A helping hand to start our operations in the Netherlands

Innovation Sprint is a startup in the Life Sciences and eHealth domain with headquarters in Brussels. We started the collaboration with Oost NL at the end of 2020 and soon after that we started planning activities to enter the market in the Netherlands. A few months later, finds us with talented colleagues and an office in Enschede that will be a major point of R&D activities. We are planning to organize the Virtual Coaching Lab around Enschede, while we are looking for further expansion opportunities.

• Knowledgeable
  • The contact with Oost NL related to the following services Support with business case, projects, formation of clusters, cooperation/networking, Settlement of your business in Gelderland or Overijsel
  • Which programs have you attended? (You can select multiple options) N.A.
  • The operations of Oost NL have contributed to the faster growth of my company. Yes
  • The operations of Oost NL have contributed to making my company more resistant to a possible economic downturn. N/A
  • As a result of the operations of Oost NL, my company is better able to respond to current developments in society. N/A

Naast inzicht in de markt ook relevant netwerk opgebouwd

De wijze van benadering van de markt wordt in het market readiness programma goed uitgelegd en onderbouwd. De begeleiders hebben een positief-kritische insteek: ze denken met je mee in mogelijkheden en stellen tevens de kritische vragen die nodig zijn om een eerlijk beeld te krijgen mbt de marktvalidatie. Omdat je als onderdeel van dit programma veel met klanten en beinvloeders in gesprek gaat, bouw je in korte tijd een relevant netwerk met klanten en experts.

• Het contact met Oost NL had betrekking op de volgende dienstverlening: Anders
  • Heeft u mee gedaan aan onderstaande programma's (meerdere opties mogelijk): Market Readiness Program
  • De activiteiten van Oost NL hebben eraan bijgedragen dat mijn bedrijf sneller kan groeien Ja
  • De activiteiten van Oost NL hebben eraan bijgedragen dat mijn bedrijf beter bestand is tegen een mogelijke economische dip N.v.t.
  • Als gevolg van de activiteiten van Oost NL, kan mijn bedrijf beter inspelen op actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Ja

Zeer positief

We hebben met ons bedrijf op verschillende manieren contact met Oost NL. Ervaring: zeer kundig, zeer behulpzaam en meedenkend.

• Deskundig
  • Het contact met Oost NL had betrekking op de volgende dienstverlening: Ondersteuning bij een business case, project, clustervorming, samenwerking / netwerken, Vestiging in Gelderland of Overijsel, Anders
  • Heeft u mee gedaan aan onderstaande programma's (meerdere opties mogelijk): Investor Readiness Program
  • De activiteiten van Oost NL hebben eraan bijgedragen dat mijn bedrijf sneller kan groeien Nee
  • De activiteiten van Oost NL hebben eraan bijgedragen dat mijn bedrijf beter bestand is tegen een mogelijke economische dip Nee
  • Als gevolg van de activiteiten van Oost NL, kan mijn bedrijf beter inspelen op actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Nee

Vriendelijk en behulpzaam

De diverse gesprekken met Oost NL waren erg prettig. Onze contactpersonen waren erg vriendelijk en behulpzaam. Wij zijn erg blij dat we ons bedrijf met hulp van Oost NL hebben kunnen verbeteren en moderniseren.

• Deskundig
  • Heeft u mee gedaan aan onderstaande programma's (meerdere opties mogelijk): N.v.t.

Uitstekend samenwerking en meedenken van Oost NL voor de succesvolle vestiging van de BV in Arnhem.

Uitstekende samenwerking en ondersteuning die begon bij de NFIA in San Francisco, CA en leidde tot de samenwerking met Oost NL en uiteindelijke oprichting en vestiging van de BV in Arnhem.

• Deskundig

Spelen is hard werken ;-). Kleur bekennen.

Het MRP heeft een boost gegeven aan de opstart van HRI. Het programma heeft het proces ontleedt van hoe we van gedachte komen tot een daadwerkelijke businesscase, en ons gedwongen om ons netwerk aan te boren. met resultaat, het heeft ervoor gezorgd dat HRI (bijna) in de startblokken staat en in 2020 daadwerkelijk omzet kan genereren. De één op één begeleiding van Sarah Lee was leerzaam en prettig. Zij beschikt over de juiste deskundigheid en betrokkenheid om ons verder te helpen. Het feit dat we via Teams moesten ontmoeten in groep haalde wel wat van de dynamiek en creativiteit weg, waardoor het moeilijk was om elkaars expertise ten volle te benutten. Al bij al zijn we bijzonder tevreden en dankbaar dat we mochten eten meedoen! En we opteren graag voor het IRP!

• Deskundig

In een relatief korte tijd hebben veel, nieuwe en waardevolle inzichten voor onze markt gekregen.

Door het meedoen met de MRP workshop hebben in een zeer korte tijd hele grote stappen gemaakt voor onze commerciële aanpak. De combinatie tussen workshops, uitdagende opdrachten en coaches werkte voor ons erg goed. Je wordt gedwongen om steeds een stapje verder te gaan en kritisch te blijven waardoor je in een korte tijd (11 weken) veel informatie en daarmee inzichten verwerft.

• Het contact met Oost NL had betrekking op de volgende dienstverlening: Anders
  • De activiteiten van Oost NL hebben eraan bijgedragen dat mijn bedrijf beter bestand is tegen een mogelijke economische dip Ja

Praktisch en gedegen in sneltreinvaart op je doel af!

De trainers van OostNL geven zeer kundig advies over validatie van je business case. Daarmee dragen zij onomstootbaar bij aan 'fail fast or succeed soon'.

Structuur & focus

Heel goed om bevlogen ondernemers op een eerlijke en neutrale manier naar hun idee te laten kijken.

• Deskundig

Inspirerend, zeer intensief en uitermate waardevol

Gedurende 10 weken heb ik het Market Readiness Program gevolgd. Een intensief traject waarbij je voortdurend uitgedaagd wordt om buiten je comfortzone op zoek te gaan naar antwoorden. Soms is dat frustrerend en blijken aannames te imploderen omdat ze (nog) niet juist waren. Het was een snelkookpan met een strak, professioneel kader en hoge verwachtingen van de deelnemer. Vervolgens brengt het inzichten die waardevol zijn voor dit moment en bagage zijn voor de toekomst. Het proces maakte de organisatie sterker en mij als persoon beter.

• Deskundig

Intensief, maar zeer waardevol!

Het programma is een intensief traject, maar drukt je letterlijk op de feiten met betrekking tot het verdiepen van het proces van je eerste klant. De praktische aan de slag oefeningen en interviews met potentiële klanten maken dat je wordt "gedwongen" (in positieve zin) om geen aannames te doen en structureel je waardepropositie helder te krijgen: met het uiteindelijke doel van de eerste betalende klant(en).

• Deskundig

Buitengewoon tevreden over de wijze waarop wij gebruik mochten maken van een Energievoucher

Met de energievoucher waren wij in staat om in korte tijd de technische en economische haalbaarheid te laten vaststellen voor een Energiepark in Gelderland. Hierdoor lijkt het mogelijk om in relatief korte tijd te komen tot concrete stappen richting de realisatie. De business developer van OostNL en de andere medewerkers hebben ons fantastisch ondersteund. Het hele traject van aanvraag, advies t/m uitbetaling kon in hele korte tijd afgewikkeld worden. Wij zijn zonder meer positief over de cooperatieve en ondernemende wijze waarop OostNL ons heeft bijgestaan. Nogmaals dank!

• Deskundig
  • Het contact met Oost NL had betrekking op de volgende dienstverlening: Financiële ondersteuning uit fonds, Ondersteuning bij business case, project, clustervorming, samenwerking/netwerken, Vestiging in Gelderland of Overijsel

Doortastend

Door het contact met OostNL waren wij een van de eerste kijkers na het faillissement van de vorig huurder. Daardoor stonden we ook vooraan in de onderhandeling en konden we snel schakelen. In het voor traject konden we gezamenlijk een goede zoekvraag formuleren waardoor we tijdens onze zoektocht maar een paar panden hebben bezocht.

Kennis en verbinding.

In een zeer korte tijd zijn we verbonden met de juiste personen en instellingen. De korte lijnen en daadkracht zijn een verademing. De voorwaarden van de financiële instrumenten zijn niet interessant voor bedrijven in een vroege fase.

• Deskundig
  • Het contact met Oost NL had betrekking op de volgende dienstverlening: Vestiging in Gelderland of Overijsel, Marktinformatie en handelsmissies

Subsidietraject helder en snel afgewikkeld!

Goede ervaring opgedaan met Oost NL in een subsidietraject voor advieskosten voor verduurzamingsinvesteringen. Duidelijke voorwaarden en correcte administratieve afhandeling.

prima begekeiding

aanvraag was niet moeilijk en Joop Koene was goed benaderbaar

• Deskundig

prima samengewerkt in goed overleg als er vragen waren

vlot en plezierig verlopen

• Deskundig
  • De activiteiten van Oost NL hebben eraan bijgedragen dat mijn bedrijf sneller kan groeien N.v.t.
  • Als gevolg van de activiteiten van Oost NL, kan mijn bedrijf beter inspelen op actuele ontwikkelingen in de maatschappij. N.v.t.

netjes allemaal afgewerkt

• Deskundig

Goede service en vlotte afhandeling

Ik ben tevreden over de samenwerking en de afhandeling van de gemaakte afspraken.

• Deskundig

Het inloggen ging wel eens wat moeilijk, maar is allemaal goed gekomen.

Zie bovenstaande zin.

• Deskundig
  • Het contact met Oost NL had betrekking op de volgende dienstverlening: Financiële ondersteuning uit fonds, Vestiging in Gelderland of Overijsel

het was even lastig dat OostNL niet wilde uitkeren omdat ze de datum waarop onze daklastberekening uitgevoerd was niet goed hadden meegekregen. Dat is echter opgelost.

Pleasant and highly efficient

Had support from Oost nl to apply for a startup visa. During the coaching period, development of business plan but also during the visa application procedure i was always supported by personnel from Oost NL. They were always kind and willing to help, but also very efficient with all procedures.

• Knowledgeable
  • The contact with Oost NL related to the following services Financial support from a fund, Support with business case, projects, formation of clusters, cooperation/networking, Settlement of your business in Gelderland or Overijsel, Market information and trade missions, Other
  • The operations of Oost NL have contributed to making my company more resistant to a possible economic downturn. Yes
  • As a result of the operations of Oost NL, my company is better able to respond to current developments in society. Yes

Snel en efficient

Prettige samenwerken en goede ondersteuning van Joep Koene

• Deskundig

You are very supportive and committed.

Experts from OostNL understood my idea and supported me to startup up my business as non-EU here in the Wageningen. I received various supports and advises in business development and internationalization from them. In addition to the professional behaviour, friendly behaviour of the OOSTNL team, caused a very good communication and faster progress in the work.

betrouwbare partner

Prettig om mee samen te werken en betrouwbaar. Erg belangrijk in een complexe omgeving!

Laan van Malkenschoten 40

7333NP Apeldoorn

Over Oost NL

Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Gelderland en Overijssel versterken wij de regionale economie. We laten ondernemers sneller innoveren, investeren en internationaliseren.