We zijn hartelijk ontvangen in het prachtige klooster in een schitterende omgeving. De groep deelnemers was een leuke en liefdevolle groep.
het was een prettige locatie de inhoud van de dagen was iets anders dan ik gedacht had Heel erg veel wandelen en er was een focus op ontspannen middels meditatie en er was contact met elkaar. De verdieping van de stof viel mij wat tegen. Het was wel superfijn dat de SKGV geregeld was . Door de intensieve tijds inhoud van de retraite kloppen het aantal uren wel en dus het aantal punten ook. Ik vond wel dat in vergelijking met andere scholingen wij zelf weinig wetenschappelijke input kregen Ronald en Marijke waren heel erg aardig.
Het was een prachtige wandeling in de natuur met zonovergoten licht en door de stilte hoorde je de vogels nog beter. Je zintuigen gaan aan. Ook de ontmoeting met een medewandelaar en de gespreksvragen helpen je bij het nadenken over je leven.
Ronald had een prachtige wandelroute voor ons uitgestippeld, door de kasteeltuin en de Rhoonse natuur. Het lopen was afwisselend in stilte en met veel mooie gesprekken, die mede tot stand kwamen door de gesprekskaartjes, met een paar vragen om in duo’s te bespreken. Voor herhaling vatbaar!
Fijn dat je erbij was Karin, Zondag 21 juni is er een midzomer-avondwandeling. Ik kijk er al naar uit!
Het lopen, creatief bezig zijn en de stiltes werken ontspannend. Het heeft ruimte gegeven voor reflectie en nieuwe inzichten, dan wel oude inzichten ververst.
Hoe bijzonder is het om met een paar collega’s of vrienden te wandelen en tijdens de wandelingen ook te kunnen kijken naar wat je allemaal meeneemt (en achter wilt laten) op je weg. Onder bezielende leiding van ras-pelgrim Ronald krijgt de omgeving van de abdij in Doetinchem nieuwe betekenis.
Dankjewel Aris. Ik vond het ontzettend mooi om deze Pelgrimsretraite nu te mogen doen met een heel team van geestelijk verzorgers.
Ik heb genoten van de rust, de mooie wandelingen, en het contact met elkaar. Het programma zat goed in elkaar, was gevarieerd en er was voldoende tijd voor jezelf. De begeleiding heb ik ervaren als heel betrokken, aandachtig en toegewijd.
Dankjewel Ellie, Ik vond het heel prettig werken met jou e met het team DJI. Ook voor mij was dit een inspirerende driedaagse.
Op zondag 11 januari maakte ik samen met anderen een winterwandeling met Ronald in de Rhoonse grienden. Een mooi natuurgebied aan de Oude Maas. Ronald begeleidde ons met een aantal vragen. Het doel was om na te denken over waar we ons dit jaar op wilden richten en wat we achter ons wilden laten. Een stukje stiltewandeling, ervaringen delen, reflectie van Ronald, weer een stuk in stilte, dan samen met een andere deelnemer lopen, de ander zijn visie horen en begrijpen, een kleine pauze en weer verder. Ik vond het interessant, want ik kreeg in die paar uur niet een heel concreet antwoord, maar wel een werkbaar idee of ingeving over hoe ik prioriteiten kon aanbrengen in mijn plannen en werkzaamheden. Dit naast de leuke wandelgenoten en het mooie landschap. Heel waardevol!
Dankjewel Attila!
Vandaag met Ronald en vier andere cursisten een pelgrimstocht door de Rhoonse Grienden gelopen. Delen in stilte en delen in tweetallen. Wat een heerlijk wandeling door het winterse landschap met mooie mensen. Ik heb zelf weer doelen gesteld en ging voldaan naar huis. Ronald dank voor de mooie gedichten en authentieke begeleiding. Maak ook eens kennis met deze pelgrim en vind jouw weg.
Dankjewel Dave, Ik wens je veel succes en levensplezier op jouw weg.
Overdenkingen wat ik zelf nog wil verbeteren.
Dankjewel Chris!
Naar elkaar luisteren, leren en ontspannen!
Dankjewel voor je review, ik vond het zelf ook een heerlijke tocht!
Het coachingstraject met Ronald heb ik als prettig ervaren. Met de juiste vragen helpt hij je om zelf tot nieuwe inzichten te komen. Hij geeft sturing en denkt samen met jou mee wat je nodig hebt. Dat werkt erg fijn!
Dankjewel Daniël. Succes met de verdere uitwerking van je actieplan!
Ronald Karssies reageerde snel op mijn vraag om een gesprek. Hij stelde voor dat ik (eenmalig) een persoonlijke pelgrimswandeling zou doen onder zijn begeleiding. Zo gezegd, zo gedaan. In vogelvlucht verkenden we mijn vraag, met behulp van rituelen liet Ronald mij afdalen in de verdieping, al lopend lieten we de stilte zijn werk doen en dankzij de uitnodigende vragen van Ronald kwam ik uit bij nieuwe perspectieven. Het weer was die ochtend nogal grauw maar de sfeer en de gastvrijheid van Ronald maakten de tocht licht en verhelderend. Ik kon goed merken dat Ronald zelf een echte pelgrim is (geweest). Hij werkt vanuit die ervaring.
Dankjewel Lida, Onze Pelgrimswandeling was ook voor mij een bijzondere ervaring.
Ronald luistert goed en zijn methodes werken. Meerdere keren wist hij de onderste steen boven te krijgen en ik heb veel van hem geleerd. Fijn ook dat hij de structuur bewaakt, als mijn gedachten weer eens alle kanten op gingen. Toch was wel voor alles ruimte. De Big Rocks en de cirkel van overtuiging-conclusie-resultaat (of hoe die dan ook heet) pas ik nog steeds toe.
Dankjewel Willem, Ik vond het fijn om met jou te werken en heel goed dat je je tools blijft inzetten!
Een gastvrij ontvangst in de abdij. Een prachtige omgeving. Tijd voor jezelf, voor fraaie wandelingen, voor verstilling, en voor ontmoetingen met andere pelgrimgenoten. Deskundige en vriendelijke begeleiding. Even kunnen loslaten en thuiskomen bij jezelf.
De rust van het klooster, de stilte van de wandelingen en de inhoud van de gesprekken en lezingen vond ik een bijzondere ervaring.
Een fijne retraite, omdat ik het heerlijk vind om stil te lopen in de natuur. De afwisseling met goede gesprekken die worden gevoed met vragen, gedichten en verhalen, was mooi. De gastvrijheid van de abdij was heel goed: heerlijk vegetarisch eten, fijne accommodatie. Ronald en Marijke zijn goed in leiding nemen, een sfeer maken en tegelijkertijd de deelnemers vrij laten. Voor herhaling vatbaar!
Onder de uitnodigende leiding van Marijke en Ronald hebben we te voet de Achterhoek doorkruist vanuit de Abdijhoeve. Vooral van de stilte en vieringen door de monniken deden me goed.
Ronald is een hele fijne rustige coach. Luister goed, geeft je tips en adviezen en heeft mij vooral niet onder druk gezet. Op een duidelijke, maar toch vriendelijke manier uitleggen waarom het wel/niet werkt. Daarnaast aan de hand van de tips en hulp, jezelf naar een oplossing laten zoeken die past in jouw leven.
Dankjewel Anja, Het was een plezier om met je te werken, Je hebt alle uitdagingen vol overtuiging opgepakt. Succes met het blijven toepassen van alles wat je geleerd hebt.
Voorlaatste weekend heb ik mogen deelnemen aan een retraite, verzorgd door Ronald. Ik ging met tegenzin omdat ik liever andere dingen wilde doen en mijn gezin niet graag verlaat tijdens een weekend. Maar wat is het omgedraaid! De wandelingen en de opdrachten die we kregen om samen met aanvankelijk totaal vreemde medepelgrims in combinatie met het bijwonen van de verschillende gebedstijden en vieringen in de abdijkerk maakten het voor mij tot een oase! Ik heb besloten het mijzelf te gunnen om een soortgelijke jaarlijkse 'apk' te gunnen. Thuiskomen bij jezelf komt namelijk mijn gezin ook ten goede. En dan heb ik het nog niet eens over werk... Dank Ronald Karssies voor deze waardevolle ervaring!
Mooi, afwisselend weekend waar ruimte was voor stilte, bezinning en ontmoetingen. Een aanrader.
Prettige locatie in abdij (verzorgde kamers en mooie ligging) Rustige, vriendelijke begeleiding Er zit een lijn in de dagen Afwisseling actief-rust is goed Groepsgrootte is goed (ca. 15 personen) Om het 'pelgrimgevoel' te krijgen zou de retraite wellicht een aantal dagen langer moeten duren en nog iets meer 'theoretische en reflectieve 'body'' mogen hebben
De ontvangst en begeleiding is allerhartelijkst. Ronald en Marijke hebben oor en oog voor je op een plezierige en warme manier. Dat vond ik fijn. Genoeg tijd voor mezelf en de prachtige omgeving. Na en tussendoor de activiteiten vond ik rust en ook dankzij een mooie, comfortabele kamer. De maaltijden zijn heerlijk en zorgen voor voldoende energie voor de wandelingen. Het programma biedt voldoende afwisseling. Ik vind de meditatie heel prettig en ook als je er niet mee bekend bent erg goed te doen. Het is nu alweer een tijdje geleden en ik ervaar nog steeds extra rust en kalmte waarmee ik verder wandel op mijn pad.
Fijn om te horen dat je nog steeds met extra rust en kalmte verder wandelt op je pad.
De begeleiding van Ronald was heel fijn. De wandeling in de natuur met Ronald was een bijzondere ervaring. Tijdens de wandeling stelde Ronald vragen over wat ik zag in de natuur dat mijn aandacht trok op dat moment o.a. en ik moest míjn gevoel o.a. beschrijven wat soms best moeilijk was. Ik heb geleerd om tot rust te komen door te letten op mijn ademhaling tijdens het onderdeel mindfulness. De wandelsessies waren meer dan alleen wandelen; die gaven me tools om stress te verminderen, om te ontspannen, om te leren leven in het NU o.a.
Dag Annie, het was steeds weer Fijn om met jou een sessie te doen. Fijn dat je de tools om stress te verminderen en te ontspannen nog steeds inzet. Ik wens dat je in het NU mag leven voor de rest van je leven!
Misschien is mijn reactie naar een collega toe, dat ik totaal niet meer wist wat er die week daarvoor op het werk was gebeurd een goed voorbeeld, hoe los ik was gekomen van mijn werk. Wel bijzonder, want tijdens de wandelingen ging het in de gesprekken ook zeker over het werkveld. We bevonden ons in een prachtige omgeving en ook het gastenverblijf van het klooster was een heerlijke plek. Rust, ruimte en aandacht voor zowel de geest als het lichaam. Er werd door de gastheer goed gezorgd voor de inwendige mens. De begeleiding van zowel Marijke als Ronald waren heel fijn. Hun inbreng wisselden zij goed af en zij vulden elkaar goed aan. Het programma was ook goed opgebouwd. Al met al een mooie driedaagse waarin ik bijzondere ontmoetingen heb gehad, veel heb mogen ervaren en leren.
Dankjewel Lianne, het was een plezier om deze drie dagen met jou te mogen zijn!
Coachscore is de reviewtool speciaal voor coaches. Groei als coach met echte reviews. Help meer mensen. Meer weten over hoe de reviews worden verzameld en worden gecontroleerd op echtheid? Ga dan naar onze website en klik onderin de footer op: “hoe worden reviews gecontroleerd op echtheid?”