Plaatsen warmtepomp is een flop!

Op 16 oktober 2025 heb ik een opdracht getekend om een warmtepomp en nieuwe ketel te plaatsen. Deze zouden geplaatst worden op woensdag 7 januari 2026. Ik heb 's-maandags ervoor proberen contact te maken met de Saman groep of het plaatsen door ging vanwege de vele sneeuwval en slecht weer. Uiteindelijk heb ik dinsdag iemand aan de lijn gehad, die nog geen idee had of het wel doorging. Zelf heb ik aan kmoeten geven dat het niet verantwoord was op een dak op te gaan waar veel sneeuw op licht en dat een kraan op ijs mogelijk niet kan stempelen. Een uur later werd ik netjes teruggebeld dat het niet door kon gaan en een week later op de 14de januari 2026 geplaatst zou worden. Op 14 januari stond zoals gepland de kraan en de monteurs voor de deur. Echter de monteurs hadden niet de juiste spullen meegekregen, konden niet aan het werk om dat de voorbereiding niet goed gedaan was, De dakdoorvoer en het afkoppelen van de oude warmtepomp was niet duidelijk. Tegen 10:00 uur zijn de monteurs weggegaan zonder iets gedaan te hebben. De nieuwe warmtepomp staat nu onaangesloten op dak en dde nieuwe ketel en leidingen liggen in het stookhok. Voor deze dagen heb ik wel verlof genomen en moet alsnog een keer een dag plannen. Van de firma Saman zelf heb ik nog niets gehoord. Ik ben voornemens om dit schrijven ook naar Vereniging Eigen huis te sturen

Fijne ervaring; Saman groep is pas klaar zodra de klant 100% tevreden is

De Saman groep heeft bij een nieuwe CV-ketel, hybride warmtepomp, zonnepanelen en 3 airco's geplaatst. In verschillende teams hebben ze de werkzaamheden uitgevoerd en dit is allemaal zeer netjes en vakkundig gedaan! Communicatie met de monteurs verloopt prettig. Restpunten lossen ze ook goed op; ze zijn pas echt klaar wanneer je 100% tevreden bent.

Van offerte tot planning en uitvoering en afwerking zeeer tevreden

Behulpzaam bereikbaarheid uitstekend keurige installatie door de instaleur

Goed van offerte gesprek tot oplevering.

Tijdens het offerte gesprek werd heel goed meegedacht om de beste oplossing te vinden voor de vervanging van mijn CV ketel. (geen verkoop praatjes). De monteur die alles kwam installeren was zeer vriendelijk en heeft na de installatie alles weer netjes achter gelaten. (alle overbodige bij producten) weer netjes meegenomen, ook een duidelijke uitleg over de werking en eventuele nazorg.

Erg ontevreden

Na een advies gesprek van Saman adviseur die onze woning van top tot teen bekeken heeft en constateerde dat onze radiatoren groot genoeg waren om voldoende warmte te creëren bij een hybride warmtepomp installatie, hebben we eind september de hybride warmtepomp door Saman laten installeren. In oktober en begin november werkte deze combinatie goed samen met de vloerverwarming in de woonkamer. De woning was behaaglijk zonder dat de ketel bij hoefde te springen. Toch kwam daar 8 weken geleden van het een op het andere moment verandering in. Alleen de woonkamer met vloerverwarming bleef op temperatuur maar wel met lauw water vd warmtepomp die geen warm water meer produceerde maar met lauw water de vloer op temperatuur probeerde te krijgen en daardoor de hele dag een warmtevraag had. Daarvoor was geregeld de hulp vd ketel nodig terwijl het buiten rond de 10 graden was. De radiatoren in de rest vd woning bleven compleet koud en soms lauw. De buiten unit maakte soms veel lawaai met een schrapend geluid dat storend was bij ons binnen maar ook voor de buren. 4 keer een monteur langs geweest met telkens veranderingen aan de instellingen. Het resultaat is dat mijn woning nu compleet verwarmd wordt met de ketel. De warmtepomp lijkt volledig buiten spel te staan en produceert geen enkele vorm van warmte meer terwijl het buiten 7 graden boven nul is en de warmtepomp zijn werk hoort te doen. Rest vd woning nog steeds onbehaaglijk koud. Saman kijkt in de app en zegt dat alles naar behoren werkt want de woonkamer is op temperatuur. Natuurlijk is die op temperatuur want de ketel doet al het werk terwijl de warmtepomp bij 7 graden toch aan zou moeten slaan. Advies is zones en extra thermostaat maar had dit ons niet tijdens het advies gesprek verteld moeten worden want de kosten zijn behoorlijk! En die extra zones worden dan met gas verwarmd want de warmtepomp geeft geen warmte. Voor Saman is de kous af. De woonkamer is op temperatuur dus einde verhaal.

Fijn contact, werkt snel en netjes.

Richard is hartelijk en toegankelijk in contact. Gaat efficiënt te werk, de klus was zo geklaard. Gaf een duidelijke uitleg en moedigde aan hulp te vragen indien me de komende dagen iets zou opvallen of indien iets me toch nog niet helemaal duidelijk blijkt te zijn.

zeer goed

Mijn ervaring met uw monteur Richard was zeer goed, werkte netjes, was beleeft en verstond zijn vak. En super enthousiast!!

zeer goed

zeer kundige en vriendelijke monteur goede uitleg over de cv ketel en thermostaat

Deskundige installatie door attente monteur

De installatie van de thuisbatterij verliep volgens afspraak. Ayhan, de monteur is zeer attent en vakkundig. Jammer dat in het offertetraject niet is aangegeven dat mijn 7 jaar oude zonnepanelen incl. omvormer geen rechtstreeks contact kunnen leggen met de Saman Energy Manager. Zo moet ik nog meerdere apps gebruiken om mijn energieverbruik thuis te managen (één app van de energieleverancier voor de dynamische energieprijzen, één app voor het uitlezen van de opbrengst van de zonnepanelen en één app voor de batterij). Zo slim of smart is het dus allemaal helaas nog niet. Dat had ik graag van te voren geweten...

Vriendelijk,vakkundig en netjes

Vriendelijke medewerker die netjes en vakkundig laadpaal geplaatst heeft en groepenkast vervangen. Duidelijke uitleg gegeven. Top

Helemaal top

De monteur Richard kwam wat later, maar door de weers omstandigheden sneeuw zeer begrijpelijk! Ging gelijk aan de slag. Een zeer ervaren en vlot werkende man en toen alles klaar was een goede uitleg over de werking. Oude cv en verder alles meegenomen. Prima gedaan.

De monteurs hebben goed werk verricht.

Zowel de monteurs van de cv installatie, de zonnepanelen en rookgas, zijn netjes en kundig.

Ik had met spoed een nieuwe cv-ketel nodig en ben ontzettend tevreden over hoe de werkzaamheden waren verlopen. Allereerst wil ik Richard en Simon nogmaals enorm bedanken, wat een vriendelijke en hardwerkende mensen! Mijn oude ketel hing bepaald niet op de meest ideale plek om aan te werken, en ook de leidingen waren lastig te bereiken. Ze gaven zelf al aan dat het wat langer duurde dan normaal door de lastige werkplek, maar dat was voor hen totaal geen probleem. Daarnaast namen ze de tijd om alles rustig en duidelijk uit te leggen, wat mij een gerust en vertrouwd gevoel gaf. Mocht iemand in mijn omgeving een nieuwe cv-ketel nodig hebben, dan raad ik jullie zeker aan. Heel erg bedankt!

Prettige ervaring met Kevin van SAMAN

Het was een topervaring met Kevin van SAMAN bij het onderhoud van mijn hybride warmtepomp en CV. Ook gaf hij een duidelijk advies over het gebruik en instelling van de HWP om pendelen en hoog stroomverbruik te beperken.

ben zeer teverden

ik wil graag mijn ervaring met de Sama Groep delen. Het heeft even geduurd voordat alles volledig was afgehandeld, maar uiteindelijk ben ik zeer tevreden over hoe de zaken zijn opgelost. Het team heeft laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat problemen netjes en professioneel worden opgepakt. Wat ik vooral waardeer, is dat er ondanks de vertraging toch aandacht en inzet is geweest om alles tot een goed einde te brengen. Dat geeft vertrouwen en laat zien dat klanttevredenheid voorop staat. Kortom: een betrouwbare organisatie die haar afspraken nakomt en ervoor zorgt dat je als klant tevreden achterblijft.

Perfect geregeld

De mannen hebben snel en efficiënt gewerkt.

Zaken prima werkend en netjes achtergelaten

Piotr en Damian hebben alles netjes geïnstalleerd, eea uitgelegd en alles opgeruimd na afloop. Prima service.

Heel erg tevreden!

Heel erg tevreden!

Vlot en netjes geinstalleerd, netjes opgeruimd

Mike en Gradus waren er al vroeg voor de installatie van mijn warmtepomp. Ging allemaal erg vlot, veel informatie gehad. Oude CV en alle rommel netjes afgevoerd. Prima! PS. Een van beide heren heeft hier een grijs/zwarte jas laten liggen. Graag even doorgeven. Kunnen me gerust even bellen of mailen.

Vakmannen

Jeroen en Werner hebben mooi werk afgeleverd. Duidelijke communicatie, vriendelijk en ze werken netjes en laten alles schoon achter.

Perfect, onderhoud vakkundig afgehandeld

Onderhoud door Kevin zeer vakkundig afgehandeld . Indien mogelijk zou ik in de toekomst Kevin graag als vaste monteur willen hebben. Gezien dit mijn eerste ervaring met de Saman groep was is mij dit zeer goed bevallen.

Uiteindelijk prima

De tijd tussen offerte en uitvoering was lang vanwege drukte. En als je het druk hebt vallen er wel eens steken. Die werden goed opgelost. De uitvoering ging vlekkeloos. Richard en Simon, aardige mannen en harde werkers die er eer in zagen om goed en netjes werk af te leveren. Al met al een prima resultaat.

Niets op het werk aan te merken!

Zeer tevreden over installatie van nieuwe cv-ketel. Precies volgens afspraak, netjes en snel gewerkt. Hulde aan Richard & Simon !

Professioneel

De monteurs waren op tijd. Vriendelijk en behulpzaam. Hebben alles geduldig en goed uitgelegd. De rommel netjes opgeruimd.

Professionele installateurs

Saman moest twee keer installateurs sturen omdat de offgrid-schakelaar eerder niet beschikbaar was. Beide keren uitstekend en netjes gewerkt, alles werkt meteen zoals het hoort.

Gouwepoort 1

4301 RZ Zierikzee