netjes geholpen, erg op mijn gemak gesteld.

prima praktijk, aardig personeel en alles liep gestroomlijnd. stond zo weer buiten na de ingreep.

• de behandelruimte (hygiëne, privacy, comfort, behandelstoel etc.)
  • de persoonlijke hygiëne (door gebruik van schone handschoenen, mondkapje, schone kleding etc.)
  • de informatie die u kreeg over de verschillende behandelmogelijkheden N.v.t.
  • het rekening houden met uw wensen bij de keuze voor een bepaalde behandeling N.v.t.
  • het rekening houden met uw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en)
  • Bent u bij uw laatste bezoek binnen 15 minuten na de afgesproken tijd behandeld? ja
  • Wist u bij uw laatste bezoek vooraf door welke zorgverlener (tandarts, mondhygiënist, preventieassistent) u zou worden onderzocht of behandeld? Nee
  • Door welke zorgverlener bent u onderzocht of behandeld? (als dit er meer zijn geweest, klikt u dan de zorgverlener aan die u als laatste heeft onderzocht of behandeld) tandarts
  • Had u na de behandeling complicaties, of meer pijn dan waarop u (eventueel) door de zorgverlener was voorbereid? nee
  • Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Kreeg u vooraf informatie over de zorg bij ZBC de Kaakchirurg, zodat u wist wat u kon verwachten? Ja, helemaal
  • Bepaalde u samen met de zorgverleners welke zorg of behandeling u kreeg? Ja, helemaal
  • Zijn de voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan u verteld? Ja, helemaal
  • Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? N.v.t.
  • Krijgt u adviezen van zorgverleners over hoe u met uw ziekte of klachten kunt omgaan in de thuissituatie? Ja, helemaal
  • Heeft u vertrouwen in de deskundigheid van de zorgverleners? Ja, helemaal
  • Is er een goede samenwerking tussen de zorgverleners van ZBC de Kaakchirurg? Ja, helemaal
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? N.v.t.
  • Hebben medewerkers van ZBC de Kaakchirurg aandacht voor veiligheid? Ja, helemaal
  • Wordt er schoon gewerkt door de medewerkers van ZBC de Kaakchirurg? Ja, helemaal
  • In welke mate heeft u napijn ervaren ten gevolge van de behandeling? 0: Helemaal geen napijn 5: Heel veel napijn 3
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Hetzelfde
  • In welke mate zou u ZBC de Kaakchirurg aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten? 8
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? nette praktijk waar ik goed geholpen ben.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., Er een goede samenwerking is tussen de zorgverleners.
  • Wat is uw leeftijd? 35 t/m 44 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? Middelbaar beroepsonderwijs en beroepsbegeleidend onderwijs
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Goed
  • Heeft u één of meerdere chronische ziekten of aandoeningen? Ja, 1 chronische ziekte/ aandoening

Attente en persoonlijke behandeling

Zie boven (ik vind het overigens wel een hele lange vragenlijst)

• het rekening houden met uw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en)
  • Bent u bij uw laatste bezoek binnen 15 minuten na de afgesproken tijd behandeld? nee, en uitloop werd niet gemeld
  • Wist u bij uw laatste bezoek vooraf door welke zorgverlener (tandarts, mondhygiënist, preventieassistent) u zou worden onderzocht of behandeld? Ja
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Ja, helemaal
  • In welke mate heeft u napijn ervaren ten gevolge van de behandeling? 0: Helemaal geen napijn 5: Heel veel napijn N.v.t.
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Hetzelfde
  • In welke mate zou u ZBC de Kaakchirurg aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten? 10 Zeker wel
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Deskundigheid, vriendelijkheid
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik samen met de zorgverleners bepaal welke zorg of behandeling ik krijg., De zorgverleners goed naar mij luisteren.
  • Wat is uw leeftijd? 55 t/m 64 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? Wetenschappelijk onderwijs (universiteit)

Prima gedaan

Het team heeft het perfect gedaan. Alleen de verdovingsspuiten, die blijven verschrikkelijk, maar ze hebben er alles aan gedaan om mij gerust te stellen.

• het rekening houden met uw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en)
  • Door welke zorgverlener bent u onderzocht of behandeld? (als dit er meer zijn geweest, klikt u dan de zorgverlener aan die u als laatste heeft onderzocht of behandeld) ik weet het niet meer
  • Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? Ja, helemaal
  • Heeft u vertrouwen in de deskundigheid van de zorgverleners? Ja, helemaal
  • Is er een goede samenwerking tussen de zorgverleners van ZBC de Kaakchirurg? Weet ik niet
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Ja, helemaal
  • In welke mate heeft u napijn ervaren ten gevolge van de behandeling? 0: Helemaal geen napijn 5: Heel veel napijn 1
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Veel beter
  • In welke mate zou u ZBC de Kaakchirurg aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten? 6
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Dat ze het samen prima hebben gedaan
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., De verschillende afspraken goed op elkaar aansluiten., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.
  • Wat is uw leeftijd? 65 t/m 74 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? Lager of voorbereidend beroepsonderwijs (zoals LTS, LEAO, LHNO, Huishoudschool, VMBO)
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Goed
  • Heeft u één of meerdere chronische ziekten of aandoeningen? Nee (geen chronische ziekte/ aandoening)

Goed, wel weinig uitleg achteraf

Tijdens en voor de behandeling kreeg ik goede uitleg. Hierna wat minder. Ik heb geen idee of/hoe ik de wond schoon moet houden. Ik dacht er na de operatie zelf ook niet aan maar pas thuis toen ik die avond mijn tanden wilde poetsen. Verder hoor ik van kennissen en collega's dat dit bij hun anders was. Vandaar dat dit vraagtekens opwekt.

• de deskundigheid waarmee de controle of behandeling is gedaan
  • het rekening houden met uw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en) N.v.t.
  • Door welke zorgverlener bent u onderzocht of behandeld? (als dit er meer zijn geweest, klikt u dan de zorgverlener aan die u als laatste heeft onderzocht of behandeld) N.v.t.
  • Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Kreeg u vooraf informatie over de zorg bij ZBC de Kaakchirurg, zodat u wist wat u kon verwachten? Nee, helemaal niet
  • Bepaalde u samen met de zorgverleners welke zorg of behandeling u kreeg? Nee, helemaal niet
  • Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? Deels
  • Krijgt u adviezen van zorgverleners over hoe u met uw ziekte of klachten kunt omgaan in de thuissituatie? Deels
  • Heeft u vertrouwen in de deskundigheid van de zorgverleners? Grotendeels
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Deels
  • Hebben medewerkers van ZBC de Kaakchirurg aandacht voor veiligheid? Weet ik niet
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Iets slechter
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? De communicatie tijdens de behandeling
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik duidelijke informatie krijg over de werking van mijn medicijnen., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Goed
  • Heeft u één of meerdere chronische ziekten of aandoeningen? Weet ik (nog) niet

Naar een tandarts/kaakchirurg gaan is natuurlijk nooit leuk!

Maar....de communicatie is prima! Duidelijke afspraken, korte wachttijd,prima geholpen met de behandeling en ook prima informatie voor na de behandeling en het herstel! Dus, ondanks dat een kaakchirurg nooit een favoriete bezigheid zal worden, is dit een aanrader !!

• de bereikbaarheid (telefonisch/e-mail) N.v.t.
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners.
  • Wat is uw leeftijd? 16 t/m 24 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? Hoger algemeen en voorbereidend wetenschappelijk onderwijs
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Uitstekend

Los van de uitstekende zorg ; groot minpunt : de radio in de wachtkamer staat te hard , met een vervelende radiozender waarop veel gepraat wordt. Dit is niet bevorderlijk voor de zenuwen. En je merkt dat wij niet de enige waren die dit zo ervaarden.

• Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Bepaalde u samen met de zorgverleners welke zorg of behandeling u kreeg? Grotendeels
  • Krijgt u adviezen van zorgverleners over hoe u met uw ziekte of klachten kunt omgaan in de thuissituatie? N.v.t.
  • Luisteren de zorgverleners goed naar u? Deels
  • Heeft u vertrouwen in de deskundigheid van de zorgverleners? Grotendeels
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Grotendeels
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik samen met de zorgverleners bepaal welke zorg of behandeling ik krijg., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners.
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Uitstekend

Fijn team met aandacht voor de patient

Ik werd heel fijn geholpen, op mijn gemak gesteld en ze vertelden telkens wat ze deden. Daardoor ging ik met gemak door de behandeling heen hoewel ik er erg tegenop keek. Enige wat ik zelf nog wat meer zou doen is de nazorg, je kreeg wel een formulier mee maar ik zou iets meer duidelijkheid willen over wat te doen, hoe het moet voelen en wat te eten bijv. in de dagen daarna. Dat heb ik nu veel op internet gezocht.

• Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Kreeg u vooraf informatie over de zorg bij ZBC de Kaakchirurg, zodat u wist wat u kon verwachten? Een beetje
  • Bepaalde u samen met de zorgverleners welke zorg of behandeling u kreeg? N.v.t.
  • Zijn de voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan u verteld? Grotendeels
  • Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? Grotendeels
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Ja, helemaal
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Weet ik niet / niet van toepassing
  • In welke mate zou u ZBC de Kaakchirurg aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten? 9
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.

Rapid and not painful

In general a pretty good experience, wisdom teeth removed rapidly and professionally.

• de deskundigheid waarmee de controle of behandeling is gedaan N.v.t.
  • Wist u bij uw laatste bezoek vooraf door welke zorgverlener (tandarts, mondhygiënist, preventieassistent) u zou worden onderzocht of behandeld? N.v.t.
  • Had u na de behandeling complicaties, of meer pijn dan waarop u (eventueel) door de zorgverlener was voorbereid? N.v.t.
  • Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Kreeg u vooraf informatie over de zorg bij ZBC de Kaakchirurg, zodat u wist wat u kon verwachten? Deels
  • Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? N.v.t.
  • Krijgt u adviezen van zorgverleners over hoe u met uw ziekte of klachten kunt omgaan in de thuissituatie? Grotendeels
  • Luisteren de zorgverleners goed naar u? Grotendeels
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Grotendeels
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Iets beter
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., Er een goede samenwerking is tussen de zorgverleners., De medewerkers aandacht hebben voor veiligheid., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.

Erg kundig

Natuurlijk erg spannend om je verstandskies te laten trekken maar ondanks alle (soms horror) verhalen viel het mee en voelde ik me goed en op mijn gemak

• het rekening houden met uw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en)
  • Door welke zorgverlener bent u onderzocht of behandeld? (als dit er meer zijn geweest, klikt u dan de zorgverlener aan die u als laatste heeft onderzocht of behandeld) dit was mij niet duidelijk
  • Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Zijn de voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan u verteld? Deels
  • Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? Deels
  • Krijgt u adviezen van zorgverleners over hoe u met uw ziekte of klachten kunt omgaan in de thuissituatie? Een beetje
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Ja, helemaal
  • In welke mate heeft u napijn ervaren ten gevolge van de behandeling? 0: Helemaal geen napijn 5: Heel veel napijn 4
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Hetzelfde
  • In welke mate zou u ZBC de Kaakchirurg aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten? 7
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Ik voelde mij op mijn gemak en serieus gemomen
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., De medewerkers aandacht hebben voor veiligheid.

redelijk

Bij mijn eerste bezoek zat er een ringetje achter op de tong. 2e bezoek was het zo bekeken en zat er iets op de zijkant van de tong. 3e bezoek werd mij medegedeeld dat er iets mis gegaan met de 2e keer en werd er opnieuw naar mijn tong gekeken, dit gaf mij meer vertrouwen dan de vorige keer.

• de bereikbaarheid (telefonisch/e-mail) N.v.t.
  • de termijn voor het maken van een afspraak N.v.t.
  • hoe u te woord bent gestaan aan de telefoon/balie N.v.t.
  • de toegankelijkheid voor mensen die moeilijk ter been zijn N.v.t.
  • de wachtruimte (comfort stoelen, lectuur, isolatie tegen storende geluiden etc.) N.v.t.
  • de behandelruimte (hygiëne, privacy, comfort, behandelstoel etc.) N.v.t.
  • de bejegening (vriendelijkheid, geduld, persoonlijke aandacht voor u)
  • de uitleg die u kreeg over de oorzaak van eventuele pijn of mondproblemen N.v.t.
  • Luisteren de zorgverleners goed naar u? N.v.t.
  • Heeft u vertrouwen in de deskundigheid van de zorgverleners? N.v.t.
  • Is er een goede samenwerking tussen de zorgverleners van ZBC de Kaakchirurg? N.v.t.
  • Hebben medewerkers van ZBC de Kaakchirurg aandacht voor veiligheid? N.v.t.
  • Wordt er schoon gewerkt door de medewerkers van ZBC de Kaakchirurg? N.v.t.
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? N.v.t.
  • In welke mate zou u ZBC de Kaakchirurg aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten? 5
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: N.v.t.
  • Anders: N.v.t.
  • Wat is uw leeftijd? 75 jaar t/m 84 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? N.v.t.
  • Anders, namelijk: N.v.t.

Oké

Ik kreeg niet de antwoorden die ik graag zou willen horen. Maar dat ligt aan mij en niet aan de artsen.

• Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? N.v.t.
  • Bepaalde u samen met de zorgverleners welke zorg of behandeling u kreeg? Een beetje
  • Heeft u vertrouwen in de deskundigheid van de zorgverleners? Ja, helemaal
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Weet ik niet
  • Wordt er schoon gewerkt door de medewerkers van ZBC de Kaakchirurg? N.v.t.
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? N.v.t.
  • In welke mate zou u ZBC de Kaakchirurg aanbevelen bij andere mensen met dezelfde ziekte of gezondheidsklachten? N.v.t.
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: N.v.t.
  • Wat is uw leeftijd? 55 t/m 64 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? N.v.t.
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? N.v.t.
  • Heeft u één of meerdere chronische ziekten of aandoeningen? N.v.t.

Zeer professioneel en vertrouwen gevend!

Plezierige ontvangst, goede begeleiding bij de opties en zeer prettige behandeling met gedegen overleg.

• de bereikbaarheid (telefonisch/e-mail)
  • de termijn voor het maken van een afspraak N.v.t.
  • Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Kreeg u vooraf informatie over de zorg bij ZBC de Kaakchirurg, zodat u wist wat u kon verwachten? Grotendeels
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Iets beter
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Zie hierboven; aandacht, overleg, de opties, het geduld, prima behandeling, hoewel ingrijpend als je kies er toch uit moet. de begeleiding hierbij.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik samen met de zorgverleners bepaal welke zorg of behandeling ik krijg., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Er een goede samenwerking is tussen de zorgverleners.
  • Wat is uw leeftijd? 65 t/m 74 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? Hoger beroepsonderwijs (zoals: HBO, HTS, HEAO, HBO-V, kandidaats wetenschappelijk onderwijs)
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Zeer Goed

De laatste behandeling was snel en professioneel.

Ik moest beide keren dat mijn kies getrokken werd lang wachten voordat ik geroepen werd (c. 20 minuten). De behandelingen waren professioneel. De eerste keer duurde erg lang, bijna een uur, en de tweede keer minder dan tien minuten. In de beoordeling hieronder ben ik er vanuit gegaan dat enkel om de tweede behandeling gevraagd werd (die een stuk positiever was dan de eerste).

• Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Bepaalde u samen met de zorgverleners welke zorg of behandeling u kreeg? Deels
  • Zijn de voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan u verteld? Een beetje
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Ja, helemaal
  • Hebben medewerkers van ZBC de Kaakchirurg aandacht voor veiligheid? Grotendeels
  • In welke mate heeft u napijn ervaren ten gevolge van de behandeling? 0: Helemaal geen napijn 5: Heel veel napijn 2
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Zeer Goed

Beter voorkomen dan genezen?

Minimale uitleg over nazorg. Jammer dat ik die informatie voornamelijk van internet heb moeten halen. Afgelopen keer (en hopelijk laatste) verliep best soepel. Arts luisterde naar mijn verhaal en ik had wel het idee dat er rekening gehouden werd met mijn zorgen die ik had na eerste bezoek. Momenteel nog in herstel en dat herstel gaat tot nu toe beter dan de vorige keer. Eerste ervaring hier was teleurstellend. Om te beginnen met 1,5 uur uitloop die van te voren niet even gemeld was. Als hierover gebeld was had ik thuis wel even gewacht. Mijn verstandskies lag tegen mijn andere kies aan waardoor de wortel hiervan na het trekken van de verstandskies bloot kwam te liggen (toen ik na twee weken terugkwam voor de pijn was dit verteld, was gewoon te zien op röntgenfoto die voor het trekken gemaakt was). 3 à 4 weken lang zenuwpijn gehad. Ben geen jankerd maar dat was ECHT niet leuk. Zou je denken, dat als ze dat twee weken later op de foto zien ze dat ook vóór de ingreep hadden kunnen zien. En misschien uit voorzorg mij dingen mee hadden kunnen geven (spoelspuit, sensodyne rapid relief voor de blote wortel). Toen geen gaasje gehad om het bloed te laten stollen. Daar zeg je op dat moment ook niks van als onwetende patiënt. Maar het had mij een hoop pijn en ellende kunnen voorkomen denk ik.. Bezoek aan de kaakchirurg is nooit leuk of fijn en ik weet ook helemaal niet hoe zo'n ingreep precies in elkaar steekt. Al met al had ik graag wat meer uitleg gehad over nazorg en mogelijke complicaties. Zeker als dingen achteraf gewoon te zien zijn op röntgenfoto. Dikke 10 voor al de tandartsassistentes/verpleegkundigen/mondhygiënisten, erg vriendelijke dames.

• het rekening houden met uw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en)
  • Had u na de behandeling complicaties, of meer pijn dan waarop u (eventueel) door de zorgverlener was voorbereid? ja
  • Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? Weet ik niet
  • Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? Ja, helemaal
  • Wordt er schoon gewerkt door de medewerkers van ZBC de Kaakchirurg? Weet ik niet
  • In welke mate heeft u napijn ervaren ten gevolge van de behandeling? 0: Helemaal geen napijn 5: Heel veel napijn 5 Heel veel napijn
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Vriendelijk personeel op één receptioniste na.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.

Proffesioneleel

Goede behandeling

• Hebben medewerkers van ZBC de Kaakchirurg aandacht voor veiligheid? N.v.t.
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Heel veel beter
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Zeer proffecioneel
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik samen met de zorgverleners bepaal welke zorg of behandeling ik krijg., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., Ik duidelijke informatie krijg over de werking van mijn medicijnen., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners.
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Goed

Netjes en duidelijk wat er gebeurd

Weet niet of het mogelijk is zou ik bij jullie onder behandeling willen komen

• Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Kreeg u vooraf informatie over de zorg bij ZBC de Kaakchirurg, zodat u wist wat u kon verwachten? N.v.t.
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Duidelijk
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.
  • Heeft u één of meerdere chronische ziekten of aandoeningen? N.v.t.

Duidelijke uitleg, ik werd meegenomen in de behandel mogelijkheid. Eerlijk. Zeer vriendelijke medewerkers en kaakchirurg. Ondanks dat ik er erg tegen op zag, werd ik toch gerustgesteld en was er aandacht voor

• Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Hetzelfde
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners.
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Zeer Goed

Erg vriendelijk, telefonisch slecht bereikbaar

Ik heb 2 verstandskiezen hier laten trekken. Bij het willen verplaatsen van de afspraak een aantal dagen geprobeerd te bellen, ontzettend slecht bereikbaar! Leek alsof telefoon uit stond? Bij de eerste verstandskies werd ik op tijd binnen geroepen, maar daarna heb ik eerst 25 minuten in de stoel moeten wachten voordat ze kwamen voor de verdoving. Dit was niet fijn omdat ik toch al wat gespannen was. Volgens mij was er in de andere kamer iemand die niet goed werd of waarbij het erg lastig ging.. Bij de 2e afspraak geen problemen gehad! Heel vriendelijk personeel die je goed gerust kunnen stellen. Als ze telefonisch beter bereikbaar waren geweest had ik een hoger cijfer gegeven. Dat het uitloopt kan natuurlijk altijd en heb je soms niet in de hand.

• het rekening houden met uw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en)
  • Bent u bij uw laatste bezoek binnen 15 minuten na de afgesproken tijd behandeld? nee, maar uitloop werd gemeld
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? N.v.t.
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Vriendelijkheid

Prettig contact. Duidelijke info

Was vooraf onduidelijk of het om een behandeling ging of intake. Bleek het laatste. Bij binnenkomst onduidelijk wat je naar toe moet. Blijkt op 1ste verdieping. Verder top. Duidelijke info. Alle tijd.

• Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? N.v.t.
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik samen met de zorgverleners bepaal welke zorg of behandeling ik krijg., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren.
  • Anders, namelijk: Hbo master
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Zeer Goed

Deskundige en vriendelijke professionals die de patiënt meenemen in de behandeling

Ik ben twee maal geweest voor het trekken van verstandskiezen. Ondanks de spanning en complicaties naderhand ben ik goed geholpen en altijd serieus genomen. Kon vaak dezelfde dag nog terecht. Heel prettig.

• Bent u tevreden over het uiteindelijke resultaat van de behandeling? ja
  • Zijn de voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan u verteld? Nee, helemaal niet
  • Luisteren de zorgverleners goed naar u? Grotendeels
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Hetzelfde
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Professioneel en menselijke maat!
  • Ik vind het belangrijk dat: De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., Ik adviezen krijg over hoe ik met mijn ziekte of klachten kan omgaan in de thuissituatie., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., Er een goede samenwerking is tussen de zorgverleners.

Erg prettige ervaring.

Ondanks mijn ontzettende angst, hebben dr Bergé en zijn assistentes mij heel erg goed geholpen door vooral naar me te luisteren en professioneel en rustig, begripvol en vriendelijk te zijn.

• Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? N.v.t.
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Professionaliteit en vriendelijkheid
  • Ik vind het belangrijk dat: De zorgverleners goed naar mij luisteren.

rustgevend

Ik was heel zenuwachtig en de mensen die er werken zorgden ervoor dat ik rustiger werd, de uitleg die ik kreeg bij alles wat ze deden was erg gerust stellend.

• Sluiten de verschillende afspraken goed op elkaar aan? N.v.t.
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? de rust die er is,goede uitleg
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik samen met de zorgverleners bepaal welke zorg of behandeling ik krijg., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., De zorgverleners goed naar mij luisteren., De medewerkers aandacht hebben voor veiligheid.
  • Wat is uw leeftijd? 45 t/m 54 jaar
  • Wat is uw hoogst voltooide opleiding? Middelbaar algemeen voortgezet onderwijs (zoals MAVO, (M)ULO, MBO-kort, VMBO-t)

Heel vriendelijk

Op tijd geholpen en goede uitleg van wat er ging gebeuren

• Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Hetzelfde
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Ontzettend vriendelijke man
  • Anders: N.v.t.
  • Wat is uw leeftijd? 75 jaar t/m 84 jaar

Vriendelijke en kundige vakmensen

Vriendelijke kaakchirurgen en assistenten die snel en kundig te werk gaan.

• Krijgt u duidelijke informatie over de werking van uw medicijnen? Grotendeels
  • Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Hetzelfde
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? Vriendelijk personeel die graag ook praatje maken met de patiënt. Daarnaast gaan ze snel en kundig te werk.
  • Ik vind het belangrijk dat: De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners., Er een goede samenwerking is tussen de zorgverleners., Er schoon wordt gewerkt door de medewerkers.
  • Hoe zou u over het algemeen uw gezondheid noemen? Zeer Goed

Op een voortreffelijke wijze behandeld door de kaakchirurg. Tevens een kompliment voor de uitleg tijdens de behandeling van het verwijderen van een overgebleven wortel van mijn kies. Algehele indruk is heel goed en geruststellend.

• Hoe gaat het nu met uw gezondheid als gevolg van de behandeling? Veel beter
  • Waarover zou u ZBC de Kaakchirurg een compliment willen geven? voor de goede en rustige uitleg
  • Ik vind het belangrijk dat: Ik vooraf informatie krijg over de zorg, zodat ik weet wat ik kan verwachten., Ik samen met de zorgverleners bepaal welke zorg of behandeling ik krijg., De voor- en nadelen van de behandeling of operatie aan mij zijn verteld., Ik duidelijke informatie krijg over de werking van mijn medicijnen., De zorgverleners goed naar mij luisteren., Ik vertrouwen heb in de deskundigheid van de zorgverleners.

Groenewoudseweg 135

6524 tx Nijmegen

Over ZBC - de Kaakchirurg

ZBC de kaakchirurg is de praktijknaam van "Stichting Extramurale Mondzorg" en is een verwijspraktijk voor poliklinische kaakchirurgische ingrepen en implantologie. De letters ZBC staan voor Zelfstandig Behandel Centrum. Verwijzing door tandartsen en huisartsen. De kaakchirurgen van "ZBC de Kaakchirurg" zijn tevens staflid van de afdeling Mond - Kaak en Aangezichtchirurgie van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Iedere kaakchirurg werkt één dag(deel) in de week op ons ZBC en is voor de overige tijd werkzaam op het Universitair Medisch Centrum.

Over Colosseum Dental Benelux