Filters

10

Deskundige en professionele begeleiding!

Ruim 10 jaar geleden zijn wij via één van onze adviseurs bij BrightOrange terechtgekomen. Peter Paul Buijsrogge heeft ons toen begeleid bij de uittreding van een medevennoot. Dit begeleidingsproces heeft binnen een dag tot een voor alle betrokkenen acceptabel resultaat geleid, waarna de uittreding kon plaatsvinden. Doordat we toen zo’n positieve ervaring hadden opgedaan met de deskundige en professionele begeleiding van Peter Paul, hebben we hem in het voorjaar van 2023 weer benaderd. We waren toen namelijk in contact gekomen met een partij die geïnteresseerd was in de overname van ons bedrijf. In de periode tussen de eerste contacten en de daadwerkelijke overdracht van ons bedrijf (in oktober van dit jaar) was Peter Paul een waardevolle participant in ons begeleidingsteam. Zijn deskundige bijdragen tijdens de overleggen en onderhandelingen en professionele advisering gedurende het traject hebben we zeer gewaardeerd. Daarnaast heeft Peter Paul een goed gevoel voor humor, wat zeker tijdens zo’n langdurig traject van toegevoegde waarde is. Kortom: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met BrightOrange en Peter Paul.

 • Aanbevelen? Ja
8

Het was goed om BrightOrange ingeschakeld te hebben!

Na lange tijd overwogen te hebben om al of niet een bedrijfsmakelaar in te huren voor de verkoop van mijn bedrijf, de knoop toch maar doorgehakt. In contact gekomen met BrightOrange in de persoon van dhr. Leen van Hoogdalem. Een plezierig mens die meedenkt en goede adviezen geeft, in een laten stadium dhr. Robin Heezen ook hierbij aangeschoven, een zeer plezierige en gedreven jonge man. In de beginfase een paar keer bij mij opgekomen: waarom doe ik dit, maar gaande het proces steeds meer de overtuiging gekregen dat dit goed en noodzakelijk was. In de eindfase van het proces mij gerealiseerd dat zonder BrightOrange een aantal zaken niet goed zouden zijn gegaan en overtuigd blij dat ik hen had ingehuurd! Ik kan BrightOrange zeker en van harte aanbevelen! Dank aan hen voor het meedenken en geven van waardevolle adviezen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Hier durf ik m'n netwerk heen te sturen!

Toen we in contact kwamen met een partij die aangaf ons over te willen nemen, zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons hierin kon adviseren en ondersteunen. Ons netwerk kwam met wat suggesties en we hebben een aantal gesprekken gehad, maar bij Bright Orange was de klik gelijk goed - dus de keuze was snel gemaakt. In de weken erna gelijk veelvuldig contact gehad met Leen, Stefan en Robin die ondanks de vele projecten, toch altijd weer tijd vrij konden maken als dat nodig was. Het proces van een bedrijfsverkoop kent altijd ups en downs, maar de altijd positieve instelling van Leen en de uitleg dat het "allemaal deel van het spelletje" was, helpen je - als toch vaak emotioneel betrokken ondernemer - weer om alles in de juiste context te zien. Aan kennis en ervaring is er ook geen gebrek; ook niet bij de jongere medewerkers als Stefan en Robin. Er was bijna altijd wel een vergelijk te maken met een eerdere of andere situatie, waardoor je de context ook als ondernemer zelf steeds beter gaat begrijpen. Al met al niets dan goede ervaringen waar ik mijn netwerk blind naartoe durf te sturen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Top begeleiding door Bright Orange bij de verkoop van mijn bedrijf

Ik kwam in contact met Leen en Stefan van Bright Orange omdat ik een waardebepaling van mijn bedrijf wilde. Ik vond het leuk dat ze Orange in hun bedrijfsnaam hadden, net als ik. Uiteraard waren de reviews ook prima. Echt concrete plannen om te verkopen had ik toen (nog) niet. Het voelde direct vertrouwd en ze namen de tijd om tot een waardebepaling te komen. Die waardebepaling liep echter, door allerlei verschillende rekenmethodes, nogal uiteen. Maar ik had een richting en bovendien had ik geen concrete plannen. Totdat letterlijk een dag later 1 van mijn 2 personeelsleden onverwachts haar baan op zegde. Toen heb ik besloten de verkoop door te zetten. In mijn eigen netwerk vond ik snel een gegadigde en Bright Orange had ook gegadigden in hun netwerk. Na diverse gesprekken ben ik uiteindelijk in zee gegaan met de kandidaat uit mijn eigen netwerk. En toen dacht ik letterlijk 'appeltje-eitje, ik wist niet dat het zo simpel was om een bedrijf te verkopen'. Ik had niet verder van de waarheid af kunnen zitten! Er komt ontzettend veel kijken bij de verkoop van je bedrijf. Nog even afgezien van het emotionele aspect. Je bedrijf wordt tot op de punt-komma doorgelicht en ondertussen moet alles gewoon doordraaien. Een aantal malen heb ik gedurende het verkoopproces op het punt gestaan om het af te breken, omdat ik er helemaal klaar mee was. Maar Stefan en Leen hebben steeds op de juiste manier en op het juiste moment ervoor gezorgd dat ik toch doorzette. Met gedegen kennis maar vooral ook met humor, wat heel belangrijk is in zo'n intensief proces. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Een speciaal compliment aan Stefan; een hele jonge man die me gedurende het hele proces begeleidde (het bleek bovendien zijn eerste zelfstandige transactie te zijn) en continue verraste met zijn kennis van zaken. Samen met Leen echt een topteam. Wil je je bedrijf verkopen? Laat je begeleiden door Bright Orange. Dan komt het goed.

 • Aanbevelen? Ja
10

"Vakkundig , financieel spitsvondig , respectvol , geweldige samenwerking' "

Nadat we een kans kregen om een collegabedrijf over te nemen , was één van de eerste contacten naar Bright Orange .... ergo : Leen van Hoogdalem , met de vraag ons hierbij te begeleiden. Er was sprake van een complexe bedrijfsconstructie en dito financiele data ook nog vermengd met tijdsdruk. Samen met Leen is intensief , vakkkundig en altijd met wederzijds respect en wat bochtige weg gevonden om de deal binnen alle data naar volle tevredenheid van koper en verkoper af te kunnen afronden. Leen bleef als menselijke rots in de branding , altijd bereikbaar , snel en accuraat met raad en daad : fantastisch om zo geassisteerd te worden ! Ook het team van deskundigen die Leen had ingeschakeld binnen Bright Orange en extern zijn allen van hetzelfde 'goede sop' overgoten : vakkundig , aimabel , snel met raad en daad , chapeau !

 • Aanbevelen? Ja
10

Dealmaker, Praktisch, Deskundig

Het afgelopen jaar heb ik samen met Leen van Hoogdalem/BrightOrange vijf strategische transacties mogen begeleiden. Leen is financieel deskundig, scherp op de details en altijd bereikbaar. Door zijn heldere uitleg kunnen wij snel de dealvoorwaarden vertalen in de transactiedocumentatie. Verder is iedere closing met Leen een feest waar hij als een echte gentleman samen met de koper en verkoper stilstaat bij de afronding van de deal.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer professioneel en vakkundig

We zijn in een lang en intensief overname proces uitermate plezierig, maar vooral ook deskundig bijgestaan door Bright Orange, waarbij de rechten en benefits van de verkopende organisatie goed geborgd zijn gebleven. De stijl van onderhandelen, waarbij de ervaring van Leen van Hoogdalem en zijn team zeer waardevol is gebleken, is een vak apart. De charme waarmee dat gebeurt, naast de standvastigheid heeft geleid tot een succesvolle deal, waarbij onze rechten en belangen goed bewaard zijn gebleven.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer professionele en prettige begeleiding met uitstekend resultaat

Ik heb Leen van Hoogdalem leren kennen als een waardevolle partner en adviseur. Hij heeft ons op een niet alleen zeer deskundige, maar ook prettige manier begeleid. Dit met oog voor tegengestelde belangen en met veel humor. Tevens pluim voor Robin

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer deskundige en professionele advisering, waarbij de klant echt centraal staat.

Een zeer positieve ervaring over het gehele recente verkoopproces en ook eerdere transacties in de afgelopen jaren, waarbij mede door een heldere en analytische uitleg van de adviseur het voor ons de te nemen stappen en keuzes gemakkelijker maakte. De kracht daarbij is vooral het bij elkaar brengen van verschillende belangen zonder het menselijke en sociale aspect uit het oog te verliezen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Uitstekende begeleiding, alleen maar lof!!!

Bij de verkoop van ons bedrijf zijn we begeleid door Leen van Hoogdalem. Hij heeft ons als verkopers uitstekend geadviseerd. De voor ons vaak lastige materie wist hij aan ons steeds goed uit te leggen , vaak in "Jip en Janneke". Hij is onvermoeibaar en altijd beschikbaar. Daarnaast is Leen een heel prettig persoon.

 • Aanbevelen? Ja
10

Uiterst prettige samenwerking!

Ik ken Peter Paul uit een eerder traject uit 2008, waarbij hij ons bijstond op het gebied van een waarderingsvraagstuk. Nu vonden wij, gezien de eerdere uitstekende ervaring, de weg terug naar Zwolle voor een mediationtraject. De ervaringen waren wederom zeer positief. Een traject kon je het eigenlijk niet noemen. Doordat Peter Paul de juiste (vaak ook kritische) vragen stelde en met een uitstekende analyse van de situatie kwam, konden we enorm snel tot de kern komen en waren we het binnen twee sessies helemaal eens. De uitkomst is er één die niet voor de hand lag, maar wel volledig door beide partijen gedragen wordt en bovendien nieuwe energie en kansen biedt. Wat mij betreft is Bright Orange dé go-to partij voor waarderingen en mediation op dit vlak.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Marnix, hartelijk dank voor het delen van uw ervaring. Het doet ons goed om te lezen dat u onze werkwijze zo waardeert. Dat stimuleert ons team enorm om tot het uiterste te blijven gaan voor onze klanten.

9

Aan te bevelen

BrightOrange hebben we ingezet voor een aantal bedrijfswaarderingen en we zijn erg content met de samenwerking. Kundige analyses, prettige communicatie, objectief en veel gevoel voor onderlinge verhoudingen. We kunnen Peter Paul en zijn collega’s dan ook van harte aanbevelen binnen dit vakgebied.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Hartelijk dank voor uw beoordeling. Wat fijn om te horen dat jullie tevreden zijn over onze bedrijfswaarderingen.

10

Persoonlijk en professioneel

Ik ken Peter Paul al meerdere jaren. Bij diverse vraagstukken heeft hij mij en mijn compagnon altijd zeer goed geholpen. Kan de situatie duidelijk analyseren en de gevolgen in kaart brengen. Daarnaast staat Peter Paul ook open voor jouw visie op de zaak en houdt daar rekening mee.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Rene, hartelijk dank voor het delen van uw ervaring. Dat stimuleert ons team enorm om tot het uiterste te blijven gaan voor onze klanten.

10

Een zeer deskundige begeleiding, als zeer prettig ervaren

Een top begeleiding van het begin tot het einde. Kennis van zaken en zeer goed bereikbaar.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Daniël, bedankt voor uw positieve beoordeling. Fijn om te horen dat het proces zo goed verlopen is.

10

objectief, professioneel, duidelijk

Een waardering door BrightOrange bevat het hele spectrum aan analyses waardoor er zekerheid wordt verkregen over een objectieve en vooral correcte waardering. De professionele aanpak blijkt uit het brede en daardoor ook verassende manier van waardeonderzoek. Niet eenzijdig maar meerdere invalshoeken worden beoordeeld. Ondanks de soms complexe materie zijn ze instaat dit helder en duidelijk uit te dragen zodat het voor iedereen begrijpelijk is. En prettige mensen om mee samen te werken.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Piet, hartelijk dank voor uw beoordeling. BrightOrange hecht veel waarde aan een professionele waardering en het is fijn om te horen dat u dat ook zo ervaren heeft. Dat stimuleert ons team enorm om tot het uiterste te blijven gaan voor onze klanten.

10

Betrouwbare, eerlijke en leergierige organisatie.

Hoogopgeleide professionals die hun vak verstaan. In het vakgebied van de corporate finance zijn ze beter dan de markt. Daarom schakelen we professionals van Bright Orange graag in om hun kennis over te dragen aan andere professionals. Als je als organisatie veel in je medewerkers investeert, dan duurt het niet lang of je maakt het verschil in de markt. Bright Orange weet dat als geen ander. Herman Derks MBA Directeur Personal&Corporate Finance Avans Hogeschool BV

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Herman, ontzettend bedankt voor uw positieve beoordeling. Bij BrightOrange vinden we continue ontwikkeling heel belangrijk. Uw beoordeling stimuleert nog meer om het beste uit onszelf te halen, kennis te delen en nog lang met jullie samen te werken.

10

Prima partij als je bedrijf wilt verkopen

Een goede partij in de onderhandelingen bij de verkoop van uw bedrijf. Zij ontzorgen u compleet bij de onderhandelingen met koper.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Henk, bedankt voor uw mooie beoordeling. We blikken terug op een fijne samenwerking, waarbij we jullie met plezier hebben bijgestaan.

9

Erg positief, kundige en eerlijk team!

BrightOrange heeft mij geholpen mijn bedrijf deels te verkopen, hun kennis en eerlijkheid hebben ervoor gezorgd dat het juiste bedrag tegen de juiste condities is onderhandeld. Voor de kopende en verkopende partij is dit een groot voordeel geweest omdat achteraf beide partijen met een goed gevoel terug kijken op de deal. Dit is mijn inziens het belangrijkste bij een gedeeltelijke verkoop. Ik beveel BrightOrange zeker aan.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Arthur, bedankt voor het delen van uw positieve ervaring. Fijn om te horen dat zowel u als de kopende partij met een goed gevoel terugkijken op onze samenwerking. Natuurlijk staan we ook in de toekomst graag voor u klaar.

10

Verstand van zaken en informeel, professioneel contact

Peter Paul en Hermen hebben geholpen bij waarderingsvraagstukken bij een overname. Dit is uiterst goed verlopen.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Hartelijk bedankt voor uw beoordeling. Wij hebben u met plezier bijgestaan en blikken terug op een fijne samenwerking.

9

Zeer professioneel en toch pragmatisch

Wij zijn zeer professioneel en succesvol geholpen ons bedrijf te verkopen.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Onno, wat fijn om te horen dat het verkooptraject zo positief verlopen is. Hartelijk dank voor het delen van uw beoordeling, dat waarderen wij zeer.

8

Actief, duidelijk en ondernemend

Wij werken bij aankoop en verkoop samen met BrightOrange, onze ervaringen zijn zeer positief, de betrokkenheid van de directie en haar personeel is groot, de werkzaamheden worden tot in detail goed uitgewerkt, waarbij de realiteit nooit uit het oog verloren wordt, markt kennis en inzicht in branches ( cijfer inzichten) zorgen ervoor dat BrightOrange snel en adequaat reageert en daarmee een actieve rol heeft in het speelveld van overname.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Hartelijk bedankt voor uw positieve beoordeling. Goed om te horen dat jullie onze samenwerking zo positief ervaren hebben, dat is geheel wederzijds.

10

Kwaliteit behoeft geen uitleg

In de bedrijfsliteratuur van BrightOrange staat: Sinds 2014 gaan wij tot het uiterste voor onze klanten. Van het eerste adviesgesprek tot en met de closing van de deal. Ik zou dit als waardering hebben kunnen schrijven. Dhr L van Hoogdalem, wij zeggen inmiddels Leen, heeft ons als bedrijf diverse keren bijgestaan bij een mogelijke aankoop als verkoop. Bij iedere bespreking was er gedegen onderbouwing. Bij iedere onduidelijkheid een heldere uitleg en bij elke moeilijke voortgang een eerlijke mening, een kalme stem in een soms roerige uitwisseling. Persoonlijk heb ik veel aan het advies van Leen gehad welke hij met veel geduld en humor gaf. Wij zijn tot de closing van de deal gekomen. Tot grote tevredenheid. Dank aan BrightOrange.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Ingrid, bedankt voor uw mooie woorden. Het doet ons goed dat onze bedrijfsliteratuur helemaal aansluit op uw ervaring. De persoonlijke, servicegerichte aanpak is iets waar we bij BrightOrange veel waarde aan hechten. We zijn blij dat we samen met u het traject met succes hebben afgerond.

10

Bijzonder positief!

Met BrightOrange/Leen één onderneming-verkooptraject gerealiseerd en verschillende aankoop- en participatieacties gedaan. Met name de allround kennis en professionele/no-nonsens aanpak spraken mij enorm aan en hebben tot mooie resultaten geleid. En vaak met een goede dosis humor :).

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Daan, wat fijn om te horen dat u onze samenwerking zo positief ervaren heeft. Goed om te horen dat onze kennis, aanpak en humor tot mooie resultaten hebben geleid. We staan ook in de toekomst graag voor u klaar.

8

Zeer prettig om mee te werken

In de meerdere decennia dat we elkaar kennen zijn de deals en werkzaamheden altijd netjes / discreet en met een gezonde dosis humor opgepakt. De emotie -die vaak gepaard gaat in dergelijke trajecten- weten ze met een bijna zaligmakende rust, geduld en goed dialoog vlak te trekken en dit komt de communicatie ten goede. Respect!

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Wim, bedankt voor uw positieve beoordeling. Wat fijn om te horen dat u al jarenlang graag met ons samenwerkt. We staan onze klanten graag bij in (emotionele) trajecten en hopen u ook in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

10

TOP ADVIES

De heer Leen van Hoogdalem is mijn adviseur. voor diverse projecten gebruik gemaakt van zijn gedegen kennis en denkt mee. Dikke pluim

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Anja, wat fijn dat u zo'n positieve ervaring heeft gehad met Leen van Hoogdalem. Hartelijk bedankt voor het delen van uw beoordeling.

Over BrightOrange

BrightOrange is een corporate finance adviesbureau, dat gespecialiseerd is in bedrijfswaardering, aankoop- en verkoopbegeleiding, mediation en schadeberekening in gerechtelijke procedures. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Zwolle staan we dagelijks voor onze klanten klaar. Van het eerste adviesgesprek tot en met de closing van de deal.

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd
• Meer weten hoe deze reviewpagina tot stand komt? Lees dan hier.