Wat een ervaring! Ik zou op zaterdag de sprong doen maar vanwege het weer kon het niet doorgaan. Direct de sprong omgeboekt naar de volgende dag. Op het moment dat ik al in het vliegtuig zat werden we eruit gehaald. Er was in een korte tijd veel mist opgekomen. Hierdoor was het niet veilig om te gaan. Dit gaf voor mij de bevestiging dat ze hier ontzettend goed en veilig te werk gaan. Na een uurtje kon ik gewoon omhoog en doordat ik er al even was, was alle spanning nu wel weg. De sprong zelf was geweldig! Nadat de parachute open ging gaf de instructeur nog wat uitleg voor de landing. Ook was er een prachtig uitzicht te zien over Texel, het uurtje wachten was het absoluut waard! Ik ben blij dat ik heb gekozen voor de optie om het te laten filmen. Zo kan ik er nog steeds van na genieten.

Niks mis mee

Geweldig gevoel zodra je het vliegtuig uit springt

Heftige maar prachtige ervaring.

Heftige ervaring. Zeer zeker geen spijt van maar wel eenmalig. Goede begeleiding veiligheid voor alles. Heel bijzonder om samen met je schoondochter alle twee een tandemsprong te doen, maar ook bijzonder om samen met je zoon in het vliegtuig te zitten die een solosprong gaat doen.

Geweldig, alle verwachtingen overtroffen!

Een ervaring om nooit te vergeten! Van ontvangst tot landing, alles wordt duidelijk aangegeven en gecommuniceerd. Ervaren en vriendelijke mensen! De sprong was super gaaf en heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Kortom, een geweldige dag. Bedankt!

Een geweldige belevenis gehad. Alles werd goed uitgelegd en je werd erg goed begeleid

Top!

Wij hebben een super tijd gehad. Duidelijke instructies, rustige instructeurs die ervoor zorgen dat je kalm je sprong tegemoet gaat. Al met al een leuke ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Een geweldige belevenis,om nooit te vergeten.Agge

Afgelopen zaterdag 20 september heb ik een duo sprong gemaakt.Een geweldige belevenis met een hele leuke instructeur.

Onvergetelijke ervaring bij Paracentrum Texel!

Wat een fantastische ervaring! Het personeel was zeer vriendelijk en gaf duidelijke instructies, waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde. Ondanks de harde wind in de ochtend, konden we later in de middag toch veilig springen. De sprong zelf was echt geweldig. Alles was goed geregeld en ik heb er enorm van genoten. Echt een aanrader voor iedereen die iets bijzonders wil beleven op Texel!

3 keer scheepsrecht.

Vorig jaar niet kunnen springen vanwege een operatie. Zaterdag ochtend niet kunnen springen vanwege het weer. Gelukkig tegen alle verwachtingen in zaterdag einde dag alsnog kunnen springen, samen met mijn vader. Wat een geweldige ervaring. Alle verwachtingen overtroffen. Een van de leukste herinneringen om te delen met je vader.

Wauw, dit was geweldig!

Het was nog even spannend met het weer, maar wij werden super goed geholpen en mochten zelfs eerder in de rij, omdat wij van wat verder kwamen. Het was echt een mega ervaring, om nooit te vergeten. Mijn instructeur wist er alles van en wij hebben heerlijk gekletst en veel nieuwe dingen geleerd.

Een geweldige ervaring, om niet meer te vergeten.

Een mooi moment in mijn leven, waar ik met een grote glimlach aan terug denk!

Geweldig!

Geweldige ervaring. Ontvangst door zeer vriendelijke medewerkers en ook de instructeur was fantastisch. Het springen was een ervaring voor het leven met geweldige uitzichten. Een absolute aanrader om dit een keer te doen, en zeker ook bij Paracentrum Texel.

Een onvergetelijke ervaring vol adrenaline en vrijheid, perfect begeleid van begin tot eind

Super professioneel, keihard genoten – dit ga ik zeker nog een keer doen! 1 sprong , duizend x adrenaline , klaar voor de volgende spring . . Zou het iedereen aanraden !

Super /cool

Op vrijdag 19 september 2025 Heb ik de eerste sprong gemaakt Van 13.000 ft Niet normaal hoe zenuwachtig ik was En dan zit je in het vliegtuig Dan ga je omhoog. Ik dacht nee. Niet zo hoog maar het bleef stijgen Dan gaat de deur open. Voor je het weet zweef je elke kant uit Wat een ervaring niet normale Ik kan paracentrum-texel aan bevel Zo een cool ervaring. En ik kom nog eens. Groetjes Frans

Amazing Experience!!! Dream come true moment!

This was my 40th birthday surprise from my husband. I really enjoyed the jump and still got the adrenaline running whenever I see the pictures and videos. It’s definitely worth a deal to do so as to get an unforgettable experience! Wouldn’t hesitate to do it again if I get a chance. Next time would definitely go for 13000ft jump. Once in a lifetime experience to add to your bucket list!!!

De ultieme belevenis

Wat een geweldige ervaring was dit. Het team komt heel relaxed over zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Zo waag je zelf ook met vertrouwen en ontspanning je sprong en kan je er echt van genieten. Wel jammer dat het zo voorbij is. Laat je daarom vooral filmen om de sprong te kunnen herbeleven en er zo toch nog lang(er) van te kunnen genieten!

Mijn ervaring was een onvergetelijke combinatie van spanning, vrijheid en adrenaline

Het parachutespringen was een ervaring die ik nooit zal vergeten: het moment dat ik uit het vliegtuig sprong voelde ik een intense spanning, gevolgd door een enorme rush van adrenaline en een gevoel van ultieme vrijheid terwijl ik door de lucht zweefde; het uitzicht was overweldigend mooi en de hele ervaring gaf me een unieke mix van spanning, ontlading en puur genieten.

Ik zou graag met mijn moeder een gratis rondvlucht willen maken. Ik doe aan mond reclame en zeg tegen iedereen dat ze naar jullie toe moeten. Het was een super verrassing gister en ik wil zeker nog een tandem sprong doen . Jullie doen het fantastisch Met vriendelijke groet Karin Bekker [email protected]

Voor iedereen die twijfelt: ga ervoor, je zal er absoluut geen spijt van krijgen!

Gister mijn eerste parachutesprong gemaakt. Dankzij het professionele en relaxte team voelde ik me meteen op mijn gemak. Het uitzicht en de adrenaline waren geweldig. Een ervaring om nooit te vergeten!

Tijdens mijn vakantie op Texel een tandemsprong geboekt. Hoewel de prijs best wel hoog is heb ik het toch gedaan. Je weet nooit of het er nog ooit van komt. Prima begeleid vooraf en tijdens de vlucht. De sprong zelf was even eng en de vrije val gaat heel snel. Daarna de serene rust van stilte genieten van het eiland van boven. Een mooie zachte landing op mijn billen.

Een fantastische, onvergetelijke, topervaring!!!

Ik ben fantastisch opgevangen en begeleid, wat voor mij extra belangrijk is, omdat ik blind ben. Tijdens de vrije val had ik even het gevoel dat de winter vervroegd was ingetreden, zo hard en koud gierde de wind om mijn oren. Van tevoren had ik me voorgenomen om tijdens de vrije val hard te gaan gillen, maar alleen ademhalen bleek op dat moment al spannend genoeg. Ik voelde een heftige, maar aangename kriebel in mijn buik. Dan was er ook nog het ontspannen zweven, nadat de parachute was opengegaan. Zelf heb ik de parachute ook nog bestuurd tijdens dit zweven. Ook was ik aangenaam verrast door de zachte landing. Op kermissen en in pretparken heb ik al heel wat spannende attracties bezocht, maar deze ervaring is met niets te vergelijken. Wat was het fantastisch!

Fantastisch

Ich bin total begeistert vom ganzen Ablauf und vom Team. Vielen lieben Dank an meinen Sprungpartner Peter. Ich hatte riesige Angst und er wusste genau damit umzugehen, damit auch ich ein ganz besonderes Erlebnis haben konnte. Lieben Dank von Rebecca

• Würden Sie uns weiterempfehlen? Ja

Geweldig: beste ervaring ooit

Als je binnenkomt en zegt dat je gaat skydiven, is hun eerste reactie: wat vet/gaaf dat je dat doet. Geweldig om zo ontvangen te worden. Dit neemt alle spanning direct weg. Even later volgt een instructie en voor je het weet wordt je voorgesteld aan je buddy en zit je in het vliegtuig naar boven. Het uitzicht is geweldig en de tocht naar beneden is echt super gaaf. Je weet niet wat je mee maakt! Daarna heb je tijdens het zweven onder de parachute nog even de tijd om alles te laten bezinken en te genieten van het uitzicht, en voor je het weet sta je weer beneden. Ik raad het zeker aan om een handcamera erbij te kopen. Want het wordt van begin tot eind vastgelegd: voorstellen, in het vliegtuig worden mooie beelden gemaakt van het uitzicht, natuurlijk je hele vrije val, en wat parachute shots. En wat ook een geweldige service is, is dat je de edit ‘s avonds laat al in je mailbox hebt. Super snel en super leuk gedaan met geweldige filmbeelden. Echt 100% aanrader dit! Hele gave beleving en top service

Super vet om het een keer mee te maken!

Vond het leuk, spannend, eng, maar super leuk! Zelf de parachute besturen was ook super gaaf. Boven in de lucht was het lekker rustig en je merkt helemaal niks van de wind. Bij de bochtjes in de lucht, werd ik wel een beetje misselijk en zodra je, je voeten weer op de grond heb gezet moest ik even bijkomen. Het was ondanks de misselijkheid, echt een vlucht die ik niet had willen missen. Mijn instructeur Julia was ook echt top, lief en heel relaxed! De cameraman was ook super!

Een unieke grandioze ervaring

zoals gezegd een unieke grandioze ervaring. mijn duo partner was relaxed en legde alles goed uit. hij toonde vertrouwen door ook mij te laten sturen, een extra ervaring. de vrije val vanaf 13 000 voet is geweldig !

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.