De casemanager zit er boven op.

Zeer betrokken. Snelle reactie en goed advies.

snelle reactie

snelle en persoonlijke reacties. Goede begeleiding.

Meer communicatie en pro-activiteit gewenst

Sinds het vertrek van bedrijfsarts N. Koolmees (medio 2023) is de communicatie naar ons sterk verminderd. Er vindt nauwelijks pro-actieve terugkoppeling plaats en als er een verzoek is om persoonlijk teruggebeld te worden door de bedrijfsarts voor overleg wordt dit niet gehonoreerd. Ons bedrijf (en ik persoonlijk als contactpersoon) in relatie tot de arbodienst renderen alleen als deze trajecten sterk verbeteren.

zeer goede begeleiding van de case manager, zeer betrokken

zeer positief

Wordt snel en correct gehandeld.

Prima begeleiding van zowel de werknemer als de werkgever.

Vaste contactpersoon ondersteunt en geeft waar nodig advies in een traject door voor ons grotendeels onbekend terrein.

Raad ik niet aan!

Niet goed bereikbaar, luisteren niet goed naar wat je zegt als werkgever en zonder keiharde feiten laten ze je medewerker 5 weken thuis zitten.

Goed, deskundig en betrouwbaar en jullie zijn goed bereikbaar. Wij doen graag zaken met jullie.

Door de combi van verzuimverzekering met de arbodienst Richting en het wel lastige software pakket Xpersuite maar vooral dat in combi met de communicatie per mail en telefoon met onze casemanager, op dit moment Arthur Meenks hebben wij als bedrijf goed het ziekteverzuim in beeld en vooral wordt er wat meegedaan. En voldoen aan wetgeving (W. Poortw). Dank.

Ondersteunend

Goede begeleiding in de cases

goede adviezen, coachend, komt afspraken na

Er word niet naar de werkgever geluisterd

Zeer teleurgesteld over de gang van zaken hoe jullie met werkgevers omgaan. In het traject word er totaal niet naar de werkgever geluisterd. Werknemers zijn jullie verbaal de baas.

Opvolging is goed

Prettig dat er een contactpersoon/casemanager is. Waarom geen 10? Dan moet het perfect zijn. Ik kan niet beoordelen of dat zo is, want zoveel ervaring hebben we (gelukkig) nu ook weer niet. Maar in alle eerlijkheid heb ik nu geen aandachtspunten.

de begeleiding vind ik goed.

Wij zijn van het begin tot aan het eind dat iemand de WIA aanvraagt goed begeleid, stap voor stap. Dit vind ik erg fijn omdat het niet mijn alledaagse werk is.

Vreselijke organisatie

Vreselijk slechte organisatie, een sorry en men denkt overal vanaf te zijn . Totaal niet meedenken met werkgever, alleen maar in het belang van de werknemer . In 1 woord waardeloos. Blij als ik van deze poppenkast organisatie af ben. Dikke vette min voor jullie.

Zeer ontevreden

Gedachten vanuit Richting is erg eenzijdig en gericht op de medewerker. Wordt naar ons idee weinig geluisterd naar werkgever en naar historie die bekend is bij werkgever. Wij voelen ons als werkgever weinig tot niet gehoord. Afspraken/ beleid/ opbouw verloopt erg standaard en minimaal op maat. Terugkoppeling na bezoek arts laat lang op zich wachten. Terugkoppeling is erg mager en veelal gericht op beperkingen. Mis hierin opbouw in wat wel kan en positieve benadering als medewerker meer kan als wat is aangegeven. Motivatie om te werken na een herstel toe ontbreekt. Dit al met regelmaat bij casemanager aangegeven.

Geen feeling met onze business

Onze ervaringen de afgelopen jaren heeft ons geleerd dat deze ARBO dienst, met name de BA's weinig tot geen zicht hebben op hoe onze branche echt werkt en wat werkzaamheden van onze medewerkers feitelijk zijn. Adviezen zijn dan ook niet realistisch en praktisch niet uitvoerbaar waardoor je als werkgever, maar ook de werknemer, in een heel lastig pakket wordt geplaatst. Wij hebben hier helaas al meerdere malen mee te maken gehad.

Precies voldoende support

Prettige adviseur(s) en adequate ondersteuning. Begrip voor langdurig zieken en de rol van werkgever.

Direct contact, klantvriendelijk, meedenken en duidelijke communicatie.

Zie boven.

Goede service en advies, fijn contact met casemanager

Altijd goed contact met casemanager. Er wordt snel gereageerd en alles gaat in goed overleg. Duidelijke adviezen en fijne hulp waar nodig m.b.t. regelgeving etc.

Wij ervaren onze samenwerking met Richting als waardevol. Een partij die met ons meedenkt en waar we op kunnen bouwen. Afspraken worden tijdig en correct nagekomen. Betrouwbare partij, wij hopen nog lang onze samenwerking voort te kunnen zetten.

had geen idee wie of wat Richting was toen ik gebeld werd

Door de veelheid aan partijen die blijkbaar iets moeten weten of te zeggen hebben wij een ziektemelding zie ik door de bomen het bos niet meer. Had dus nog nooit van Richting gehoord en bleek hier wel mee te maken te hebben vanwege een ziekmelding van een werknemer. Ik kan niet achterhalen of dit aan mij ligt, dat ik info niet goed gelezen had, maar bij het afsluiten van de verzekering voor onze werknemer had ik ineens met3 extra partijen te maken: via de tussen persoon naar de verzekeraar, naar het meldingen loket, naar Richting. De naam Richting doet geen belletje rinkelen of denken aan een ARBO dienst. Misschien handig om een naam te kiezen die voor zich spreekt. Dit kan ook een kerk, adviesburo, opvoedingsinstituur, school enz. zijn. Uiteindelijk wel prima contact gehad, met uitleg en goede informatie.

Het systeem werkt goed, telefonische contact / terugbelverzoeken is nog iets waar winst behaald kan worden.

heb nog geen gebruik van jullie gemaakt dus geen oordeel

geen ervaring

gewoon goed

gewoon goed

Bijster 11

4817 HZ Breda

076 52 301 46

Over Richting

Richting is een energieke, ambitieuze en groeiende arbodienst met locaties door heel Nederland. Wij denken dat arbodienstverlening anders kan. Sterker nog; het moét anders, omdat het om mensen gaat. Met een steeds grotere groep bevlogen collega’s inspireren we werkgevers en medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn. Wij geloven in het nemen van verantwoordelijkheid, zodat organisaties en mensen zich continu blijven ontwikkelen. Op naar een maatschappij met duurzaam inzetbare medewerkers!