niet handig. Dit zou Bolderman niet moeten willen, kun je beter de reis iets duurder maken en de groep kleiner. Dit zal niet de gedachte van Bolderman zijn, omdat ze juist een nieuwe grote bus aangeschaft hebben. De hotels: drie ervan lagen redelijk in het centrum, en een hotel lag dicht bij een tram/spoorlijntje, hiermee kon je in ongeveer 40 min naar het centrum van Bergen. Andere hotels waren op een afgelegen lokatie, waarvan een boven op een berg (Storefjell Resort Hotel Golsjellet) waar je geen kant uit kunt. Daar waren twee vrije dagen gepland, wie verzint dit? Gelukkig hadden alle passagiers het pluspakket bij geboekt, en de andere dag (niet iedereen) met de chauffeur een halve dag een excursie (staatskerk) gemaakt. Anders zit je twee dagen in niemandsland boven op een berg met uitzicht zoals wij op een ander dak. In de periode dat wij er waren (drie nachten) waaide het erg dat je bijna niet buiten kon zijn. Hadden we beter een dag langer in Bergen kunnen blijven. Wel hadden wij een enthousiaste chauffeur die ons zoveel mogelijk van Noorwegen wilde laten zien, dus niet altijd de kortste route en we hebben een heleboel gezien, dat wel. Kort samen gevat: deze rondreis met veel in de bus met lange dagen, en niet alleen de heen en terugreis. Voor ons nooit meer! Al mochten we gratis mee. Volgende keer een vlieg-busreis boeken.
Originele beoordeling
Mijn ervaring/bevindingen betreft busreis 12 dagen mooiste fjorden en kusten van Noorwegen. Heen twee lange reisdagen, natuurlijk ook terug. Ondanks dat je weet dat het een busreis is en Noorwegen niet naast de deur ligt viel de reis mij/ons tegen. Ik begrijp dat de lezer denkt, dat weet je toch als je zo’n reis boekt. Ja, maar dat het zulke lange reisdagen zouden zijn had ik niet ingeschat. Wij waren met een groep van 51 personen excl chauffeur. Mijn inziens veeeel te grote groep, waar ik ook anderen over hoorde klagen. Dit heeft gevolgen bij het ontbijt en buffet diner, dit vergt enige discipline. Ook met rondleidingen met gidsen niet handig. Dit zou Bolderman niet moeten willen, kun je beter de reis iets duurder maken en de groep kleiner. Dit zal niet de gedachte van Bolderman zijn, omdat ze juist een nieuwe grote bus aangeschaft hebben. De hotels: drie ervan lagen redelijk in het centrum, en een hotel lag dicht bij een tram/spoorlijntje, hiermee kon je in ongeveer 40 min naar het centrum van Bergen. Dit is goed te doen. Andere hotels waren op een afgelegen lokatie, waarvan een boven op een berg (Storefjell Resort Hotel Golsjellet) waar je geen kant uit kunt. Daar warenonderzoek twee vrije dagen gepland, wie verzint dit? Gelukkig hadden alle passagiers het pluspakket bij geboekt, en de andere dag (niet iedereen) met de chauffeur een halve dag een excursie (staatskerk) gemaakt. Anders zit je twee dagen in niemandsland boven op een berg met uitzicht zoals wij op een ander dak. In de periode dat wij er waren (drie nachten) waaide het erg dat je bijna niet buiten kon zijn. Hadden we beter een dag langer in Bergen kunnen blijven. Wel hadden wij een enthousiaste chauffeur die ons zoveel mogelijk van Noorwegen wilde laten zien, dus niet altijd de kortste route en we hebben een heleboel gezien, dat wel. Kort samen gevat: deze rondreis met veel in de bus met lange dagen, en niet allen de heen en terugreis. Voor ons nooit meer! Al mochten we gratis mee.
We hebben een 10 daagse reis gedaan naar Berg im Drautal Karinthië Oostenrijk. We zijn op zaterdag 5 juli vertrokken vanaf verzamelpunt Zeeland. De eerste dag hebben we overnacht in Zuid - Duitsland. De tweede dag verraste de chauffeur/reisleider ons al met een bezoek naar Kufstein en Lienz. Hij had van tevoren een mooi reisprogramma door de bus laten gaan. Dag 3 naar de Grosglockner en Heiligenblut geweest, dit is een prachtige rit. In de avond een boottocht op de Weissensee. De reisleider had naar de weersvoorspelling gekeken en draaide dag 4 ( Nockalmstrasse) om met dag 7 (Dolomietentocht in Italië) omdat er veel laag hangende bewolking hing, nu hadden we een pracht uitzicht. Dinsdagavond hadden we een dansavond gehad die door de reisleider zeer goed was georganiseerd hij verscheen in klederdracht en speelde goede muziek, we hadden zo de polonaise op de vloer. We zijn ook nog naar Bled geweest in Slovenië. We hebben Klagenfurt aangedaan en nog een boottocht op de Worthersee gemaakt. Op de terug weg zijn we als verrassing nog naar Innsbruck geweest. Alles was zeer top en mooi mede door de chauffeur/reisleider. Een puntje van kritiek is de zitplaatsen in de bus, als je rechts achterin na de instapdeur zit heb je niet genoeg beenruimte het zit hier erg krap.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.