Filters

10

Bournemouth - gewoon doen!

Voor ons, als echte natuurliefhebbers, was deze reis best wel buiten onze comfortzone! Maar wat hebben we genoten! De overtocht vanuit Duinkerken naar Dover was een leuke ervaring. Het Engelse landschap met z'n mooie kliffen en vergezichten is heel bijzonder. De excursies van deze reis zijn heel veelzijdig: veel cultuur (steden en plaatsjes met hun mooie kathedralen, uitzichtspunten en stadswandelingen), Stonehenge (heel imposant om daar nu echt te zijn geweest), Osborne House op Isle of Wight en toch ook behoorlijk veel (grillige) natuur. Chauffeur Patrick is niet alleen (een hele goede!!!) chauffeur, maar ook een fantastische reisleider. Hij heeft onderweg veel informatie gegeven, met op zijn tijd een leuk grapje of bijpassende muziek. Daarbij stond hij voor iedereen klaar als dat nodig was. Dus zowel de reis als de chauffeur krijgen van ons een dikke 10!

 • Aanbevelen? Ja
7

Een mooie reis die veel mooier had kunnen zijn.

Gisteren terug gekomen van 10 dagen Pittoresk Vrsar, Istrië. De reis op zich was prachtig. Helaas waren we niet te spreken over de chauffeur Willie. We kregen bijna geen informatie want dat was niet zijn werk zei hij en vragen werden met een snauw afgedaan. Ook hoorden we van een andere groep hoe er over onze groep werd gesproken tegen een andere chauffeur en dat was niet fraai. Jammer, we hebben vaak met Bolderman gereisd en zijn altijd tevreden geweest.

 • Aanbevelen? Ja
6

Reisbrochure niet naar waarheid

12 dagen naar de hak van Italië, Puglia wordt de reis in de brochure mooier verwoord dan in werkelijkheid. Het is uren in de bus met een minimale of zelfs geen excursie per dag. Ook niet alle hotels kwamen er voordelig, zelfs vies en met achterstallig onderhoud uit. De buschauffeur Berno Diender maakte er toch altijd weer n mooie dag van, dus dikke pluim voor Berno.

 • Aanbevelen? Nee
4

Redelijke reis, vreselijke chauffeur

Mijn Klacht: Wij hebben een klacht over chauffeur Ben vd E. die onze reis naar Istrie, Slovenië en Umag deed. In de bus kregen wij al een formulier die wij moesten invullen als we, met de door hem verzorgde gidsen meewilden. In het hotel in Umag, deelde hij aan ons mede, nadat wij weigerden om 12 euro pp te betalen voor een gids per dag, die hij voor 3 dagen had ingehuurd dus tel uit je winst , 48 personen a 12 euro Is 576 euro en dat maal 3, dat hij geen gids was maar een reisleider en dat hij niet betaald werd om voor ons de gids uit te hangen. Met als resultaat dat wij verschillende malen, gewoon de bus uitgezet werden, zoals in Trieste, en dan we het zelf maar moesten uitzoeken. Op maandag 11 september kwam voor ons de druppel, hij had het hele reisschema al door elkaar gegooid en die dag stond dus Pula op het programma en daarna was er de OPTIONELE wijnproeverij. Nu drinken wij niet, dus wij hebben dit niet bijgeboekt. De avond van te voren nog aan hem gevraagd van hoe of wat, kregen we als antwoord, je kan daar gewoon ook gaan zitten, alleen zal het wat langer duren voordat je dan geholpen wordt dus geen probleem, maar bij aankomst verwachten wij niet dat wij met zijn vieren de bus uitgezet worden in de middle of nowhere, 30 graden, geen schaduw, geen terrasjes om iets te kunnen drinken of om even naar het toilet te kunnen in de buurt…helemaal niks , alleen een begraafplaats en dan nog de opmerking daarbij van, veel plezier..er is hier toch niks te zien . We werden voor ruim twee en een half uur aan ons lot daar overgelaten. Een andere medereizigster volgende zich niet goed genoeg om mee te gaan, maar kreeg haar geld niet terug, met de opmerking, dan ga je maar mee naar binnen om naar de muziek te luisteren en zo niet, dan kun je bij de anderen buiten wachten. Echt zwaar onbeschoft. Volgende keer zijn het misschien mensen van 80 Als wij er iets van zeiden dan kregen we een sneer van..ik laat MIJN vakantie niet verzieken.!!! Wie zijn vakantie????? Wij hebben to

 • Aanbevelen? Nee
5

Mooie reis slechte reisleider

Onze ervaring met onze chauffeur Willie is minimaal als chauffeur goed mensen vervoer, reisleider slecht geen reis informatie in de totale reis nog geen 10/15 minuten iets verteld alleen noodzakelijk

 • Aanbevelen? Ja
8

Goed

Wij hebben de reis naar Schotland gemaakt en het eiland mull. Mooie reis maar hebben de laatste 4 dagen niet meegemaakt omdat mijn man met de ambulance is afgevoerd. We hebben steun gehad van een geweldige chauffeur (Richard). Hij heeft voor mij alles geregeld omtrent de papieren enzo je bent nerveus en kan niet goed meer denken. Nog bedankt daarvoor. Gaan al jaren met Bolderman altijd tevreden. Blijven het zeker doen maar andere vorm misschien.

 • Aanbevelen? Ja
6

Spanje Galicië

Onze 40e reis met Bolderman was naar Galicië in het noorden van Spanje. Helaas komt deze reis niet in de top tien. Allereerst hadden wij op de heen en terugreis het Fasthotel in Orleans. Een vreselijk 2 sterren hotel. Zowel het hotel alsmede het eten waren slecht. Ook hadden wij een invaller als chauffeur Alexander die niets wist te vertellen ook niet geïnteresseerd was in het programma, en elke avond bier dronk met dezelfde groep mensen. De plaatsen Vitoria-Gasteiz, Burgos, Leon, Santiago en Bilbao zijn erg mooi. Lugo, Oviedo, Santander en Gernika is niet veel te zien. Hotels waren wisselend ;in Pamplona redelijk, in Santiago klein bed voor 2 personen (dezelfde kamer kregen ook de personen die alleen waren) en geen raam aan buitenkant voor frisse lucht, in Santander mooi hotel en in Vitoria ook mooi hotel. Eten is persoonlijk en voor iedereen verschillend uiteraard maar wij waren niet echt enthousiast. Hopelijk zoekt bolderman betere chauffeurs en hotels want deze reis was niet Bolderman waardig en wij spreken uit ervaring. Hopelijk wordt onze 41e reis met Bolderman weer zoals we vanouds gewend zijn.

 • Aanbevelen? Ja
8

Geweldige 10 daagse opatija Kroatië

We zijn net terug van vakantie opatija Was n superleuke 10 daagse reis ontzettend veel gezien van t land. Hadden n mooi hotel. KRISTAL . Alleen jammer 22.00uur ging alles dicht. Eten was in buffetvorm allemaal lekker.de Belgische chauffeur/ gids. Eddy was n super gezellige man. Heeft met veel enthousiasme over t land verteld. En overal mee geholpen. Daar mag bolderman wel zuinig op zijn in zo'n land is alleen jammer dat bolderman niets doet met de klachten van mensen die met rolators komen. Want dat kan volgens hun. Maar het is overal stijl. En trappen lopen. Deze mensen kunnen niet veel mee. Voor ons was t wel n super vakantie weer.

 • Aanbevelen? Ja
5

Geweldig

Woensdag terug gekomen van de prachtige reis Toscanse Adriatische kust. Wat hebben we weer genoten.Met Yvon als chauffeuse met heel veel ervaring bracht ze ons overal.ieder land wat we in kwamen had ze een verrassing voor ons. We hebben heel veel gezien hotels waren goed. Volgend jaar weer met Bolderman.

 • Aanbevelen? Ja
9

Geweldig!

Woensdag teruggekomen van de 12 daagse busreis "Mooiste fjorden en kusten van Noorwegen".Wat hebben we genoten van deze reis!!!Een prachtig land,met een geweldige natuur.De Noorse fjorden en hoogvlakte zijn echt spectaculair! Berend onze chauffeur en reisleider was zelf ook erg enthousiast, en wist veel te vertellen over het land,waar hij al vele jaren komt.Alles was prima verzorgd! Prima hotels ook.Ook het weer deed zijn best. Wij kijken terug op een geweldige vakantie. Berend nogmaals bedankt voor alles! Groetjes, Rita en Iny Abbekerk/Badhoevedorp

 • Aanbevelen? Ja
7

10 dagen Pittoresk Vrsar, Istrië

Deze reis van 4 sept. t/m 14 sept. gemaakt Een mooie reis waarin veel dorpen werden bezocht met mooie vergezichten. Plaatsje Vrsar lag aan een leuke haven met vele terrasjes. Begeleiding van de chauffeur (Willie van firma Kupers ) was beneden peil heeft totaal geen uitleg gegeven wat er onderweg te zien was (wat wel de bedoeling is bij een excursiereis) heeft in 10 dagen hooguit 10 minuten gepraat dan hoofdzakelijk om de vertrektijd van de bus te zeggen, ook vond hij rouleren in de bus niet nodig wat soms irritatie gaf bij de reizigers. Hotel Belvedere in Vrsar was goed met uitgebreide maaltijden, maar minder geschikt voor oudere mensen daar er veel hoogte verschil is met veel trappen en kamers hebben vaak een badkamer met ligbad ( wat moeilijk te gebruiken is)

 • Aanbevelen? Ja
10

Relaxed

10 dagen busreis Toscane…Umbrië en Rome gedaan. Voor de eerste keer een busreis alleen en met Bolderman. Goed, Geweldig. Genoten! Vanaf het telefonisch contact met vragen over de reis, het boeken, het op de hoogte gehouden worden, het overstappunt, onze topper van chauffeur Roy, alle hotels, het eten, de gidsen, excursies, koffie, water en wc in de bus, terugkomst in Zeeland het was zo perfect georganiseerd. Ik zei vooraf, het enige waar ik mij druk om moet maken is dat ik om vijf uur op het station moet staan en als het goed is kan ik vanaf daar alleen maar genieten en hoef ik nergens meer aan te denken en geloof mij, dat is gelukt!

 • Aanbevelen? Ja
8

Toscane heel mooi!

Met 3 zussen naar Toscane, eerste keer met bus. Wouter (van de recensies) beter dan goed, zeer kundige chauffeur, goed geïnformeerde reisleider, accuraat, grappig enz. Medereizigers, fijne mensen, geen enkele 'zeur' erbij. Het waren lange dagen, maar ontzettend veel mooi Toscane gezien. Daar ga je voor.... Overnachtinghotels.. Gasthaus in Oostenrijk erg mooi voor zo maar 1 overnachting. Beide geschikt voor als je op doorreis bent (verwacht geen luxe). De hotels in Toscane.. bij het ene was dit beter en bij het andere was dat beter. Prijs-kwaliteit, was in evenwicht. Betreft ook diner en ontbijt. We hebben genoten van het mooie Toscane!! En ik denk onze mede reizigers ook....

 • Aanbevelen? Ja
10

Rondreis Ierland. Geweldig

Hele mooie rondreis gehad met Eric als chauffeur/reisleider. Een topper. Veel gezien. Genoten van de mooie natuur, cultuur en de mensen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Geweldige reis

Goed georganiseerd, geweldige buschauffeur Wouter. Mooie excursies. Kwaliteit/ prijs is goed. Alleen, maar dat is persoonlijk., voor ons te lang in de bus. Maar zeker een aanrader om bij boldermanreizen te boeken. Bedankt nog.

 • Aanbevelen? Ja
9

We hebben genoten van onze reis de hoogte punten van Toscane

Wij zijn vrijdagavond thuis gekomen van een hele leuke en mooie reis, de hoogte punten van Toscane. Wouter was een toppertje hij vertelde veel over Italië en is ook een goede chauffeur, bij iedere stop zette hij zijn tafeltje neer voor koffie met een speculaasje erbij. We hadden ook een gezellige groep.

 • Aanbevelen? Ja
8

Geweldige mooi reis

Reis gemaakt met mijn 3 dochters 30-24-23 zelfs hun hebben genoten. Veel gezien genoeg vrije tijd om er met ons vieren er op uit te gaan. Misschien wel er bij vermelden bij excursie Gibraltar dat er nog kosten bij komen om naar boven te gaan. Handig om dit meteen bij de excursie te bereken. Onder aan voet Gibraltar heb je niks , om eerlijk te zijn zouden we deze excursie dan niet erbij geboekt hebben. Telt met vier personen hard aan. Familie van Roij,

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer positieve ervaring

Dit was onze eerste reis met Bolderman. Alles klopte gewoon. De pendel bus was optijd. De mierenhoop in Zeeland, was zo opgelost, iedereen zat in de bus. We hadden een super buschauffeur Wouter. De hotels waren goed, Grand hotel du park et Regina was prachtig heel oud maar prima onderhouden .

 • Aanbevelen? Ja
9

Mooie reis naar Toscane

We hebben een hele ,fijne reis naar Toscane gemaakt.12 dagen, welke voorbij zijn gevlogen dankzij onze chauffeur/ reisleider Wouter. Hij vertelde veel en regelde alles perfect. Heerlijke koffie met speculaas. Onze mede reisgenoten,die allemaal flexibel, op tijd en gezellig waren. De reis is vermoeiend, maar wat hebben we veel gezien. Hotel op terugreis was iets minder mbt kamer. Het is aan te bevelen voldoende geld bij je te hebben. Er moesten nog extra,s betaald worden tijdens de reis( pinnen kon niet) en Italië is nog niet zo van het pinnen.

 • Aanbevelen? Ja
1

beneden verwachting door ontbrekende hygiene

Reis: Engeland, Ierland en Schotland was zeer vermoeiend, lange dagen in de bus met weinig pauze. Chauffeur had deze rit nog nooit gemaakt en was duidelijk geen reisleider. 2 Hotels waren smerig. Het Europa hotel Brittania was smerig en onvriendelijk personeel! Het Loch Long hotel sloeg werkelijk alles, het was slecht en zeer smerig! Bij klachten werd het personeel erg onvriendelijk. Beddengoed en handdoeken onder urine, bloedvlekken en schimmel. Zij hebben geen voorraad schoon linnengoed echt belachelijk. Het excuus: het zit nog in de droger! Bolderman is hiervan op de hoogte, maar doet hier niets aan. Advies: schrap deze reis, maak hem iets duurder voor betere hotels en pas het reisschema aan!!! En dan ook nog € 259,-- toeslag voor eenpersoonskamer vragen voor smerige kleine kamers! Voor ons is deze reis zeker geen aanrader, terwijl het ook anders kan bij jullie.

 • Aanbevelen? Nee
9

Al een keer of 10 met Bolderman weggeweest en zijn nog steeds erg tevreden.

Al 10 jaar op reis geweest met Bolderman. Altijd correct en geen klachten. Altijd goed verzorgd, uitstekende hotels vooral de laatste hotels in onze reis naar Noorwegen waren uitsteken. Modern en erg luxe. Niets op aan te merken. Hoop het nog vele jaren te kunnen en mogen doen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima.

10 dagen Ierland was prima voorelkaar. Leuk gezelschap ruim voldoende scorende hotels en een uitstekende chauffeur, Eric.

 • Aanbevelen? Ja
8

Mooie en gezellige vakanties

Veel mooie dingen gezien en het samen reizen en eten is voor iemand alleen heel plezierig. Geen zorgen over kaartjes of verdwalen en toch veel vrijheid. Bovendien ook nog een milieuvriendelijk manier van vakantie vieren.

 • Aanbevelen? Ja
7

Fijne reis, leuk gezelschap.

Goede hotels en prima chauffeur Overnachtings hotels laten te wensen over.

 • Aanbevelen? Ja
10

Wij zijn zeer tevreden over jullie gaan ook al jaren mee.

Altijd gezellig prima chauffeurs Afgelopen jaar een iets minder hotel .zijn we niet zo gewend Maar weleen prachtige reis gemaakt .

 • Aanbevelen? Ja

Over Bolderman Reizen

Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd