Heeft een totaal van 108 beoordelingen met een gemiddelde score van 9,5
Review overzicht
Positief sentiment85%
Uit de beoordelingen blijkt dat de meeste klanten een snelle reactie en professionele installatie waarderen. Er wordt positief gesproken over heldere uitleg, een nette montage en efficiënte planning. Eén review wijst op een minder positieve ervaring rondom een onderhoudscontract en communicatie, maar over het algemeen wordt de dienstverlening als hoogwaardig ervaren. Klanten waarderen vooral de klantgerichte aanpak en betrouwbaarheid.
Sterke punten
Snelle reactie
Duidelijke communicatie
Vakbekwame monteurs
Gebaseerd op 6 reviews
Klantgericht met een hoofdletter K
Bartels onderscheid zich door korte lijnen en persoonlijke aandacht. Wij kwamen plotseling zonder ketel te zitten en werden geattendeerd op Bartels. Het offerte-traject verliep snel en persoonlijk: niet de goedkoopste maar wel 'het goede gevoel'. Helaas zouden we wel enige tijd erop moeten wachten. En hoe wonderlijk het soms loopt, een paar dagen later viel er bij hun een afspraak uit en waren we aan de beurt. Ook al zaten de omstandigheden niet mee, Bartels heeft alle voorkomende problemen snel en professioneel opgelost. Dat onderstreept onze goede keuze en geeft vertrouwen voor de toekomst.
1 September 2026
Annette
Stroe
deskundig en klantgericht
We hebben recent een airco laten plaatsen door Bartels. We zijn zeer tevreden over het traject van advies t/m plaatsing. Er werd goed meegedacht over onze wensen en het installeren ging netjes en vlot. Bedankt.
26 August 2026
Wim
Putten
Duidelijk, netjes en volgens afspraak.
Na eerdere ervaringen met Bartels hebben wij ze weer langs laten komen in onze nieuwe woning voor een advies. In een gesprek werden de wensen doorgenomen en werd er advies gegeven.
Nadat de plaatsing van de nieuwe (hybride) warmtepomp was ingepland kwamen de monteurs op de afgesproken dag langs. Er werd netjes gewerkt, gekeken naar de best mogelijke oplossing en alles werd naar wens en in overleg, geplaatst.
Wij zijn weer tevreden met Bartels en kunnen ze van harte aanbevelen.
Jeroen
Eemnes
top! zowel prijs, professionaliteit, kwaliteit, planning en uitvoering
Zeer positief, zowel voortraject (planning, offerte, afstemming) uitvoering (snelheid, professionaliteit, duidelijkheid, correctheid) en de airco doet het uitstekend!
jaap jan
Vriendelijk, snel en netjes
Duidelijke communicatie, snelle plaatsing (sneller dan voorspeld) en er werd netjes gewerkt. Ook alles netje opgeruimd.
Erg prettig met twee kleine kinderen in huis
Geert
Amersfoort
Klantvriendelijk, snel, goede kwaliteit en denken mee
We zijn zeer tevreden over ons contact met Bartels Installatietechniek. Van start tot finish zijn ze klantvriendelijk, duidelijk en snel geweest. Het contact met alle medewerkers is goed, vriendelijk en meedenkend geweest. Ze zijn pro-actief en leveren kwaliteit. Zeker aan te bevelen!
30 July 2026
Nienke
Ede
Eindelijk de kwaliteit en de menselijkheid voor een schappelijke prijs
Ben bij Bartels gekomen nadat ik geen enkel bedrijf kon vinden dat de problemen met de vloerverwarming kon oplossen. Bartels dacht mee, heeft meerdere oplossingen geboden en is servicegericht.
Naderhand besloten meer diensten en producten bij hen af te nemen. Allen goed geleverd, geïnstalleerd en zelfs waar nodig even die stap extra te zetten om een goede, veilige, oplossing.
28 July 2026
Mark
Scherpenzeel
Vriendelijke medewerkers die hun vak verstaan. Wij zijn heel blij met de airconditioning@
27 July 2026
Monica Arends
Bodegraven
Keurig verzorgd, neyjes en op tijd
Het cpntact is goed em inhoudelojk, de montage was netjes en op tijd
24 July 2026
Paul Scheppingen
ZEEWOLDE
Bartels heeft de airco netjes afgewerkt aan de buitenkant huis
Panasonic geinstalleerd aan de achterkant van de woning op de begane grond. Best lastig om via de spouw net naast de regenpijp terecht te komen. Allemaal goed gekomen en netjes afgewerkt met een donkere omlijsting waar alle leidingen in zitten. Flink doorgewerkt om het in 1 dag te klaren.
23 July 2026
Stege
Voorthuizen
Fijne vakmensen
Wij zijn ontzettend tevreden over de plaatsing van onze airco. Vanaf het eerste contact werd er goed met ons meegedacht en kregen we eerlijk en deskundig advies over de beste plek om de airco te bevestigen.
De installatie zelf verliep vlot en professioneel. Alles is netjes afgewerkt en na afloop hebben ze alles keurig schoon achtergelaten. Dat waarderen we enorm.
Wat we ook erg fijn vonden, is dat de airco al snel na onze offerteaanvraag geplaatst kon worden. De snelle planning, het goede advies en de nette werkwijze maken dat we dit bedrijf zeker aanbevelen.
20 July 2026
Geralde Bouw
Barneveld
Bartels Installatiebedrijf levert wat wordt beloofd
Wij zijn erg tevreden over de installatie van onze warmtepomp door Installatiebedrijf Bartels. Vanaf het eerste contact verliep alles professioneel en duidelijk. Er werd goed meegedacht over de beste oplossing voor onze woning en alle vragen werden uitgebreid beantwoord.
De monteurs werkten netjes, waren vriendelijk en leverden vakwerk. De installatie is zorgvuldig uitgevoerd en alles werd na afloop keurig opgeruimd. Ook kregen we een duidelijke uitleg over de werking van de warmtepomp, zodat we er direct goed mee aan de slag konden.
16 July 2026
Joe
Almere
Geweldig wat een verademing eens een goed bedrijf te vinden
Ik belde toevallig Bartels omdat bij mij in de directe omgeving niemand tijd had en Bartels kon binnen twee weken een airco plaatsen als vervanging van een zeer oude.
De twee jonge monteurs deden het erg goed en snel, gaven me nog advies over de betere plek voor de binnenunit en waren erg aardig. Als ieder bedrijf zo werkt als Bartels denk ik dat wij in Nl een stuk blijer zullen zijn.
Ga zo door
16 July 2026
EHvG
Blaricum
Vakkundig
Wij zijn zeer tevreden over Bartels Installatietechniek. We hebben gekozen voor een Vaillant AroTHERM Plus 75/6 met Vaillant uniTOWER. Zowel het offertetraject als de schouw op locatie verliepen prettig en professioneel. We kregen een duidelijk en eerlijk advies dat goed aansloot bij onze situatie.
De installatie is uitgevoerd door Pascal en Thomas. Zij zijn echte vakmensen, goed op elkaar ingespeeld en werken netjes, zorgvuldig en secuur. Wat wij daarnaast erg waarderen, is dat zij openstaan voor de wensen en input van de klant en actief meedenken tijdens de uitvoering.
Een punt van aandacht is strakker op de communicatie naar de klanten zitten.
Al met al een zeer positieve ervaring. Wij kunnen Bartels Installatietechniek dan ook van harte aanbevelen.
2 June 2026
Frans
Amersfoort
Zeer vervelende ervaring gehad met Bartel installatie
Helaas een zeer slechte ervaring gehad met Bartels Installatie Techniek. Om überhaupt geholpen te worden bij een storing, werd ik eerst verplicht een onderhoudscontract af te sluiten. Vervolgens duurde het ruim 6 weken voordat er een monteur langskwam. Deze wist niet zeker wat de oorzaak van de storing was, maar bestelde wel een onderdeel dat het “mogelijk” zou oplossen. Daarna moesten we opnieuw weken wachten voordat er een afspraak ingepland kon worden voor de reparatie.
Op de dag van de afspraak bleek de monteur ziek te zijn, maar hierover werd vanuit het bedrijf niets gecommuniceerd. Ik moest zelf bellen om hierachter te komen. Uiteindelijk kregen we pas 2,5 week later weer een nieuwe optie aangeboden. De service en communicatie zijn erg slecht en het bedrijf komt klanten nauwelijks tegemoet. Ook de administratie lijkt niet op orde te zijn, aangezien er onterecht werd aangegeven dat facturen niet betaald waren. Al met al een erg teleurstellende ervaring.
Beveelt niet aan
21 May 2026
Rozita
Amerongen
Reactie van Bartels Installatietechniek
Beste Rozita,
U hebt contact met ons opgenomen over een storing aan uw installatie. Hierbij hebben wij inderdaad vermeld dat wij enkel reparaties uitvoeren bij klanten met een onderhoudscontract en dat had u op dat moment bij geen enkele partij. Ook hebben we u daarbij vermeld dat we op dit moment een gemiddelde wachttijd hebben voor nieuwe klanten tussen de 4/6 weken. Ondanks deze informatie heeft u besloten om hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten.
Vervolgens hebben wij bij de onderhoudsbeurt geconstateerd dat er inderdaad een defect is aan uw installatie. Dit op een onderdeel waar helaas een iets langere levertijd op zit. Om die reden heeft u daar inderdaad even op moeten wachten.
Op de dag van de reparatie was de monteur inderdaad ziek. Wij hebben inderdaad niet direct om 08:00 uur uw afspraak afgezegd omdat we daadwerkelijk bezig waren met een oplossing te vinden om de afspraak alsnog door te kunnen laten gaan. Helaas heeft u ons eerder benaderd waarop we dit inderdaad moesten mededelen.
Vervolgens heeft een van onze collega's geprobeerd om een passende oplossing te bedenken, echter was geen enkele optie goed genoeg. Hierop is de communicatie met onze collega's dusdanig onvriendelijk geworden dat wij hebben besloten om het onderhoudscontract en de daar bijhorende reparatie niet meer door te laten gaan.
We hopen dat u een bedrijf vind wat bij u past.
Super!
Echt super hoe jullie ons hebben geholpen. Was hier vanaf maart 2025 met andere installateurs al mee bezig maar deze lieten het afweten of lieten niets meer van zich horen. Toen in februari 2026 gebeld met Bartels voor onderhoud cv ketel en vervanging oude geiser. En na enig contact met Samanta zijn we er samen uitgekomen. De cv ketel werd afgekeurd en moet vervangen worden en ook een oplossing voor de oude geiser is aangeboden. Op 5 maart is dit allemaal gebeurd het plaatsen van 2 nieuwe cv ketels. Ik wil de monteurs Menno en Thomas bedanken voor zo als zij het geplaatst hebben en de goede samenwerking echt super!
17 March 2026
Fred
Nijkerkerveen
Alles klopte supersnel in 1 keer
Supersnelle reactie op onze offerte aanvraag
Toen een supersnelle planning en daarna ook een supersnelle montage
De snelheid ging niet ten koste van de nauwkeurigheid...De montage verliep echt vlekkeloos
Fijne monteurs, goede uitleg en netjes alles opgeruimd. Echt top. Pure aanrader dit bedrijf en deze vakmensen !
16 March 2026
Rob
Ede
Top bedrijf met hart voor de klanten
Echt super hoe Bartels ons geholpen heeft met een nieuwe ketel in deze drukke periode. Nadat anderen het lieten afweten of alleen met geld bezig waren was Bartels gefocust op de oplossing voor ons probleem. Samantha en haar monteurs hebben ons echt uit de kou geholpen zo vlak voor de kerstperiode.
23 December 2025
Martijn
Amersfoort
Vakkundig, snel en goed geïnformeerd en geholpen
Toen onze buitenunit bezoek had gehad van ongedierte, hebben de monteurs alles geprobeerd om hem weer aan de praat te krijgen. Helaas lukte dat niet meer. De binnenunit werd in noodwerking gezet, zodat het huis warm bleef. Bij de afweging of we alleen de buitenunit zouden vervangen of de hele installatie hebben we goed advies gekregen van Samantha. In een snel tempo kregen we voor beide opties een offerte en na acceptatie van een ervan werd alle moeite gedaan om snel te kunnen plaatsen. 2 weken later is de warmtepomp geplaatst door 3 vriendelijke, hardwerkende monteurs. Top!!!
Een bedankje voor het hele team voor de goede service.
18 December 2025
Hans
Almere
Bartels heeft bij ons twee airco's geïnstalleerd.
Snelle reactie op de offerte aanvraag, advies bij opnemen van de werkzaamheden was heel duidelijk. Bij bevestiging van offerte werd er wederom snel een afspraak ingepland. Week voorafgaand aan de installatie nog een reminder ontvangen. Installatie zelf verliep vlekkeloos. Monteurs werken heel erg netjes!
Ervaring was zo goed, dat wij zelfs het onderhoud van de warmtepomp bij hen gaan onderbrengen.
21 June 2025
HJ Klock
Nijkerk
Vakkundig personeel, perfect geholpen.
Snel een goede offerte!
Ze boden na aanleiding van mijn wensenlijst een airco van Daikin aan en aangezien ik al een warmtepomp van dit merk had was voor mij een afspraak snel gemaakt.
De airco werd na twee weken al geplaatst (eind april).
Perfect.
En ook nog heel attent een presentje na het plaatsen.
19 May 2025
Erik
Hooglanderveen
Goed en betrouwbaar bedrijf
In ons vorige en in ons huidige huis een hybride warmtepomp geïnstalleerd, goed advies, nette installatie en goede service achteraf wanneer er onverhoopt problemen zijn. Alles steeds netjes opgelost en onderhouden. Naar mijn mening kundige vakmensen, goed bereikbaar aftersales en onderhoud is uitstekend. Aanrader!
29 April 2025
Derk-Jan
Ermelo
Snel en professioneel
Installatie verliep vakkundig, de installatie kon snel na onze aanvraag worden ingepland en de communicatie met de installateurs was goed. Ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan. Leuk ook, dat flesje wijn cadeau!
23 April 2025
Tamara
Amersfoort
Zeer vakkundige en behulpzame plaatsing van Airco
Wij hebben zeer goede ervaringen met Bartels Installatietechniek. De mannen die de Airco plaatsten waren zeer vakkundig, legde alles goed uit en de afwerking is grandioos mooi gedaan.
25 March 2025
Milco & Jolanda
Hoevelaken
Het gaat zoals t gaat en dat is TOP
Na zonnepanelen, een all-electric warmtepomp laten plaatsen. Dit jaar een airco laten plaatsen met 2 binnenunits. Weer is het goed bevallen om Bartels in te huren. Verschillende monteurs over de vloer gehad en allemaal even netjes en correct. Harde werkers en ook erg nette werkers. Dus 3x mooi werk geleverd.
6 March 2025
Hijme Krant
Nijkerk
Review overzicht
Positief sentiment85%
Heeft een totaal van 108 beoordelingen met een gemiddelde score van 9,5
Over Bartels Installatietechniek
Wie zijn wij
Bartels Installatie techniek is opgericht in 2017 door Joris Bartels. Na 16 jaar ervaring met duurzame energie bij een installatiebedrijf, waaronder warmtepompen, ben ik nu voor mijzelf begonnen.
Vakkundig, Betrouwbaar en Aandacht
Bartels Installatietechniek is erkend installateur voor uw CV, Airco warmtepomp en zonnepanelen. Wij werken met diverse gerenommeerde merken als Panasonic, Mitsubishi, Daikin, Vaillant, Nefit, Intergas en ATAG. Reparatie en onderhoud voer ik uit voor alle merken. Ik ben STEK (koudetechniek) en F-Gassen gecertificeerd. Wij zijn aangesloten bij Techniek Nederland.
Planning en administratie Samantha Bartels zorgt ervoor dat u, als klant, tevreden bent over de voorbereiding, planning en afwikkeling van uw opdracht.