Filters

10

Prima geplaatst

Snelle en goede afronding van het plaatsen van de panelen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snel, adequaat, scherpe prijs

Ging allemaal vlot en goed. Goede prijs, geen gedoe. Tevens makkelijk een meterkast en laadpaal erbij geregeld door hun vaste partner.

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima, alles volgens afspraak geleverd met heldere communicatie.

Prima, alles volgens afspraak geregeld en heldere communicatie.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snel en goed.

Op aanraden van mijn collega,voor ZonZekerFreisland gekozen. Ik ben op een keurige en duidelijke manier wegwijs gemaakt in de wereld van zonnepanelen door Richard. Ook zijn team is kundig en snel. Kortom een fijne en betrouwbaare ervaring.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer goede ervaring

Richard kwam langs om alles te bespreken en diezelfde dag nog offerte toegestuurd. Akkoord gegaan met de offerte werden de panelen aantal weken later al geplaatst. Met een top team van veel kennis werden er 15 panelen geplaatst.. Richard en zijn zoon, samen met Rofa laadpalen is er topwerk geleverd.

 • Aanbevelen? Ja
10

Helemaal prima!

Fijn contact gehad met Richard. Duidelijk plan gemaakt voor de plaatsing van de zonnepanelen op ons nieuwbouwhuis. Daarna alles goed gepland en alles naar wens gedaan. Ook snel in reageren. Ik zou anderen dit bedrijf aanbevelen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snelle levering en goede services

Communicatie was erg goed, ook is er extra service geboden bij het aanvragen van de juiste aansluiting en verwijderen van oude panelen. de nieuwe panelen zien er goed uit. De mannen werkten hard en ziet er goed uit.

 • Aanbevelen? Ja
8

Prima voor elkaar!

We hebben Pv panelen op kantoor laten plaatsen om zo zelf energie op te wekken en op die wijze onze energie behoefte af te dekken. Prima gerealiseerd door Zon Zeker Friesland!

 • Aanbevelen? Ja
8

service was goed

monteurs waren ook goed

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima werk geleverd

Snelle levering en professioneel vak mensen.

 • Aanbevelen? Ja
8

Prettig contact met zowel Richard als met de monteurs.

De panelen liggen netjes en er wordt meegedacht met mogelijkheden wat het beste staat. Alleen enkele dingen mbt de kabels en snoeren buiten zijn niet altijd even netjes weggewerkt. Ook duurde het een week na plaatsing voordat alles werkte. Wel hebben we een meer uitgebreide app daarom gekregen. Dat is zeer correct opgelost.

 • Aanbevelen? Ja
10

fijn gesprek, goede uitleg snelle levering

fijne installateurs die wisten hoe het moest. had moeite met aanmelden bij liander maar met eigenaar Richard uiteindelijk gelukt. snelle levering.

 • Aanbevelen? Ja
5

Dubbel gevoel

Voorstel- en offertetraject als persoonlijk en vriendelijk ervaren. Had wel wat zorgvuldiger gemogen. Na twee voorstellen van ZZF uiteindelijk zelf de situatie uitgerekend en bleek dat onze doorgesproken wensen wel binnen alle regels uitvoerbaar waren. Onderaannemers waren vriendelijk, maar waren niet op de hoogte gebracht over de situatie ter plaatse waardoor ze de klus niet wilden uitvoeren. Uiteindelijk zelf het dak op gegaan om kabels te trekken en gesneuvelde dakpannen te vervangen. De panelen zijn door de mannen perfect geplaatst. Werkzaamheden in meterkast zijn netjes uitgevoerd, maar zegels niet hersteld. ZZF gaf aan dit op te pakken. Na een maand (paar keer hierover contact gehad) besloten om ook dit zelf op te lossen met de netwerkbeheerder. Al met al dus veel zelf moeten doen om het naar wens te krijgen. Miste in deze dat ZZF leiding en verantwoordelijkheid nam.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Geachte Heer van Ravensbergen, Bedankt voor uw review. Ik wil hier toch enige kanttekeningen bij plaatsen. Er zijn in totaal 3 offertes voor u gemaakt omdat u zelf twijfelde over het plaatsen van de panelen op een bepaald dakvlak ivm beschermd dorps gezicht. Het klopt inderdaad dat u zelf de situatie op het dak heeft uitgerekend maar dat was naar aanleiding van mijn verzoek ivm de haalbaarheid van het legplan. Het toenmalige installatie team heeft bij u aangegeven dat de dakpannen oud en broos waren waardoor zij het niet geschikt achten om dat dakvlak te betreden. U heeft dat toen uit eigen beweging gedaan en prima uitgevoerd. Uw panelen zijn eind juni geplaatst en de zegel zou inderdaad door ZZFzsm geregeld worden. Ik had deze week iemand gevonden, en u dat ook laten weten, maar u was mij net voor bij Liander. Ik heb wat betreft het zegel een keuze gemaakt voor ZZF en voor u als klant om de panelen wel te plaatsen zodat u nog opbrengst kon genereren ipv het over de zomer heen te tillen voor een nieuwe zegel. Voortaan zal ik de klant hier beter over inlichten.

9

snel en meedenkend

Vanaf het eerste contact was Richard altijd bereikbaar en dacht goed mee. door de enorme hitte liep het plaatsen wat vertraging op, elk welwillend mens die de jongens op het dak zag zou hier begrip voor hebben. na oplevering bleek het niet helemaal goed te liggen. Richard direct opgebeld en kwam snel met een oplossing.

 • Aanbevelen? Ja
8

goed

goed

 • Aanbevelen? Ja
10

Top! Goede en snelle service, waar voor je geld

“Binnen twee weken liggen ze op je dak.” Ik moest even in mijn ogen wrijven toen ik dat hoorde. De prijs was goed en de uitleg ook, dus wij zijn akkoord gegaan. En inderdaad, twee weken later lagen ze op mijn dak. Dat ging supervlot (ca 4 uurtjes) en de installateurs werkten supernetjes. Dat was mede vanwege de goede zorgen en service van Richard. Inmiddels zijn we drie weken verder en alles werkt naar behoren. Met de app kun je per paneel zien wat de opbrengst is en dat gaat super. Ik ben zeer tevreden over ZonZekerFriesland. Kan ze iedereen aanbevelen.

 • Aanbevelen? Ja
3

Afspraken worden gewijzigd en er heerst onrust

De eerdere review was een 6 en was kritisch van aard. Mede gebaseerd op vooraf gemaakte afspraken, die achteraf werden gewijzigd. Men kwam aan met andere panelen, waardoor er moest worden afgeweken van het originele estetische legplan. Daarnaast is de betalingstermijn gewijzigd (korter geworden). ZonZekerFriesland werkt met ingehuurde krachten om de installatie te voorzien, deze vakmannen hebben mij van goed advies voorzien. Dit advies week af van het advies van ***, die, naar horen zeggen, diezelfde week al meerdere situaties als deze heeft gehad. Minder panelen is voor de vakmannen minder omzet en voor mij als klant was deze situatie en frustratie duidelijk merkbaar. Dit komt enkel door het verwachtingsmanagement van *** bij mij en zijn ingehuurde vakmannen. Ik heb geluk gehad met de vakmannen, waaronder de monteur *** van Willemsma Bouw (ZZP). Hij heeft uiteindelijk de meterkast opgeleverd, de bedrading buiten netjes afgewerkt, de software installatie (ondanks intrekken toegang door ZZF) afgerond en inmiddels van een ander vastgoedobject werkzaamheden uitgevoerd. Zonder deze man en andere ingehuurde vakmannen had ik, op basis van enkel schouwing en andere zonnepanelen, mogelijk in een gevaarlijke situatie belandt bij harde wind of bij veel opbrengst en opladen van voertuig als ik toch was uitgegaan van het advies "het dak zo vol mogelijk leggen met afwijkende panelen". Estetisch is voor verkoop inderdaad belangrijk, maar het originele plan was tevens symmetrisch van aard. De laadpaal is via Rofa laadpalen aangelegd een connectie van ZZF. Prima startende ondernemers die mij goed hebben geholpen in het totaaltraject. Het cijfer van een 6 naar een 3 aangepast, omwille van de niet zuivere reactie van ZZF op deze review en het schetsen van een onjuiste situatie. Het zou de ondernemer sieren om kritische reviews te gebruiken om het proces te verbeteren. Als je gaat wijzen, wijs je met 1 vinger naar je klant, 1 naar boven en drie naar jezelf.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

ZZF betreurt de gang van zaken zoals die door de Heer de Jong geschertst wordt. Helaas is dit een reactie van zijn kant en mede gevoedt door de vakmensen die toen aanwezig waren zonder vooraf een reactie van ZZF te vragen waardoor deze hele review discussie ver van de werkelijke situatie afstaat. ZZF zoekt bewust de discussie niet via dit kanaal maar gelooft nog steeds in een oplossing via persoonlijk contact. Helaas is ZZF gedwongen om toch dit medium te gebruiken. De goede zaken worden niet of nauwelijks besproken. ZZF heeft nav bovenstaande reeds verregaande maatregelen getroffen om dit niet nog een keer te ondervinden en zal in de toekomst nog betere afspraken bespreken en vastleggen om bovenstaande situatie niet meer voor te laten komen.

7

Goede afhandeling.

Alles correct geplaatst werkt allemaal prima.alleen jammer dat je binnen 3 dagen moet betalen

 • Aanbevelen? Ja
8

In overleg kan veel geregeld worden

Afspraak zijn duidelijk en in goed overleg voor beide beide partijen. Wat goed beviel is dat tijdens de uitvoering nog aanpassingen in aanleg gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld over de wijze waarop de kabels worden getrokken. Puntje voor verbetering misschien is om de factuur te sturen als de klant de gelegenheid heeft gehad om vast te stellen dat het allemaal conform verwachtingen werkt.

 • Aanbevelen? Ja
9

Goeie srvicee

Snel, goed contact en advies.

 • Aanbevelen? Ja
10

Kwaliteit en klantvriendelijk

Er is hard en conform planning gewerkt. Afspraak was afspraak. Prettige medewerkers, die pas tevreden waren toen alles prima werkte. Ik beveel ZonZekerFriesland zeker aan.

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima!

Zeer goed! Afspraak = afspraak.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goed advies en mooi geïnstalleerd

ZZF heeft met mij aan tafel gezeten en heeft mij goede advies geven over de mogelijke posities voor de zonnepanelen en de type panelen. Daarnaast waren het vakmensen die de boel instaleerden, en waren bereid om de vragen die ik had te beantwoorden.

 • Aanbevelen? Ja
8

Prima werkend systeem

Systeem werkt goed, app en dergelijke allemaal heeel eenvoudig qua installatie en gebruik. Afwerking kabels had netter gekund.

 • Aanbevelen? Ja
9

Prima voor elkaar!

Goed advies en goed voorstel! Plaatsing panelen door een club enthousiaste jongens, helemaal prima!

 • Aanbevelen? Ja

Over ZonZekerFriesland

Alle diensten en services voor u in een helder overzicht. Het liefst gaan wij een persoonlijk gesprek aan met de klant, omdat ik dan ter plekke gelijk de locatie en de hoeveelheid van de zonnepanelen in kan schatten. Maar ook om de technische kant zoals de meterkast locatie, de omvormer en de routebekabeling in het hele verhaal mee te kunnen nemen. Maar wat wij nog belangrijker vinden is, dat je door een persoonlijk gesprek gelijk kunt inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Wij kijken namelijk niet alleen naar vandaag maar ook naar de toekomst.

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd
• Meer weten hoe deze reviewpagina tot stand komt? Lees dan hier.