Helaas is onze reis met Bolderman naar Cabicci Mare, die we al eens eerder gemaakt hadden en als zeer prettig hadden ervaren, deze keer negatief beïnvloed door de arrogante houding van de chauffeur... Hij was bot en zeer onsympathiek, reed zelfs tot drie keer toe aan terwijl nog niet alle reizigers in de bus zaten en bij de meerdere malen plotseling remmen waarbij iedereen naar voren vloog....was toch hèt minste wat hij kon zeggen sorry, maar dat woord kent hij wellicht niet! Met een sympathieke chauffeur is dit een mooie reis! Hopenlijk is onze volgende geboekte reis prettiger, anders zetten we er een streep onder en zullen we niet meer boeken bij Bolderman.
Gisteren teruggekomen van de reis Verrassend en onbekend Mallorca. Het was een heerlijke reis, veel gezien, fijn hotel. Onze reisleidster Iris wist heel veel te vertellen over het eiland en heeft ons fantastisch begeleid. Ik kan deze reis zeker aanbevelen.
We hebben het land kunnen zien in vogelvlucht. Locaties en bezichtigingen waren goed geregeld vanuit Bolderman. Chauffeur was een invaller en wist vrijwel niets te vertellen over het land, de locaties en de geschiedenis waardoor potentie over de reiservaring is verloren. Sommige stops waren erg kort, anderen waar niets te zien waren waren daarentegen weer erg lang. Dat maakte dat we niet altijd de ruimte hadden om de reis goed te zien. Hotels waren vaak niet schoon. Thurso hotel is echt geen aanrader. Hier was het eten vaak op, het hotel heeft werknemers die slecht open staan om gasten te ontvangen. Vooral de informatie van chauffeur en de hotels waren dus de minpunten. De locatie in Schotland met mooie uitzichten was dan weer erg mooi.
Een fijn gezelschap en een voortreffelijke chauffeur/reisleider Cor Hannema. Alles keurig verzorgd en uitmuntend begeleid, echt een aanrader. Veel mooie dingen gezien en een goed beeld gekregen van Polen nu. En: Cor verdient werkelijk een 'podiumplaats', een unieke man!
Rondreis Mallorca ronduit geweldig! Super luxe en schoon hotel, eten was top, reisleidster Iris deed het supergoed en was erg in de weer voor haar gasten.
Mede door onze fantastische chauffeur hebben wij genoten van deze reis. Prachtige excursies en extraatjes. We hadden een goed hotel in de Toscane met heerlijk eten Aan de Adriatische kust hebben genoten eveneens met een goed hotel. Ook beide overnachtingshotel waren prima. Het enige commentaar is dat de excursie naar Assisi voor die dag meer dan voldoende is en dat Perucha eigenlijk te veel was voor dezelfde dag. Deze zou beter op een andere dag gepland mogen worden. Veel te veel indrukken om nog te kunnen genieten
Onze 1e reis met Bolderman naar Zuid Italië, Napels , Puglia en Sicilië. De reis vwb de bezienswaardigheden was fantastisch. Helaas zeer eenvoudige hotels, sommige ver van restaurantjes. En er ging nog al wat mis zoals bijvoorbeeld overboeking van 1e hotel. Deze lag trouwens n een wijk wat wel n oorlogsgebied leek! Ook doordat reisgenoten in ander hotel zaten bijna excursie gemist! Bij aankomst bij een ander hotel moest er zeker 1 km worden gelopen met koffers omdat de bus niet onder bruggetje door kon. Reisleider (super aardig) door Bolderman voor de leeuwen gegooid! Had deze reis nog nooit gedaan dus moest het allemaal nog ter plaatste uitvinden. We boekte deze rondreis om ontzorgd te worden maar dit gaf wel wat spanningen en irritaties. Zelfd de ruitenwissers van de bus werkte niet! We hebben Bolderman van onze bevindingen op de hoogte gesteld maar wuiven dit weg. Al met al was het teleurstellend maar door de gezellige groep reisgenoten en het mooie weer hebben we toch nog genoten!
ik heb al heel wat reisjes gemaakt met bolderman en ze zijn me stuk voor stuk prima bevallen. prima chauffeurs en mooi uitgezochte bestemmingen met en leuke programma's op de bestemming.
Tot nu toe iedere keer alles netjes geregeld en verzorgd. Wij hebben de afgelopen reizen enorm genoten. Heerlijk genoten van alle reizen tot nu toe en afgelopen mei de reis naar de Noordkaap. Chauffeurs kundig en netjes. Respect voor deze mensen. Wij adviseren jullie reizen zeker bij anderen. En in de toekomst gaan wij zeker weer mee om nieuwe avonturen te beleven. Nu nog aan het nagenieten van de prachtige geweldige Noordkaap reis.❤️
Ik heb al vele reizen gemaakt naar volle tevredenheid. Heb 1 x moeten omboeken ivm mijn gezondheid. Geen probleem. Ook ging n reis niet door ivm te weinig deelnemers. Geld werd al snel overgemaakt. Vriendelijke aan de telefoon. Zolang ik het nog kan ga ik graag met Bolderman op reis. Mvg Lyda Goudriaan
Dit was de eerste editie van de nieuwe 12-daagse vakantie in Tsjechië en Slowakije en de planning was nog niet helemaal af, wat resulteerde in een teleurstellende vakantie. De koffie- en lunchpauzes waren onvoorspelbaar. Er was echter wel een leuke, vriendelijke groep en veel interessante stops. Aan het einde van een lange reis naar Tsjechië hadden we een pauze van 30 minuten in een dorpje waar niets open was, op slechts 15 km van het hotel. Het diner in het eerste hotel was erg slecht. Het tweede hotel had alleen Luxaflex-jaloezieën en geen gordijnen, en de zon kwam al om 5:00 uur op. De middeleeuwse lunch in Detenice was in het donker met een huilend geluid op de achtergrond, geen voorgerecht of dessert en een droog stuk kip voor 17 euro. Het bezoek aan Praag was een wandeltocht van 2,5 uur zonder vrije tijd, veel te kort. Tijdens het bezoek op zondag aan Levoca was de gotische kerk (met het hoogste houten altaar ter wereld) gesloten voor de ochtenddienst en is alleen op bepaalde tijden open voor een rondleiding. 's Middags was kasteel Spiss onbereikbaar voor de 40 meter lange bus. De lokale gids in Bratislava sprak met een zachte stem voor een groep van meer dan 40 mensen en raadde de cafés aan met uitzicht op de rivier naast de bushalte, maar die waren allemaal gesloten.
Reis all inclusief Zwitserland in Hotel Stella. Wat een afgang zeg. Slecht eten, onvoldoende eten, alleen stokbrood en iets belwg. Bediening mag de naam niet hebben. Dit mag géén hotel heten. Wat verschrikkelijk. Elke dag als 1e bijna 3 uur rijden voordat we op bestemming waren. Doodmoe van de vele km. Bus met weinig beenruimte, noemen ze een luxe bus. Gewoon een pude bus noemen we dat, en op zo'n lange reis . Om te schamen. Maar goed dat we een fantastische chauffeur/reisleidster hadden. MIRANDA geweldig zoals je hebt gedaan. We hebben te doen met Alfie mensen die deze reis hebben geboekt. Neem maar eten mee van huis. In één woord SCHANDALIG. oh en de treinreis als extra (pluspakket) gewoon een stoptrei waar je bijna €45 voor vraagt. Hoe durven ze. Veel foto's door de gasten zijn gemaakt van deze ongelooflijk slechte reis op veel gebieden. Contact met Bolderman word opgenomen. Blij dat we morgen naar huis gaan. Fam. Van de Weerd.
Eten was slecht, bruin en niet genoeg, we hadden een reis naar disney geboekt en werden op een metro naar disney gezet waar we het maar mee moesten uitzoeken, 1 uur reizen. We waren niet veilig, er was geen goede uitleg en hadden het zonder mede reizigers niet terug naar het hotel gered.
Wij hebben van 22 mei tot 1 juni de vlieg/busreis 'Highlights van Ierland' gemaakt. Heel veel dagen het zonnetje die wel 100 kleuren groen, blauw, geel, rood schilderde op het landschap. We reizen door een landschap vol screensaver-afbeeldingen. Zelfs gids Margot die al jaren in Ierland woont, was onder de indruk! Zij gaf echt de inside-informatie en meer bij de te bezoeken plaatsen, en wist ook prachtige fotostops tijdens de ritten, waar chauffeur Bernard de grote bus kundig parkeerde. Daarnaast hebben we veel gehoord over de achtergronden tussen de Ierse en Engelse verhoudingen. Alle hotels waren 3 of 4 sterren, met goede bedden en sanitair. Wij hadden alleen de laatste 2 nachten geen bad. Lunchen in de hotels was zeer smakelijk en de ontbijtbuffetten van functioneel tot uitgebreid. Alle highlights waren verrassend en bijzonder. Voor mij mogen de stops in plaatsjes om te wandelen, shoppen, eten wel iets ingekort worden en die extra tijd toevoegen aan het wandelen op de klifs. Maar dat komt ook doordat wij heerlijk weer hadden! In ons gezelschap waren mensen die voor de 2e keer deze reis maakten; dat zegt iets over het bijzondere van Ierland. Ik ga voor het eerst een fotoboek maken, moeilijkste wordt het kiezen van de mooiste van de mooie foto's!
Dit is de vlieg bus rondreis in de hak van Italië. Je verwacht een redelijke bus. Maar mijn vriend kon zijn benen niet kwijt in de bus. En maakt veel km ers. Er was een gids die Engels sprak op zijn Italiaans zonde geluidragers. En met een groep van 44 personen is dit niet te volgen. Er was een wijn proeverij. Maar dit was schandalig. Je mocht PROEVEN van 2 soorten en dat was het ook. Ook de extra excursie die we bij boekten a 45 euro voor allen de bus zonder intree. Is erg veel. Ik hoop echt dat Boemn eze reis een goed onderhouden loep gaat nemen , dit is niet Bolderman waardig.
De highlights van Ierland eind mei 2026. Prachtig weer, leuke groep, geweldige gids Margot, beter kan gewoon niet, met humor en diepgaande kennis van het land, en de beste chauffeur van Ierland ....Bernhard. De veelzijdigheid van deze reis is echt ongelofelijk. De hotelkamers waren in de meeste gevallen enorm ruim, typisch Iers met vloerbedekking in de slaapkamers en gangen. Heerlijk schoon! Het eten echt lekker, ik had aromat bij mij, nooit nodig gehad. Dublin, de Cliffs van Moher, Bantry House, Giants Cause way, de boottochten, Celtic dance show, de stenen uit vervlogen tijden, de prachtige tinten groen, de oude bomen, de schapen, de sing a long pubs, de indrukwekkende geschiedenis, de oudheid in de geschiedenis, de prachtige vogels, de tropische tuin op het eiland.....alles was nieuw voor mij. Neem een verrekijker mee om de vogels goed te kunnen zien. Papagaai duikers en eindelijk heb ik een roek gezien. We hebben een reis gemaakt van bijna 2500 km. Samen zingen, genoeg stops voor een toiletbezoek, zo een vrolijke sfeer, water aan boord, muziek op verzoek, mooie uitzichten en Margot bereidde ons voor op waar we naar onderweg waren door haar kennis over te dragen met de voorgeschiedenis. Alles met toewijding van het begin tot het einde! Een prachtige reis!
ik heb een reis geboekt bij Bolderman met vertrekdatum 3 september 2026 naar Vietnam. bij de vliegreis is een tussenstop in Dubai. ik heb Bolderman reeds enkele keren gemaild met de vraag of de reis doorgaat en wanneer dit niet het geval is hoelang van tevoren je dit te horen krijgt. tot op heden heb ik geen enkele reactie van Bolderman ontvangen. ook is de informatie over groepsgrote en samenstelling zeer summier.
Bedankt mede reiziger(s)! Zijkant van mijn auto beschadigd en gewoon weggereden zonder bericht achter te laten!
Een prachtige reis met een geweldige chauffeur, reisleider William Steegh. Wat hebben we veel gezien. Veel kilometers gereden maar er was bijna altijd veel te zien. Prachtige omgeving. We genoten van een gezellige groep. Wat was de Noorkaap geweldig, De Lofoten prachtig. we hadden eigenlijk alleen maar mooi weer. Af en toe wat gespetter in Stockholm en Oslo. Mooie steden. 17 mei in Tromso de nationale feestdag meegemaakt met bijzondere optochten van kinderen en volwassenen in klederdracht. De hotels waren prima, het eten heerlijk. De boottochten goed. Al met al een reis om nooit te vergeten. Wij zullen Bolderman busreizen altijd aan bevelen.
We hadden een prachtige zeer diverse reis naar Baskenland. 2 prachtige natuurparken, Bilbao met Guggenheim, Pamplona, San Sebastiaan. Paar min punten÷ eten was in beide hotels zeer matig tot zeer slecht. Een blik bonen openmaken en dat als voorgerecht presenteren is echt te matig. Alleen de gids in Pamplona was leuk, die in SanSebastan en Bilbao slecht. Dan kan je beter zelf op stap gaan. De eerste dag is wat saai. Je komt al vroeg aan in Spanje dan wordt er wat tijd gerekt om niet te vroeg in hotel te komen en dan mag je je de verdere dag vermaken terwijl je een half uur vanaf het centrum bent de reisleider Bram zei al de reis wordt steeds beter en dat was ook zo. Hoogtepunten voor mij: Guggenheim in Bilbao en de 2 natuurparken op zondag en donderdag. Echt prachtig. We hadden metJuan een prima chauffeur en met Bram uit Andalusie een prima begeleider. Hij hield echt in de gaten of mensen het konden bijbenen en nam ze indien nodig op sleeptouw. Kortom mooi om op terug te kijken, echt jammer van het eten.
Ik heb nog nooit zo,n super reis gehad als deze naar Noorwegen , veel gezien, en mee gemaakt. bij deze wil ik onze chauffeur Fritz nogmaals bedanken zonder hem was dit niet mogelijk geweest, Is een echte duizendpoot doet alles en help waar hij kan helpen. Duim up voor onze Frits John en Patricia
Wij kwamen Malaga aan en moesten naar een ontmoetingspunt in de aankomsthal. Doordat onze koffers later kwamen door een storing aan de band , gingen we dus wat later richting uitgang. Hoe goed we ook keken, er was niemand van Bolderman. Ook nog buiten gekeken maar ook niets. Toen het noodnummer gebeld. De dame had ons verhaal gehoord en zou contact opnemen met de reisleider. Ze belde ons terug en vertelde dat volgens de reisleider wij in de bus zouden zitten, wat uiteraard niet het geval was. Volgens medereizigers is zij pas gaan controleren bij de bus. De dame van het noodnummer heeft toen weer gebeld naar de reisleider en die is toen teruggekomen naar de aankomsthal. Dit zou eigenlijk niet hebben mogen gebeuren. Haar naam was Francien en zij viel de eerste dag in voor Merijn. Wat ons ook erg tegenviel waren de verschillende bedragen voor extra dingen zoals toegangskaartjes, fooien e.d. die niet in de reisbrochure staan.
ik heb een hele fijne vakantie naar Ierland gehad met een goede en prettige chauffeur.
De reis en reisgezelschap en chauffeur waren geweldig. Het hotel was prachtig nog nooit zo luxe hotel gehad bij bolderman effe weg. Enige wat me van het hart moet is dat na het afscheids buffet we een 30 minuten nog in de bus hebben gezeten voordat we eindelijk vertrokken met de shuttlebus naar huis. Waarom we zo lang moeten wachten snap ik niet. D chauffeur zij dat hij toestemming moest hebben voor vertrek. Iedereen al lange dag gehad en dan nog eens 30 minuten extra moeten wachten voor wat eigenlijk. Dit kan beter.
Een heerlijke reis naar het Gardameer. We hebben prachtige dingen gezien. We verbleven in een prima hotel in Garda, echt Italiaans. Heerlijk gegeten. Onze chauffeur Niels is een hele goede rijder, minpunt vonden wij dat hij met regelmaat zijn frustratie richting de groep uitte als dingen anders verliepen dan dat hij wilde.
Vendelier 61-B
3905 PD Veenendaal
Bij Bolderman vindt u de mooiste busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedentrips en vlieg-busreizen. Wij willen u graag laten genieten van de prachtige natuur, cultuur, steden en dorpen in Europa op een manier waarbij iedere minuut van uw reis wordt ervaren als een heerlijke onbezorgde vakantie. Met meer dan 50 opstapplaatsen door heel Nederland biedt Bolderman iedereen het gemak om dichtbij huis op te stappen. Een aanbetaling is bij ons niet verplicht.