Ik had bijzonder specifieke wensen voor mijn tuinhuis. Een zeer attente jongeman hielp mij het best passende model uit te kiezen en heeft alles op alles gezet dat ik het huisje zo snel mogelijk in mijn tuin had staan. Achteraf bleken er wat onderdelen te missen, ook deze werden vliegensvlug aangeleverd.
Top bedrijf! Vriendelijke verkoper van de veranda afdeling, Perry hij heeft veel kennis van de veranda's, er miste wat onderdelen bij de levering. Ik heb gebeld naar fonteyn en dit werd snel geregeld het was de zelfde week nog geleverd. Top service!
Ik schrijf niet vaak een review, maar helaas moet dit me van het hart; we hebben een tuinhuis aangeschaft welke eind Mei geleverd zou worden, maar we werden een dag van te voren gebeld dat de voorraad niet klopte met hetgeen in de computer stond...jammer, maar een fout kan gebeuren. De nieuwe levertijd was 8 weken (!) Daar wij geen zin hadden om zolang tegen de overburen aan te kijken hebben we alternatief model uitgezocht welke binnen 3 weken geleverd kon worden...aan het eind van week 3 toch maar even gebeld wanneer die zou komen. Vol verbazing werd er gereageerd dat deze nog niet geleverd was? Enfin, de leverancier zou worden gebeld...wij werden echter niet terug gebeld en vanaf hier ging het nog harder bergafwaarts met de service. Ik kan dit verhaal nog veel langer maken met nog vele verbaasde reacties van Fonteyn, maar hier even een korte samenvatting: in totaal 4 uur en 37 minuten gebeld (gewacht) in 36 telefoontjes. 12x niet teruggebeld. 2x de juiste persoon weten te bereiken met nieuwe valse beloftes (zie resultaat aan het einde van de review). Meerdere mails gestuurd met dan wel een verbaasde reactie (ow wat vervelend, ik ga er meteen achteraan...) Of gewoon geen reactie....resultaat: ik ben nu 12 weken aan het wachten op m'n tuinhuis, maar er staat nog niks...nakkes....nada. PS. Wel is het tuinhuis al betaald....
we hebben 2x een overkapping besteld met zij en achterwand van 3 bij 4 meter, om deze te gebruiken als 2x carport, bij het uitpakken hadden we al een vreemd gevoel GEEN Nederlandse handleiding en GEEN materiaallijst in het Nederlands, alleen in het Pool en wel heel erg veel korte latjes voor het dak, maar oke zou kunnen. Echter bij het plaatsen 2 balken voor het dak zo krom dat dit niet echt een mooi gezicht is, maar dan de schrootjwes voor het dak DEZE ZIJN WEL VEEL TE KORT, deze zijn voor een dak van 3x3 meter en niet voor een dak van 4x3 meter. de meegeleverde EPDM was 3,5 x3,5 meter ja dat past natuurlijk niet, zeker met het stukje overstek dak is dus 4,00x 3,20 meter. ook is er geen opstaande rand meegeleverd voor het dak om er voor te zorgen dat het water niet zomaar overal er afloopt. Om alles compleet te maken heb ik zelf 275 euro moeten bestreden bij bij de bouwmarkt om het dak af te kunnen maken, dit alles gemeld aan Fonteyn, zowel aan de verkoper als het algemene mailadres en de behandelaar van mijn order, waarna alleen de verkoper zich melde, met een kort mailtje wat naar voor jullie, en veder geen oplossing aanbieden. ben erg teleur gesteld in dit bedrijf omdat zij niet reageren zoals je mag verwachten, zeker niet bij zulke bedragen die je betaald voor iets wat goed moet zijn.
Wij hebben tuinhuis Mila gekocht. Ziet er zeer goed uit op de site en in de showroom. Echter de informatie over het uitpakken van de onderdelen en de opbouw is niet volledig. In de handleiding missen een aantal stappen waardoor het zelf uitzoeken wordt. Ook een medewerker die we telefonisch om informatie vroegen had zelf geen ervaring met de opbouw. Tel maar het dubbele aantal uren van wat Fonteyn aangeeft aan opbouwuren. Een groter probleem is dat het folie dat als bescherming dient erg plakt en nauwelijks te verwijderen is. Zou fijn zijn als Fontyn klanten erop wees dat het verwijderen ook zeker 6 tot 8 uur kost. Toen we daarover belden, werden we zeer onklantvriendelijk te woord gestaan en werd alle verantwoordelijkheid van Fontyn ontkent. Slechte ervaring.
Slecht, slechter - de fonteyn. Het is ongelooflijk wat een wanprestatie er door de fonteyn geleverd wordt. Zo erg dat ze zelfs niet eens de moeite nemen om te reageren op mails en brieven. Uiteindelijk zelfs geen reactie op een aangetekende brief. Mijn advies.. ga nooit maar dan ook nooit naar de fonteyn. Je wordt warm onthaald maar zodra je iets heb gekocht (in ons geval een tuinhuis van meer dan 20k) wordt je als een hond behandeld en is het service niveau slechter dan wanneer je een pen koopt bij de action. Schande.. Samenvatting: #onbereikbaar #afspraken en toezeggingen niet nakomen #plaatsing niet afronden #service niet leveren #niet reageren op brieven #geen tegemoetkoming in de kosten #rampzalig slecht georganiseerd #toezegging niet nakomen #verkeerd product niet naleveren UPDATE 11 sept: Ok, na deze laatste review is er contact gezocht door de Fonteyn met ons. En ik moet zeggen dat de Fonteyn onderkent dat zaken mis zijn gegaan (dat was voor ons al belangrijk) en hebben ze ingestemd met ons voorstel in de aangetekende brief om de zaak op te lossen. Daarmee zijn we uiteindelijk tevreden over een gezamenlijke oplossing en laten we de zaak rusten.
Ik en mijn vrouw waren op zoek naar een leuke tuinset van een redelijke prijs voor onder onze houten veranda. Toen we binnen kwamen werden we meteen goed geholpen door Monica. Ze was erg vriendelijk en behulpzaam toen ze ons een aantal exemplaren liet zien waar ze ook wat over vertelde, en dacht meteen met ons mee wat bij onze tuin zou passen. We zijn erg tevreden met onze aankoop en Monica's klantvriendelijkheid !
Prachtig tuinhuis Anna gekocht, op tijd geleverd, helaas was de dakgoot niet de juiste maat,maar na telefonisch contact werd er een giga dakgootset gebracht. Na een aantal dagen trok de deur vanaf een noest krom, nu via email contact opgenomen en foto's bijgevoegd. Volgende dag al een mail terug dat het duidelijk is en dat er een nieuwe toegezonden wordt. Fernand dank je wel voor je vriendelijkheid bij zowel de verkoop als bij de afhandeling van de telefoontjes en email Ook vriendelijk te woord gestaan door de telefonistes!
Overkapping besteld en na veel bellen pas geleverd na 13 weken. Niet compleet en Verkeerde shutters geleverd. Kromme planken en balken waar niet mee te werken was moesten we zelf nieuwe kopen omdat ze bij fonteyn niet op voorraad waren. Na een bezoek en veel telefoontjes, mails veel beloftes gedaan maar niets waar kunnen maken, geen excuus en geen response. Shutters na 3 weken eindelijk geleverd... Waren gewoon op voorraad was ons verteld. Een standaard vergoeding gekregen van 100 euro voor de geleden schade. Voor ons nooit geen Fonteyn meer!
Super leuke winkel! Je kan er behoorlijk goed inspiratie opdoen. De medewerkers zijn erg behulpzaam met professionele adviezen. Wij hebben een veranda besteld, keurig op tijd geleverd en zijn enorm blij mee. Wij genieten er elke dag van. We willen Lars Klater hartelijke bedanken voor de service, advies en ondersteuning.
Wij hebben in de coronatijd een aluminium veranda gekocht. Levertijd was onzeker, maar het viel ons niet tegen, de levering was eind juli. We zijn prima geholpen door Cristian??,goede kennis van zaken, prettig persoon niets was teveel! De materialen waren goed verpakt, geen beschadig helemaal super! We hebben hem zelf geplaatst wat goed te doen was. We zijn er blij mee! Prima bedrijf en kundig personeel en lekkere koffie!
Super vriendelijk te woord gestaan door Irma tijdens mijn zoektocht naar een tuinhuis. Er werd ook met mij mee gedacht, altijd fijn als dat gebeurt.
Vandaag bij fonteyn offerte gehad over een terrasoverkapping van adviseur perry.Zijn uitleg was erg duidelijk en hij dacht mee aan oplossingen en mogelijkheden.Hij was vriendelijk en behulpzaam.kortom goeie service.
De scharnieren van de tuinhuis deuren waren niet goed, een mailtje gestuurd en kreeg gelijk 4 nieuwe op de post. Super!
We dachten wat een mooie winkel! Maar dat veranderde snel. Een kapschuur besteld die binnen 7 weken geleverd zou worden, dat is mooi dachten we kunnen we in de zomer vakantie gaan bouwen. De levertijd werd al 2 weken uitgesteld maar was dan nog op tijd om in de vakantie te gaan bouwen. We kregen een bevestiging dat de kapschuur vrijdag geleverd zou worden met een tijdsband en een vervoerbedrijf. Op zaterdag 2 man geregeld die de schuur voor ons gingen bouwen. De vrijdag kwam er geen kapschuur. Het vervoersbedrijf maar gebeld en zij vertelden dat Fonteyn geen kapschuur aan de vrachtwagenchauffeur had meegegeven. Bij Fonteyn vertelde het meisje aan de telefoon dat we terug gebeld zouden worden. Nou dat doen ze dus niet. Wij een bezoekje aan ze gebracht. Toen vertelden ze dat ze alles op alles zouden zetten om alsnog zaterdags te leveren. Dit lukte ook niet want hun voorraadstatus klopt voor geen kant! Met andere woorden geen kapschuur. De mensen voor de zaterdag een vergoeding moeten betalen en ze konden pas 2,5 maand later de schuur leveren! Wij de kapschuur afbesteld. Vervolgens moet je nog 1,5 week wachten op terugbetaling van je aanbetaling, een hoop telefoontjes gepleegd en moeten dreigen om je geld persoonlijk op te komen halen. Alleen maar liegen en bedriegen. Wat een walgelijke mensen werken daar!!!
Wij waren onszelf in de corona quarantaine al een tijdje aan het ori�nteren op een aluminium veranda. Door de vele aanbieders en prijsverschillen per leverancier, zijn wij na enkele online offertes toch maar eens naar de prachtige showroom van Fonteyn gereden. Mijn vrouw had net haar laatste behandelingen gehad na een verschrikkelijke diagnose in september 2019, dus het was voor haar na maanden corona quarantaine ook nog eens het eerste uitje!! Doordat wij in het verleden o.a. prachtige tuinmeubelen aangeschaft hadden bij Fonteyn wisten wij dat er daar in de gigantische showroom diverse soorten veranda's staan, en een product daadwerkelijk zien en voelen geeft toch net dat beetje extra. Nadat wij ons aangemeld hadden, werden wij relatief vlot geholpen door Folkert. En ja, ook ik lees in sommige revisies dat sommige het wachten op een medewerker van Fonteyn als vervelend ervaren word, maar daar ben ik het niet mee eens! Ik wacht liever iets langer op kwalitatief hoogstaande medewerkers die weten waar ze over praten, en met de zekerheid dat alle aandacht naar mij uitgaat. Dat waren die 10 minuten meer dan waard!! Wij zijn met Folkert in een veranda naar keuze gaan zitten, en vanaf dat moment is alle aandacht voor jou, niks geen pusherige gedwongen verkoop, maar een verkoper die de tijd neemt voor zijn klant en bereid is mee te denken, waardoor wij na een goed gesprek en een (op papier) prachtige complete veranda als offerte mee naar huis genomen. Nadat het bij ons wel duidelijk leek dat Fonteyn weer onze leverancier ging worden zijn wij nogmaals naar de showroom gereden (wederom een leuk uitje, die zwembaden afdeling is om te smullen!!) Doordat wij nog enkele vragen mbt tot onze wensen hadden, zijn wij door Folkert ook nog eens voorgesteld aan zijn collega Christiaan, en ook bij Christiaan kregen wij datzelfde ongedwongen gevoel, en de productkennis was ook bij Christiaan uitmuntend!! Petje af heren, wij kunnen niet wachten totdat de eerste paal de grond in gaat!! Bedankt en tot ziens in jullie prachtige bedrijf!! Na plaatsing zal ik zeker nog een sterrenwaardige product review plaatsen!
Garage gekocht, produkt is prima, maar bevat een scharnier dat niet goed was. Deze is na een aantal maal bellen alsnog verzonden. Meebestelde dakshingles waren niet geleverd en deze werden ook nagestuurd. Bij het monteren van de dakgoot ontbraken de uitlopen. ook de dakhangset is niet geleverd, maar is essentieel bij het bevestigen. Ook nu weer engelengeduld met de klantenservice nodig. Terugbellen doen ze standaard niet, wel mailen, maar dan wordt je aan het lijntje gehouden met maak maar een foto van de ontbrekende onderdelen of de montagehandleiding. Alsof ze zelf niet weten wat ze verkopen. Het kost je zo'n beetje drie vakanties voor de schuur staat. Erg jammer, maar we gaan voortaan wel naar een ander.
Koop hier alleen spullen die je mee kan nemen. Wij hebben 2 tuinhuisjes en een sauna gekocht. De sauna alleen al was 5000 euro. Besloten alles te laten plaatsen door Fonteyn. Zelfs rechtsbijstand moeten betrekken, denk dat het zuurder afgelopen zou zijn wanneer ik die verzekering niet gehad zou hebben. Na de koop is er NUL interesse in de klant. Bellen NOOIT terug. Er is zoveel misgegaan door onvakkundig handelen dat ik nog met schade zit. Er is juridisch handelen nodig om ze aan het werk te zetten. Prachtige zaak maar het dwangmatige voorruit betalen zegt al genoeg. Nooit en nooit meer. Sinds een jaar doet mijn sauna het, serieus een jaar. En dan zit er nog een gat in de houten vloer en missen er accessoires en sluit het tuinhuisdeur niet. Doorgegeven maar zal weer de rechtsbijstand moeten betrekken om ze te motiveren. Vreselijk!
Sinds een aantal weken zijn we trotse eigenaar van tuinhuis Petra met overkapping. Gert heeft ons goed advies gegeven en alles is conform de afspraken geleverd. Top!
Goed geholpen door Perry! Perry is uit apart hout gesneden maar een onwijze professional. Erg vakkundig, maar vooral eerlijk advies. Er niet omheen draaien, maar zeggen waar het op slaat! Ook met collega�s onderling heeft hij tussendoor lol (op een goede manier!!) Mochten jullie een aluminium veranda zoeken zou ik vragen naar Perry bij Fonteyn! Echte topper is het, succes (met) Perry!
Fonteyn verkoopt producten die men niet eens heeft. Zelf heb ik een blokhut besteld + dubbele aluminum voordeur. De bestelling was op 22 april met de tekst dat er enige levertijd op zit. Opzich logisch en hiermee ben ik akkoord gegaan. De levering zou in mei zijn en zoals je mag verwachten, kwam deze ook netjes aan, tot hier helemaal prima. Maar geen dubbele deur te bekennen. Ik heb toen direct gebeld toen kwam het rare verhaal dat ze deze deur niet op voorraad hadden. Nu zijn we in augustus ( 4 maanden later ) waarbij ik nog steeds 0,0 van Fonteyn heb gehoord ook na e-mails te hebben verstuurd. Nog even en ik ga denk maar voor de deur liggen bij Fonteyn om mensen te behoeden om hier te kopen, want een lachertje deze tent. Wel verkopen maar niet leveren daarna is de aftersales een onbekend begrip denk ik. Mijn advies; Kijk naar een alternatief!
Eind 2021, na verschillende telefoontjes en contacten nog steeds niet opgelost. Telkens wordt er verteld dat het materiaal onderweg is met een boot. Willen geen bewijs daarvan leveren. Boot is waarschijnlijk een roeiboot die vast zat in het Suez-kanaal! Fonteyn gebruikt niet als reden overmacht want dat moeten ze kunnen bewijzen. Ik ben nog steeds van oordeel dat de firma Fonteyn geen klanten verdient, fijne telefoongesprekken is niet wat ik wil, ik wil een oplossing voor mijn probleem. Dus mensen, je kan beter elders je spullen kopen waar service nog hoog in het vaandel staat KOOP HIER A.U.B. NIETS JE WORDT ER ERG OPSTANDIG VAN, ALLEEN MAAR ELLENDE, HEEL VERDRIETIG, in 2018 een overkapping gekocht en deze laten plaatsen door Fonteyn. Al snel bleek dat er panelen niet waterdicht waren afgewerkt. Er bleken onderdelen te missen. Er zouden nieuwe platen besteld worden, afspraak daarover was op 22-12-2018. Er gebeurde niets, maar eens bellen, nog eens bellen en nog eens en nog eens. Op een gegeven moment kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn. ondertussen waren we al een jaar verder, namelijk in november 2019. Omdat ik HEEL ERG TWIJFEL AAN HUN GOEDE WIL, gevraagd om het schriftelijk te bevestigen dat er zoals afgesproken, dit voorjaar (2020) de nieuwe platen geleverd worden. en je raad het al ook ik word niet terug gebeld. Fonteyn is wel een groot bedrijf maar na een week heb je toch wel een collega gevonden. En inderdaad ook aan mij vraagt Fonteyn wederom om alle foto's ed weer te sturen. Als mijn probleem niet snel wordt opgelost stuur ik de rijdende rechter op jullie af, kan heel Nederland en Belgie eens kijken wat voor service jullie leveren en hoe jullie mensen tot wanhoop drijven.
In januari een kapschuur besteld welke prima op tijd en correct is afgeleverd. In april een nabestelling gedaan van 1 extra wand. Dit werd uiteindelijk in juni geleverd echter maar half. Nu wachten we al bijna 8 weken op de vergeten onderdelen! (Een paar balken) ik ben vooral teleurgesteld in het gebrek aan inzet om dit op te lossen. De spullen moeten er zijn, ze stonden ook op de pakbon, waarom het dan zolang moet duren?!?! Zelfs aangeboden om het op te halen maar ook daar wordt niet op gereageerd. Ik hoor alleen we doen ons best en we zijn afhankelijk van anderen. Jammer want het begon zo goed
Ik was al een tijd op zoek naar een binnen sauna en na veel googlen ben ik uitgekomen bij de Fonteyn. Door het grote aantal showmodellen en de goede uitleg door Tristan uiteindelijk gekozen voor een binnen combi-sauna. Prima afspraken gemaakt en netjes op tijd geleverd waarbij de chaufeur ook enorm behulpzaam was. Het is toch een pallet met flink veel grote dozen die niet zomaar de garage in te rijden is.
Bij binnenkomst werd ik zeer vriendelj ontvangen ( als of je bij vrienden wat gaat drinken ). In de witte kas moets ik even wachten onder het genot van een kopje koffie op de persoon die over de veranda's gaat. De desbetreffende heer Teery Toepoel beantwoorden mijn vragen en ging even kijken naar mijn wensen. Na ongeveer 5 minuten kwam hij terug en moest ik mee om mijn maten te krijgen waar ik om vroeg. Daar troffen we Flokert aan die mij de maten kon laten meten. Ook zeer vriendelijk en zeer behulpzaam. Wat bleek , ik heb de veranda toevallig via hem besteld. We hebben nog een zeer leuk gesprek gehad en wilde de poeren graag ook meenemen. Geen enkel probleem en voor ik het wist was het geregeld. Ook hulp van hun gehad met het afhalen aan de achterzijde in geladen en ik kon weer vertrekken naar huis. Hele fijn ervaring gehad bij Fonteyn en voelde me zeer op m'n gemak. Niks verplicht en zeer behulpzaam , als of je bij familie bent. Dus ook niets veranderen en gewoon zo doorgaan komt er een mooie toekomst voor julie bedrijf.
Meervelderweg 52
3888 NK Uddel
Wij zijn Fonteyn Tuinhuizen en al jarenlang actief in het leveren van tuinhuizen, blokhutten, veranda’s en andere buitenverblijven. Wij bieden een breed assortiment waarin kwaliteit, functionaliteit en uitstraling centraal staan. Daarbij helpen wij onze klanten met duidelijke informatie, deskundig advies en oplossingen die aansluiten bij verschillende wensen en tuinsituaties. Wij begeleiden het traject van oriëntatie tot realisatie met aandacht voor materiaalkeuze, afwerking en duurzaamheid. Maar direct online een product aanschaffen kan bij ons ook! Met onze ervaring, vakkennis en klantgerichte werkwijze ondersteunen wij zowel particuliere als zakelijke klanten bij het realiseren van een prettige en functionele buitenruimte.