Slordig werk, ik had de zolder toch beter zelf kunnen isoleren
Gekozen om de kruipruimte en zolder te laten isoleren. Door twee maatregelen verdubbeld subsidie, dus kosten om de zolder te laten doen waren relatief laag. Daarom gekozen dat te laten doen in plaats van zelf aan de slag te gaan.
De kruipruimte is goed gedaan, maar de zolder is zo slordig gedaan dat ik achteraf vind dat ik beter toch een enkele honderden euros had kunnen besparen door het zelf te doen.
Na isoleren viel op dat het regelwerk op diverse plaatsen niet goed vast zat. Sommige regels sloten niet aan waardoor de lat bol stond. Kortom, hier kon met geen mogelijkheid vlak een afwerking tegenaan gezet worden.
Hierover melding gemaakt en dat is opgepakt en er zijn meerdere latten vervangen. Nog niet alles was perfect, want hier en daar staken nog wat spijkers uit en twee latten bleken achteraf in de nok ook nog bol te staan.
Bij het afwerken met gipsplaten kwamen echter nog meer slordigheden naar voren. Regelwerk zou hart op hart 30cm zijn. Het begon al met dat de eerste regels ook hart op hart 30cm geplaatst zijn. Hierdoor kan je niet met een hele gipsplaat beginnen, want dan zit je 3cm van de muur. Geen ramp, maar had handiger geweest die een halve latbreedte dichter naar elkaar te zetten.
Vervolgens bleek dat veel regels schuin of net wat krapper dan 60cm van elkaar zaten, waardoor er veel (schuin) afgeneden moest worden om alles passend te maken. Ook geen grote ramp, alleen slordig en zorgt voor extra werk.
Op ongeveer de helft kwamen we bij een stuk dak waar de regels juist meer dan 60cm uit elkaar lagen. Na een nieuwe klacht en verzoek om paar latten en schroeven om dit zelf op te kunnen lossen zijn die snel geleverd.
Opvolging en afhandeling van klachten is dus goed, maar het is jammer dat het nodig is. Dit heeft zoveel extra tijd, werk en frustratie gekost dat ik beter alles zelf had kunnen doen.