Met een 10 is er volgens mij geen toelichting nodig
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Heeft een totaal van 50.693 beoordelingen met een gemiddelde score van 8,1
Review overzicht
De meeste reviews tonen tevredenheid met Essent. Klanten waarderen de vriendelijke service en heldere facturering. Verlengingen verlopen meestal vlot en het bedrijf wordt als betrouwbaar gezien. Enkele reacties noemen prijsniveaus als aandachtspunt.
Met een 10 is er volgens mij geen toelichting nodig
30 September 2026
Marja
Hellevoetsluis
Duidelijk
28 September 2026
Richard
Eygelshoven
prima geen problemen , alles is duidelijk
27 September 2026
brugt
heemskerk
Bedankt voor je mooie 9! 😊 Fijn om te horen dat alles soepel verloopt en dat alles duidelijk voor je is. Bedankt voor je vertrouwen in Essent! 💚
Groetjes Monique
Werd benaderd door landelijke energievergelijker. Hun informatie essent € 328 green choice € 310, erecode €306 en engie € 304. Heb nu mijn contract verlengd voor 3 jaar vast bij essent voor € 300. Ben en blijf dus een zeer tevreden klant van essent.
Engbert
Bakker
Bedankt voor je prachtige beoordeling en het vertrouwen in Essent! 💚😊 Wat fijn om te horen dat je na het vergelijken van verschillende aanbieders hebt gekozen om je contract opnieuw bij ons vast te zetten voor 3 jaar. Mooi dat je zo tevreden bent over je prijs en klant blijft bij Essent. Op naar nog veel fijne jaren samen! 💚
Groetjes Monique
Ondanks alle energie zorgen ben ik zeer tevreden over de de prijs, ook handig dat je het verbruik kan inzien per uur/dag/maand ,dat werkt stimulerend
Lubbert de Vries
Urk
Bedankt voor je mooie review! 😊 Fijn om te horen dat je tevreden bent over de prijs en onze duidelijke informatie. Goed om te lezen dat je het verbruik per uur, dag en maand kunt inzien en dat dit je stimuleert om bewust met energie om te gaan. Bedankt voor je vertrouwen in Essent! 💚
Groetjes Monique
Ik heb nog nooit problemen gehad. Vragen worden goed beantwoord.
Alie
Zuidbroek
Bedankt voor de mooie 10! 😊 Fijn om te horen dat alles duidelijk is en dat je vragen goed worden beantwoord. We waarderen het vertrouwen en hopen je ook in de toekomst naar tevredenheid te blijven helpen. 💚
Groetjes Monique
ben altijd netjes geholpen en betalen moeten wij overal
23 September 2026
jo bindels
Landgraaf
Bedankt voor de mooie 8! 😊 Fijn om te lezen dat je tot nu toe goede ervaringen hebt met Essent en dat je altijd netjes bent geholpen. We waarderen je vertrouwen en hopen je ook in de toekomst goed van dienst te blijven. 💚
Groetjes Monique
Nooit gedoe over facturen. heldere en duidelijke communicatie en uitleg
23 September 2026
Rene
Waalwijk
Na het plaatsen van mijn laadpaal bleek hij verkeerd geïnstalleerd, snel de stoppen uit want er bestond brandgevaar. Nadat dit vrij snel opgelost was kreeg ik de rekening. 120 euro extra omdat ze 1 tegel in de voortuin hebben opgetild en dit blijkbaar valt onder graafwerk. Echter bleek de paal nog niet goed te werken want als je met meer dan 3kw laad knalt hij eruit en stopt hij ermee. De kabel in de meterkast is ook zo getrokken dat hij gerafeld is door het steenwerk waar hij langs getrokken is. Nu 3 maanden later komen ze weer voor een nieuwe unit.. ik ben benieuwd. Hopelijk is het daarna opgelost. 3 maanden later en nog niet normaal laden... ik beveel het daarom ook niet aan.
Beveelt niet aan
21 September 2026
Donny
Waddinxveen
Goedemiddag Donny,
Wat ontzettend vervelend om te lezen dat je zoveel problemen hebt ervaren met je laadpaal en dat het na drie maanden nog steeds niet naar behoren werkt. Zeker omdat je in eerste instantie te maken kreeg met een onveilige situatie en daarna opnieuw tegen problemen aanliep. We begrijpen dat dit veel frustratie en onzekerheid oplevert.
Ook je opmerkingen over de extra kosten en de installatie nemen we serieus. Dit is niet de ervaring die we onze klanten willen bieden. We hopen dat de vervanging van de unit nu voor een definitieve oplossing zorgt en dat je daarna weer probleemloos kunt laden. Bedankt dat je zo uitgebreid je ervaring hebt gedeeld.
Groetjes Monique
Altijd als klant goed overleg kunnen doen! Tevreden met de duidelijke uitleg!
Pieter
Soest
Bedankt voor de mooie 10! Fijn om te horen dat je altijd goed met ons kunt overleggen en dat je onze uitleg en informatie duidelijk vindt. We waarderen je vertrouwen enorm en zijn blij dat je tevreden bent!
positief
donald van kooij
emmen
Bedankt voor je positieve review en het mooie cijfer 7! Fijn om te horen dat je ervaring met Essent positief is. We waarderen je feedback en het vertrouwen in ons!
Al jaren klant
Jan
Born
Bedankt voor de mooie 10! Wat fijn om te horen dat je al jarenlang tevreden bent als klant van Essent. We waarderen je vertrouwen en loyaliteit enorm en hopen je nog vele jaren van dienst te mogen zijn!
Groetjes Monique
Een eerlijk en goed advies wat je vertrouwen geeft om klant te blijven van Essent
Rob
Naaldwijk
Bedankt voor je mooie 9 en je fijne woorden! Wat goed om te horen dat je ons advies als eerlijk en betrouwbaar ervaart en dat dit je vertrouwen in Essent versterkt. We waarderen je vertrouwen enorm en hopen je nog lang als klant te mogen verwelkomen!
goede website met informatie
Carlo Gortjes
Venlo
Bedankt voor je mooie 9 en je positieve feedback! Fijn om te horen dat je onze website duidelijk vindt en dat je de informatievoorziening goed ervaart. We waarderen je vertrouwen en wensen je veel plezier met je energiecontract!
Groetjes Monique
Goede duidelijke website met boldoende uitleg van mogelijkheden en tarieven.
Jan-Hein
's-Hertogenbosch
Bedankt voor je mooie review en het cijfer 8! Fijn om te horen dat je onze website duidelijk vindt en dat de uitleg over de mogelijkheden en tarieven je goed op weg helpt. We waarderen je feedback en wensen je veel plezier met je energiecontract!
Jarenlange goede ervaring met Essent
Ron de Jong
Rotterdam
Bedankt voor de mooie 10 en je jarenlange vertrouwen in Essent! Wat fijn om te horen dat je al zo lang een goede ervaring met ons hebt. We waarderen je trouw enorm en hopen je nog vele jaren van dienst te mogen zijn!
Groetjes Monique
ik had al een contract en zijn al jaren klant telf. bleef ik in de wacht 50 minuten toen opgehangen in de chat begrepen ze er niets van telkens 3x vraagstelling veranderd en3x gechat toen afgebroken
Joop Kleinherenbrink
nieuw heeten
Bedankt dat je je ervaring met ons deelt. Fijn om te horen dat je verder tevreden bent, maar het spijt ons dat je zo lang telefonisch in de wacht hebt gestaan en dat het contact via de chat niet naar wens is verlopen. Dat je meerdere keren je vraag opnieuw moest uitleggen, is natuurlijk erg frustrerend.
We nemen je feedback over onze bereikbaarheid en service serieus en gebruiken dit om onze dienstverlening te verbeteren. Bedankt dat je al zo lang klant bij ons bent en voor je eerlijke feedback.
Groetjes Monique
ben al zeer vele jaren klant bij Essent en hoop het gokte blijven . Wat natuurlijk veel uit maakt is die 10% korting die ik mag ontvangen en hoop dat dit ook zo blijft of komen er toch een paar procent korting bij. Hoop van wel
14 September 2026
Huub
Landgraaf
Bedankt voor je mooie review en je jarenlange trouw, wat fijn om te horen! We waarderen je vertrouwen in Essent enorm. Natuurlijk hopen we dat je nog heel lang klant bij ons blijft. 😊 Bedankt ook voor je feedback over de korting; we nemen dit signaal zeker mee. We wensen je nog veel tevreden jaren bij Essent!
Groetjes Monique
Heel tevreden en ook alles goed overzichtelijk.De Essent app is ook een aanrader is goed zelf te doen.En heel blij met de service dat je ook nog een papieren afrekening krijgt,en ook aan de oudere mensen gedacht wordt die online niet zo vaardig zijn.TOP.
13 September 2026
Els
Kerkrade
Bedankt voor de prachtige 10 en je enthousiaste review! Fijn om te horen dat je zo tevreden bent over onze service, de app én de duidelijke communicatie. En natuurlijk mooi dat ook de papieren afrekening wordt gewaardeerd. Bedankt voor het aanbevelen van Essent!
Groetjes Monique
Er zijn veel energie leveranciers, maar Essent geeft mij het meeste vetrouwen. Op vergelijkingsites is Essent niet de goedkoopste, maar geeft wel een beter gevoel om klant te blijven. Geen kwantiteit maar kwaliteit, dat is wat geldt in energieland!!
Leny
Venlo
Bedankt voor deze prachtige beoordeling en je vertrouwen! Geweldig om te lezen dat je voor kwaliteit en een vertrouwde service kiest. Fijn dat je Essent aanbeveelt!
Groetjes Monique
Altijd goede uitleg je weet wat je kiest
Ton
Sittard
Bedankt voor de prachtige 10! Fijn om te horen dat je goed wordt geholpen en altijd duidelijke uitleg krijgt. We waarderen je vertrouwen!
Wim Elbers
Heerlen
Bedankt voor je mooie beoordeling en aanbeveling! Fijn om te horen dat je ons als een betrouwbaar bedrijf ervaart. We waarderen je vertrouwen!
Groetjes Monique
Kijk altijd naar het verbruik, alleen soms loopt de dag achter.
Elly Grijpink
Utrecht
Bedankt voor de 10 Elly!
Het klopt inderdaad dat het soms even kan duren voordat verbruiksinzicht is ingeladen.
Het kan tot 3 werkdagen duren voordat dit is ingeladen.
Soms is het even spannend dus hihi.
Blijf zo goed je verbruik bij houden!
Energieke groet,
Cam
Ik had een gas verbruik van 4800 euro in een half jaar? Geen idee waar vandaan? Niemand kan iets vinden. Wat betekent dat? Rekening is voor mij… prima gevraagd of ik er 2 jaar over mag doen afgewezen , 20 maanden? afgewezen als alleenstaande moeder van 2 kinderen mag ik er max 10 maanden over doen… terwijl ik net een contract heb afgesloten van 3 jaar, echt vieze flikkers. Dat is gewoon mijn huur wat ik moet gaan betalen. 0,0 medeleven . Het is prima dat ik over paar maanden de straat op word gezet het is prima dat ik de dr*gs in ga of de pr*stitutie in ga zo lang het maar betaald word achterlijke mensen echt waar! Ik had met 2 medewerkers redelijk contact. dachten en hielpen mee helaas ben ik nooit meer door verbonden naar hun. Maar de laatste sloeg echt de plank mis gewoon 0 gevoel alleen maar zakelijk. Kt bedrijf eerste klas
Beveelt niet aan
L.
Utrecht
Beste klant,
Wat jammer om te lezen dat je een flinke bijbetaling hebt gehad en dat het niet mogelijk is om de betalingsregeling over meer termijnen te verdelen.
Het aantal termijnen dat we voor een betalingsregeling kunnen aanbieden, is afhankelijk van verschillende factoren. Ik kan op dit moment niet zien wat de specifieke reden is voor de beslissing in jouw situatie. Onze afdeling Incasso beoordeelt per situatie wat er mogelijk is en bepaalt welke regeling kan worden aangeboden.
Wil je je situatie graag nogmaals met ons bespreken? Neem dan gerust nog een keer contact met ons op. Houd er wel rekening mee dat de mogelijkheden beperkt kunnen zijn als onze afdeling Incasso je verzoek eerder heeft beoordeeld en afgewezen.
Groetjes,
Denis
Webcare
53 jaar bij Essent zegt genoeg!!
HJ
Stadskanaal
Beste klant,
Dat zegt inderdaad meer dan genoeg! Bedankt dat we zo lang je energieleverancier mogen zijn.
Groetjes,
Denis