Reactie van het bedrijf
Hierna de reactie die we al met een persoonlijke email dd 29/04/2025 bezorgden.
Geachte heer
Principieel houden we eraan u te danken voor de feedback. Het is voor ons altijd een aanleiding om de kwalititeit van onze dienstverlening te evalueren en desgevallend te verbeteren.
Uw verhaal werd met de betrokken lesgever besproken.
Vooreerst reageren we niet op de niet relevante verwijten. Bijvoorbeeld zijn het niet enkel de gepensioneerden die werken om een centje bij te verdienen! Ik kan u verzekeren dat wij wel de inzet, rijke ervaring en wijsheid van gepensioneerden sterk waarderen! We benadrukken dat dit in ons geval steeds lesgevers zijn, die over het brevet van beroepsbekwaamheid beschikken (behaald na opleidingen, stages en examens) en de jaarlijkse bijscholingen volgen, verplicht om in de erkende rijschool opleiding te mogen geven.
Het klopt dat uw dochter problemen had om de bromfiets te beheersen. Ze is ook gevallen, wat natuurlijk geen aangename ervaring is.
Voor haar waren de manoeuvres duidelijk niet zo eenvoudig, zoals u het voorstelt. De lesgever kon enkel vaststellen dat zij het niet deed zoals haar aangeleerd werd. Uitzonderlijk is dit niet, en het is ook niet altijd duidelijk of het uit onkunde of onwil is. Maar de lesgever – die zeer goed weet wat pedagogisch al of niet verantwoord is - kan enkel maar blijven herhalen, uitleggen en aandringen om het uit te voeren zoals hij het aangeeft.
Hij ontkent ten stelligste dat hij haar zou hebben “uitgekafferd”! U zal moeten toegeven dat dit geen alleenstaand geval zou kunnen zijn, en dit al langer aangeklaagd zou zijn geweest.
Hij is ook ontgoocheld dat hij kon uitleggen aan mevrouw wat er verkeerd ging, maar hiermee geen rekening wordt gehouden.
Wij hebben en behouden alle vertrouwen in zijn aanpak en vakbekwaamheid. Hij werd enkele weken geleden nog bejubeld door het examencentrum, omdat hij van alle rijschoollesgevers momenteel de beste resultaten behaalt.
Tenslotte lezen we dat uw beoordeling afhangt van onze respons, en eventueel “vergelijk”. We zullen nooit kunnen voorkomen dat u slechte publiciteit verspreidt, maar – als u bijv. de reviews naleest - is er uiteindelijk wel veel kans dat de vrienden en vriendinnen positievere ervaringen horen en lezen over onze rijschool. Wij zijn overtuigd dat de lesgever alles heeft gedaan om uw dochter zo goed als mogelijk voor te bereiden op de praktische proef. Geen enkele opleiding geeft 100% slaagkans. We zien dan ook geen enkele reden waarom een “vergelijk” een oplossing kan zijn.
Hopend u met deze toelichting van dienst te zijn.
Vriendelijke en verkeersveilige groeten!
Dirk Covemaeker
directie Rijscholen SECURA
________________________________________
Van: xxxxxxxxxxxxxxxx
Verzonden: maandag 7 april 2025 11:01
Aan: Jacques - Rijschool Secura <[email protected]>; Dirk - Rijschool Secura <[email protected]>
Onderwerp: Klacht?
Beste,
Betreft niet slagen van onze dochter xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx voor AM rijbewijs.
Goeiemorgen,
Woensdag 2 april laatstleden heeft mijn dochter haar lessen gevolgd bij jullie en aansluitend is ze naar het examen gereden en was ze helaas niet geslaagd. En blijkbaar was dit ook terecht.
Een kort relaas van de middag.
- Mijn vrouw is naar Beitem gereden en heeft daar mijn dochter afgezet. Mijn vrouw had ook een gesprek met de instructeur xxxxxxxxxxxxxx. Ze had er een goed gevoel bij. Een vriendelijke man en mijn dochter was blijkbaar de enige leerlinge.
- Rond 13.30 kreeg mijn vrouw telefoon van een wenende dochter dat die instructeur haar voortdurend uitkafferde. Dat ze niet luisterde, de slechtste studente die hij ooit had gehad,... Ze kreeg ook geen moment pauze en was naar het toilet gevlucht om te bellen naar haar mama.
- Even gedacht thuis wat we konden doen, mijn vrouw is dan maar gereden naar het oefencentrum in Beitem (14.30h) Blijkbaar opnieuw een vriendelijker man die zich al wat aan het indekken was. Toen werd voor mijn vrouw ook duidelijk dat het moeilijk zou worden.
- xxxxxxxx beslist toch om het examen mee te doen en slaagt niet omwille van het slalom/acht gedeelte, de rest lukt wel.
- Na het examen vraagt mijn vrouw wat er nu moet gebeuren aan xxxxxxxxxx: hij geeft echter geen antwoord en benadrukt meerdere malen waar mijn dochter slecht in is. We weten wel dat ze nu geen lessen moet afleggen maar wat er nu moet gebeuren is voor ons een raadsel.
Enkele opmerkingen:
- De instructeur wil een centje bijverdienen na zijn pensioen maar als je niet meer met jongeren kan omgaan lijkt me les geven een verkeerde keuze.
- Die keuze heeft ook een weerslag op de naam van jullie bedrijf.
- Achteraf hoorde ik ook dat er eigenlijk maar een drietal eenvoudige maneuvres uit te voeren zijn ; als je 1 op 1 les geeft dan lijkt me dit toch haalbaar zonder roepen en tieren.
- Een 16 jarige uitkafferen is pedagogisch nooit verantwoord. Misschien was dat politiek correct en de gang van zaken toen de heer xxxxxxxxxxxx nog jong was maar....
- Voor ons is 380 euro een stevig bedrag en de manier waarop die namiddag is verlopen maakt het nog zuurder. Ik heb het gevoel dat we nu nog zullen moeten betalen om een brommer te huren voor het examen en eventueel een half uurtje gewenning aan de brommer. Dan lijkt me dat toch echt geen goede reclame. Ik heb nog kinderen en die hebben op zich vrienden en vriendinnen.
- We kregen vandaag ook een mailtje van Secura om een beoordeling te geven. Ik wacht wijselijk nog even om die in te vullen op uw respons. Wie weet kunnen we nog tot een vergelijk komen.
Mijn gegevens
xxxxxxxxxxxxxxxxxx