Laden reviews...
71 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De recensies benadrukken een warme, uitnodigende sfeer en gemakkelijke contacten tussen ouders en kinderen. De ligging aan de Ourthe en de safari-tenten dragen bij aan een ontspannen vakantiegevoel. Activiteiten voor jong en oud zijn gevarieerd en passend bij een eenouderkamp, wat bijdraagt aan een gezellige en gemakkelijke ervaring.
Hele fijne ervaring. Zowel met de gasten op de camping als met de eigenaren. We hebben genoten van de omgeving. Wat eventueel nog fijn is in de accommodatie is een terras verwarmertje op de veranda. En op het terrein een klein speeltuintje. Misschien een naambordje aan de doorgaande straat. Verder dik tevreden
Moniek
Rijsbergen
Een heerlijke vakantie in onze eigen tenten op een mooie plek aan de rivier. Prima sanitair !(alleen jammer dat na het douchen alles blank stond). Mooi zwembad. Leuke activiteiten op en buiten de camping georganiseerd. Leuke contact met mede eenouder camping gasten. Kinderen had snel aanspraak. Vrijgevige campingbazen
Marlien
Vleuten
Heerlijke plek met leuke andere alleenstaande ouders. Niet alleen de kinderen vinden elkaar, maar ook de ouders, omdat je zo veel herkent in elkaars situatie. En met het aanbod van kampvuur, samen eten en uitjes overdag wordt contact snel gemaakt. Wij komen wel weer terug.
Channa
deventer
Over het concept is zó goed nagedacht en dat voel je aan alles. Te beginnen bij het welkom, vriendelijk, warm en persoonlijk. Iedereen, zelfs de pubers, maken makkelijk contact. De activiteiten sluiten goed aan, ik heb grenzen verlegd! Soms alleen voor ouders, soms alleen voor kinderen en soms samen. Dit alles voelt niet als moeten. Eenvoudige maaltijden die verzorgd worden. Dit alles ontzorgt enorm waardoor de vakantie echt ontspannen was. Hier hoef je alleen maar jezelf te zijn.
Joyce
Veendam
Eigenlijk redelijk spontaan een week op de 1-ouder camping in de Belgische Ardennen geboekt. Bij aankomst vertelde 1 van de beheerders direct eigenlijk het meest positieve punt. 50 ouders, en om en nabij 100 kinderen! Wij hadden een mooie enigszins krappe plek aan het water. Mijn meiden hadden zoveel andere kinderen om mee te spelen, een heerlijk zwembad om altijd in te liggen, en een ontspannen omgeving met precies de juiste mix van overzicht, rust en orde maar ook gewoon veel ruimte om je eigen vakantie te vieren. Fijnste van 1-ouder vakanties is dat iedereen altijd op elkaars kinderen past. Dit zorgt dat jezelf ook nog lekker kan ontspannen en je hebt altijd voldoende aanspraak! Enige wat voor mij ietsje beter kon was een iets uitgebreider aanbod voor activiteiten voor wat kleinere kinderen onder de 130 cm en leeftijd 8-. Maar als ik eerlijk ben en aan de kinderen vraag had vooral ik dat gemist. Zij hebben de fijnste week van de zomer gehad met heerlijk weer!
Léon
Rijen
Gastvrij ontvangen op de camping. Gezellige mensen leren kennen die week. Elke avond weer vele gezellige drankjes bij het kampvuur Legertent is prima verblijf voor een week. Lekker bed Activiteiten op de camping voor de kids zou meer uitgebreid kunnen worden. Keer een spelletje zoals weerwolven etc. Nu 2x hamburger avond en 1x snack avond gehad. Dit zou wel meer mogen en gevarieerd omdat er alleen friet/ snacks en pizza te verkrijgen is. Ik denk dat er veel animo voor is als er meer gekookt / gegeten word in groepsverband. Leuke vakantie geweest, aanrader. Wellicht kom ik volgend jaar weer terug met de kids
Janneke
Elst
Wij hebben een ontzettend fijne tijd gehaf op deze camping! Vanaf het eerste moment werden we hartelijk ontvangen. De mensen zijn heel gastvrij en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je je welkom voelt. De locatie is prachtig en biedt volop mogelijkheden om te genieten en tot rust te komen.
Bianca
Oordegem
Dit jaar voor het eerst op deze één-ouder-camping geweest. Helaas had ik twee pubers mee die nergens aan mee wilde doen, maar alles was super georganiseerd, leuke activiteiten en veel mogelijkheden elkaar ongedwongen te ontmoeten. Vooral het team is geweldig, Monique en Christiaan en hun zoons, waaronder Daan, hebben ons hartelijk welkom geheten en ook zo lief geholpen bij een andere gast die onwel werd en naar het ziekenhuis moest. Echt heel bijzonder hoe behulpzaam ze allemaal waren. Daarnaast is het een mooie, zeer verzorgde camping (wij hadden een tent met sanitair) in een prachtige omgeving, mooie natuur, aan een beekje, met veel leuke dingen in de buurt te doen. Absoluut een aanrader! Ik ben eerder mee geweest met Estivant (naar Italië), ook heel gaaf, maar dat was echt wel veel duurder en meer hoger opgeleide mensen.
23 August 2026
Marisse
Veldhoven
Superleuke en mooi ingerichte camping aan een rivier, veel activiteiten, mooi schoon zwembad met heerlijke ligbedden, betrokken en aardige eigenaars en team, Net terug van 1,5 week vakantie met de caravan. We hebben een geweldige tijd gehad en komen zeker terug. Het concept is heel goed. We zijn ook geïnteresseerd in nieuwe locaties van Friends2Camp.
22 August 2026
Rebecca
Rijnsburg
Mijn dochter (9) en ik (48) zijn van 7 augustus tot en met 17 augustus naar deze camping geweest. Vooraf lazen wij wisselende reviews: van heel tevreden naar wel erg ontevreden. Dit contrast was zo groot dat wij bedachten dat er met de plaatsers van die negatieve reviews wel echt iets anders (wellicht persoonlijks) aan de hand moest zijn geweest en we besloten het risico te nemen. We boekten voor tien dagen met het idee dat wanneer het toch tegen zou vallen, we ook op dag 7 onze koffers weer in konden pakken. Nou, ik kan u alvast vertellen: dat hebben we niet gedaan! Wat hebben wij een heerlijke vakantie gehad. Als alleenstaande vader ben ik de afgelopen zes jaar al heel wat weggeweest samen met mijn dochter. Zij is dan lekker aan het spelen en zelf zit je toch ergens een beetje in je eentje met je boek of telefoon. Bij Friends2Camp zit je midden tussen heel wat andere mensen die dat zelfde probleem kennen. Iedereen staat dus open voor een praatje. Al snel had niet alleen mijn dochter een aantal leuke vriendinnen waarmee ze lekker in het zwembad lag of liep te spelen. Ook ikzelf had al snel leuke mensen om mij heen. Gezellig samen aan de koffie, of later op de dag met een drankje bij het zwembad. En in de avond natuurlijk met wisselende groepjes bij het kampvuur. Terug in de tent hadden wij geen enkele last van de mensen die daar nog even bleven hangen. Ook vonden wij de opstelling van de tenten dusdanig dat iedereen gewoon lekker zijn eigen plekje had. Op de tweede dag gingen wij mee met het klimmen. Wat een ervaring was dat! Ik hield mijn hart vast toen ik mijn dochter naar boven zag gaan: ik dacht dat zij dit helemaal niet zou kunnen. Maar niets bleek minder waar: mevrouw doorliep alle parcoursen met een grote, trotse lach op haar gezicht. Wat ons betreft is deze camping absoluut een aanrader!
21 August 2026
Robin
Maarssen
Vrijheid in een prachtige ongedwongen omgeving met gelijkgestemden mensen
Tara
Deventer
Wij hebben een fijne week gehad. De camping is mooi opgezet, gemoedelijk en er is aandacht voor persoonlijk contact. Het concept van de camping met enkel 1 ouder gezinnen is top. Prima kleinschalig en schoon zwembad en jet riviertje is goed bereikbaar en leuk om in te spelen en dobberen. Het mooie weer speelde daarin ook een grote rol. Safaritent comfort (3p) was prima. De inventaris zou wat mij betreft wel wat uitgebreider mogen. Bestek en borden waren er enkel 3. Dat is wel heel minimaal voor 3 personen. De stoelen worden beschreven als 'echte fijne stoelen' maar zijn van staal, wat aardig warm wordt in de zon en niet heel comfortabel zit. En het tafeltje is echt heel klein, daar zou prima een dubbel zo grote kunnen staan. Op de website wordt aangegeven dat er een actief animatieteam is. Dat was er absoluut niet.! Voor jonge kinderen werd niks georganiseerd, wat wel beschreven staat + de activiteiten die wel gedaan worden zijn veelal buiten de camping en elders belegd en gericht op kinderen vanaf 10 jaar (zoals bijvoorbeeld klimmen, karten of een wandeling door de bossen). Vanwege het mooie weer was het voor mij nu geen probleem. Zou wel een mooie toevoeging geweest zijn voor de kids, maar zeker ook voor de ouders om ze even te ontzorgen en met elkaar in contact te komen. Daarnaast zou eea nog wat gefinetuned kunnen worden. Zorg bv voor houders voor toiletpapier, ipv een pak bovenop de wasmachine te leggen (enkel bij de dames). Scheelt met het rolletje over de camping, wat naar mijn idee niet meer helemaal van deze tijd is. Een zeeppompje zou wat mij betreft ook een tip zijn. Wat ik ook echt gemist heb is een campingwinkeltje waar je 's ochtends verse broodjes kan halen. Dat zou mij allergrootste tip zijn.
I.
S
Ik heb veel waardering voor Christiaan, Monique en de andere leuke mensen die er werken. Ze brengen menselijk contact terug in een organisatie. Fantastisch om te ervaren. De locatie is ook geweldig. Bij een beekje, mooie groene bergen en prachtige natuur in de buurt. Grote dank! Heerlijke hamburgers :) En toffe activiteiten.
Robert
Alblasserdam
Mooie omgeving, kleinschalige gemoedelijke camping. Gezelligheid, gastvrijheid en leuke activiteiten.
Sabina
Numansdorp
Zowel samen met mijn zoontje, als hij onderling met andere kinderen en ik met andere single ouders super naar mijn zin gehad. Eigenaren en personeel super vriendelijk en behulpzaam. Er werd hard aan gewerkt er één gezellige 'bende' van te maken en dat lukte best goed! Genoeg activiteiten geregeld voor de gasten en anders alle vrijheid om 1 vd vele andere dingen daar te gaan doen. Zeer geslaagde week, ernstig voor herhaling vatbaar!
Youri
Waalwijk
Mijn zin omschrijft eigenlijk alles. Niet alleen de kinderen maar ook de alleenstaande ouder zoekt elkaar op voor een praatje, en dat vaak tegelijkertijd. Waardoor je ook tijd voor jezelf krijgt en het gevoel van vakantie ook voor jezelf ervaart.
Stefan
Aalsmeer
Fijne camping! Voor mij en mijn zoon de 1e keer en dat was tochwel spannend. Hoe fijn is het om leuke mensen te treffen, die allemaal in hetzelfde schuitje zitten waardoor contact maken vanzelf gaat. Ook de eigenaren van de camping Monique, Christiaan en hun zoons doen er alles aan om contact met elkaar te krijgen, een kennismaking bij het kampvuur, koffie ochtend, activiteiten op de camping en activiteiten buiten de camping. Mijn zoon 15 en ik hebben genoten, hij heeft vrienden gemaakt en heeft veel met hun opgetrokken en ik heb zelfs voor het eerst in lange tijd weer de slappe lach gehad!
Marcia
Venray
Belaas maar een paar dagen geweest, maar wat een top ervaring. Kleinschalig, schoon en netjes
Mark
Rosmalen
Het concept is fantastisch. Je ontmoet mede single-ouders en ervaart onderling dezelfde issues. Dat geeft gelijk een band. Je kan meedoen met de vele activiteiten en gezelligheid savonds. Maar als je die behoefte niet hebt is dat ook helemaal ok. Ik vond het contact persoonlijk en zaken werden direct geregeld! Er stond zelfs een tentje naast de tent, zodat mijn zoon een eigen plek had, heel fijn! Ik kon mijn auto op de camping laden, dat scheelde veel laad-stress! Enige min punt... De afvoer van de douches deden het niet. Met je voeten in het douchewater op het toilet zitten is niet fijn. Ik heb tijdens deze vakantie heel wat water buiten het toilet gebouw geveegd voor ik naar het toilet ging.
Nelie-An
HATTEMERBROEK
Vorige jaar zijn mijn zoon van 9 en ik naar deze camping geweest en het beviel ons beide zo goed dat we dit jaar weer zijn gegaan en nu langer. We hadden een super mooie plek aan het water. De familiare sfeer op de camping maakt het heel gemoedelijk. Het programma wat aangeboden wordt is voor ieder wat wils en je hoeft niet, je mag wel meedoen. De laagdrempelige communicatie met Monique, Christiaan, hun zonen en ander personeel maakt dat het een super fijne sfeer met zich meebrengt. Ze zijn allemaal actief aanwezig en daardoor voelt het als 1 met de hele camping. Kennismaken met andere ouders en andere kinderen gaat zeer makkelijk. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en dat maakt het zo bijzonder en verbonden met elkaar. Doen, zou ik zeggen :)
Annemiek
Hilversum
Ik heb een weekje gekampeerd in een Belltent met 2 meiden (6 en 12 jaar). Voelde als een warm bad. Organisatie heeft familiesfeer en doet er alles aan om leuk verblijf te regelen. Hamburgerparty en lekkere pizza's maakten dat ik ook niet veel hoefde te koken. Superleuk en gezellig publiek. Fijne ongedwongen sfeer.
Marjolijn
Bussum
Herinneringen wilde ik maken met mijn 10 jarige campingprinses. Terug naar de basis en genieten van de 1 op 1 momenten die soms spaarzaam zijn. Ik leerde haar meer los te laten en te vertrouwen. De omgeving gaf rust en de gehele crew zorgde voor entertainment en een luisterend oor. Ik wil iedereen bedanken en Christiaan in het bijzonder voor je openheid en je no nonsens aanpak. Jullie hebben een mooi toegankelijk concept neergezet. Groeten aan de gehele fam, van Jazzlyn de camping prinses en haar Rotterdamse Ajax vader Dre.
Andreas van Zaltbommel
Rotterdam
Vanaf aankomst tot vertrek hebben wij ons heel erg welkom gevoeld door de eigenaren en de camping gasten. Ze hebben een fijn zwembad waar de kinderen zich dagelijks uren hebben vermaakt. Daarnaast organiseren ze vanuit de camping leuke activiteiten waarvoor je je kan inschrijven. Wij hadden onze eigen tent meegenomen en hadden mooi zicht op de Ourthe. Voor ons een hele goede ervaring en herinneringen voor het leven.
Annette
Cornjum
Samen met mijn twee kinderen ging ik voor het eerst als alleenstaande ouder op vakantie. We werden hartelijk ontvangen en hebben een hele fijne week gehad. De accommodatie (een safaritent met eigen sanitair) was netjes en van alle gemakken voorzien. De camping zelf lag er mooi bij, alles was schoon en netjes. Het zwembad was heerlijk en de bar zorgde voor veel lekkere hapjes en drankjes! De medewerkers waren heel vriendelijk en behulpzaam, de activiteiten waren ook echt top. De kinderen maakten gelijk vriendjes en ook ik heb het heel fijn en gezellig gehad.
Marissa
Ravenstein
Zeer gastvrij, leuke camping, Schoon sanitair (tip hang een wc rolhouder op) Super sfeer en leuke activiteiten.
Ws
Groenlo
Friends²Camp biedt eenouder vakanties die helemaal passen bij jouw leven en wensen! Je kiest zelf de gewenste duur, het type verblijf en activiteiten die jij en jouw kinderen willen. En je viert jouw gezinsvakantie samen met andere eenouders! Ideaal toch!? Een uniek aanbod helemaal op maat voor jou! Aan het riviertje de Ourthe in het hart van de Belgische Ardennen, op slechts een half uurtje rijden van Maastricht, ontmoet jij allemaal hele leuke single ouders met kinderen! Op deze locatie zijn in de zomer alleen maar single parents. Dus zeker weten dat jij en je kinderen heel veel leuke mensen gaan ontmoeten.
Rue de Rivage 57
4140 Rivage (Sprimont) – België