Uitgebreid te woord gestaan, maar eigen onderzoek blijkt noodzaaklijk.
Ik ben uitgebreid en netjes te woord gestaan.
De medewerker heeft een filmpje met me bekeken om te kijken of het bankje technisch gemonteerd kon worden in mijn Relault Express van '23. Dat kon. Alleen de elektrische versterking van de 3de gordel was dan niet van toepassing, omdat dit niet voorbereid was. Ik moest wel de verzekering even inlichten vertelde hij, voor de aanpassing van 2 naar 3 personen. Oh, dat is goed om te weten zei ik. Moet ik ook naar de RDW? Vroeg ik? Nee, dat was niet nodig. Oh, oke (vreemd dacht ik). Nou, het verhaal was dus heel anders. De RDW bleek zelfs niet eens het startpunt te zijn, maar de producent van mijn nog jonge auto! Ik moest een document aanvragen of mijn nog behoorlijk nieuwe auto wel veilig genoeg was, om van 2 een 3-zitter te maken. Daarna kwam de rest van het verhaal. De kolom waar de 3de gordel aan zat, zat vol met schroefdraad voor de bevestiging. Dat had ik niet gezien. Daarvoor zou, in verband het het glas, dus of een ander tussenschot in de auto moeten, of er zouden een paar schroefdraden weggeslepen moeten worden. De elektrische voorbereiding van de versterking van de derde gordel zou daadwerkelijk wel moeten, want die is gekoppeld aan de airbag, die er ook nog ingebouwd zou moeten worden.
De moed zakte mij min mijn schoenen toen ik dat allemaal hoorde.
Maar ik had mazzel. Omdat ik iemand anders aan de telefoon kreeg om te vragen of ik het ongebruikte bankje retour mocht brengen, werd in eerste instantie gezegd dat er een x% op gekort zou worden. Maar toen ik het verhaal uitgelegd had, vond deze meneer dat ik het bankje wel tegen de volledige aanschafprijs retour mocht brengen. Mazzel achteraf, want ik zou eigenlijk vragen om de verkoper die mij het bankje verkocht had.
Toen ik met hem sprak bij het retour brengen, zei hij dat hij dat niet gedaan. Het was mijn verantwoordelijkheid om mijzelf goed te laten voorlichten.
M.A.W. een half verkoop verhaal op de mouw spelden is wel oké?