Ik voelde mezelf erg ongelukkig en niet geholpen.
Veel pijn gehad terwijl ik een hoge pijngrens heb volgens vorige tandarts.
Er zat een kroon los en was gaan ontsteken. Hiermee durfde ik het weekend niet in, de pijn werd iedere keer heviger en normaal eten ging niet meer.
De kroon hoefde er alleen uit te worden getrokken, maar het leek me niet slim om dit zelf te doen. Ook ivm het daarna open liggende wortelkanaal. Dus meteen een afspraak gemaakt en ik kon gelukkig snel terecht. Ik heb de tandarts bovenstaand verhaal verteld.
De tandarts besloot toch een röntgenfoto te maken maar hierop was niets te zien. ''Ik moest maar weer naar huis''
Dit heb ik niet geaccepteerd omdat de pijn daarvoor te verontrustend was. Daarna is de tandarts gaan proberen om de kroon te verwijderen. Dit ging ongelooflijk ongelukkig en onhandig waardoor de pijn niet te verdragen was. Dit was duidelijk te zien aan mijn lichaamstaal, maar bij het terugtrekken van zijn gereedschap werd er juist nog meer aan de kroon getrokken. Ik had de tranen in mijn ogen staan.
Hij is overgegaan tot verdoving, maar de derde prik was zo pijnlijk dat ik met holle rug in de stoel zat en ik tranen over mijn wangen had lopen. Dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt.
De kroon kreeg hij er vervolgens niet en dus besloot hij gereedschap klaar te gaan leggen om de kroon (operatief?) te verwijderen.
Daar mijn vertrouwen weg was en ik geen zin meer had in nog meer hevige pijn heb ik de kroon zelf verwijderd door hem met duim en wijsvinger heen en weer wiebelend naar boven te bewegen. Dat ging verbazingwekkend makkelijk. Zo had hij het dus ook gewoon kunnen doen.
De wortel bleek in tweeën te zijn gebroken en het losse stuk zat nog in de kroon vast. Dit deel is er dus mooi mee uit gekomen.
Zonder schoonmaken (alleen droogblazen) heeft de tandarts het wortelkanaal afgesloten. Hiermee zou ik voorlopig vooruit kunnen tot mijn volgende afspraak half april. Ik ben nu wat bezorgd dat mijn wortelkanaal niet steriel is. Kortom, een zeer nare ervaring.