Laden reviews...
485 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De beoordelingen zijn overwegend positief met lof voor professionele installateurs, duidelijke communicatie en betrouwbare werking van de systemen. Klanten noemen een soepele aanpak van offerte tot plaatsing en een over het algemeen positieve ervaring. Enkele reviews noemen langere wachttijden voor service of problemen met monitoring. Over het geheel genomen zijn de meningen positief en worden hoge cijfers gegeven.
We werden goed geadviseerd en de installatie verliep vlekkeloos
5 September 2026
Miranda Sanders
SOMEREN
Er waren onduidelijkheden bij de opstart, dat heeft even geduurd voordat gestart kon worden. Was er beter gecommuniceerd dan was dat niet nodig geweest, ook zou er een achterwand geplaats moeten zijn wat bij ons niet duidelijk was. Toen meteen in de auto gesprongen om zo'n plaat te halen, gekocht, op maat laten zagen etc. , is hij helemaal niet gebruikt. Heel bijzonder. De medewerkers hebben het werk keurig verricht en waren vriendelijk.
4 September 2026
Dorien
Olst
I start the order from beginning of March, then finished installation on Aug.27. It took about half a year. The waiting time is really long and unacceptable.
3 September 2026
J
Eindhoven
Vakmensen
Kwakman Kees
Volendam
Duidelijke afspraken, goede service. Alles is netjes gedaan en schoon achtergelaten.
Hasret
Leeuwarden
De batterij en panelen zijn keurig geplaatst. Alleen jammer dat er een hoop gedoe was omtrent garantie etc. Dat lag niet aan de monteurs maar aan iemand die hen aanstuurde. Er was beloofd dat de stenen werden teruggelegd. Maar dat is niet gebeurd. Ook een aantal niet kritische storingen en onduidelijkheid over BTW teruggave.
Johan
Nistelrode
Alles is super geregeld. Vanaf de afspraken t/m. De plaatsing van de accu zijn zonder problemen verlopen. Zeker de monteurs van de groepenkastaanpassing en de monteur voor de accu waren super. Dank je wel.
Gijs
Veghel
Overall was de ervaring goed van kopen tot plaatsen! Helaas heeft wel mijn zolder vloer het begeven en is dit wel provisorisch gemaakt maar nog niet zoals het moet. Hoop dat hier nog iets aan gedaan gaat worden.
Danny
Brunssum
de batterij zorgt voor een soort wurgcontract constructie met essent. ik bleek een grid-x kastje te hebben, papieren daarvoor hadden de monteurs niet bij zich want ik had geen abonnement bij essent. Ik ben bij energiewonen terechtgekomen al in 2018 met zonnepanelen, en ik dacht mooi alles in 1 hand ik ga weer bij ze terug voor een batterij. maar dan krijg je dus te maken met deze wurgconstructie.
Sandra Schreuder
Landsmeer
Er wordt over alle optie en mogelijkheden overlegd en met de klant goed afgestemd wat voor de klant het beste is. Leveren de producten netjes af!
Sonja Postma
Lemmer
Uitleg BTR terug gaaf niet helder voor 100% Moet je hier een dynamisch contract voor hebben of???
30 August 2026
Ton Witteveen
ZOETERMEER
De thuisbatterij is netjes geïnstalleerd door de monteurs. Alleen bleek niet alle instellingen goed te staan waardoor de batterij stroom opgewekt door de zonnepanelen niet opsloeg maar terug leverde aan het netwerk. Gebeld met de service afdeling en die vertelde mij in eerste instantie dat ik dat zelf maar moest instellen. Uiteindelijk na verschillende keren gebeld te hebben is het op afstand alsnog goed ingesteld. Dat behoord eigenlijk de monteur te doen bij de installatie en niet dat de eindgebruiker dit maar zelf moet doen. Ik heb een gewoon energie contract , dus geen dynamisch of iets dergelijks. Na 1 week na de installatie doet de thuisbatterij dat wat hij moet doen. Het kan dus altijd beter!
28 August 2026
Jeff
Lelystad
De adviseur heeft zijn werk vreselijk knullig gedaan, maar de meiden aan de telefoon waren vriendelijk, deden hun uiterste best en voor hen niets dan lof!
M.P. Jansen
Kruiningen
Afspraken waren goed duidelijk en alles netjes geplaatst en nadien weer opgeruimd. Er was 1 ding mis gegaan en direct hebben ze afspraak gemaakt bij weer hersteld. Wij zijn super tevreden
Henk
Muntendam
En was vakkundig geïnstalleerd
Peter
Maastricht
super geregeld
jeffrey ruitenbeek
Leerdam
Van tevoren is niet gemeld dat het energiecontract op naam van de partner moest worden gezet ivm de btw teruggave. Die is op naam van de originele contractant al voor de zonnepanelen geïncasseerd. Dit had heel veel mails, telefoontje en frustratie tot gevolg. Als klap op de vuurpijl krijgen we vandaag bericht dat er betaald moet worden en anders 20 euro extra incasso kosten. We hebben vorige week woensdag, 19 aug 2026 betaald en daar een bevestiging van. Willen jullie a.u.b. je administratie goed op orde brengen?
24 August 2026
Mardi en Jeanet
Lemmer
Duidelijke informatie verstrekking en vakkundige medewerkers die goed werk leveren.
17 August 2026
K
Holtum
Nu bijna 2 maanden verder heb ik nog steeds geen controle via de app van Essent over “ SlimSturen” via de app. Heb diverse malen gebeld met EnergieWonen of alles geregeld was. Helaas dus.
16 August 2026
Martin
Deventer
Prima werk geleverd. Echter de onderaannemer is niet goed en levert slecht grondwerk
13 August 2026
Wim schuldink
Den ham
De monteur was vriendelijk en beleefd. Toen de installatie niet kon zoals afgesproken. Heeft hij nadat we het samen hadden besproken heel goed opgelost.
12 August 2026
Tineke
Buitenpost
Het adviesgesprek was helder, feitelijk en kundig. De plaatsing ging snel. Monteur kwam echter steeds te laat. Achteraf ook onduidelijkheid, wat voor vertraging heeft gezorgd
11 August 2026
Neomi
Fekken
Wacht nog op telefoontje Maar installatie was zeer goed Naar dit telefoontje zou het 5 sterren kunnen worden
10 August 2026
W
Didam
Sales keurig geïnstalleerd en toen er een klein probleempje ontstond door eerdere werkzaamheden door andere hebben ze het professioneel opgelost.
5 August 2026
Simon
Zoetermeer
De planning stond tussen 11:00 en 13:00. De monteur arriveerde om 12:00, dus precies volgens planning! Hij werkte buitenom, prettig! Ze werkten heel netjes en snel. Alles weer opgeruimd voordat ze weggingen. Wij zijn tevreden!
5 August 2026
Ellen
IJmuiden
Over EnergieWonen en Essent
EnergieWonen is onderdeel van Essent. Dankzij deze samenwerking ben je verzekerd van uitstekende service en topkwaliteit. Al 15 jaar lang zijn wij de ervaren specialist in zonnepanelen én thuisbatterijen bij jou in de buurt. Of je nu stroom wilt opwekken met zonnepanelen of jouw eigen zonnestroom wilt opslaan met een betrouwbare thuisbatterij, wij staan voor je klaar.
Met 18 lokale adviseurs en meer dan 500 installaties per maand hebben we al ruim 65.000 woningen geholpen om te profiteren van de zon. Daarmee behoren we tot de grootste installateurs van zonnepanelen en thuisbatterijen in Nederland.
Wij helpen je met eerlijk advies, bij jou thuis, telefonisch of via videobellen. Je krijgt één vaste specialist als aanspreekpunt en wij verzorgen zelf de volledige installatie van zonnepanelen en thuisbatterijen. Zo kunnen we de beste kwaliteit garanderen en weet je altijd waar je aan toe bent. En met ons serviceplan, blijven we je panelen monitoren na de installatie. We zien direct als er iets mis is en lossen dit met je op, zodat je geen opbrengst misloopt.
Met EnergieWonen en Essent kies je voor zekerheid, want wij hebben alleen de beste zonnepanelen en omvormers in ons assortiment. Ook zijn we aangesloten bij Techniek Nederland en Holland Solar.
www.energiewonen.nl
www.essent.nl/zonnepanelen/energiewonen