Het heeft even geduurd, want wij plaatsten onze order voor een tuinhuis met overkapping op onze campingplek al in mei 2020. Maar ja, door Corona was op dat moment de geschatte levertijd 8 maanden, dus besloten wij de levering/montage op afroep uit te stellen naar mei/juni 2021. Dat hadden wij ook op de ordermemo laten zetten. Wat schetste onze verbazing? Eind oktober ontvingen wij bericht dat de levering/montage plaats zou vinden begin november. Wij hadden natuurlijk nog niets voorbereid qua sloop van de oude schuur, opnieuw leggen van een terras, etc. Maar na een mailtje richting Fonteyn werd dit alsnog rechtgezet zodat wij in april de order konden afroepen voor mei. Toen wij alle voorbereidingen hadden getroffen en de order afriepen in april kregen wij te horen dat het tuinhuis met overkapping niet op voorraad was. Wat??? Hoe kon dat want het was eind oktober afgelopen jaar al op voorraad. Enfin, wij wachten en wachten en balen tot wij besloten om ons verhaal in Uddel te gaan halen en de order gingen cancellen. In Uddel deden we ons verhaal en alles was al geregeld om de aanbetaling weer terug gestort te krijgen toen wij zelf uit eigen beweging nog vroegen om een alternatief dat snel geleverd en gemonteerd moest worden. Dat alternatief werd het tuinhuis Jaxx met de daaraan vast te monteren overkapping Milano. Volgens de verkoper konden die binnen 2 tot 4 weken geleverd worden. Niet dus, althans niet tezamen want inmiddels was de ramp in het Suezkanaal aan de gang. En de onderdelen voor de overkapping moesten kennelijk uit Azi� komen dus een snelle levering van de Milano was niet meer te verwachten. Wij besloten toen maar om het tuinhuis Jaxx toch maar af te roepen en dan maar te laten plaatsen zonder de Milano daaraan vast, want we wilden nu eindelijk ook weleens van de troep uit de vorige en gesloopte schuur af. Dat spul lag alleen maar in de weg te wachten tot het opgeborgen kon worden in het nieuwe tuinhuis. En ja hoor, op 12 en 13 juli werd de Jaxx geleverd en gemonteerd door het montageteam Dennis en Jamie. Harde werkers die gasten, die hun vak wel verstaan. Deze jongens hebben een fraai gemonteerd tuinhuis Jaxx in elkaar gezet. Wij zijn dik tevreden daarover. Nu nog wachten op het tweede deel van de order, de Milano overkapping. Wij willen uiteraard graag dat die overkapping weer door Dennis en Jamie geplaatst gaat worden. We zullen ze zeker weer verzorgen met koffie en stroopkoeken. Wij willen toch ook nog wel het minpunt in dit hele verhaal benadrukken. De communicatie van Fonteyn met de klant is zeer slecht. Gedurende het hele traject van mei 2020 tot juli 2021 hebben wij met diverse verkopers van Fonteyn te maken gehad. Elke keer wanneer wij een mail stuurden om te vragen over uitleg van de lange doorlooptijd, kregen wij te horen dat de verkoper vertrokken was en dat we weer te maken hadden met een nieuwe verkoper. Het blijkt ook dat de mailtjes niet gearchiveerd worden op / gekoppeld worden aan de order. Nee, alle mailtjes blijven gewoon in de mailbox van de verkoper die allang vertrokken is. Dit bemoeilijkt natuurlijk het klantcontact. Bovendien kregen wij niets teruggekoppeld uit eigen initiatief van Fonteyn. Wij moesten keer op keer zelf contact leggen en steeds weer daaraan blijven trekken om een enigszins acceptabel antwoord te krijgen. De slechtste communicatie vond plaats met Alexander. Wat een ramp is die man. En in plaats van de waarheid te vertellen kregen wij vaak halve waarheden te horen aangevuld met smoesjes. Want waarom kregen wij de initi�le order niet afgeroepen in mei 2021, terwijl wij in oktober 2020 al per mail bericht kregen dat die in november 2020 geplaatst ging worden? Het smoesje was toen dat de onderdelen niet compleet waren. Hoezo niet compleet? Ze waren in oktober toch ook compleet? En zo kunnen we nog meer dingen noemen, maar de boodschap aan Fonteyn is om eerlijk en snel en wanneer nodig ook op eigen initiatief te communiceren met de klant. Dat stelt een klant namelijk meer op prijs dan het verzinnen van smoesjes om zaken te verbloemen of te verdraaien. Samenvattende beoordeling is een uitstekende montage door de monteurs Dennis/Jamie en een slechte communicatie met de diverse verkopers van Fonteyn. Maar overall toch wel 4 sterren gegeven met name vanwege het mooie werk van Dennis en Jamie.
Begin maart heb ik bij Fonteyn een blokhut besteld. De levering zou 6 weken later zijn, maar dit later werd verzet naar 10 weken. Kan gebeuren, corona e.d zouden voor vertraging zorgen. Vervolgens hoorden we niets meer. De leverdatum ging voorbij en een week later heb ik maar contact gezocht. Er kon geen nieuwe leverdatum worden gegeven, het werd in ieder geval later. Hier kan ik begrip voor opbrengen, maar er wordt simpelweg niet gecommuniceerd. Na de verkoop, is het voor dit bedrijf klaar. Afgelopen week is de blokhut geleverd. Naast veel krom hout bleek tijdens de bouw een groot deel van het dak te missen. Hiervoor hebben we zelf nieuw hout gekocht, ik verwacht van dit bedrijf helemaal niks meer. Als ik jou, de lezer van deze reviews die op zoek is naar een betrouwbaar bedrijf, ook maar ��n tip kon geven dan zou ik van harte aanbevelen om verder te zoeken naar een andere partij voor je bestelling. Ik heb nog nooit zo'n slechte ervaring gehad, dit bedrijf is 'all show, no go'.
Vorige week zijn de monteurs Willem en Jordy langs gekomen om de aluminium deuren en ramen in mijn tuinhuis Aafke te plaatsen. Het was een hele klus, maar ze hebben het perfect uitgevoerd! Ik had niet gedacht dat het zou lukken, er moest het eea worden aangepast. Klantnr 3316961 John van den Berg
Tuinhuisje besteld, slot ging helaas kapot. Maar er werd direct een nieuwe geregeld. Top service!
na enige aarzeling (door heel wat slechte revieuws) hebben we toch een blokhut met overkapping besteld. De eerste zou geleverd worden begin april,maar toen ik begin april even informeerde wanneer ze juist kon geleverd worden werd me meegedeeld dat het pas eind augustus zou worden... Diep teleurgesteld omdat we ze dan niet dirct meer konden plaatsen wegens tijdgebrek stelde Sander een alternatief voor de blokhut module die volledig naar wens kan aangepast worden.Wij hebben er dan voor gekozen om de module te nemen deze werd keurig na 14dagen al geleverd. toch wat aarzeling of alles erbij was en of er niks stuk was maar dit was niet zo.Wij bestelden nadien nog een lamellen zijkant bij die eveneens netjes geleverd is.Resultaat is nu een prachtig en gezellig buitenverblijf aan huis!!
Wat een super medewerkster aan de lijn, ik werd vlot en effici�nt geholpen met een zeer vervelend, onverwacht probleem ivm de levering van mijn tuinhuis. Zulke medewerkster is goud voor het bedrijf.
Na al eens te hebben gekeken naar een tuinhuis, kwamen we hier terug om te kijken naar een loungeset en een heater. Voor de heater hebben we goed advies gekregen en daarom gelijk meegenomen. We hebben er ook een loungeset gezien waar we gelijk verliefd op waren. Eerst nog even verder gekeken bij een aantal grote winkels die uiteindelijk niet te vergelijken zijn, denk aan Intratuin, Kees Smit.. zo compleet als Fonteyn is er niet ��n! Omdat Uddel voor ons toch een eind rijden is, per mail contact opgenomen met hen voor de loungeset. Daar een prettige mailwisseling te hebben gehad, onder andere over de prijs, ze boden de set ook aan via BOL.com, maar zonder bezorgen, hebben ze de set met bezorgen voor dezelfde prijs aangeboden. De loungeset daarop gelijk besteld en binnen 2 weken werd deze geleverd door een extern transportbedrijf. Het enige wat beter had gekund, was sneller reageren op de mail. Verder alleen maar lof!
Een aantal weken terug geweldig geholpen met 1 van de laatste houten overkappingen. Meteen besteld en levering binnen 2 weken. Maaar, dan wil je een afspraak maken voor leveren en hang je 30 min aan de lijn voor er wordt opgenomen. Degene die er over gaat is niet op zijn plaats, maar gaat terugbellen. Die week nog 3 x gebeld en hetzelfde verhaal, dus toen maar gaan mailen. Helaas de overkapping die op voorraad was, is plotseling niet meer op voorraad. Nu al de hele week bezig om de maten van de betonpoeren te krijgen, omdat er morgen wordt gegraven in de tuin, maar krijg helemaal geen reactie meer. Nu dus geen idee hoe diep we moeten graven. Ik baal hier echt verschrikkelijk van, wat een slechte service. Als je geld wilt uitgeven zit je goed bij Fonteyn, maar verwacht er niet te veel voor terug.
Wij zijn uitstekend geholpen door Steve. De aankoop die we bij Fonteyn gedaan hebben is helemaal super. Een mooie luxe overkapping met rondom wanden er in en dit natuurlijk met een dichte deur. Het is gemaakt van gepoeder coat aluminium en een polycarbonaat dak. Onderhoudsvrij dus! Wij zijn super blij met onze aankoop.
Wij zijn heel goed geholpen door Sander. Hij werkte er nog niet zo lang dus heeft alles even laten controleren door een collega. Dat vonden wij een geruststellend idee. Nu wachten tot de overkapping geleverd wordt.
Los van ELKE KEER letterlijk 20-30 minuten aan de telefoon een bandje aan te moeten horen, ter plekke een tuinschuurtje bekeken en besteld. Omdat ik de oude moet afbreken, de spullen ergens moet laten �n een ondervloer moet inplannen bij een aannemer, MEERDERE KEREN naar levertijd gevraagd. Die was bij de orderbevestiging 30-12-9998. Na diverse mails en beloftes dat naar mij beter gereageerd zou worden heeft ook een "chef" die beloofde een mail met concretere levertijd te sturen die NIET verstuurd.
3 sterren dankzij adviseur Egbert anders waren het er zeker minder geweest overkapping 300 besteld diverse vragen moeten stellen in verband met zit de achterwand en zijwand erbij wat zo staat hij getoond niet dus zeg dan dat dit een voorbeeld is - ook staat er niet bij dat er een regenpijp cq afvoer bij zit doe er als nederlands bedrijf een nederlandse handleiding bij - mijn uitvoerder cq timmerman spreekt geen engels laat staan pools dan de handleiding een stel plaatjes geen enkele omschrijving gelukkig had mijn timmerman tientallen jaren ervaring maar vond de handleiding zeer slecht plus er zat nog een andere niet ter zake doende handleiding als extra bij zeer verwarrend als men verwijst via nummers naar schroeven bv neem D2 schroeven zet dan op al die zakjes en het zijn er vele welke het zijn dus bij D2 schroeven zet het dan er op het materiaal aan planken etc klopte niet planken teveel of te weinig dus maar weer naar de beroeps houthandel om het daar te kopen ook geen enkele beschrijving te vinden over de dakbedekking of stond het ergens in het Pools? de communicatie of bereikbaarheid zeer slecht word pas dagen later actie opgenomen personeel klaagt dan ze te veel emails en telefoontjes krijgen per dag Te weinig personeel ? toch maar 2 1/2 ster doen ? nou laat maar het antwoord van fonteyn wie heeft het over een poolse uitleg van de handleiding waarom is er geen duidelijke instructie ? behalve plaatjes - geen commentaar over dat het pakket niet klopte kwa houtlevering geen enkele instructie wat betreft het plaatsen van het zeil en ronde plastic plaat van regenpijp ondanks vastgezet met schroeven maar bolt steeds moeten stenen op om de plaat niet te laten bollen over mijn suggesties is Fonteyn pas begonnen ? wordt er sinds kort materiaal uit Polen verstuurd daar had men toch veel eerder over moeten denken laat de koffie maar zitten er sinds kort materiaal uit Polen email gestuur
Ik ben goed geholpen door de klantvriendelijke leuke spontane Sander. Wat uiteindelijk resulteerde in de aankoop van een tuinhuis. Hij nam de tijd voor alles uit te leggen. Daarnaast dacht hij ook nog aan het welzijn van de hondjes en bracht nog een bakje water voor hun mee. Top!!
Top service van darrian en Bj�rn. Hebben mij goed geholpen in de showroom we kregen de laatste tuinhuis. Erg bedankt en de foto�s krijgen jullie nog tegemoet
na telefoon gesprek kort en duidelijk de antwoorden gekregen over een tuinhuis, netjes en duidelijk door Darrian is alles verteld wat wij weten wilden compliment voor dit bedrijf ga zoo door, hoop dat de aflevering ook zoo gaat ben dan dik tevreden
Ik heb begin dit jaar (maart) een tuinhuis besteld. Als terugkoppeling kreeg ik te horen dan de verwachte levertijd week 25 zou zijn. Inmiddels is het week 24, en heb ik niks meer van Fonteyn gehoord. Dus, ik besluit zelf maar te bellen om te vragen of de leverweek nog klopt. Ik heb 3x gebeld (gemiddelde wachttijd per keer 30 minuten), ik heb een terugbelverzoek ingediend toen er niemand op de vloer beschikbaar was, ik heb gemaild.. Er is geen contact te krijgen met deze beste mensen. Bij de derde belpoging (wederom na 30 minuten in de wacht te hebben gestaan) kreeg ik te horen dat de leverweek is gewijzigd naar week 31. Ofwel, 6 weken later. Niet alleen ben ik niet gecharmeerd van de verlate levering, ik vind het onbegrijpelijk dat je hier je klanten niet zelf van op de hoogte brengt. Waardeloze communicatie dit.
Fonteyn is helaas telefonisch moeilijk bereikbaar maar toen we eindelijk een medewerker aan de telefoon kregen zijn we uitstekend geholpen. Wij hebben daar de blokhut Eline gekocht en hadden wat probleempjes. Medewerker Darrian heeft ons uit de brand geholpen op een keurige manier. Belde sneller terug dan verwacht met heel goede oplossing.
Na een half uur in de telefoonwacht gehangen te hebben, kregen we via een arrogant klinkende medewerkster een afspraak voor een adviesgesprek voor een terrasoverkapping. Toen we ons daarvoor meldden bleek de afspraak niet te vinden en waren de medewerkers allemaal in een werkbespreking. Kortom, voor niets gekomen en dat heeft bij elkaar ook nog eens 2 uur van onze tijd gekost! Uiteraard zien ze ons daar niet meer terug. Service is kennelijk een onbekend begrip en dat zou je dus ook nog wel eens flink te pakken kunnen nemen als je er iets hebt besteld. Onbetrouwbaar en klantonvriendelijk!
We hadden eind 2019 een mooie overkapping gekocht bij Fonteyn. De laatste planken waren wat krom en moesten vervangen worden. Na 1.5 jaar hebben we gevraagd of er nog planken waren om de kromme te vervangen. Gemaild met Egbert en die heeft netjes de planken geregeld voor ons. Dit is nu service waar heel veel bedrijven een voorbeeld van kunnen nemen. Super , nogmaals bedankt.
Op zich een mooi tuinhuis gekocht. Echter bij het dakdekken een paar balken doorgescheurd. Dit werd gezien als eigen schuld. Volgens mij ligt het eerder aan de dakconstructie. Oplossing voorgesteld om dan een paar extra balken te plaatsen met raveeldragers. Kosten ca. 100 euro. Dat werd niet geaccepteerd. Op een brief van de rechtsbijstand geen reactie. Vindt het bedrag te klein om dit nog verder door te zetten. Conclusie: Waardeloze service. En dat van een groot bedrijf! Dus zorg ervoor dat alles in orde is bij je bestelling want achteraf kun je niets meer corrigeren of in overleg treden. Let op met tuinhuis Renske als je het dak gaat dekken!!!
Ik heb beloofd mijn review over onderstaande bericht aan te passen. In zoverre, nu 8 juni eindelijk de onderdelen ontvangen die ik nog mistte. Heeft ook weer lang geduurd want t pakket was zoek geraakten tja Fonteyn is slecht beteikbaar dus heb geluk dat ik uiteindelijk alsnog in de brievenbus zag. Uiteindelijk dus opgelost maar zou hier nooit meer kopen. Waarschijnlijk zat er schot in mijn probleem na het plaatsen van deze review..... Zo gaat dat meestal..... Waardeloze service, ben al sinds 9 mei met een paar hoekprofielen bezig die niet bij ons tuinhuisje zat. Eerst zeiden ze, die heb je niet nodig, ehhhh , nou ik wil ze toch hebben, neem aan dat als het niet verankerd is dit niet best is voor de stevigheid. vervolgens minimaal 20 min, in de wacht met bellen, en op mail wordt ook niet gereageerd. Wat een waardeloze service. Hoe moeilijk kan het zijn een paar hoekprofielen na te sturen meneer Egbert!!. Los eens de klachten van uw klanten op!
Een tijdje terug (2019 )een overkapping gekocht bij Fonteyn waarbij ik zelf de fout heb gemaakt om een balk te ver in te korten waardoor de overkapping niet zo staat zoals het hoort. Na contact gezocht te hebben met Fonteyn (Alexander) sturen zij mij kosteloos een nieuwe balk op. Service bij Fonteyn is dus dik in orde!!!
Al bijna een jaar bezig om een overkapping te krijgen. Alles duurde lang (wel extra druk ivm veel bestellingen door corona) behalve het verzoek om aanbetaling te doen. Uiteindelijke plaatsing ging goed, het zonnescherm was er echter niet. Kwam twee maanden later: "oh joh maakt niet uit, de zon schijnt toch niet!" Scherm eenmaal geplaatst bleek het aan alle kanten te bollen. Moest er een nieuwe komen. Plaatsing ervan verliep niet vlekkeloos, ook de nieuwe is niet tot 100% tevredenheid, motortje maakt veel kabaal. Monteur zou komen kijken maar dat duurde maar en duurde maar. Verzoeken tot terugbellen door contactpersoon werden niet beloond en de telefonistes nemen na 15-20 min een X op of niet. Monteur geweest maar die wuift alles weg! Tja, nu wel te begrijpen dat ze in Radar zijn geweest. wat een slecht bedrijf!
Echt een vakman, die Willem en zeker het geven van een 5* waard. Ons tuinhuis was iets scheef gaan trekken waardoor er een richel in het dak ontstaan was. We waren er bijna al zelf aan gaan sleutelen. Gelukkig kregen we vanuit de service van Fonteyn willem 'aangeboden' om het probleem op te lossen. En dat was maar goed ook want Willem zag al vrij snel dat het probleem niet te maken had met het dak maar was ontstaan vanuit de hoek van het tuinhuis. Dat heeft hij vervolgens vakkundig opgelost. Helemaal top, we kunnen hem dan ook absoluut aanraden ????
Afgelopen maart een tuinhuis besteld. Er werd mij verzekerd dat de levering eind april/begin mei zou zijn. Toen ik niks meer hoorde gaan informeren en gevraagd om een leveringsdatum want levering zou op schema gaan. Toen opeens bleek de leveringsdatum onbekend. Als je belt wordt je nooit doorverbonden met degene die je nodig hebt, terugbellen doen ze niet. Als je geluk hebt krijg je antwoord op je mail, maar in de laatste mail stond dat ik niet meer moet mailen maar afwachten... Had ik alle reviews maar gelezen voordat ik hier een bestelling deed. Als ik alle reviews lees vraag ik mij af of het tuinhuis dit jaar nog geleverd gaat worden. Nog nooit zo�n klantonvriendelijkheid gezien bij een bedrijf. Kon ik maar van deze koop af.....
Meervelderweg 52
3888 NK Uddel
Wij zijn Fonteyn Tuinhuizen en al jarenlang actief in het leveren van tuinhuizen, blokhutten, veranda’s en andere buitenverblijven. Wij bieden een breed assortiment waarin kwaliteit, functionaliteit en uitstraling centraal staan. Daarbij helpen wij onze klanten met duidelijke informatie, deskundig advies en oplossingen die aansluiten bij verschillende wensen en tuinsituaties. Wij begeleiden het traject van oriëntatie tot realisatie met aandacht voor materiaalkeuze, afwerking en duurzaamheid. Maar direct online een product aanschaffen kan bij ons ook! Met onze ervaring, vakkennis en klantgerichte werkwijze ondersteunen wij zowel particuliere als zakelijke klanten bij het realiseren van een prettige en functionele buitenruimte.