Paracentrum Texel makes you want to come back for more ... parachute jumping

tijdens mijn vorige 3 verblijven op Texel zag ik steeds parachutes naar beneden komen vanuit natuurgebied de Muy. Nu was ik voor de 4de keer op Texel en was het hoog tijd voor mezelf om te springen. Wat een topteam bij Paracentrum Texel! Je wordt supervriendelijk ontvangen en geweldig begeleid voor, tijdens en na je sprong. Ik heb enorm genoten van mijn 13000ft sprong. De zomeractie maakte dit mogelijk aan een scherpe prijs. Ook de foto's en video waren van top kwaliteit en zorgen ervoor dat ik nog een hele tijd kan na genieten. Ik ben zeker dat het niet bij deze ene sprong zal blijven dus tot de volgende keer op Texel!

Fantastische bucketlist ervaring!

Een jaar op gewacht, want toen liet het weer het niet toe, maar nu gelukt, het was fantastisch! Goede instructies, kort en duidelijk, professionele en enthousiaste tandem-instructeurs. Zeker een aanrader, voor jong en oud!

Voor het eerst in mijn leven gesprongen een ervaring om niet te vergeten daarom ook film vastgelegd.

Geweldige levenservaring!

In januari besloten om te gaan parachutespringen, met mijn 2,12 meter lengte en mijn 132 kilootjes kon ik toen niet springen. Dus in de afval race gegaan 20 kilo kwijt geraakt. En 15 juli was het gelukkig zover, ook nog nooit in een vliegtuig gezeten, dus moest twee dingen zien te overkomen. Het was echt de beste ervaring van mijn leven. Het personeel van paracentrum texel was allemaal erg vriendelijk en spontaan. Dat maakte het contact meer persoonlijk, dat heeft me zeker in het vliegtuig omhoog echt geholpen. De sprong zelf was fabeltastisch.. wel erg koud daarboven, ik adviseer mensen wel om “partyplugs” in de oren te doen, tijdens de val klapt het flink op je oren. Paracentrum Texel, hartelijk bedankt voor de prachtige dag & tot volgend jaar.

Het was een geweldige ervaring!

Iets wat ik al jaren wilde doen, komt nu uit, het was geweldig en zeker een toffe ervaring!

Warm begeleid in deze duizelingwekkende sprong met zachte landing

Hele fijne ontvangst en begeleiding voor, tijdens en na deze (voor mij eerste) tandem sprong

Uitdagend, vriendelijk en professioneel

Als je voor het eerst van je leven uit een vliegtuig springt (op 9000 voet) is dat best spannend. Ik heb me daarbij geen enkel moment onzeker gevoeld. Dat is ook dankzij de ervaren, rustige en betrouwbare uitstraling van de instructeurs,

Fantastische belevenis

Na jaren op Texel te zijn geweest nu eindelijk de sprong gewaagd. Wat een geweldige ervaring! Super begeleid van begin tot eind door enthousiaste medewerkers. Echt een aanrader voor iedereen die van een uitdaging houd.

Super gave en oververgetelijke ervaring!

Wij werden vriendelijk ontvangen. Er volgde een duidelijke uitleg. In het vliegtuig voelde het als schoolreisje de zak met snoepjes redband ging rond. Eenmaal boven ging het van een extreme vette gave sprong naar serene rust en wat een geweldig uitzicht ik heb mijn ogen uit gekeken. Het was een fantastische onvergetelijke ervaring. Super bedankt voor de juiste begeleiding. Groetjes Maaike Klein

FANTASTISCH

Na vele malen “doe ik het wel, doe ik het niet” mijn eerste parachute sprong gemaakt op mijn verjaardag, 15 juli 2025. Een onbeschrijflijk mooie ervaring. Bij het Paracenter Texel werken lieve, betrokken en kundige mensen. Er “hangt” een goede sfeer. A n n a

Fantastische ervaring!

Na een omboeking naar de volgende dag, vanwege een mechanische storing aan het vliegtuig, uiteindelijk zaterdag 12 juli 2025 DE grote sprong in het diepe gemaakt vanaf 9000ft. Een "once in a lifetime" ervaring die je gedaan moet hebben (als je durft). De vrije val gaat met een noodgang is echt heel erg gaaf. Mooi uitzicht naar Ameland en zelfs het vaste land bij helder weer. Minpuntje is dat er voornamelijk buitenlandse instructeurs zijn die Engels spreken; dit is niet voor iedereen geruststellend....

Wat een ervaring

Het was geweldig om te doen, ga dit 100% nog een keer doen!

Super gave ervaring en voor herhaling vatbaar

Leuke ervaring en een goed team dat je begeleid naar je sprong

Ongelooflijk mooi om te doen en zeer goed geregeld allemaal!

De voorbereiding, uitleg, sprong en landing verliepen allemaal duidelijk zonder enig gedoe. Ik voelde mij 100% veilig. Het enige wat ik miste was overleg samen met mijn instructeur over wat ik wil doen tijdens de sprong. Ik had bijvoorbeeld graag wat meer rondgedraaid om de omgeving te zien (ook al zag ik nog steeds heel veel). Eenmaal in de lucht is dit lastig te vragen :)

Veilig gevoel bij deze unieke ervaring

Het was onze eerste sprong. We hebben deze enkele keren moeten uitstellen omwille van het weer, maar omboeken ging zonder problemen. De organisatie was goed. Iedereen was vriendelijk. De instructrice gaf me meteen een veilig gevoel. Na de sprong kregen we dezelfde dag nog de beelden van de handcam om de ervaring te herbeleven. Moest ik in de toekomst nog eens willen springen zou ik dit weer bij Paracentrum Texel doen.

Geweldige ervaring in relaxte setting

Het paracentrum biedt een ontspannen en informele setting met behulpzaam en kundig personeel die je sprong en alles eromheen tot een geweldige ervaring maken. Wij wilden graag met 4 tandemers en 1 sportspringer in hetzelfde vliegtuig. De staff heeft er alles aan gedaan om dat mogelijk te maken, wat op een drukke dag echt wel lastig is qua planning. Superbedankt voor deze topdag!

Wat een fantastische ervaring

Proffesioneel en leuk!

De ervaring van mijn leven helemaal top

Net 80 geworden mooiste verjaardagscadeau ooit

Waanzinnig mooie ervaring

We waren mooi op tijd. Goede en ruime keuze aan overtocht mogelijkheden naar en van Texel. We werden vriendelijk ontvangen bij de balie van het Paracentrum. Goede uitleg. Konden onze spullen in een kluisje doen. Gezellige relaxte muziek bij het wacht gedeelte. We werden vlot opgeroepen, goede en leuke uitleg. Daarna richting startplek, waar we enthousiast werden opgewacht door onze instructeurs en tandem maatjes. Alles werd nog even goed aangesjord en vast gemaakt. Ging heel relaxed. Vroegen wat en hoe het ons bij hun bracht om deze sprong te maken. We werden echt op ons gemak gesteld en grapjes gemaakt. Geen moment angstig geweest. Genoten van het uitzicht. De vrije val was echt super gaaf. Wij hadden voor de hoogste sprong gekozen, als je het doet, dan meteen maar goed toch!. Na het openen van de parachute was het ff wennen. Wat ik leuk vond was dat mijn instructeur ook vanalles aan wees en vertelde wat je zoal kon zien. Landing was ook perfect. Dikke 10 hoor. Een hele bijzondere ervaring. De opnamens met de pols camrecorder zijn super goed gelukt. Veel reacties op gekregen nadat ik deze op fb gedeeld had. Samen met mijn zoon een mooi en bijzondere ervaring gedeeld. Een minpuntje was dat ik wel last had van mn oren, die konden het geweld van de snelle val iets minder aan, pas s'avonds gingen ze weer goed open haha. Volgende keer wellicht oordoppen in als dat helpt tenminste. Wij gaan zeker sparen voor een herhaling.

WAANZINNIG

Ongelofelijk! Wat een GEWELDIGE ervaring was het afgelopen zondag. Ik had geboekt voor zaterdag, maar toen was het nog maar afwachten of het überhaupt nog door kon gaan vanwege het weer. Aangezien wij toch het hele weekend op Texel waren heb ik gelijk gevraagd naar de verwachtingen van zondag. Deze waren een stuk beter, dus heb ik mijn sprong omgeboekt. Zondag was het weer een stuk rustiger en er was bijna geen laaghangende bewolking, de juiste keuze dus! Van begin tot eind heb ik alleen maar genoten! Julia ontzettend bedankt voor deze onvergetelijke ervaring en Maarten (cameraspringer) bedankt voor de mooie beelden. Hier kan ik nog heel lang van nagenieten. Ik kan het iedereen aanraden om een SPRONG te wagen. Zelf hoop ik nog een keer terug te komen voor een sprong vanaf 13000 ft.

Geweldig! Goeie sprong met ervaren springer Daniel

Ik werd super ontvangen en na een gesprek met mijn springer was ik heeel kalm en heb geen moment angst gevoeld

Een onbeschrijfelijke ervaring!!

Je werd heel goed opgevangen, je kreeg een duidelijke uitleg en werd heel vriendelijk behandeld. De meest bijzondere ervaring van mijn leven gehad!

Waanzinnig gaaf, goed georganiseerd en om nooit te vergeten

Het was een kado die we gekregen hadden van vrienden. Onze eerste poging werd door veel wind verplaatst wat super soepel ging. Gister alsnog gesprongen en wat was dat gaaf, ongelooflijk. En zo goed georganiseerd. Een ervaring om nooit te vergeten en dat doen we ook niet want we hebben nog hele mooie beelden. Dank jullie wel. Renske

Vrijheid bellen je in de lucht

Bij aankomst hartelijk verwelkomt uitleg en formulier ingevuld daarna ff wachten en daarbij mooi uit zicht op de landingen Uitleg door mijn begeleider daarna instappen en daarna de sprong geweldig he ervaart vrijheid en een prachtig uitzicht ik zeg hartelijk dank voor alles van het begin tot het einde Groet en hoop tot snel weer

Krijg die lach niet meer van zijn gezicht!

Heb het cadeau gedaan aan mijn man! Wou iets bijzonders voor hem doen en dat is gelukt!! Dus dames.. verras je man vriend of maatje!

Postweg 128

1795JS De cocksdorp

+31 (0)222 311464

Over PARACENTRUM TEXEL

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandem parachutesprong wil maken of een al gebrevetteerde sportspringer bent, Paracentrum Texel heeft alles in huis om je sprong(en) tot een succes te maken. Het paracentrum is sinds 1969 de mooiste locatie van Nederland om een parachutesprong te maken. Bij ons werken full-time professionele instructeurs die leven ván en voor het springen.