Laden reviews...
346 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
Over het geheel genomen waarderen de beoordelingen Paracentrum Texel als een en onvergetelijke ervaring. Het personeel is vriendelijk en de uitleg helder. De uitzichten op Texel en de soepele organisatie komen vaak naar voren, evenals de kwaliteit van de beelden. Enkele opmerkingen gaan over wachttijden, maar de sfeer en veiligheid staan voorop.
Het was een geweldige ervaring om dit samen met mijn kleindochter te doen. Voor haar de 5e keer voor mij de eerste. Maar de ontvangst was al zo vriendelijk en ontspannend dat gaf al rust. De sprong op zich was wel een dingetje hoor.. maar het was ook weer een geweldige belevenis en het zweven over het eiland prachtig! Zo stil boven heel bijzonder ! Bedankt voor de goede begeleiding.
1 July 2026
Netty Arnoldus
Nieuwegein
Top ervaring! We kregen bij aankomst meteen een welkom gevoel er werd kort uitgelegd waar we heen moesten en konden kostbare spullen in een kluisje opbergen. Na het horen van je naam krijg je het harnas aan en je instructeur kwam je zelf opzoeken. Je word niet overwelmt met onnodige info en word op ge gemak gesteld voor de sprong. Eenmaal in vrije val maakte we een paar leuke rondjes linksom en rechtsom en met de parachute open mag je zelfs zelf ook even sturen! Een super toffe ervaring! Ik zou zo nog een keer gaan!
30 June 2026
Syanne
Nijkerk
Zeer enthousiaste medewerkers en goed geholpen. Een spannende ervaring. Gr René
René Duistermaat
ANNA PAULOWNA
Super vriendelijk personeel, hhele toffe insturcteurs en wat een geweldig uitzicht van daarboven. Zeker een van de meest memorabele ervaringen die ik ooit gedaan heb
Damian
Aalden
Wat een fantastische ervaring bij Paracentrum Texel! Vanaf het eerste moment werden we vriendelijk ontvangen en hing er een ontspannen, professionele sfeer. De instructeurs namen alle tijd om alles duidelijk uit te leggen. Tijdens de sprong voelde ik me de hele tijd veilig en in goede handen. Het uitzicht over Texel, de Waddenzee en de kust was werkelijk adembenemend. Na de landing was er alle ruimte om na te genieten in een ligstoeltje met uitzicht op de landingsplaats. Voor iedereen die een tandemsprong overweegt kan ik Paracentrum Texel van harte aanbevelen. Een onvergetelijke ervaring die absoluut smaakt naar meer!
Juliette
Grootebroek
Alles sehr professionell. Die Leute supersympatisch. Man merkt, dass alle sehr viel Routine haben im positiven Sinn. Hab mich sehr gut aufgehoben und wohl gefühlt. Und dazu noch die tolle Aussicht. Es war einfach perfekt! Danke und gerne wieder
Gudrun
Erkelenz
Het was al lang een wens om een sprong te maken. Aangekomen op het paracentrum een vriendelijke incheck. Na een briefing kwam de instructeur/ co piloot het harnas stellen en vertrokken we met het vliegtuigje naar de hoogte vanwaar we zouden springen. Een prima en duidelijke uitleg en toen de vrije val. Onderweg voortdurend uitleg en vraag hoe het was en ging. Zelf wat sturen en uiteindelijk de landing die soepel ging. Dank aan Jayden. Supertoffe gast.
26 June 2026
Herman
Tilburg
Ik heb een onwijs mooie ervaring mee mogen maken, een vlucht boven Texel, onder bezielende leiding van Anouk uit een vliegtuig gesprongen, een adrenaline kick ervaren en vervolgens genoten van Texel aaan mijn voeten!
26 June 2026
Steven Kuipers
Koog aan de zaan
Ik ben 63 en dacht nu of nooit En het rare was Ik heb me nog nooit zo veilig gevoeld Waanzinnig mooie ervaring
24 June 2026
Janny Aalberts
Eindhoven
Zaterdag zijn we uit het vliegtuig gesprongen, met van te voren best wat zenuwen. Maar die werden in het vliegtuig al weggepraat door de instructeur. En daarna enorm genoten van het zweven door de lucht en het prachtige uitzicht. Wat een ervaring!
23 June 2026
Stefanie Sluijs
Sint Pancras
De eerste keer samen met mijn vrouw. 9000 ft. Alles is zoals wij eerder hebben gelezen. Vriendelijk mensen, goede uitleg en begeleiding. Enige minpunt die ik kon vinden: het was zo voorbij. Volgende keer wordt het 13000 ft denk ik.
23 June 2026
Uwe Meuter
Anna Paulowna
Wauw wat een geweldige ervaring was dit. van A tot Z een aanrader. Natuurlijk een mega adrenaline kick, controle loslaten is niet mijn ding. Bij de landing riep ik: nog een keer. En die gaat er zeker komen maar dan 130000 ft.
22 June 2026
Helga
Anna Paulowna
Goed geregeld en fijne begeleiding, gewoon top!
Peter
Beesd
Mijn parachutesprong was een adembenemende, legendarische en werkelijk onvergetelijke ervaring die alle verwachtingen overtrof. Het was zonder twijfel de meest spectaculaire en magische ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Het Vrij door de lucht zweven was een ongekend, episch en onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid. Je komt binnen en meld je aan, dan moet je wachten tot je naam geroepen wordt. Er gebeurd zo extreem veel in de hangar maar als je lekker op de stoeltjes zit heb je dat totaal niet door. Daarna krijg je een korte instructie en wordt je half in een harnas gehezen. Uiteindelijk wordt je vliegtuig omgeroepen en loop je als een groep richting het opstappunt. Hier ontmoet je je instructeur. Heb je MAARTEN dan heb je enorme mazzel. Enorm leuke jongen die enthousiast is van zijn beroep. Het vliegreisje naar boven was puur genieten van het uitzicht. Eenmaal het Luik open dan komt een gevoel vrij die je niet kan omschrijven en dat was bij mij alleen maar enthousiasme. Ik wil jullie enorm bedanken voor deze geweldige ervaring! En dan voor Maarten je bent een topper en hou je enthousiasme zoals je bent want ik vertrouwde je voor de volle 100%
Samantha
Ijmuiden
Goed ontvangen bij aankomst Goede instructies Een geweldige sprong Voor herhaling vatbaar
Phe penninx
Gemert
Fue la mejor experiencia de mi vida. Los chicos un amor, se nota que hay un hermoso ambiente en el lugar. En todo momento me hicieron sentir comoda y me rei un montón con ellos a pesar del miedo que tenía jajaja. Volvería a hacerlo mil veces más❤️ GRACIAS
sol nuñez
Alkmaar
Mijnerste keer in een vliegtuig en meteen eruit gesodemieterd worden met een tandemsprong. Bizar, vet! Wat een ervaring. Super gezellig volk daar. Onwijs bedankt voor deze vette ervaring!
Y
Woldendorp
Vorig jaar de sprong al geboekt. Door slechte weers omstandigheden, niet kunnen gaan. Sprong opnieuw geboekt voor 14:00. Avond vantevoren horen we dat wij €9,95 extra moeten betalen vanwegen de brandstofkosten. Belachelijk dat dit zo last minute gedaan mag worden(staat blijkbaar in de voorwaarden). Eenmaal in de bus (13:30) horen we dat we een uur later moeten inchecken vanwegen drukte. Uiteindelijk pas 16:15 opgeroepen om te mogen springen. Super leuke sprong, mooie hoogte, veel adrenaline, geweldige ervaring. Maar dit wachten, wijzigen en spontaan duurder maken is gewoon echt niet leuk.
Thomas
Arnhem
De tandemsprong was heel fijn door mijn prettige instructeur. In het vliegtuig omhoog werd het sereen, de vrije val was zooooo leuk Ik wil nog een keer hoger!
Jenneke
Groningen
Het was weer een geweldige sprong met Nuno. Een bijzondere gelegenheid en het was mijn 2e sprong! Alles is zo goed geregeld en zulke lieve mensen! TOP!
Marjan Hoogervorst
Apeldoorn
Wij hebben een geweldige ervaring gehad! In het begin was het wat onduidelijk waar we moesten wachten, maar toen we dit eenmaal wisten ging het allemaal soepel en vlot. De instructeurs waren vriendelijk en hebben gezorgd voor een super ervaring! Wij zouden het iedereen aanraden.
M
Gemert
Fantastische ervaring bij Paracentrum Texel! Mijn tandemsprong was echt onvergetelijk. Een hele lieve instructeur en cameraman. Alles was goed georganiseerd en de sprong zelf was geweldig. Het uitzicht is ook echt heel mooi! Zeker een aanrader!
Alyssa
Sint Pancras
Ik wilde al parachute springen sinds ik tien was. Ik had al een keer eerder geparaglided in Nieuw- Zeeland, toen besloot ik dat ik een keer wilde gaan parachute springen. Vandaag was de dag eindelijk gekomen. Ik was in het begin een beetje gespannen maar het was uiteindelijk de mooiste dag van mijn leven. Ik zal deze dag nooit meer vergeten. Groetjes, Soley
soley
opperdoes
Donderdag 18 juni j.l. heb ik een duosprong op Texel gemaakt. In goed overleg was die sprong 3 keer verplaatst i.v.m. slechte weersverwachting. Men doet daar beslist niet moeilijk over. Bij aankomst moest ik ongeveer 90 minuten wachten, voordat ik aan de beurt was. De crew is zeer deskundig en mijn Portugese instructeur stelde me zeer op mijn gemak. vooraf en tijdens de vlucht in het vliegtuig werd ik vakkundig geïnstrueerd voor de sprong. Dan gaat het luik omhoog en voordat je het weet stort je 60 seconden in vrije val naar beneden. De ervaring was geweldig en het uitzicht over eiland en Waddenzee was spectaculair. De landing was uiterst rustig. Kortom: ik was best gespannen, maar had dit nooit willen missen...
19 June 2026
Frans
Velsen-Zuid
Wat spanning vooraf, maar eenmaal in de lucht was het super gaaf, super mooi uitzicht. Vond het leuk dat je zelf ook even mocht vliegen. En voor herhaling vatbaar.
19 June 2026
Michelle
Leiderdorp
Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken.
Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.
Postweg 128
1795JS De cocksdorp