Zeer efficient rooklucht (grotendeels) verwijderd
In mijn nieuwe tweedehands auto was flink gerookt. Hoewel de auto er zeer netjes en schoon uitzag, was de rooklucht sterk aanwezig. Een ozonbehandeling bij een ander bedrijf had niet veel geholpen. Ik dacht dat eerst uitgebreid schoonmaken niet veelzin had, omdat de auto al zo schoon oogte. Ook had ik het interieurfilter al vervangen, maar de rooklucht bleef erg sterk aanwezig.
Daarom besloot ik de auto goed te laten reinigen.
Een afspraak met Car Cleaners was snel gemaakt, en tot mijn verbazing kwamen ze ter plekke, dus ik kon gewoon thuis blijven. Na de uitgebreide reiniging was he wel noodzakelijk om de auto nog een paar uur na te laten draaien met de kachel aan. Het was buiten namelijk vrij vochtig en de temperatuur lag niet ver boven het vriespunt. Het vocht van de reiniging was er dus slecht uit te krijgen.
Nu is het inmiddels ongeveer 3 weken later. Ik kan zeggen dat de rooklucht echt grotendeels verdwenen is. Heel af en toe ruik ik nog een hint van de rooklucht. In het begin nog iets meer, maar ik heb toen ook nog een airco cleaner gebruikt wat er voor zorgt dat de ventilatie de lucht nog iets meer verfrist.
Ik hoopte natuurlijk dat de rooklucht helemaal verdwenen zou zijn, maar op zich is dit goed genoeg. Ik ben vrij gevoelig voor geur en in het begin stoorde ik me echt aan de sterke rooklucht. Op dit niveau is het eigenlijk niet noemenswaardig meer. Soms twijfel ik zelfs aan mezelf als ik denk dat ik het ruik.
Zeer goed werk dus van Car Cleaners. Wellicht zou een tweede behandeling nog meer helpen, maar het is niet echt nodig.
Mocht iemand nu twijfelen over hoe efficient het dus is, mijn auto stonk echt heel extreem naar rook, en iemand die nu instapt zal er vermoedelijk niks van merken.