Kundige en vriendelijke mensen, zowel de arts als de assistenten. Verdoving voor de extracties waren perfect gezet. Er was geen wachttijd op de dag zelf. De behandeling verliep heel vlot. Ik kreeg alleen achteraf van de prothesemaker te horen, dat de aangebrachte fixodent op het verhemelte, absoluut niet had gemogen.
Ik was erg bang voor het trekken van deze verstandskies, mede door eerdere ervaring met een vorige kies waarbij de holte is gaan ontsteken (na trekken door de tandarts). Zowel de assistentes als de kaakchirurg stelden mij gerust en namen de tijd om me even te laten bijkomen. Verdoving en trekken van de kies gingen soepel. Helaas nog wel napijn en het is lastig om het natraject zelf vorm te geven met spoelen, pijnstilling etc. Eten lukt ook nog niet echt. In het algemeen zou een iets uitgebreider advies voor na de behandeling dus wel fijn zijn. (Ik heb wel een folder en een spuitje meegekregen overigens).
Fijne begeleiding met uitleg. Vlotte behandeling.
Kies met kroon moest getrokken worden. Tandarts durfde het niet aan, vanwege ‘kromme’ wortel. Werd vriendelijk ontvangen, voorbereid en verdoofd. Binnen enkele minuten werden kroon en kies verwijderd en hechting gezet. Nu 3 dagen later geen last of zwelling, alleen lichte pijnstillers. Topchirurg, met humor en zeer deskundig.
Namen de tijd voor mij
Rustige, geruststellende uitleg en snelle behandeling
Ik heb er een goede ervaring mee gehad hebben het snel en goed gedaan
Ik ben tweemaal bij de kaakchirurg geweest voor het laten trekken van mijn verstandskiezen. Op doorverwijzing van mijn tandarts, was het in eerste instantie de bedoeling dat alle vier mijn verstandskiezen verwijderd zouden worden. Bij de eerste behandeling kreeg ik echter van de kaakchirurg te horen dat, bij een blik op de röntgenfoto, hij zou aanraden mijn bovenste verstandskiezen te laten zitten, omdat deze in mijn bijholtes steken. Voor mij nieuwe informatie, waarvan ik kan begrijpen dat een kaakchirurg anders oordeelt dan een tandarts, maar het is vervelend dit pas op het moment dat je in de behandelstoel zit te horen en stante pede moet beslissen wat je wil dat er gedaan wordt. Nog verwarrender werd het toen ik twee maanden later bij de tweede behandeling een andere kaakchirurg trof die, terwijl ik binnenkwam in de wetenschap dat we nu maar één verstandskies zouden verwijderen, mij aanraadde om juist wel ook de bovenste verstandskies eruit te halen. Wederom, op het moment dat je al klaar zit voor je behandeling! Schijnbaar is het trekken van verstandskiezen zodanig een lopendebandbehandeling geworden dat er geen begrip meer is voor enige spanning of angst die de patiënt zou kunnen ervaren of het feit dat een patiënt uberhaupt een behandeling inclusief de mogelijk risico's graag eerst in meer detail zou willen doorspreken om een bewuste afweging te maken over de ingreep. In plaats daarvan moet dat op het moment zelf in 5 minuten beslist worden, waarbij de verwarring compleet is doordat twee verschillende kaakchirurgen met een ander oordeel komen en het geen van beide keren aansloot met de verwachting waarmee ik binnenkwam. Kost het teveel tijd om - zeker bij een twijfelgeval - om ruim van te voren de risico's en een eventueel behandelplan met de patiënt door spreken? Het trekken van de verstandskiezen zelf gebeurde naar mijn oordeel wel kundig en ook de begeleiding van de assistentes en de geruststelling die ik van hen kreeg was erg prettig.
Zowel voor, tijdens en na de behandeling vriendelijk, correct en informatief. De behandeling zelf verliep heel vlot, soepel en relaxed. Na afloop geen enkele hinder ondervonden.
Keurig overeenkomstig de gemaakte afspraken ben ik te woord gestaan, heb opnieuw uitleg over het vervolgtraject gekregen en zijn vervolgafspraken gemaakt.
Arts en ass stellen patiënt op zn gemak. Er wordt duidelijk gezegd wat ze steeds gaan doen. Stap voor stap. Dat is zeer prettig voor de patiënt.
Ze gaven goed uitleg wat ze deden en vroegen tussendoor even hoe het ging. Ondanks dat dit een beetje een vervelende ''operatie'' is (vooral achteraf natuurlijk) ben ik blij met hoe de behandeling gegaan is. Op het moment zelf was het pijnloos en het was erg snel gepiept.
Om 0800 uur zat ik in de stoel, na enige uitleg gestart met behandeling, 0820 uur stond ik weer buiten, een verstandskies minder in mijn mond. Ik was blij want het was niet een bezoekje waar ik me op verheugd had. Ik heb de korte kennismaking met arts en assistente als professioneel en zeer prettig ervaren waarvoor dank!
Ik ben een enorme angst patient, ondanks dat ik erg gespannen was en continu aan het trillen was hadden jullie begrip daarvoor en probeerde mij zoveel mogelijk op mijn gemak te stellen. Ook wat ik wel en niet wou tijdens de behandeling zijn jullie nagekomen. Dat was erg fijn. Gelukkig ging het verwijderen van kies en verstandskies erg vlot en was ik ook zo klaar. Een pretje naar de tandarts zal het nooit worden voor mij maar jullie hebben mij er goed doorheen geholpen. Bedankt! Helaas wel ontzettend veel na pijn nu op de 3de dag nog. Hopelijk gaat dat snel voorbij zodat ik weer normaal kan slikken en eten/drinken
Erg vriendelijk personeel. Vol aandacht behandeld. Duidelijke adviezen :) Ik raad iedereen aan om naar ZBC kaakchirurg te gaan.
Het team weet van een ongemakkelijke ervaring wat positiefs te maken.
Fijn geholpen en alles werd goed en duidelijk uitgelegd.
De mevrouw legde duidelijk uit wat er allemaal ging gebeuren en voelde me op mijn gemak om door hun behandelt te worden. De behandeling zelf ging vlotjes en ook hoefde ik ook niet lang te wachten, voordat ik geroepen werd.
De kaak was prima geopereerd, maar met de verkeerde verdoving. dit middel werkt bij mij dagenlang erg pijnlijk op mijn zenuwbanen, mijn lichaam vormt bij de injectie plekken bultjes en duwt als het ware de vloeistof eruit. Dit kon ik niet vertellen en ook niet dat deze reactie al jaren in mijn dossier staat.
Ik was vantevoren erg bang voor wat er komen ging, de behandeling al uitgesteld en uiteindelijk zelfs een keer afgebeld, maar ik ben fijn geholpen en goed gerustgesteld. Voor de andere kies ga ik er met een ander gevoel naartoe.
Leuke en vriendelijke assistenten
Gedegen onderzoek en prima advies en behandeling. Vooraf duidelijk wat er ging gebeuren.
Fijne ervaring.
Vriendelijke kaakchirurg en assistent, duidelijk verhaal en ruimschoots aandacht voor vragen, zorgen en afstemming over de te volgen route.
Groenewoudseweg 135
6524 tx Nijmegen
ZBC de kaakchirurg is de praktijknaam van "Stichting Extramurale Mondzorg" en is een verwijspraktijk voor poliklinische kaakchirurgische ingrepen en implantologie. De letters ZBC staan voor Zelfstandig Behandel Centrum. Verwijzing door tandartsen en huisartsen. De kaakchirurgen van "ZBC de Kaakchirurg" zijn tevens staflid van de afdeling Mond - Kaak en Aangezichtchirurgie van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Iedere kaakchirurg werkt één dag(deel) in de week op ons ZBC en is voor de overige tijd werkzaam op het Universitair Medisch Centrum.