Bevestiging van verwachte service bij Nefkens
Iedere keer ga ik vol goede moed naar Nefkens in Tilburg, maar toch weer een teleurstelling. Belangrijkste aandachtspunt is dat we niet ervaren dat Nefkens hun best doet om de tijd dat we onze bedrijfswagens kwijt zijn, zo kort mogelijk te houden. Concreet voorbeeld van afgelopen servicebeurt: afspraak gemaakt voor bandenwissel en diagnose storing. Krijg na 1,5 uur het bericht dat er inderdaad een bandenwissel plaats moet vinden (wat nog zeker 1,5 uur gaat duren), maar dat er een nieuwe afspraak gemaakt moet worden voor de storing. Waarop ik aangeef dat het voor ons zeer vervelend is om de auto te moeten missen, geeft men de reactie dat men op zoek moet naar een monteur die er nog tijd voor heeft. Want die zijn druk bezig met mensen die 'wel een afspraak' hebben, want er was maar een uur voor ingepland.
Vervolgens komt de eerste reactie dat de storing is opgelost, wat een half uur later wordt veranderd in het voorstel om alsnog een onderdeel te vervangen. Als ik vraag of dit onderdeel al eens eerder is ontvangen wordt dit ontkent. Ik vraag of deze reparatie veel tijd kost en of we op de auto kunnen wachten. Aangegeven wordt dat dit anderhalf uur kan duren, en dat we dus op de auto kunnen wachten.
Bij navraag vandaag blijkt daadwerkelijk dat dit onderdeel wel als eens eerder is vervangen.
Bij het maken van een vervolgafspraak wordt aangegeven dat we de auto een dag kwijt zullen zijn. Op verzoek wordt er toch gekeken naar moment dat de reparatie snel kan worden uitgevoerd. Er wordt een datum voorgesteld (18 augustus), waarop ik aangeef dat ik dit ga proberen te regelen en in de loop van de dag contact op neem. Bij het terugbellen tref ik een collega die niet weet waarover ik bel. Ik ben "leeg" is hierop de reactie. Uiteindelijk stelt collega een andere datum voor dan eerder afgesproken, namelijk 11 augustus.
Kortom: communicatie, verwachtingsmanagement, eerlijkheid, klantrelatiebeheer... allemaal redenen voor mij om bij aanschaf te kijken naar mogelijkheden elders