Geachte mevrouw, Allereerst dank voor uw reactie. Hoewel ik het vervelend vind om te moeten horen dat u de afwikkeling van de nalatenschap lang vond duren, biedt het mij wel de kans om dit toe te lichten. Tussen de datum van overlijden en het uitkeren van de erfdelen, moet er veel gebeuren. Dit alle zou opgedeeld kunnen worden in twee fasen. In de eerste fase verricht de notaris het erfgenamenonderzoek, waarna de gevonden erfgenamen worden aangeschreven. Deze erfgenamen kunnen dan hun keuze voor wat betreft de aanvaarding en volmacht bij hem kenbaar maken. Als alle erfgenamen hebben gereageerd dient de notaris, bij beneficiaire aanvaarding, de verklaringen in bij de rechtbank. Vervolgens maakt de rechtbank een akte op. Tussen het insturen van de stukken naar de rechtbank en het ontvangen van de akte zit meestal een aantal weken. Vervolgens kan de notaris de verklaring van erfrecht afgeven. Al met al kost deze fase soms al enkele maanden en dan moet de afwikkeling nog beginnen. Vervolgens start fase 2, waarin Partiar aan de slag gaat om de nalatenschap af te wikkelen. Fase 1 heeft in uw geval veel tijd gekost, omdat aanvankelijk niet alle erfgenamen reageerden op de brieven van de notaris. Toen de verklaring van erfrecht er eenmaal was, heeft Partiar de nalatenschap in 10 maanden afgewikkeld. Ik hoop dat ik hiermee begrijpelijk heb uitgelegd waarom de tijd nodig is geweest om de nalatenschap af te kunnen wikkelen.
Partiar is er voor erfgenamen die hulp nodig hebben bij de afwikkeling van een nalatenschap, maar ook voor iedereen die alles vóór overlijden goed geregeld wil hebben. Levens worden steeds complexer en de behoefte om zaken zeker te stellen wordt steeds groter. We treden op als executeur, vereffenaar of als gemachtigde van de erfgenamen bij het afwikkelen van een nalatenschap. Naast het te gelde maken van bezittingen en afwikkeling van schulden, regelen we ook allerlei praktische zaken rondom de afwikkeling van de erfenis. Denk hierbij aan het verzorgen van de notariële stukken, maar ook de ontruiming en verkoop van de woning en de verdeling van de inboedel. Ook zijn alle belasting-, bank- en verzekeringszaken bij Partiar in goede handen. Alles uiteraard altijd in samenspraak met de erfgenamen. Het is immers altijd maatwerk. Erfgenamen beslissen zelf bij belangrijke keuzemomenten en kunnen, desgewenst, nauw betrokken worden bij de afwikkeling van de nalatenschap. Madame Curiestraat 24b | 2171 TW Sassenheim | 0252 - 231 685 | info@partiar.nl