Van begin gesprek tot eindresultaat prima verlopen. Op een paar kleine details na die in het gesprek niet genoemd waren, maar waar de monteurs prima oplossingen voor hebben gevonden. De monteurs Timo en Daniel hebben net en goed werk geleverd. Ook namen ze de tijd om alles goed uit te leggen
Vriendelijke, vrolijke monteurs die snel en professioneel werken. En de ruimte schoon achterlaten!
Rico en Tim, Aardige en bekwame jongens, alles netjes weg gewerkt en een goede uitleg gegeven naderhand. Al met al toppers.
Plaatsing helemaal tevreden,monteurs ook. Met de organisatie ging er nogal wat mis, 2 x afspraak afgezegd, foute berekening na aanpassing factuur, ondanks schouw toch nog nieuwe meterkast nodig.
Erg vriendelijke jongens die kwamen monteren. Tim en Rico. Ze hebben het netjes aangesloten en waren snel klaar. Ook qua communicatie en service erg tevreden. Zou dit bedrijf zeker aanraden bij anderen.
Prima ervaring gedurende het gehele traject. Helder advies en meedenken van Kai en de montage door Timo en Julian was ook top! Het zijn leuke gasten bij Solar Installatie Groep, de communicatie is heel prettig, ze zijn deskundig en er wordt hard en netjes gewerkt. Het was even zweten om de kabels door de kruipruimtes naar de meterkast te trekken. Daarna zijn de batterij en omvormer aangesloten, het laadstation geplaatst en is alles in de meterkast netjes aangesloten. Het werd laat maar ze gaan niet weg voor alles gereed is en werkt. En als er na de installatie nog iets is of je hebt een vraag, wordt dat ook gelijk opgepakt. Kortom, een prima ervaring en aanrader!
Prima vakmensen die keurig werk hebben afgeleverd en weten hoe met klanten om te gaan. Klasse
Timo en Julian hebben prima werk geleverd. Ze hebben netjes gewerkt en alles keurig opgeruimd (alleen de overgebleven elektra draad niet in de gft container doen!!) en uitgelegd. Ook de mensen aan de telefoon zijn vriendelijk en helpen meteen met je vragen. Heel tevreden dus!
Als je, net als ik, al een tijd rondloopt met het idee om een thuisbatterij te nemen, kom je vanzelf terecht in een wereld vol offertes, mooie verkooppraatjes en technische termen waar je spontaan kortsluiting van krijgt. Na 45 jaar bij de politie te hebben gewerkt, vertrouw je al geen energiecowboys met glimmende folders en een te witte glimlach. Na flink wat bedrijven te hebben bekeken en mentaal half te hebben aangehouden, kwam ik uiteindelijk uit bij Solar Installatie Groep. Achteraf gezien: de beste keuze die ik had kunnen maken. Kai kwam langs voor het adviesgesprek. Wat die man niet weet over energie, zonnepanelen, thuisbatterijen en off-grid mogelijkheden, moet waarschijnlijk nog worden uitgevonden. Hij legde alles rustig en duidelijk uit, zonder druk en zonder gladde verkooppraat. Geen “als u vandaag tekent krijgt u er een gratis denkbeeldige stekker bij”, maar gewoon eerlijk en deskundig advies. Dat gaf direct vertrouwen. Daarna kwam Timo voor de installatie. Een jonge monteur, maar laat je daardoor niet misleiden. Deze man werkt alsof hij door zonnepanelen zelf wordt opgeladen. Waar ik nog beren op de weg zag, zag hij vooral werk dat opgelost moest worden. Hij heeft de hele installatie in zijn eentje geplaatst, is ook nog onder de vloer gegaan voor een extra UTP-kabel en leverde alles binnen één dag op. Alles werkte in één keer. Inclusief drie off-grid groepen. Kort gezegd: van advies tot oplevering gewoon top. Professioneel, vriendelijk, betrouwbaar en vakkundig. Solar Installatie Groep krijgt van mij dan ook 100 procent. Is er dan echt niets misgegaan? Volgens mij niet. Volgens mijn vrouw wel. We hadden florale nevenschade. Bij het boren 2 tulpen in de tuin geknakt. :)
De monteurs Timo en Julian hebben onze thuisbatterij geïnstalleerd. De installatie is prima verlopen, ze hebben net werk afgeleverd en alles werkt prima.
In december 2025 heeft Solar Installatie Groep bij mij een Batavia Heat warmtepomp geïnstalleerd. Vanaf de eerste dag viel het hoge geluidsniveau me op. De pomp produceert vaak 50–56 dB(A) op 1,5 meter, terwijl in de offerte 40,5 dB(A) staat. Dat is niet een subtiel verschil, maar ruwweg een verdubbeling in waargenomen volume. Er zijn ook goede kanten. Het bedrijf heeft vier keer een monteur gestuurd om het probleem te proberen te verhelpen, en dat waardeer ik. Vandaar ook 3/10 in plaats van 1/10. Echter, de monteur die langskwam gaf zelf aan dat dit een normaal bedrijfsgeluid is voor dit type pomp, waardoor ik me natuurlijk afvraag waarom er dan 40,5 in de offerte staat. Geen van de pogingen heeft het wezenlijk opgelost. Wat ze ook twee keer hebben gedaan is het vermogen van de pomp flink terugschroeven. Dan is hij stiller, maar levert hij minder warmte. Dat is geen oplossing, dat is het probleem verplaatsen, en dat werd zonder overleg gedaan, waar ik verontwaardigd over ben. Uiteindelijk zijn we tot een financiële compensatie gekomen. Daarmee heb ik geaccepteerd dat de pomp luider is dan beloofd, maar het blijft een warmtepomp die significant meer herrie maakt dan waarvoor ik heb getekend. Tot slot: het bedrijf heeft mij eerder benaderd om een slechte review te laten verwijderen tegen betaling. Houd daar rekening mee als je de overige beoordelingen leest.
Vriendelijk en kundige monteur. Alles netjes gedaan. Top.
Heel erg tevreden met mijn warmtepomp en thuisbatterij. Installatie is goed afgewerkt en opgeleverd en beide systemen werken goed. Ze schakelen ook snel dus fijne partij om mee te werken, zeker aan te raden.
Batavia Heat hybride warmtepomp gekocht. Bij installatie ontstaat door menselijke fouten 3 x kortsluiting in Remeha CV ketel. Hierdoor hebben we 3 dagen geen warm water en kunnen we niet douchen. Klacht gestuurd met verzoek ons te bellen door degene die schouw gedaan heeft, we worden niet gebeld. Op de 4e dag ontvangen we een boiler als noodoplossing. Uiteindelijk wordt na 1,5 week door Solar Group Installatie een nieuwe Remeha CV ketel gekocht en geplaatst waarna de hybride aansluiting gemaakt kan worden. We zijn tevreden over de warmtepomp.
Originele beoordeling
Batavia Heat hibride warmtepomp gekocht. Bij installatie 3 x kortsluiting met Remeha CV ketel gekregen. Is na 3 dagen nog steeds niet opgelost! Al 3 dagen geen warm water en niet douchen. Donderdagavond klacht gestuurd met verzoek ons te bellen door degene die schouw gedaan heeft. Wordt niets mee gedaan, klachtenbehandeling bestaat schijnbaar niet! Op vrijdagmiddag nog niets gehoord. Wel een bericht: gefeliciteerd met uw aankoop! Hoezo??? Wij zijn helemaal niet blij!! Heel boos klantenservice gebeld. Verder geen enkele reactie ontvangen. Op zaterdagmiddag hebben we nog steeds geen warm water. We hebben enorme spijt van deze dure aankoop en zeker van de afhandeling van klacht en niet oplossen van probleem door Solar Installatie Groep!
Goede communicatie, snelle levering en keurige, nette installatie van warmtepomp en thuisbatterij. Adequate reactie en hulp met probleempjes die voorbij kwamen.
Zonnepanelen en batterij besteld. Heldere en professionele offerte(s). Makkelijk bereikbaar bij vragen, met een snel en helder antwoord. Geen opdringerige verkopers (in tegenstelling tot andere leveranciers) Installatie netjes aangelegd, schoon werkende en vriendelijke monteurs. Alles netjes in overleg. Ook nazorg uitmuntend. Had een vraag over de positionering van de panelen. Snel en makkelijk contact. Zeer tevreden tot dusver.
Doen precies wat ze zeggen en zeggen precies wat ze doen. Heel fijn..!
Hele fijne ervaring met Solar Installatiegroep! We hebben met onze VVE een totaalpakket afgenomen met batterijen, zonnepanelen en warmtepompen. Het hele project had een omvang van 5 woningen en heeft een kleine 6 dagen geduurd. Er werd zelfs op zaterdag gewerkt om de klus binnen een week te klaren! Monteurs waren vriendelijk, en ondanks de vakantieperiode kregen we snel reacties van de werknemers op kantoor.
Op zoek gegaan naar een thuisbatterij om geen kosten te hebben voor het terug leveren van mijn zonnepanelenstroom. Met verschillende partijen in gesprek geweest en uiteindelijk gekozen voor Solar Installatie Groep. Geen spijt van gehad! De adviseur zorgde voor een duidelijk beeld wat er met de thuisbatterij mogelijk is en had ook adviezen over energie leveranciers die het beste bij mijn situatie passen. De installatie verliep ook goed en ging sneller dan verwacht. Rommel is opgeruimd en de afwerking is netjes. Al met al na 4 weken al een werkende thuisbatterij van Easyway. Zeker een aanrader!
Dankzij Solar Installatie Groep is de hybride warmtepomp van Batavia Heat geïnstalleerd en gaat straks met de koudere temperaturen (hopelijk) zijn geld opleveren. De installatie werd gedaan door deskundige monteurs en de verdere uitleg door hun was ook prima. Het was geen haastwerk maar er werd goed en netjes gewerkt. De warmtepomp is goed afgesteld op mijn huis en alles werd op de afgesproken plek geïnstalleerd. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit én service die geleverd is.
Alles geregeld volgens afspraak. Zeer vriendelijke service en de monteurs die ik over de vloer heb gehad leverden topwerk. Een stuk beter dan menig ander installatiebedrijf waar ik in het verleden mee heb gewerkt!
Dankzij Solar Installatie Groep zijn we helemaal future proof. We lieten een hybride warmtepomp van Batavia Heat installeren in combinatie met een Easyway thuisbatterij en 12 Aiko zonnepanelen. Alles werd in één project aangepakt, en dat gaf ons rust. Wat ons het meest opviel was de deskundigheid van de monteurs. Ze gingen niet zomaar ‘even’ iets plaatsen, maar keken goed naar de staat van onze isolatie, ventilatie en het verwarmingssysteem. Daardoor hebben ze de warmtepomp optimaal kunnen afstellen op ons huis. De batterij werd netjes op de afgesproken plek geplaatst en gekoppeld met de slimme software zodat er op de onbalansmarkt stroom ingekocht wordt wanneer de tarieven laag zijn en verkocht wordt wanneer de tarieven hoog zijn. In het begin waren we hier sceptisch over maar de resultaten liegen er niet om. Inmiddels draait het systeem een paar maanden en alles loopt op rolletjes: het gasverbruik was in de eerste maanden bijna nihil (nu ook maar het is natuurlijk zomer), en onze stroomrekening is gigantisch gedaald ondanks het feit dat we de grote ruimtes in onze woning (woonkamer, keuken & slaapkamers) met meerdere airco's. Ook het handelen op de onbalans markt werkt tot nu toe naar tevredenheid. Als allerlaatst zijn we erg onder de indruk van de kwaliteit én service tot dusver, met name van de klantenservice die altijd de tijd neemt om ons te helpen met vragen die we hebben.
Warmtepomp er neer gezet. Komen er 2 Turken aan om m te installeren... 1 kan geen Nederlands die ander kan het ietsje Het is heel slecht geïnstalleerd, dus er zou een week later iemand komen om er naar te kijken Tussen 9:30 en 11:00 zou hij komen. Het is nu 14:30 en neemt niet meer op Ik raad iedereen het aan om naar een ander bedrijf te gaan!!!!
Niet de goedkoopste uit de offertes maar kwam zeer professioneel over dus uiteindelijk gekozen voor een full electric warmtepomp bij de Solar groep. Goede planning van de noodzakelijke activiteiten; helaas vanwege leveringsproblemen is de installatie een keer uitgesteld. Op vrijdagmorgen kwam de installateur de apparatuur brengen en direct installeren. Geprobeerd om de installatie in één dag voor elkaar te krijgen maar helaas, ze moesten het op zaterdag afmaken. De boiler e.d. bleek meer plaats in te nemen dan eerder verwacht, dit door alle leidingen die her en der uit de boiler komen. Wel heel netjes afgewerkt en ook de buitenunit keurig geplaatst en leidingen strak gelegd. De uitleg over de werking van het geheel was wat minder maar mijn oren stonden er ook niet naar. Alles werkt echter naar behoren (denk ik want de verwarming valt moeilijk te testen met de huidige zomertemperaturen). Een week na de installatie gebeld door de aftersales afdeling met de vraag of alles naar wens is verlopen. Erg plezierig dat ik niet zelf hoef te bellen. Een ticket is aangemaakt met mijn vragen en de technische dienst zal mij terugbellen. Al met al zeer tevreden over de aankoop en de service van Solar.
Wij hebben een warmtepomp en een thuisbatterij van solar installatie groep, zijn enorm te spreken over de werkwijze en het vriendelijke personeel. Echte aanrader!
Robijn 740
3316KE Dordrecht