Mooi land, mooi weer en perfecte gids.
Tessa Holkamp heeft een uitstekende snelle ondersteuning geboden bij onze “kort dag” wens voor een rondreis IJsland. Zij begreep snel onze wensen en anticipeerde daar uitstekend op. Wij hebben een prima reis gemaakt door het westen en zuiden van IJsland.
Een bijzonder ruig maar mooie landschap om te wandelen!
Na telefonisch aangegeven te hebben waar we naar op zoek waren, wanneer we weg konden en wat we wilden besteden, kregen we binnen een dag een voorstel dat volledig op deze wensen aansloot. We hebben echt een prachtige reis gehad met comfortabele accommodatie op een fijne locatie en mooie excursies met daarnaast nog voldoende tijd om zelf iets te ondernemen.
Er werd goed naar ons geluisterd en door de ervaring van de reisorganisatie de juiste overnachtingslodges gekregen met genoeg bezienswaardigheden en bijbehorende tijd. Ook de reisafstand tussen de lodges was goed te overzien.
Onze droomreis is ook echt een droomreis geworden, met alles wat we wilden zien ook kunnen zien, inclusief zelfs 3x Het Noorderlicht en ook Bultruggen. Het weer was fantastisch, zon, wolkenpartijen 1 dag sneeuw en 1 x storm met regen op exact het juiste moment. In 1 woord dus WOW.
Vanaf het eerste contact voelde het goed. Er werd vlot gereageerd en met kennis geantwoord. Door de reisbeschrijving verliep de reis naar en op IJsland vlot. Er is goed geluisterd naar onze wensen waardoor het echt een super vakantie was. Het autoverhuurbedrijf was top, vriendelijk en goede uitleg. De meeste hotels waren top. Alles was goed geregeld.
We hebben ongelofelijk genoten van IJsland, de zwarte stranden, het hoogland, de fjorden, vogels, walvissen, zeehonden. Te gekke reis door vaak betoverend landschap en hotels en lodges op de meest bijzondere soms afgelegen plekjes, die we nooit zelf hadden kunnen vinden. Ook de tips voor onderweg, watervallen, kloven, dorpjes waren van absolute toegevoegde waarde. Dank Ijslandspecialist!
De groepsreis is een enorme aanrader. Je ziet alles, maar hoeft zelf bijzonder weinig te doen. Doordat het een Engelse tour is, hadden wij een lokale gids. Fantastisch om allerlei verhalen te horen over hoe het is om op IJsland te wonen. Al met al een enorm toffe ervaring!
Jullie hebben precies begrepen wat wij graag wilden. Precies op de goede momenten ergens langer kunnen blijven. Hele toffe wisselende accommodaties. We hebben alles wat we graag wilden zien en ervaren kunnen doen!!
In een drietal persoonlijke gesprekken met Manuel op het kantoor in Capelle aan den IJssel is vorm gegeven aan mijn reisidee. Nadat ik mijn globale idee met Manuel had besproken en hij mij een aantal keuzes en suggesties voorlegde. Hebben wij via mail en gesprekken de reis definitief gemaakt. Manuel gaf telkens een nadere uitwerking van de reis, waarop ik kon reageren. In die gesprekken was ook belangstelling voor het dagelijks leven, een aangename manier van "samen optrekken". Na ontvangst van reis beschrijving en tickets, nog veel met Elvira overlegd over de praktische gang van zaken op vliegvelden enzo, want al dat overstappen, ik was het niet meer gewend, zij nam mij aan de hand. Kortom gesteund door voorbereiding en praktische tips ging ik goed voorbereid op reis! Een zeer geslaagde reis!
Prachtige reis in Ierland, fijne service met organisatie camper en de vlucht . Zelfs t weer was goed !
Onze reis was van tevoren goed georganiseerd door Creatingstories. Alle informatie was duidelijk en wanneer we ergens een vraag over hadden, was er een snelle reactie. We konden zo goed voorbereid aan onze reis beginnen. Alles is verlopen zoals we hadden verwacht. Het is fijn dat alles van tevoren geregeld is, waardoor je echt kan genieten. Wat is IJsland een mooie bestemming!
We hebben genoten van onze rondreis en we hebben heel veel indrukken op kunnen doen! Reisafstanden waren prima. Het hotel Skaftafell was heel goed, en een goed avondeten! Het verblijf in Stöng was eveneens heel goed. Ons favoriete hotel was dat van Sykkisholmur, echt een hele fijne plek met goed eten! Sel guesthouse was iets minder luxe, maar het ontbijt was onovertroffen!
Creating Stories dacht goed mee met de ideeën die we hadden over een vakantie in IJsland. Zo is er een mooie reis samengesteld, welke is aangepast aan onze wensen.
Een magische reis door een landschap vol diversiteit in kleuren, structuren en verstopte schoonheden. Rauw en met de volle ervaring van de verschillende elementen maakten we een 8-daagse tocht door de Golden Highlights. Met een losse kudde van 52 paarden trokken we te paard door lava velden, moslandschappen, beklommen we de Highlands en doorkruisten we tal van rivieren. Om in de vallei verwend te worden met een lunch trokken we door naar het guesthouse voor de nacht. De kok die meereisde verzorgde ons met heerlijke lekkernijen zoals vis, lamsvlees en Halloumi van de BBQ. Om na al deze overweldigende ervaringen weer te mogen eindigen in Reykjavik, een zo kleurrijke en bruisende stad met blik op de zee, vol gezellige cafeetjes, restaurants en mooie gebouwen. En dat met springende dolfijnen en walvissen op een uur vaarafstand!
Overweldigende natuur, prachtig land, prima auto...accommodatie in huisjes echter beperkt. Té weinig plaats voor 4 volwassenen, amper ruimte rond bed, bagage in living moeten leggen, wegens onvoldoende plek. Samengevat: 1 niveau hoger dan kamperen. Vaak geen wifi. Communicatie Viator beneden alle peil, té fragmentarisch en in Engels doorgestuurd. Regeling met bedlinnen omslachtig, ongeschikt. Correcte aflevering op einde van vakantie onmogelijk wegens propvolle container.
Ik denk niet dat het aan Creating Stories ligt dat er enkele zaken op reis moeizamer verliepen maar eerder aan de lokale firma die huisjes verhuurd. Met het vinden van de verblijfplaatsen hebben we het meeste problemen gehad. Creating Stories zelf zorgt voor de correcte stukken die je nodig hebt. De informatieverschaffing van wat er allemaal te zien is, zou eventueel toch wel uitgebreid kunnen worden. Zo heb ik toch nog veel zelf moeten opzoeken en ter plaatse ook moeten bekijken welke wandelingen van waaruit konden maken. Het zou handig zijn, mochten we opties met beschrijvingen op voorhand gekregen hebben. Ik stel mij ook de vraag waarom wij een Hyundai Tuscon 4x4 kregen, terwijl er bij het binnenrijden van de Highlands duidelijk aangeschreven stond dat zulke wagens daar eigenlijk niet mochten rijden. Enkel volwaardige jeeps! En we hadden nadrukkelijk een 4x4 gevraagd om op F-roads te kunnen rijden. We hebben het risico toch genomen nadat we zagen dat Dacia Dusters hun weg gewoon verderzetten.
In het begin was er even wat onduidelijkheid over de prijs, inclusief of exclusief excursies. Maar dat mocht de pret niet drukken. De reis was fantastisch en indrukwekkend. Alles was prima geregeld. In het hotel in Ilulissat hadden ze mijn betaling niet ontvangen. Ik mailde dit met C.S. en ze hebben meteen actie ondernomen. Op de terugweg waren er vluchten geannuleerd, ( op zondag) geen enkel probleem, ik kon ook op die dag contact opnemen met C.S. Ze hebben alles geregeld, datum voor hotel gewijzigd en een nieuwe vlucht geboekt van Kopenhagen naar Amsterdam. Super fijn!
Dankzij de IJslandspecialist hebben we een prachtige reis gehad. Vlucht, accomodaties en huurauto, alles goed geregeld. Een praktische, handzame routebeschrijving van accommodatie naar accommodatie met tips voor uitstapjes onderweg was heel handig. Er werd snel gereageerd op vragen en
Behulpzame betrokken medewerkers, die vooruit en met je meedenken, waardoor vakantie echt vakantie is
Alles was tot in puntjes goed voorbereid. We werden op tijd geïnformeerd, al ruim voor de vakantie ontvingen wij documenten thuisgestuurd om alvast in de vakantiestemming te komen. Mede dankzij Creating Stories was onze vakantie super!
Twee prachtige gebieden om te bezoeken. We hadden “standaard” als geboekte kamers. Wellicht had er een keuze geboden moeten worden haar upgrades. Voorbeeld: Myvatn! De standaard kamer in het Foss-hotel had uitzicht op een duin die op enkele meters was. De upgrade, aan de voorzijde dus, had uitzicht op het meer. Als je daar bent is het waard voor een paar tientjes dat te doen. De reisbeschrijving was te duidelijk knip-en plakwerk. De beschrijvingen waren niet “logisch” en waren “haperend”.
Rosa van de Ijsland specialist heeft heel goed naar onze wensen geluisterd. en dit in een reis voorstel vertaald. Ook toen we tijdens onze reis vragen hadden is hier via de mail snel en adequaat op gereageerd. Daardoor hebben we ons volledig op onze vakantie kunnen focussen en hebben we een onvergetelijk avontuur beleefd in Ijsland!!
Heerlijke reis gehad. Contact vooraf prima en duidelijk, bij vragen snel reactie. Bestemming vereiste wat flexibiliteit maar ook dan snel antwoord op eventuele vragen.
Al ruim 20 jaar zijn we de specialist in maatwerkreizen. Destijds gestart met IJslandspecialist en daarop volgend Canadareizen, American Vacation en Planet Downunder. Onze reislust brengt ons steeds verder en de bestemmingen breiden zich uit. Daarom hebben we een nieuw merk gelanceerd: Creating Stories. Hier brengen wij alle bestemmingen samen. Momenteel opereren we binnen 12 verschillende bestemmingen: Canada, Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuidpool, Alaska, Verenigde Staten, Faeröer, Groenland, Spitsbergen en IJsland. Graag inspireren wij je middels onze eigen verhalen om jouw unieke reisverhaal samen te stellen. #wearecreatingstories