Waar de auto nog altijd centraal staat!
Laat ik zonder ommezwaai direct van wal steken;
Wij rijden nog altijd een zeer oude Volvo. Deze sublime boulide kochten wij destijds al aan bij Autobedrijf Collewijn.
Elk jaar mocht hij even terug om de nodige vloeistoffen te verversen en bij te vullen en soms kreeg hij zelfs nieuwe bandjes. Meer had onze trouwe vierwieler meestal niet nodig, zo degelijk en betrouwbaar deze wagens zijn.
Toen echter de kilometerstand richting de 300.000 dreigde te lopen speelde de koppeling en schokdempers plotsklaps op.
Al stuiterend reden wij over de drempels door ons dorp en wanneer er even ingehaald diende te worden, slipte de koppeling welig.
Wij talmden niet langer en grepen naar de telefoon om melding te maken van de hachelijk e situatie waarin wij beland waren. Keurig netjes werden wij te woord gestaan en al spoedig stond onze oude Volvo op de brug bij fa. Collewijn. Het verdict van de directeur en tevens monteur was onverbiddelijk; dit zouden rondom nieuwe schokbrekers worden inclusief een gloednieuwe koppeling.
Dat was voor ons even schrikken, nog nooit had onze Volvo ons in de steek gelaten. Maar vrijwel direct drong het besef door dat zelfs onze auto er niet aan ontkomt om op gezette tijden bepaalde vervangingen te moeten ondergaan. Dus toch die broodnodige reparatie doen!
De specifieke onderdelen lagen in een mum van tijd klaar om door de specialist te worden beoordeeld op mankementen alvorens deze vakkundig te plaatsen. Goedkeurend knikte hij en deelde ons mee dat de nieuwe onderdelen, de koppeling en schokbrekers zich in een uitmuntende conditie bevonden en klaar waren van montage. Vol ontzag en bewondering voor dit vakmanschap knikte wij instemmend toe en lieten wij onze wagen achter in de bekwame handen van de meester. Al spoedig kwam het verlossende telefoontje dat de Volvo de ingreep goed had doorstaan en zijn weg zou kunnen gaan vervolgen. Fantastisch nieuws.
Woorden schieten te kort: Als u uw wagen lief heeft dan brengt u hem bij autobedrijf Collewijn!