We vielen van de ene verbazing in de andere
We hadden geboekt voor een APK en een reguliere service beurt.
Vervolgens kwam een lange lijst met totaal onverwachte zaken in het diagnose rapport zoals:
1. Aandrijfas
2. Allerlei verlichting zaken die niet goed zou zijn
3. Vervanging aandrijfriem
4. Remvloeistof vervangen
5. En nog een paar zaken.
Totale kosten ruim ,€ 1200,- We hebben nog nooit zo'n duur onderhoud gehad!
Deze auto is al een paar jaar bij jullie en in omderhoud, hoe kan het zijn dat er nu ineens allerlei licht afstellingen nodig zijn?
In 2017/8 zijn beide aandrijfassen vervangen onder Bovag garantie en nu is een van die alweer op. Op mijn vraag hoe dat kan kreeg ik geen goed antwoord. Ik vraag me nog steeds af hoe dit kan, is er een ander probleem met de auto die hiervan de oorzaak is???
Vervolgens halen we de auto op blijkt dat de rekening inmiddels tot 1889,44 is opgelopen, de distributieriem moest ook nog vervangen worden dat stond niet in het ontbangen diagnose rapport. Okay zo:n riem moet een meer vervangen worden, ik heb mijn rapport laten zien maar het werd niet duidelijk waarom de riem er niet in stond, maar ook geen enkel excuus of zo dat dit niet in het rapport stond!
Nu zitten we met een enorme rekening en de vraag wanneer de volgende aandrijfas vervangen moet worden. Wij willen hier wel wat meer info over; root cause analyse!
Eerst commentaar was dat dit in de oudere Peugeot's 205, 306, 309, 307 wel voor kwam maar die hebben we allemaal gehad, en nog nooit een aandrijfas probleem mee gehad!