Samen met mijn tienjarige dochter, heb ik hier afgelopen zomer een geweldige vakantie mogen beleven! We hadden geboekt voor een week, maar zijn uiteindelijk twee weken gebleven. Dat zegt misschien al wel genoeg. De camping is lekker overzichtelijk en ligt mooi aan de Ourthe. De eigenaren doen hun best om er een zorgeloze vakantie van te maken. Er worden leuke activiteiten en avonden georganiseerd voor zowel de kinderen als voor de ouders. We hebben ontzettend fijne mensen mogen ontmoeten en kijken met veel plezier en warmte terug naar de tijd die we hier hebben doorgebracht!
Samen met mijn 14-jarige actieve dochter, had ik een week geboekt. Voor haar hoopte ik op leeftijdgenoten en activiteiten die ik niet met haar kan ondernemen (klimmen), voor mezelf lekker uitrusten en wat gezelligheid. De eerste dag met de steps, brak het ijs meteen, tussen dochter en leeftijdsgenoten, zodat ze al gauw lekker haar eigen weg ging. De volgende dag gingen we een mooie, georganiseerde wandeling langs een riviertje maken. Echt de moeite waard, totdat ik op een glad bruggetje onderuitging… Carla de yoga juf, had zich over mij ontfermt, weer veilig naar de auto gebracht en naar de camping gereden. Vervolgens heeft Daan van de camping mij naar het ziekenhuis gebracht. Gebroken pols… zooo balen, en pijnlijk… Desalniettemin konden we door de geweldige hulp van iedereen op de camping onze week afmaken. De leiding was enorm behulpzaam, heeft me zelfs nog een keer terug naar het ziekenhuis gereden, medicijnen gehaald, en maakte douchen mogelijk. Ook heel fijn dat er van alles met eten werd georganiseerd, zoals een bbq. De gasten hielpen met boodschappen of mijn dochter meenemen naar een activiteit. Dat is een enorme meerwaarde van deze camping. Je krijgt van alle kanten zoveel hulp aangeboden. Ik had er niet aan moeten denken dat we op een ‘gewone’ camping hadden gestaan… Daan, Carla en anderen, dank dat jullie ons zo hebben geholpen en dat die week op de camping toch nog echt een vakantie was! Nog een kleine tip: wij zaten in een Bell tent, prima in orde, maar een volgende keer zou ik een safari tent nemen, dan kan je bij regen nog lekker buiten onder de luifel zitten…
Allemaal alleenstaande ouders samenbrengen zorgt voor herkenning, openheid en een hoop gezelligheid. Het concept werkt! Accomodaties splinternieuw, goed verzorgd. Prima zwembad (koud!) en bar, verwacht niet teveel van de animatie. Die maak je vooral zelf en dat lukt uitstekend met zoveel vriendelijke, openminded mensen samen. De tenten staan aardig dicht op elkaar op een vrij klein terrein, elke cm is benut zeg maar. Hier kom je niet voor de rust (mede door herrie weg en trein), maar voor sociale interactie zit je goed. Voor herhaling vatbaar vind ik, op een andere locatie.
Wij verbleven een geweldige midweek op de camping in een Safaritent met sanitair. We hebben genoten van de wandeling en het klimmen in Carrienta. Iedere avond mooie gesprekken gevoerd bij het kampvuur. Mijn zoon en ik komen zeker volgend jaar weer terug! Bedankt voor alles Monique en Christiaan
Bij aankomst gelijk een warm welkom bij het kampvuur voor jong en oud. Leuke gesprekken onder het genot van een wijntje. Activiteiten waren goed afgestemd op de leeftijden en leuk om met andere ouders te ondernemen. Het was werkelijk een fantastische week vakantie met veel nieuwe contacten.
Ik had een weekje op deze camping geboekt in een safaritent. We hebben een heerlijk relaxte vakantie gehad! Heel leuke open sfeer en doordat de camping niet te groot en niet te klein is, werd het een soort dorpje waar iedereen samenwerkt en voor elkaar zorgt.
Vanaf het moment dat we de camping opkwamen voelden we ons welkom. We hadden een fijne campingplaats en er waren prima faciliteiten aanwezig. We hebben veel gebruik gemaakt van het zwembad, waar de kinderen èn ikzelf al snel leuk contact hadden met de andere gasten. Het aanbod aan activiteiten was divers en vooral voor mijn puberzoon leuk om te doen. Echt een aanrader deze camping!!
Een hele fijne tijd gehad bij Christiaan en Monique op de camping. Ze zijn super aardig en vriendelijk en heten je van harte welkom. Het concept van 1 ouder camping werkt erg goed, ouders en kinderen verbinden heel snel en er groeien snel vriendschappen. Ze organiseren leuke activiteiten en excursies maar ook niet teveel en te druk en ook niet teveel harde muziek. De camping is klein en overzichtelijk, kinderen kunnen overal zelf naar toe. De douches zijn heerlijk en er is zelfs een wasmachine die je mag gebruiken. Het zwembad is koud, maar erg leuk en de ligbedden zijn super. Ook de prijzen bij de bar zijn betaalbaar. In de avond borrelen de ouders met elkaar om elkaar beter te leren kennen en de kinderen spelen met elkaar. Ik had een safari tent en dat was helemaal top. 2 tips: de foto’s van de tent komt niet overeen met wat op de site staat, die zou ik even updaten. En een speeltuin/speelrek voor de kinderen zou een leuke toevoeging zijn. Bedankt voor de leuke vakantie!
Wat was dit een topvakantie. Allemaal ouders die houden van kamperen, maar geen zin hebben in een reguliere camping waar ieder gezin toch vooral gefocust is op elkaar. Op deze camping had iedereen zin in een praatje, werd er heel makkelijk contact gelegd en keek iedereen naar elkaar om. Ik kwam zelf met de trein en wel 8 mensen hebben aangeboden om mijn boodschappen mee te nemen of om hun auto te lenen. De camping faciliteerde die sociale interactie ook erg goed. Op de wisseldagen was er altijd een welkomstborrel, waardoor iedereen elkaar meteen leerde kennen. Er is 3x per week een aanschuiftafel, en het zwembad met ligbedden is precies groot genoeg dat je gezellig kunt kletsen met je buurman of -vrouw als de kinderen aan het zwemmen zijn. En dan is er iedere dag wel iets te doen waarbij je kunt aansluiten, zoals klimmen of yoga of een muziekbingo. En als laatste: wat een prachtplek. Je waant je in Zuid Frankrijk met de steile begroeide bergen om je heen en de mooie rivier de Ourthe. En dat niet ver van Maastricht en Luik. Met de trein was het ook een erg goede aansluiting: in 3,5 uur zat ik van Maastricht in Rivage en de camping zit tegenover het treinstation. Ideaal!
De betrokken camping eigenaren zorgen voor een ontspannen en leuke sfeer op een kleinschalige camping. Mijn dochter en ik hebben zoveel leuke mensen leren kennen waardoor de tijd met heel veel plezier voorbij vloog!
Wat een ontzettend bijzondere, mooie, warme week heb ik samen met m’n zoontje gehad. Bij aankomst stond de eigenaar Christiaan ons al op te wachten en de hele week stonden hij en Monique, zijn vrouw, klaar voor iedereen. Warm, familiair, verbonden en geïnteresseerd. Wat een liefdevol koppel. De camping was schoon, overzichtelijk en iedereen maakte snel contact met elkaar, zowel kinderen als volwassenen. Er was dagelijks een leuk programma voor kinderen en volwassenen opgesteld waar je aan deel kon nemen. Niets moest, alles mag. We hebben ontzettend genoten van de camping, de faciliteiten, de contacten….het was een hele mooie, warme en liefdevolle sfeer. In mijn beleving een echte aanrader!!
Mijn midweek met alleen mijn zoon beviel erg goed. Op de camping waren diverse mensen, welke allemaal erg joviaal waren en open stonden voor een gesprek. De leiding had diverse "uitjes/activiteiten" georganiseerd, welke zeker de sfeer nog verder verbeterde. Mijn zoon zei zelfs gaan we volgend jaar weer? Wij hebben heel erg genoten!
Het zeer persoonlijke en vriendelijke ontvangst door de eigenaar, bij aankomst op de parkeerplaats van de camping zette de toon voor ons verblijf. Iedereen die wij daar hebben ontmoet was ontspannen en op het gemak. De kinderen zijn de hele dag in de weer en er is een hoop sociale controle. Veiligheid van alle gasten is duidelijk hoe prioriteit. Zoals verwacht zijn er veel mensen met vergelijkbare "uitdagingen" en behoeften. Ik denk aan zeer ondernemende kinderen, behoefte aan rust of juist een praatje met en aansluiting vinden bij andere single parents. Iedereen die ik heb ontmoet vond in de eerste dagen aansluiting bij iemand. In de avond is er altijd een kampvuur waar tot in de kleine uurtjes aangesloten kan worden, voor diegene die daar van houden. Ook is er meerdere keren per week een vorm van bingo, disco ki der entertainment en zijn er fysieke activiteiten als wandelen, klimmen, etc. De leiding is zeer betrokken en begaan met het welzijn van de gasten. De prijzen van de boeking, de activiteiten en de consumpties bij de bar zijn prima (singles prijzen imo). Ik vind dat er geen winstoogmerk is. De tent was top, alles was aanwezig, de dekens, negen, kussens en lakens waren prima. Het oiletgebouw wordt twee keer schoongemaakt per dag en is zo schoon als verwacht kan worden. Er is zeer goed nagedacht over de formule van deze camping. Het is écht een volwassen en respectvolle familie camping, geen semi-puberaal dating paradijs. Ik denk dat iedere single-parent hier aansluiting kan vinden terwijl de kids zich (zelf) vermaken. Ik heb onbedoeld, ongepland en onverwacht iemand ontmoet tijdens mijn verblijf waar ik fantastisch mee klikte, dus wellicht was dit direct mijn laatste verblijf hier XD Mocht dit niet het geval blijken dan ga ik volgend jaar weer!
- Gezellige sfeer - De kinderen vonden elkaar meteen - Mooie omgeving - Relaxed - Leuk met andere ouders - Er was vanalles georganiseerd - Een weekend was eigenlijk te kort
Dit was de eerste keer dat ik met mijn zoon naar een eenouder camping ben geweest en ik wist niet wat ik moest verwachten. maar dit is alles en meer wat ik had gewild van een eenouder camping. als ik de kans had was ik langer gebleven. leuk personeel. goede sfeer. gezzelige mensen. leuke omgeving met veel bezienswaardig heden.
Moniek en Christiaan bedankt voor het warme ontvangst en de fantastische dagen! We hebben lekker gegeten bij de hamburgerparty en de Italiaanse avond. Een sportieve dag bij Carienta. En een mooie wandeling door Ninglingspo. De camping ziet er goed en verzorgd uit, mooi met allemaal safari tenten. Sanitair wordt een paar keer per dag schoongemaakt. Ik heb heerlijk liggen zonnen bij het zwembad, lekker gesnackt bij de bar. Mijn 2 meiden, 8 en 11 jaar, hebben zich ook prima vermaakt en hebben nieuwe vriendjes gemaakt. Daan en Summer ook bedankt voor alles.
Het is knus want een kleine camping maar groot genoeg om geen groepsdruk te voelen om aan alles mee te doen. Dat was bij Estivant anders en mij wat te intensief. Heel fijne ligging aan de rivier maar ook een zwembad en bar. Enige minpuntje vond ik dat je met je slippers in het douchewater stond bij het tafeltennissen, wat uit het badhuis stroomde. De tipi was heel ruim en goed in geslapen. Leuke wandeling mee gedaan waar je ongedwongen met andere campinggasten in aanraking komt. Hele aardige gastheer en -vrouw. Helaas konden we maar 3 dagen blijven. Ook mijn kinderen (10 en 14) vonden het heel leuk. We hadden beter hier een week (of 2) kunnen ipv helemaal naar Spanje rijden ;-)
Ontspannen weekend weg gehad. We hadden mooi weer, het was top!
Boven verwachting Zeer goed bevallen we hebben een leuke tijd gehad. Leuke camping en leuke activiteiten en vooral leuke mensen. Omgeving ook erg mooi.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “Camping Friends to Camp van Christiaan is geen gewone camping maar een plek waar natuur, heling en verbinding samenkomen. De mix van mensen, van veteranen tot eenoudergezinnen en hoogbegaafden, maakt het uniek. Christiaan, zijn vrouw, hun zoons en het hele team creëren samen een sfeer van vertrouwen en warmte die voelt als thuiskomen. Voor mij persoonlijk hebben zij zelfs een bijdrage geleverd aan het herschrijven van mijn DNA. Een camping waar je niet alleen rust vindt, maar ook goud in jezelf terugvindt.” ✨ Q-signature: Qua Patet Orbis Wim zitman https://www.linkedin.com/posts/kineticcom_alleen-maar-beelden-zoeken-jullie-maar-de-activity-7362771267218808832-cl48?utm_source=share&utm_medium=member_ios&rcm=ACoAAAH92WYBqKyeCrTSYD5WMqlgNkdFDWoIkrw
Het begon al bij een super leuk en fijn ontvangst door de eigenaren. We voelden ons gelijk welkom. We kregen een super mooi plekje aan de rivier in een Bell tent. Mijn kinderen hebben zich twee weken lang vermaakt in de rivier en het zwembad. Ook was de saamhorigheid erg groot, zowel onder de ouders als de kinderen. Het was zo mooi om te zien hoe snel mijn kinderen (11 en 7) vrienden maakten. Doordat de camping klein en overzichtelijk is, is het ook makkelijk om ze vrij te laten en zo konden ze heerlijk spelen. De eigenaren Christiaan en Monique hadden mooie activiteiten bedacht voor iedere dag. Van een welkomstborrel op de wisseldagen, naar yoga in de ochtend en klimmen op een fantastische plek in een oude steengroeve. Als de kinderen op bed lagen, konden de ouders zich nog naar het kampvuur begeven als je daar behoefte aan had. Hier kwamen mooie verhalen los, maar werd er ook ouderwets gelachen tot je niet meer kon. Christiaan en Monique super bedankt voor jullie mooie verhalen, enthousiasme en meedenkendheid. En hopelijk tot ziens :).
Mijn eerste keer dat ik dit ondernam en met twee kinderen een week op de camping geweest. Voor hen en mijzelf makkelijk contact maken. Leuke mensen. Het is kleinschalig, overzichtelijk en een prachtige omgeving.
Wij hadden 3 supertoffe dagen op de camping. Persoonlijk onthaal. (Je mag wel niet eerder dan 15u de parking op om al eens een kijkje te nemen of wat te drinken en je MOET om 11u het domein verlaten) Safritent is een echte aanrader. Alles wat je nodig hebt en fijn ruim. Wel niet kraakproper maarja het is ergens ook kamperen. Leuk zwembad en mooie bar eraan met schappelijke prijzen. Sanitair gebouw ook prima in orde en nieuw. Zelfs een wasmachine aanwezig voor vrij gebruik. In de kookcontainer goede vuurtjes aanwezig. Zelfs een microgolfoven! Orde en netheid in deze container is echt afhankelijk van de gebruikers. Soms echt mooi proper en soms een echte zooi. Fijne sfeer onderling en een heel veilige omgeving! Oordoppen om te slapen zijn wél aangeraden. Er kan nogal laat doorgegaan worden aan het kampvuur door de ouders. Rivier loopt erlangs waar je in kunt. Verder wel geen speeltuintje of wat anders waar de kinderen zich mee kunnen bezig houden maar dat ze amuseren zich vooral met elkaar daar. Al zou een springkasteel of Klimtoestel ofzo wel een meerwaarde kunnen zijn. Spar ligt er 5min vanaf dus handig. Voor uitstappen is het van daaruit allemaal ongeveer een half uurtje rijden. Directere omgeving is wat minder te doen. Fijn voor een paar dagjes erop uit. Meteen gezelschap ook voor iedereen.
Eenouder camping, ik wist niet echt wat ik er van moest verwachten. Maar wat hebben wij een fantastische week gehad! Met super leuke mensen om ons heen! Leuke activiteiten! Lieve eigenaren! Echt een onvergetelijke week mogen ervaren, en terug komen ga ik zeker doen! Ik kan het iedereen aanraden, niks moet en alles mag! En dat maakt alles heel erg laagdrempelig. Super bedankt voor alles. Gelukkig kunnen we nog na genieten van de foto's. Carrienta was echt het toetje op de vakantie!
Het idee van de camping is echt heel leuk, de mensen staan open voor een praatje of een gezamenlijke activiteit. De camping an sich is echter niets anders dan een veld naast een riviertje, geen speeltuin en veel activiteiten die voor kinderen waren bleken achter slot en grendel te staan. Kinder activiteiten die zonder bericht niet doorgingen en rust kwam meestal pas rond 23.00-23.30. De douches hadden een probleem met de afwatering dus de wcs stonden altijd blank. Voor een weekendje wellicht niet echt een probleem maar langer zou ik niet meer gaan.
Rue de Rivage 57
4140 Rivage (Sprimont) – België
Friends²Camp biedt eenouder vakanties die helemaal passen bij jouw leven en wensen! Je kiest zelf de gewenste duur, het type verblijf en activiteiten die jij en jouw kinderen willen. En je viert jouw gezinsvakantie samen met andere eenouders! Ideaal toch!? Een uniek aanbod helemaal op maat voor jou! Aan het riviertje de Ourthe in het hart van de Belgische Ardennen, op slechts een half uurtje rijden van Maastricht, ontmoet jij allemaal hele leuke single ouders met kinderen! Op deze locatie zijn in de zomer alleen maar single parents. Dus zeker weten dat jij en je kinderen heel veel leuke mensen gaan ontmoeten.