prima praktijk, aardig personeel en alles liep gestroomlijnd. stond zo weer buiten na de ingreep.
Zie boven (ik vind het overigens wel een hele lange vragenlijst)
Het team heeft het perfect gedaan. Alleen de verdovingsspuiten, die blijven verschrikkelijk, maar ze hebben er alles aan gedaan om mij gerust te stellen.
Tijdens en voor de behandeling kreeg ik goede uitleg. Hierna wat minder. Ik heb geen idee of/hoe ik de wond schoon moet houden. Ik dacht er na de operatie zelf ook niet aan maar pas thuis toen ik die avond mijn tanden wilde poetsen. Verder hoor ik van kennissen en collega's dat dit bij hun anders was. Vandaar dat dit vraagtekens opwekt.
Maar....de communicatie is prima! Duidelijke afspraken, korte wachttijd,prima geholpen met de behandeling en ook prima informatie voor na de behandeling en het herstel! Dus, ondanks dat een kaakchirurg nooit een favoriete bezigheid zal worden, is dit een aanrader !!
Los van de uitstekende zorg ; groot minpunt : de radio in de wachtkamer staat te hard , met een vervelende radiozender waarop veel gepraat wordt. Dit is niet bevorderlijk voor de zenuwen. En je merkt dat wij niet de enige waren die dit zo ervaarden.
Ik werd heel fijn geholpen, op mijn gemak gesteld en ze vertelden telkens wat ze deden. Daardoor ging ik met gemak door de behandeling heen hoewel ik er erg tegenop keek. Enige wat ik zelf nog wat meer zou doen is de nazorg, je kreeg wel een formulier mee maar ik zou iets meer duidelijkheid willen over wat te doen, hoe het moet voelen en wat te eten bijv. in de dagen daarna. Dat heb ik nu veel op internet gezocht.
In general a pretty good experience, wisdom teeth removed rapidly and professionally.
Natuurlijk erg spannend om je verstandskies te laten trekken maar ondanks alle (soms horror) verhalen viel het mee en voelde ik me goed en op mijn gemak
Bij mijn eerste bezoek zat er een ringetje achter op de tong. 2e bezoek was het zo bekeken en zat er iets op de zijkant van de tong. 3e bezoek werd mij medegedeeld dat er iets mis gegaan met de 2e keer en werd er opnieuw naar mijn tong gekeken, dit gaf mij meer vertrouwen dan de vorige keer.
Ik kreeg niet de antwoorden die ik graag zou willen horen. Maar dat ligt aan mij en niet aan de artsen.
Plezierige ontvangst, goede begeleiding bij de opties en zeer prettige behandeling met gedegen overleg.
Ik moest beide keren dat mijn kies getrokken werd lang wachten voordat ik geroepen werd (c. 20 minuten). De behandelingen waren professioneel. De eerste keer duurde erg lang, bijna een uur, en de tweede keer minder dan tien minuten. In de beoordeling hieronder ben ik er vanuit gegaan dat enkel om de tweede behandeling gevraagd werd (die een stuk positiever was dan de eerste).
Minimale uitleg over nazorg. Jammer dat ik die informatie voornamelijk van internet heb moeten halen. Afgelopen keer (en hopelijk laatste) verliep best soepel. Arts luisterde naar mijn verhaal en ik had wel het idee dat er rekening gehouden werd met mijn zorgen die ik had na eerste bezoek. Momenteel nog in herstel en dat herstel gaat tot nu toe beter dan de vorige keer. Eerste ervaring hier was teleurstellend. Om te beginnen met 1,5 uur uitloop die van te voren niet even gemeld was. Als hierover gebeld was had ik thuis wel even gewacht. Mijn verstandskies lag tegen mijn andere kies aan waardoor de wortel hiervan na het trekken van de verstandskies bloot kwam te liggen (toen ik na twee weken terugkwam voor de pijn was dit verteld, was gewoon te zien op röntgenfoto die voor het trekken gemaakt was). 3 à 4 weken lang zenuwpijn gehad. Ben geen jankerd maar dat was ECHT niet leuk. Zou je denken, dat als ze dat twee weken later op de foto zien ze dat ook vóór de ingreep hadden kunnen zien. En misschien uit voorzorg mij dingen mee hadden kunnen geven (spoelspuit, sensodyne rapid relief voor de blote wortel). Toen geen gaasje gehad om het bloed te laten stollen. Daar zeg je op dat moment ook niks van als onwetende patiënt. Maar het had mij een hoop pijn en ellende kunnen voorkomen denk ik.. Bezoek aan de kaakchirurg is nooit leuk of fijn en ik weet ook helemaal niet hoe zo'n ingreep precies in elkaar steekt. Al met al had ik graag wat meer uitleg gehad over nazorg en mogelijke complicaties. Zeker als dingen achteraf gewoon te zien zijn op röntgenfoto. Dikke 10 voor al de tandartsassistentes/verpleegkundigen/mondhygiënisten, erg vriendelijke dames.
Goede behandeling
Weet niet of het mogelijk is zou ik bij jullie onder behandeling willen komen
Duidelijke uitleg, ik werd meegenomen in de behandel mogelijkheid. Eerlijk. Zeer vriendelijke medewerkers en kaakchirurg. Ondanks dat ik er erg tegen op zag, werd ik toch gerustgesteld en was er aandacht voor
Ik heb 2 verstandskiezen hier laten trekken. Bij het willen verplaatsen van de afspraak een aantal dagen geprobeerd te bellen, ontzettend slecht bereikbaar! Leek alsof telefoon uit stond? Bij de eerste verstandskies werd ik op tijd binnen geroepen, maar daarna heb ik eerst 25 minuten in de stoel moeten wachten voordat ze kwamen voor de verdoving. Dit was niet fijn omdat ik toch al wat gespannen was. Volgens mij was er in de andere kamer iemand die niet goed werd of waarbij het erg lastig ging.. Bij de 2e afspraak geen problemen gehad! Heel vriendelijk personeel die je goed gerust kunnen stellen. Als ze telefonisch beter bereikbaar waren geweest had ik een hoger cijfer gegeven. Dat het uitloopt kan natuurlijk altijd en heb je soms niet in de hand.
Was vooraf onduidelijk of het om een behandeling ging of intake. Bleek het laatste. Bij binnenkomst onduidelijk wat je naar toe moet. Blijkt op 1ste verdieping. Verder top. Duidelijke info. Alle tijd.
Ik ben twee maal geweest voor het trekken van verstandskiezen. Ondanks de spanning en complicaties naderhand ben ik goed geholpen en altijd serieus genomen. Kon vaak dezelfde dag nog terecht. Heel prettig.
Ondanks mijn ontzettende angst, hebben dr Bergé en zijn assistentes mij heel erg goed geholpen door vooral naar me te luisteren en professioneel en rustig, begripvol en vriendelijk te zijn.
Ik was heel zenuwachtig en de mensen die er werken zorgden ervoor dat ik rustiger werd, de uitleg die ik kreeg bij alles wat ze deden was erg gerust stellend.
Op tijd geholpen en goede uitleg van wat er ging gebeuren
Vriendelijke kaakchirurgen en assistenten die snel en kundig te werk gaan.
Op een voortreffelijke wijze behandeld door de kaakchirurg. Tevens een kompliment voor de uitleg tijdens de behandeling van het verwijderen van een overgebleven wortel van mijn kies. Algehele indruk is heel goed en geruststellend.
Groenewoudseweg 135
6524 tx Nijmegen
ZBC de kaakchirurg is de praktijknaam van "Stichting Extramurale Mondzorg" en is een verwijspraktijk voor poliklinische kaakchirurgische ingrepen en implantologie. De letters ZBC staan voor Zelfstandig Behandel Centrum. Verwijzing door tandartsen en huisartsen. De kaakchirurgen van "ZBC de Kaakchirurg" zijn tevens staflid van de afdeling Mond - Kaak en Aangezichtchirurgie van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Iedere kaakchirurg werkt één dag(deel) in de week op ons ZBC en is voor de overige tijd werkzaam op het Universitair Medisch Centrum.