Communiceren? Service? Wat is dat?
Vorig jaar zomer een Spa bestelt bij deze firma. Door drukte is de levering aanzienlijk vertraagd, tot 2 keer toe, maar pro-actief communiceren vanuit Fonteyn is men niet gewend. Je moet er zelf achteraan bellen. Verder heb ik er voor gekozen om de spa zelf op zijn plek te zetten en gereed te maken voor gebruik, montage door Fonteyn is ten slotte OPTIONEEL. Helaas, Fonteyn doet niet aan volledige handleidingen en montage instructies voor de beugel van de spacover zijn ook dusdanig summier dat ik er met bellen naar de technische ondersteuning (nee, die bellen ook niet terug als je een terugbelbericht achter laat) achter moet komen dat ik met de ijzerzaag aan de slag moet om het buisframe in te korten, sierlijsten van de spa zelf moet verzagen, etc. Ook moet ik er achter komen de slang van de blowerpomp standaard niet wordt aangesloten tijdens het transport, vandaar dat deze niet functioneerde... Na het weer demonteren van mijn spacover beugel, die zit met 8 schroeven vast in het serviceluik(!!!), kan ik bij de blowerpomp komen. De losse slang is echter met geen mogelijkheid vast te draaien op de pomp omdat er geen enkele manoeuvreerruimte is door allerlei andere slangen die strak over de pomp zijn gemonteerd. Na de nodige verwondingen aan mijn hand toch maar de pomp deels losgeschroefd van de montagebeugel en de slang er op gekregen. Helaas krijg ik de pomp met geen mogelijkheid meer terug op de beugel en heb ik deze geimproviseerd vast moeten zetten. Ondanks mijn reclamaties dat hun montagevoorschriften ver onder de maat zijn vind Fonteyn het doodnormaal om 140 euro voorrijkosten te rekenen mochten ze iemand langs sturen om dit voor mij op te lossen. Kortom, koop een spa bij Fonteyn en bid op je blote knieen dat alles in een keer goed is. Mocht het niet in een keer goed gaan, bereid je dan voor op een lange lijdensweg. Het lijkt er ook op of de mensen waar ik contact mee heb gehad het allemaal maar een worst is. Er is werkelijk niemand geweest die even zei van Sorry, dat had ik eerder moeten laten weten. Nee, je moet vragen stellen, waarna je geen of geen complete antwoorden krijgt. Dan moet je het nog eens vragen en uiteindelijk krijg je wel het antwoord wat je zoekt. Een cursus service gerichtheid en communicatie voor de hele organisatie lijkt me geen weggegooid geld!