overstijgen naar een andere dimensie

Na het al jarenlang te beoefenen, kom ik snel in de Transcendente sfeer en dat voelt heel prettig en ontspannen

Er is meer rust in mijn leven

Dankzij een dagelijkse sessie van 20 minuten ervaar ik minder spanning en meer rust. Door de aangename sensatie in mijn buik is het daarnaast een fysieke gewaarwording die lichaam en geest activeren.

Gouden sleutel tot de onuitputtelijke levensenergie

Ik heb al op vroege leeftijd - met 14 jaar- leren TM mediteren. We hadden een bijzonder lieve TM meditatie lerares. Zij verzorgde een klein TM Center in haar eigen huis. Daar luisterden we vele VHS Cassetten. Wij bezochten samen in Heidelberg Maharishi Mahesh Yogi in een bloemenmeer in de oude universiteit. Wie had kunnen bedenken, dat ik vanuit stilte, meditative vastberadenheid, ooit het lef zou hebben om geneeskunde 12 jaar later exact daar te studeren. Ik had veel baat bij het mediteren, ik had een etherische deposito van bewustzijn en energie. ik at vegetarisch, mijn gezondheid nam een positive verbetering, mijn vriendelijkheid werd versterkt. ik verdiende zo veel geld door eigen inspanning, dat ik de 3 maanden durende Siddhi Program in Duitse Academiën kon volgen. Met 21 had ik de moed 3 maanden met geestgenezers op de Filipijnen te leven. nadat ik dank intuitie en doorzetvermogen en goed betaalde baan kreeg. Het Siddhi program, het lezen van de Duitse vertaling van de Soma Veda, en de 9. 10 liederen cirkel samen, voedde mijn ziel. Als beelddenker, zach ik alle gebeurtenissen van deze oeroude verhalen bundel. Ik had het lef in een ander land en taal te gaan studeren, eveneens mijn natuurwetenschappelijk eindexamen af te leggen door een jaar durende universitaire cursus. Van 10 leerlingen slaagden er maar 30. En ik hoorde erbij! Nog veel opmerkelijker was, dat ik met 14/15 jaar in het Konfirmanden onderwijs v/d protestantse kerk mee gedaan had. Ik werd getuige, dat ik de moed had de pfarrer tijdens onze les te vragen, of wij ook zo als Jesus gingen leren om mensen door hand opleggen te genezen, en doden weer tot leven verwekken? Hij zij dit is alleen symbolisch. Seven jaar later was ik 3 maanden exact bij deze geestgenezers zo als dit in de bijbel staat? En nog vele jaren later leefde ik vele maanden in India, met Meesters uit de Himalaya, waar ik samen met de meesters vele mensen mocht helpen te genezen. En de Soma plant vond. Cosmic agenda Jai Guru Dev

Klaarheid

TM geeft het wonderbaarlijke effect van klaarheid in je hoofd. Het is alsof hoofd- en bijzaak als in een kledingkast worden geordend. Zonder dat je het doorhebt is de vuile was in de wasmand beland en ligt de mooiste kleding op ooghoogte. En het is zoals David Lynch dat zo mooi kon zeggen: je trekt het rubberen clownspak van de negativiteit uit.

TM leren is een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt

Ik ben niet zo van het schrijven van reviews, maar voor TM maak ik een uitzondering :-) Het leren van TM is nl. een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen! Als moeder van twee opgroeiende kids met een drukke fulltime baan en ADHD is mijn leven vaak vol en intens. Mijn hoofd stond eigenlijk altijd “aan” en het lukte niet om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Kortom: ik zat standaard op het randje van een burnout. Sinds ik ben gaan TM-en is dat merkbaar veranderd. Al vrijwel meteen na het leren voelde ik effect: meer rust in mijn hoofd, meer energie en opvallend veel meer vrolijkheid in mijn dagelijks leven. En een van de belangrijkste dingen: ik ben veel liever en geduldiger naar mijn kids. Wat mij het meest heeft verrast is hoe makkelijk het is. Het kost geen moeite of discipline om vol te houden (inmiddels al vijf jaar!); het is juist een moment waar ik echt naar uitkijk omdat het zo fijn voelt om te doen. Het geeft een bijzonder gevoel van diepe rust en gedachteloosheid, terwijl je tegelijk helder blijft. Heerlijk! Daarnaast merk ik hoe het mediteren doorwerkt in mijn dagelijkse handelingen, en dat het ook mentale blokkades wegneemt. Dingen waar ik eerder tegenaan hikte of bleef uitstellen pak ik nu makkelijker op. Er is simpelweg meer ruimte en helderheid om in actie te komen. Voor mij heeft TM de beweging gebracht van chaos en voortdurende druk naar rust, energie en vertrouwen. Het past verrassend goed in mijn drukke leven – en maakt dat leven een stuk lichter. PS ik raad wel aan om het tweemaal per dag te doen, het effect daarvan is veel groter dan eenmaal. De 20 minuutjes die je er dan in investeert levert zoveel energie op dat dit echt de moeite waard is.

TM een prettige meditatietechniek

De beste keuze die ik gemaakt heb in een voor mij stressvolle periode. TM heeft mijn stress verminderd, spanningen zijn nagenoeg verdwenen en ik ben vrolijker geworden, minder nerveus en zekerder van mezelf. TM beoefen ik 2x per dag 20 minuten, nu zo'n 4 jaar. Het is echt makkelijk in te passen in je dagelijks leven, al denk je in eerste instantie van niet, maar als je het echt wilt past alles zich aan. Met TM gebeuren wonderlijke dingen. Wil je leren mediteren? Kies voor TM, een prettige, fijne en echt makkelijk te leren meditatietechniek.

Beter slapen en rust in mijn hoofd

ik ben pas net begonnen met TM. Vanaf de eerste dag ervaar ik dat ik makkelijk in slaap val. Voorheen kon dat wel eens uren duren. Ook ervaar ik meer rust in mijn hoofd en het gegeven dat je even de tijd helemaal voor jezelf reserveert en dat je niks hoeft te doen is heel fijn. Ik was bang dat ik twee keer per dag mediteren veel zou vinden, maar ik kijk er echt naar uit. Kortom, tot nu toe ben ik heel tevreden.

Innerlijke Rust

TM heeft mijn leven rustiger en helderder gemaakt. Ik merk dagelijks dat ik beter met stress omga en meer energie heb. Het helpt me om bewuster in het moment te leven. Voor iedereen die overweegt te beginnen: geef het een kans, het is eenvoudig en maakt echt verschil.

Van deze investering heb ik nooit spijt gehad!

Ik ben samen met mijn vrouw rond 1975 begonnen met Trancendente Meditatie naar aanleiding van een artikel in Medisch Contact. We mediteren 2x per dag al vele jaren dus, de rust van 2x 20 minuten is heerlijk alsof je even kort op vakantie geweest bent. Het is niet zweverig en je hoeft er niet in te geloven, wij zijn beiden niet kerkelijk maar het is een vast ritme in ons leven. We hopen het nog vele jaren te kunnen doen, we hebben nu elke dag 2x een rustpunt.

TM is een no-brainer.

Ik heb TM al 15 jaar geleden geleerd, nadat ik het boek van David Lynch heb gelezen over de meditatie techniek. Het heeft me over de jaren steeds geholpen, in tijden van crisis, of anxiety, of depressie, of juist chaos en gekke gelukkige momenten en vakantie, om ergens aan te komen en even te moeten landen is er... TM. Je gebruikt de techniek steeds weer omdat hij makkelijk is, en juist door die lage instap doe je het steeds. het is thuiskomen.

Het dient mij

Het dient mij!

Terug naar waar het omgaat

Door de Trancedente Meditatie toe te passen ben ik veel meer in het moment gaan leven en ben ik veel meer gaan genieten van het leven en van de dagelijkse dingen die ik vanzelfsprekend vond.

Rustiger en meer helder denken sinds ik met TM mediteer.

Sinds ik mediteer kan ik meer helder denken en ben ik rustiger in mijn hoofd. Ik ben er zo blij mee, want ik geniet meer van alles wat ik doe. Het is net of mijn leven in zwart wit meer kleur heeft gekregen. Ik geniet elke dag van TM en vooral hoe ik me erna voel.

Unieke kennis uit India.

In een centrum voor Transcendente Meditatie heb ik in de jaren negentig deze meditatietechniek geleerd. Dagelijks mediteer ik in de ochtend en in de avond voor het eten. TM is mediteren m.b.v. een mantra. Door het regelmatig mediteren en transcenderen wordt het bewustzijn verruimd. Hierdoor is de vedische kennis, die uit India naar het Westen is gebracht door Maharishi, in ontwikkelingsfasen te leren en integreren in de dagelijkse activiteiten. In de Bhagavad Gita Hoofdstuk 1 tot en met 6 heeft Maharishi commentaar geschreven op de verzen. Hierin wordt geschreven over het altijd veranderende relatieve en het onveranderlijke absolute. Dat is prachtige kennis. Transcendente Meditatie zorgt voor toename gelukzaligheid en het is prettig om te doen.

Verzorgt communicatie op allerlei wijzen

MVI is een cruciaal instituut om communicatie, cq inspiratie vorm te geven. Tussen leraren onderling, met mediterenden, en tussen de natl en internatl organisaties. Ook de communicatie met het algemene publiek om de benefits van TM en Adv. Techniques te promoten. Verder: de financiële afhandeling van cursussen - dat alles correct verloopt. Op deze gebieden voldoet MVI bijzonder effectief!

Een openbaring

Mijn kennismaking met T/M was als een warm bad. Na twee a drie dagen voelde ik al veel meer rust en orde in mijn brein waardoor ik veel helderder en bewuster mijn alledaagse activiteiten kon ervaren. In plaats van te ervaren dat alles “ te veel” was ontstond er openheid en rust

Over Transcendente Meditatie

Transcendente Meditatie (TM) is een eenvoudige, natuurlijke en moeiteloze techniek die je helpt om diepe rust en innerlijke balans te ervaren. Bij TM draait alles om het overstijgen van de drukte van het dagelijks leven en het bereiken van een staat van diepe ontspanning en helder bewustzijn. Onze methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt wereldwijd door miljoenen mensen beoefend. Wat Transcendente Meditatie uniek maakt, is de eenvoud en effectiviteit van de techniek. In tegenstelling tot andere meditatievormen vereist TM geen concentratie, visualisatie of controle van gedachten. Het is een moeiteloze praktijk die tweemaal daags 20 minuten wordt uitgevoerd, zittend in een comfortabele houding. Door het gebruik van een persoonlijke mantra – een specifiek geluid zonder betekenis – wordt de geest op natuurlijke wijze naar een staat van stilte en innerlijke vrede geleid. De voordelen van TM zijn breed en diepgaand. Het helpt stress te verminderen, bevordert mentale helderheid, verbetert de slaapkwaliteit en versterkt het algehele welzijn. Bovendien is TM geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring met meditatie. Bij Transcendente Meditatie geloven we dat innerlijke rust de sleutel is tot een gelukkiger en gezonder leven. Onze gecertificeerde leraren begeleiden je stap voor stap, zodat je deze transformerende techniek eenvoudig kunt leren en integreren in je dagelijkse routine. Met TM ontdek je een wereld van innerlijke stilte die je helpt om sterker, veerkrachtiger en meer in balans te zijn – elke dag opnieuw. Het is een investering in jezelf, die niet alleen je eigen leven verrijkt, maar ook een positieve invloed heeft op je omgeving.